- 1 Ocak 2025
- 1.139
- 317
- 38
- 27
Ayy bir an önce geçsin de güzel haberler de alalım sizdeennhahah yok ya 31 agustostu işte çatlamamkeşkee bir hafta geçmiş olsa eylülün günleriyle aynı gidiyoruz 4 eylül 4 dpo 10 eylülde teste başlıcam allah nasip ederse
Regl üçüncü günü canımcanım bu testleri ne zaman yaptırdın adetin 2. günü filanmı?
Ay demi ya biliyordum zaten Türk kahvesi kaşık kaşık yiyorum o zaman anlıyorum zaten demir eksikliğim olduğunu gebelikte önemli mi canım ?demir anemisisin ama demir ilacı kullanman lazım demir hiç kalmamış vucudunda
Canım o kadar iyi anlıyorum ki seni bu bir yıl içinde özel devlet gitmediğim doktor kalmadı benimde yumurtalarımda hiçbir sıkıntı yoktu büyğmesi sayısı çalışması çok iyi dendi pcos mu var acaba diye kendim söyledim en son bi dra. Evet ama çok da önemli değil dedi folik asit yazdı gönderdi. Sonra ki doktorların da hepsi pcosum var dedim yine hiçbir şey yapılmadı her seferinde folik asit yazdılar gönderdiler. En son adana da devlette çok iyi bir doktor bulmuştum ailem adanada ben gurbetteyim buraya gelin geldim. Adanaya gideceğim zaman o doktor için sürekli randevu kovaladım ki buldum şükür. Ulturasyonla muayene etti herşey çok iyi yumurtalıklarda bir problem yok dedi hocam pcos olduğumu düşünüyorum dedim böyle anlattığım gibi anlattım ama adet gecikmem vs bişeyimin de olmadığını söyledim. Evet yumurtan çatlamıyor olabilir inositol ve folik asit karışımı bir ilaç vereceğim tüplerinde yada eşinde bir sıkıntı yoksa bu ilaçla 2 ay içinde hamile kalırsın dedi. İnositolu yazdığında adet tarihime 1 hafta vardı zaten kullanmaya başladım adet gördüm adanadan döndüm ilaca devam ettim adetim bitti o ay yumurtam çatladı ve dediği gibi 2 ay sürmeden ilk ayda hamile kaldım şükür. Ben pcos olan yumurtası çatlamayan herkese şiddetle inositolu tavsiye ediyorum. Hep diyorum madem yumurtam çatlamıyordu diğer doktorlar inositol verseydi belki daha önce hamile kalmıştım. Sizden de o doktordan da Allah bin kere razı olsun o vesile oldu diyorum. Bence düzenli olarak inositolu kullan. Hatta özelden nasıl kullanacağını da yazarım istersen. Zararı yok içinde folik asitte var dene 2 ay zaten hsg de çekilmişsin. Bana hamile kalmazsam artık sonrasında hsg çektirmemi eşiminde testlerini vermesini söyledi. Bin şükür gerek kalmadıCanım ya ben dün doktora gittim polikistik over olabilir dedi kan aldı yarın yorumlatacak sonuçları ama hiç önemsemedi ilgilenmedi bişey yapmasak mı zaten hsg çekilmişsin diyo dedim sizce ne uygunsa onu yapayım geri istemsizce letu kullan o zaman söyle böyle dedi ama benim o tarz ilaçlarda döngüm şaşıyo kist oluyo bi kere klomen kullandım bir buçuk ay regl oldum yemin ederim sonra letu kullandım kist oldu bu sefer regl olamadım mahvediyor beni dedim ki benim yumurtam çok şükür ki güzel büyüyor ama çatlamıyo onun için bişi yazın dedim olabilir öyle şeyler diyo dengesiz ya gıcık oldum içmiycem letu yu da inositol kullanıp deniycem bu ay da hem pcolulara da iyi geliyormuş sence doğru mu yapıyorum
Valla bence de en ennn mantıklısı gecikme beklemek boşa stres çünkü diğer türlüsüİnşallah canım benim bu sabah test yapmadım zor tuttum kendimi mümkünse adet gecikmesini bekleyeceğim kendimi tutabilirsemsen nasılsın bebiş nasıll
tabiki çok önemli ona başla bir an önceRegl üçüncü günü canım
Ay demi ya biliyordum zaten Türk kahvesi kaşık kaşık yiyorum o zaman anlıyorum zaten demir eksikliğim olduğunu gebelikte önemli mi canım ?
