Halime şükretmeli miyim yoksa...

ayyynen ben de böyle düşünüyorum.
çünkü eğer anne çok zor durumdaysa adam bakacağım diyorsa yüksek ihtimal konu sahibi Aybuke18 Aybuke18 de anlayış gösterirdi.
Kaldı ki eğer böyle bir konu konuşulduysa evlenmeden önce "çocuklarım var ama onlar annelerinde, bakmak zorunda olmayacaksın, bana şu şu zamanlar gelecekler" gibi, bu da bir söz sayılır. Annesi bakmıyorsa bu gerçekten konu sahibinin sorunu değil üzgünüm ama bu böyle. Herkes çocuklara yazık demiş ki gerçekten yazık ama bu konu sahibinin suçu ve sorumluluğu değil ki?? Birinin çocuklu biriyle evleneceğini bilmesi ve kabul etmesi, çocuklarıyla görüşeceğinin, onalra zaman ayırması gerektiğini ve ona maddi olarak yardım etmesi gerektiğini kabul etmesini gerektirir, onlara annelik yapmayı kabul etmesini ve beğenmiyorsa da s** gitmesini değil.
Bizim toplum olarak sorunumuz benim başıma gelirse ne yaparımdan ziyade ezberlenmiş cümlelerle Nasıl saldırırım olduğu için empatı yapamıyor yardım isteyen insanları buna pişman ediyoruz maalesef🤷‍♀️

insanın başına her şey geliyor. Geçmişine baktığında eminim hepimiz gibi birçok pişmanlığın olmuş bunlardan biride okul ve iş hayatı. sen bu dünyaya ezilmek üzülmek için gelmedin . yaşın küçükken her şey daha kolay kızın 2-3 yaşına girdiğinde lütfen çalışmaya başla . Eşine de asla güvenme . kendi kendine yetebilmeyi öglen ve kızınada iyi bir örnek anne ol

ayyynen ben de böyle düşünüyorum.
çünkü eğer anne çok zor durumdaysa adam bakacağım diyorsa yüksek ihtimal konu sahibi Aybuke18 Aybuke18 de anlayış gösterirdi.
Kaldı ki eğer böyle bir konu konuşulduysa evlenmeden önce "çocuklarım var ama onlar annelerinde, bakmak zorunda olmayacaksın, bana şu şu zamanlar gelecekler" gibi, bu da bir söz sayılır. Annesi bakmıyorsa bu gerçekten konu sahibinin sorunu değil üzgünüm ama bu böyle. Herkes çocuklara yazık demiş ki gerçekten yazık ama bu konu sahibinin suçu ve sorumluluğu değil ki?? Birinin çocuklu biriyle evleneceğini bilmesi ve kabul etmesi, çocuklarıyla görüşeceğinin, onalra zaman ayırması gerektiğini ve ona maddi olarak yardım etmesi gerektiğini kabul etmesini gerektirir, onlara annelik yapmayı kabul etmesini ve beğenmiyorsa da s** gitmesini değil.
Beni anladığınız ıcın cok tesekkur ederım burda yazık olacak kısı varsa o da ben ve kızım. Bızım dısımızda herkes hayatını yasıyor ne dıyım ki.

Bizim toplum olarak sorunumuz benim başıma gelirse ne yaparımdan ziyade ezberlenmiş cümlelerle Nasıl saldırırım olduğu için empatı yapamıyor yardım isteyen insanları buna pişman ediyoruz maalesef🤷‍♀️
COk haklısınız onlar belkı kendi cocuklarını bu durum basına gelır mantıgıyla yaklaşıyorlar ama bu durumda tek mağdur benle kızım onun dısında herkes hayatını cok güzel yasıyor.

insanın başına her şey geliyor. Geçmişine baktığında eminim hepimiz gibi birçok pişmanlığın olmuş bunlardan biride okul ve iş hayatı. sen bu dünyaya ezilmek üzülmek için gelmedin . yaşın küçükken her şey daha kolay kızın 2-3 yaşına girdiğinde lütfen çalışmaya başla . Eşine de asla güvenme . kendi kendine yetebilmeyi öglen ve kızınada iyi bir örnek anne ol
Calısmadan zaten duramam 2 yıldır evdeyim delırcem meslegımde guzel aslında saglık mezunuyum ınsaşlah bir atanırsam ardı arkası gelıcek ınsallah. Kızıma cok uzuluyorum o sevmedi bu dunyaya gelmeyi en buyuk hatam bu adama inanıp hemen cocuk yapmam oldu.

