hamarat ev hanımları bizde burda toplanalım

Slmlar hamaratlar nabersiniz
Bugün you_know un eti bir bardak sodaya yatırma fikrini deneyeyim dedim ve sonuç mükemmel
Et yumuşacık oldu valla ızgarada yaptım tabi ben azıcık zeytinyağı ve baharat ekledim şahane oldu
eti delip içine sarımsakda sıkıştırdım....
Teşekkürler canım çok işime yarayacak bir güzellik oldu bu bana
Eti sevmediğim için pişiriken bir türlü o lezzeti o yumuşalığı yakalayamıyordum
Et seven kociğim bu işe çok sevindi

kızlar diyelim evde misafiriniz var kocanızın tarafı çay içiyosunuz akşam çayı bitene ne diyosunuz soruyomusunuz önce yoksa sormadana döküyomusunuz çayı..bide bu işe el atarmısınız

slm hamarat hanımların topiği..güzel, eğlenceli ve öğretici bir topik olmuş..ben kendi çapımda hamarat saylırım...güzel paylaşımlarda bulunmak dileğiyle..

bende hamarat sayılırımm ayooooll:)
yarın eltim görümcem falan gelcekler.

şölee bi kurabiye veya tatlı bişey yapsammmmm
ama ne yapsam fikri olan?

işinize yaradıgına sevindim bilgilerimin birde mangal fln yapacaksanız eti yine sodada ve baharatlı sekilde birgun önceden dinlenmeye alın daha lezzetli olur

Bende geldim bende kendi çapımda hamarat sayılırım hamur işleri konusunda her hafta 2 çeşit yapmazsam rahat edemiyorum. Değişik tariflerin hastasıyım ne olursa olsun değişik olsun öyle sıradan kek pasta fln yapmayı sevmiyorum böyle çok değişik tarifleriniz varsa paylaşırsanız benimle çok sevinirim.Çerkez tavuğu tarifi arayan arkadaşım benim bir tarim var beğenirsen buyur veriyim denersin belki.
•1 bütün tavuk
•5 dilim bayat ekmek
•3 su bardağı ceviz
•2 çorba kaşığı çiçek yağı
•3 bardak tavuk suyu
•6 diş sarımsak
•Tuz
•Karabiber
Tavuğu haşla elinle didikle. Tavuk suyuyla ekmekleri ceviz ve sarımsağı karıştır üzerine karabiber ekleyip karıştır. Bu karışımla tavuk etlerini güzelce harmanla.Üzerine tavada yağlı kırmızı biberli sos yap dök çok güzel oluyor.

kurabiye yerine ağlayan pasta yapabilirsin ya da kedi dilini muz ile sarıp üstüne çikatalı sos dökebilirsin çok güzel oluyor hem de pratik tavsiye ederim.

hoşgeldin canım ozaman...güzel paylaşımlarda bulunmanı diliyorum birbirimden çok şey öğrenicez inşallah

kedi dilini çok merak ediyorum canım tarifini yazarmısın
hemen yazayım canım..
kedi dili marketlerde ya da pasta malzemeleri satan yerlerde var ordan alabilirsin..
Kedi dilini sütle ıslatıyoruz yumuşayınca içine dilimlenmiş muz sarıyoruz ve borcama diziyoruz..ardından çikolata sosunu yapıyoruz(çikolata sos hazır karışımı satılıyor her markadan var)..rulo yapılmış kedi dilinin üstüne döküyoruz biraz soğuyunca servis yapıyoruz...hem lezzettli hem pratik canım.

kedi dili yapılıyormuymus ben hep hazır alıyorum
hehehe hazır alınıyor da geri kalan işlemleri bilmiodum canım gerçi çok basitmiş
ben de hazır alıyorum hiç kendim yapmadım

canım nasıl rulo oluyor ki ya açılmıyormu bide kedi dili küçük değilmi nasıl rulo olucakki ama çok güzel olur yaa
hoşbuldum canım gelirim sık sık ama ben gelince kimse olmuyor

malesef canım pek karşılaşamıyoruz ama sen girdikçe bişeyler yaz istersen...pratikmisin ev işlerinde misafirlerine nasıl davranırsın falan...

kedi dilinden rulo oluyor canım pastanede satılanlar biraz büyük oluyor sütle de ıslayınca yumuşayınca muz ile rulo oluyor keşke resim olsa elimde eklerdim...

ev işlerinde pratiğim ama yaramaz bir kız annesi olduğum için işlerim genelde aksıyor.mesela akşam yatmadan evimi toplarım tuvalet banyoyu akıtırım,çamaşır makinesine çalıştırırım,bulaşık makinesini çalıştırırım sabah kalktığımda hemen kahvaltı hazırlığı ardından masamı toplar makinedekiyi boşaltırım..hemen balkonumu akıtır çamaşırlarımı asarım sonra evimi süpürür siler toz alırım...sonra öğleye yemeklerimi ocağa koyarım..kızımı öğle uykusuna yatırırım genelde zor uyur salla salla bir hal olurum.o uyuyunca ben de uyurum..uyanınca çorbasını yediririm,kızım o zaman her yeri batıırır hadi bi daha temizle.sonra bütün oyuncakları dağıtır ben ardından toplarım.böyle akşam olur..

misafirim geleceği zaman bir gün önceden evimi temizlerim dip bucak.akşamdan hazırlıklarımın çoğunu yaparım..sabah kalkınca banyo tuvaleti tekrar temizler, evi süpürürüm.kalan hazırlıklarımı tamamlarım..ardından tabaklarımı hazrılarım çay bardaklarını tepsiye koyarım..sonra kızımı süslerim ardından ben süslenirim misafirimizi bekleriz..misafirlerim gelince güler yüzle karşılarım sarılıp hoşgeldiniz derim..biraz oturup konuşuruz o ara çayı koyarım..her şey hazır olduğu için hemencecik masam hazır olur misafirlerimi alırım masaya..misafirlerime hizmet etmeyi çok severim.

baya şey yazmışım yahu

Son düzenleme:
bende hamaratım yaaa :) bugün deli gibi misafir ağırladımmm ve çok yoruldummm bi makine bulaşık yıkadım,diğer makine sırada beklioo,valla ayaklarımı uzattım artık onlarda sabahaaaaaaaaa :)

bende hamaratım yaaa :) bugün deli gibi misafir ağırladımmm ve çok yoruldummm bi makine bulaşık yıkadım,diğer makine sırada beklioo,valla ayaklarımı uzattım artık onlarda sabahaaaaaaaaa :)
hoşgeldin..ohh biraz dinlen sabah kalkınca geri kalanını yaparsın..ama var ya sabah mutfakta bulaşık görmek insanın moralini bozuyor işin içinden zor çıkılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…