Canım o kadar iyi anlıyorum ki seni bu bir yıl içinde özel devlet gitmediğim doktor kalmadı benimde yumurtalarımda hiçbir sıkıntı yoktu büyğmesi sayısı çalışması çok iyi dendi pcos mu var acaba diye kendim söyledim en son bi dra. Evet ama çok da önemli değil dedi folik asit yazdı gönderdi. Sonra ki doktorların da hepsi pcosum var dedim yine hiçbir şey yapılmadı her seferinde folik asit yazdılar gönderdiler. En son adana da devlette çok iyi bir doktor bulmuştum ailem adanada ben gurbetteyim buraya gelin geldim. Adanaya gideceğim zaman o doktor için sürekli randevu kovaladım ki buldum şükür. Ulturasyonla muayene etti herşey çok iyi yumurtalıklarda bir problem yok dedi hocam pcos olduğumu düşünüyorum dedim böyle anlattığım gibi anlattım ama adet gecikmem vs bişeyimin de olmadığını söyledim. Evet yumurtan çatlamıyor olabilir inositol ve folik asit karışımı bir ilaç vereceğim tüplerinde yada eşinde bir sıkıntı yoksa bu ilaçla 2 ay içinde hamile kalırsın dedi. İnositolu yazdığında adet tarihime 1 hafta vardı zaten kullanmaya başladım adet gördüm adanadan döndüm ilaca devam ettim adetim bitti o ay yumurtam çatladı ve dediği gibi 2 ay sürmeden ilk ayda hamile kaldım şükür. Ben pcos olan yumurtası çatlamayan herkese şiddetle inositolu tavsiye ediyorum. Hep diyorum madem yumurtam çatlamıyordu diğer doktorlar inositol verseydi belki daha önce hamile kalmıştım. Sizden de o doktordan da Allah bin kere razı olsun o vesile oldu diyorum. Bence düzenli olarak inositolu kullan. Hatta özelden nasıl kullanacağını da yazarım istersen. Zararı yok içinde folik asitte var dene 2 ay zaten hsg de çekilmişsin. Bana hamile kalmazsam artık sonrasında hsg çektirmemi eşiminde testlerini vermesini söyledi. Bin şükür gerek kalmadı
Hemen yazdırayım öyleyse önerebileceğiniz bi marka vs var mı canımtabiki çok önemli ona başla bir an önce
canım çatlamadıgını nasıl anlıyorsunuz?Canım ya süreçlerimiz o kadar benziyor ki benim sadece hsg önce çekildi inşallah bende inositol ile gebe kalırım benimde regl gecikmem fln olmaz çok şükür her ay düzenli olurum regl sadece kist olursa değişiyor o kadar o yüzden hamdolsun ki ileri derece pcos değilim henüz ilerlemeden inositole devam edicem bırakmıycam gebe kalana kadar çünkü benimde yumurtlarım büyüyo fakat çatlamıyo inşallah bu faydalı olur özelden yazarmısın canım nasıl kullandığını
yazdırıcagın doktora gebe kalmak istediğinide belirt güzel bir takviye verir bence benim kullandıgım yok malesef canımHemen yazdırayım öyleyse önerebileceğiniz bi marka vs var mı canım
İnşallah sanada şifa olur güzelimCanım ya süreçlerimiz o kadar benziyor ki benim sadece hsg önce çekildi inşallah bende inositol ile gebe kalırım benimde regl gecikmem fln olmaz çok şükür her ay düzenli olurum regl sadece kist olursa değişiyor o kadar o yüzden hamdolsun ki ileri derece pcos değilim henüz ilerlemeden inositole devam edicem bırakmıycam gebe kalana kadar çünkü benimde yumurtlarım büyüyo fakat çatlamıyo inşallah bu faydalı olur özelden yazarmısın canım nasıl kullandığını
Uzun bir süre deniyoruz hiç bir problem yok yumurtlama oluyo evet regl de oluyo ama gebelik oluşmuyo ben mesela ovitrelle iğne vurulmama rağmen yumurtam çatlamıyo ultrasonda da gözüküyor zaten canım çatlamamış yumurtların oluyo kimi hastalara dozu artırılıp vuruluyormuş iğne çatlasın diye dşn doktora dedim yok olmaz diyo bi çatlamazsa bi de çatlar diyo dalga geçer gibi işmişiz şansa kalmış anlayacağın pcos olan hastalar veya yumurtlama çatlama problemi yaşayanlar için de en iyi ilaç inositol müş bende o sebeple kullanmaya başladım bu aycanım çatlamadıgını nasıl anlıyorsunuz?