Üniversiteye tekrar dönmelisin. Okulu bitirip de iş sahibi olana kadar da bir şekilde idare etmelisin. Sonrasındaki güzel günleri düşünerek de olsa sabretmelisin.
Tek başına vereceğin mücadelede alacağın bir kuru asgari ücret. Okuduğun bölüm de en azından bir memuriyet falan getirebilecekse devam et, yoksa belli başlı kolay atanabileceğim öğretmenlikleri seçebilirsin okumak için.
Biraz o evde sabret, kendini geliştir. Ondan sonra güçlü bir şekilde gidersin.

Ben annelerin çocuklarını eski eşlerine göndermelerine tam destek veriyorum, özellikle de baba yeniden evlenmişse. Adam yeni evlendiği kadından çocuğu olunca diğerleri sanki onun evladı değilmiş gibi bir duruma giriyorlar, verdikleri üç kuruş bile gözlerine batar hâle geliyor. Hem babalık görevini yapmış oluyorlar hem maddiyat sorunu ortadan kalkmış oluyor böylece. Yani olay annenin çocuğa bakıp bakamama sorun değil ki bakmayınca karşı taraf anlayış göstermek zorunda olsun. Adam yeni bir hayat kuracaksa bile eskiyi tamamen silemez, o çocuklar onun da çocukları, bu böyle kalmak zorunda. Bakabiliyor bile olsa babanın kendi çocuklarına karşı görevi devam ediyor.

Son düzenleme:
Merhaba kızlar oncelıkle burayı çok seviyorum iyi ki varsınız. Ben parcalanmış bir ailede buyudum babamı hayatım boyunca üç defa gordum. Onun kendi ailesi var benı umursamadı hiç. Annem sorunlu bir kadındı sürekli sıddet gordum. Üvey babamda hıc istemedi benı. 18 yasından 26 yasına kadar yanlız yasadım anneler yakın bir göz evde. Üvey babam ölünce annemın uygunsuz hareketleri benı istemezken benım yasında kızları evine alması vs daha fazla dayanamadım üni sınavına girdim İstanbulu kazandım gittim. Annem sırf bana Ikı kuruş yollamam ak ıcın benle hıc irtibata girmedi. Küs galıba 3 yıldır konusmadım haberim yok. Aradım acımadı. Unide bu kimsesizlik yankızlıktan depresyona girdim. İntiharı çok düşündüm. Gercekleştirme planları yaparken esimle tanıştım. Kendisini onceden tanıyordum ama o gozle bakmamıştım ben tanıdığım dönem evliydi. 5 yıl olmus ayrılalı benden 14 yaş buyuk. Bende galıba Icınde bulunduğum durumdan evlenme teklifini kabul ettim. Evlendık hemen hamıle kaldım en buyuk hatam buydu. Ben 3vlenınce eski esinin cocukları birden babasına vermesi tuttu bu bana sormadı ile ilk kelimesi istemiyorsan s.. Git. Kımseısz oldugun ıcın beni cok ezdi küfürler hakaretler hala oyle fiziksel şiddet yok ama psikolojik çok. Geceleri oturup alıyorum ben bu hayatımı hallettim yasım genc. Cevrem cok guzel Oldugumu soyler hadı onu gectım o onemlı degıl. Derslerimde iyiydi. 13 yasından beri calısıyordum. Sımdı kızım kucuk evdeyim bir lira ıcın agız eymekten bıktım. Kimsesizlik donemlerıme bakınca en azından basımı sokacak bir evim. Canımdan kanımdan bir evladım oldu. Aç degılım cocugumla ilgileniyorum bunlar artı gibi görunuyor evet ama bu hayatı hakketmedıgımı düşünüyorum. İçimi dökmek ıstedım kızlar imla hatası cumle bozukluğu varsa affedın
Allahım yardımcın olsun.. çok üzüldüm gerçekten . Bence adamdan şuan ayrılmayı düşünme onu kullanabileceğin kadar kullan , meslek sahibi olduktan sonra ayır yolunu. Önce elin ekmek tutsun kimseye muhtaç olmadan hayatını devam ettirebileceğini düşündüğünde at o adımı. Ayaklarının üstünde durmadan ayrılma .

Üniversiteyi bitirdiniz mi? Yoksa bıraktınız mı?
Bıraktıysanız çok samimi söylüyorum.
Bu platformda benim gibi insanlar olduğuna inanıyorum.
On kişi toplansak sizin okul masraflarınızı üstleniriz ve kimseyi de verilecek para zorlamaz.
Yeni hayatınıza adapte olurkende kira yı aynı yukarıda dediğim gibi bı sene destek olsak kolaylıkla kendinizi toparlarsınız.
Tek başıma yaoacagim yardım sizi tatmin etmez ama bir kaç Kişi birlesip sizi ayağa kaldırırız.

Sizden 14 yaş büyük, bırak sıksa sizin kadar çocuğunu olur...
Sizi bu kadar ezmesine izin vermeyin.
Çocuğunu olan kişiler çocuklu insanlarla evlenmeli bence.
Maaşallah karısı da ne uyanıkmış.

Ben her zaman destekçinizim.

Allahım yardımcın olsun.. çok üzüldüm gerçekten . Bence adamdan şuan ayrılmayı düşünme onu kullanabileceğin kadar kullan , meslek sahibi olduktan sonra ayır yolunu. Önce elin ekmek tutsun kimseye muhtaç olmadan hayatını devam ettirebileceğini düşündüğünde at o adımı. Ayaklarının üstünde durmadan ayrılma .
Allah razı olsun. Haklısınız Malesef beklemek zorundayım. Allah buyuk umarım en kısa zamanda işime baslarım saolun.

Üniversiteyi bitirdiniz mi? Yoksa bıraktınız mı?
Bıraktıysanız çok samimi söylüyorum.
Bu platformda benim gibi insanlar olduğuna inanıyorum.
On kişi toplansak sizin okul masraflarınızı üstleniriz ve kimseyi de verilecek para zorlamaz.
Yeni hayatınıza adapte olurkende kira yı aynı yukarıda dediğim gibi bı sene destek olsak kolaylıkla kendinizi toparlarsınız.
Tek başıma yaoacagim yardım sizi tatmin etmez ama bir kaç Kişi birlesip sizi ayağa kaldırırız.

Sizden 14 yaş büyük, bırak sıksa sizin kadar çocuğunu olur...
Sizi bu kadar ezmesine izin vermeyin.
Çocuğunu olan kişiler çocuklu insanlarla evlenmeli bence.
Maaşallah karısı da ne uyanıkmış.

Ben her zaman destekçinizim.
Merhaba cok cok tesekkur ederım bunu bana kendi Oz alime bile demedi. Yanı bunu dusunmenız bile inanılmaz mutlu etti beni. Okulum bitti cok sukur. Bırakmadım mezun oldum sımdı kpss ye hazırlanıyorum ınsallah atanırsam ayrılıcam cok cok tesekkur ederım. Allah bin kere razı olsun sizden. Evet karısı uyanıklık yaptı kendince kendisi görmedım bile bu kadar nefret niye anlamadım. Allahından bulur ınsallah.

Ben annelerin çocuklarını eski eşlerine göndermelerine tam destek veriyorum, özellikle de baba yeniden evlenmişse. Adam yeni evlendiği kadından çocuğu olunca diğerleri sanki onun evladı değilmiş gibi bir duruma giriyorlar, verdikleri üç kuruş bile gözlerine batar hâle geliyor. Hem babalık görevini yapmış oluyorlar hem maddiyat sorunu ortadan kalkmış oluyor böylece. Yani olay annenin çocuğa bakıp bakamama sorun değil ki bakmayınca karşı taraf anlayış göstermek zorunda olsun. Adam yeni bir hayat kuracaksa bile eskiyi tamamen silemez, o çocuklar onun da çocukları, bu böyle kalmak zorunda. Bakabiliyor bile olsa babanın kendi çocuklarına karşı görevi devam ediyor.
Keske o 5 yıl Icınde verseymıs cocuklarını bende ona gore evlenirdim. Dımı insanları kandırmanın anlamı yoktu

Üniversiteye tekrar dönmelisin. Okulu bitirip de iş sahibi olana kadar da bir şekilde idare etmelisin. Sonrasındaki güzel günleri düşünerek de olsa sabretmelisin.
Tek başına vereceğin mücadelede alacağın bir kuru asgari ücret. Okuduğun bölüm de en azından bir memuriyet falan getirebilecekse devam et, yoksa belli başlı kolay atanabileceğim öğretmenlikleri seçebilirsin okumak için.
Biraz o evde sabret, kendini geliştir. Ondan sonra güçlü bir şekilde gidersin.
Merhaba cok tesekkur ederım. Okulumu bıtırdım saglık cıkıslıyım ambulans Teknikeri yım Bızım bilimde puanlar yukseldı 85 civarı almam gerek insallah olur ondan sonrası Allah buyuk cok saolun

Keske o 5 yıl Icınde verseymıs cocuklarını bende ona gore evlenirdim. Dımı insanları kandırmanın anlamı yoktu
Kandırmak derken? Kadını nerede gördünüz de size böyle bir söz verdi. Ben zaten erkekler yeniden evlenince böyle bir sorun ortaya çıkıyor dedim, evli değilken çocukları ile böyle bir problemleri olmuyor genelde.

Kandırmak derken? Kadını nerede gördünüz de size böyle bir söz verdi. Ben zaten erkekler yeniden evlenince böyle bir sorun ortaya çıkıyor dedim, evli değilken çocukları ile böyle bir problemleri olmuyor genelde.
Esim kandırdı beni 5 yıldır almamı yanına benle evlenir evlenmez aklına geldi o zaman bende kızımı sımdı bırakayım gidip 5 6 yıl sonra evlenım sonra annecılık oynanayım olur mu.

Esim kandırdı beni 5 yıldır almamı yanına benle evlenir evlenmez aklına geldi o zaman bende kızımı sımdı bırakayım gidip 5 6 yıl sonra evlenım sonra annecılık oynanayım olur mu.
"evli değilken çocukları ile böyle bir problemleri olmuyor genelde."diyorum yani adamlar o sıra çocuklarına babalık yapmaya devam ediyorlar ama ne zaman yeni bir aile kuruyorlar o zaman sanki o çocuklar sadece eski eşin gibi hareket ediyorlar. Annecilik oynamak değil annelik tam anlamıyla budur. Baba da babalığına devam etmiş oluyor. 5-6 yıl annelik vazifenizi aksatmatdığınız sürece sorun ne, niye bırakamayasınız? Her boşanmada çocuklar annede mi kalıyor sanki, anne annelik vazifesini boşanıp velayeti babayı verince de yapabilir. Çocuklar için ne doğru ise şartlara göre o uygulanır.

Merhaba cok tesekkur ederım. Okulumu bıtırdım saglık cıkıslıyım ambulans Teknikeri yım Bızım bilimde puanlar yukseldı 85 civarı almam gerek insallah olur ondan sonrası Allah buyuk cok saolun
Aaa o zaman harika. Zor kısmını halletmişsin.
mesleğin olması harika, bence azmedersen atanmaman için de sebep yok.

Back
X