Tamam canım söyleyip yazdırayım mutlaka teşekkür ederim iyi ki varsınızyazdırıcagın doktora gebe kalmak istediğinide belirt güzel bir takviye verir bence benim kullandıgım yok malesef canım
Sende iyiki varsın canım benimm rabbim hepimize nasip etsin evlat sahibi olmayı inşallahUzun bir süre deniyoruz hiç bir problem yok yumurtlama oluyo evet regl de oluyo ama gebelik oluşmuyo ben mesela ovitrelle iğne vurulmama rağmen yumurtam çatlamıyo ultrasonda da gözüküyor zaten canım çatlamamış yumurtların oluyo kimi hastalara dozu artırılıp vuruluyormuş iğne çatlasın diye dşn doktora dedim yok olmaz diyo bi çatlamazsa bi de çatlar diyo dalga geçer gibi işmişiz şansa kalmış anlayacağın pcos olan hastalar veya yumurtlama çatlama problemi yaşayanlar için de en iyi ilaç inositol müş bende o sebeple kullanmaya başladım bu ay
Tamam canım söyleyip yazdırayım mutlaka teşekkür ederim iyi ki varsınız
Sağlıkla sıhhatle al kucağına inşallahValla bence de en ennn mantıklısı gecikme beklemek boşa stres çünkü diğer türlüsüiyiyiz teyzesi önce kesesini gördük pazartesi günü de kalp atışını duyduk. Rabbim tüm isteyenlere size de nasip etsin İnşallah. Hamileliğim baya zor geçiyor benim ya sürekli olarak kasık ve bel ağrım var bacağıma kadar vuruyor bulantılar yorgunluklar vs vs geçinip gidiyoruz
Amin güzelim inşallahSende iyiki varsın canım benimm rabbim hepimize nasip etsin evlat sahibi olmayı inşallah
Amin Allah razı olsunSağlıkla sıhhatle al kucağına inşallah
Bat A kaç gün kala kan testi verdinizÖncelikle kızlar ben çok araştırdım çok okudum ve bence işe yarayan şeylerdi bunlar.
Adetim bittikten 3 gün sonra cinsel ilişkiye başlamıştık benim hesaplamalarıma göre adetten 4 gün sonra yumurtlama haftam başlıyordu zaten iPhone’nun sağlık kısmında adet takibi yaptığım kısımda da doğurganlık haftası onu gösteriyordu. Ovülasyon testi falan kullanmadım çünkü hem ben gerilecektim hem eşim bence karı kocanın ikisinin birden stres yapmaması lazım. Kullanıp hamile kalanlar için bir şey söylemiyorum tabi. Akıntı takibi ile cinsel ilişkiye başladık.
• Ben çok fazla kabak çekirdeği tüketmeye başladım bu süreçte yani belki bir kilo yemişimdir tek başımaeşimde ara ara yedi ama benim kadar değil tabi.
• boyum 1.61 kilom 65 di ve kabızlık şişkinlik problemim vardı geçmişten beri gelen Bağırsak sağlığı her şeyi etkiler düşüncesiyle dikkatli beslenmeye başladım ve her akşam yürüyüşe çıktım. Şu parklardaki spor aletlerini falan kullandım. Zaten 2-3 kilo kadar da verdim. Diyet yapmadım sağlıklı beslendim sadece dikkat edelim hdhdhdhdh
• benim d vitaminim kan değerlerim falan her zamannnn kendimi bildim bileli sınırlarda yüzer durumdadır. Bunun da gebeliği etkilediğini okuyarak evde olan devit 3 damla ve kan haplarıma vitamin haplarıma başladım. ( ben yıllardır ara ara kullandığım için ve 3 ay önce kan değerlerime baktırdığım için evdekilerle başladım direk ama siz muhakkak doktora görünüm) ama değerleriniz düşükse muhakkak takviye alın.
Şimdi gelelim akıntıya. 29 Temmuz da az ama uzayan bir akıntım gelmişti yumurtlama sandım o günü ve 30 Temmuz değerlendirdim ama meğerse o yumurtlama değilmiş. 31 Temmuz da yine uzayan böyle şeffaf beyaz karışımı ama fazla bir akıntım geldi peçeteye. Dedim heralde yanlış anlamışım yumurtlama bugündü ama o günü değerlendirmedim eşimin sperm kalitesi düşer diye. 1 Ağustos değerlendirdik ki büyük ihtimalle 31 de yumurtladım 1 ağustosta çatladı ve tutundu.
Sonrasına gelecek olursak kesinlikle kendimde belirti aramadım ara ara evet kasıklarımda batmalar oluyordu ama asla kulak vermedim araştırma falan yapmadım üstüne düşünmedim. Ta ki dpo 9 olana kadar. Yani 9 Ağustosta bi anda kalktım ve gebelik testi yapmak istedi canımyaptım ve silik çizgi gördüm Allah dedim hemen acile koştum değerim tabiki 0.2 çıktı ve çok üzüldüm. Ama içimden bir his hala var diyordu yani anlam veremiyordum. Sonrasında tam dpo 9 olduğu gün kasıklarımda batmalar iyice arttı ama ben negatif testi görümce kulak asmamıştım. Yerleşme o zaman oldu büyük ihtimalle.
Normalde adetten 1 hafta önce göğüs hassasiyetim başlar her zaman. Belimin ortası ve kaşık değil alt karnıma ara ara ağrılar girerdi. Bu ay hiçbirini yaşamadım adet yaklaştıkça beni de en çok gebelik düşüncesine iten buydu zaten. Hala göğüs ağrım falan yok.
Şuan dpo 11 deyim büyük ihtimalle ve beta 20 çıktı artış takibi yapacağım sizden tek istediğim duaaaa
Bu arada genelde herkeste yalancı pozitif çıkaran test bende pozitif çıkardı bence pozitifi görürseniz hemen umudunuzu yitirmeden başka testlerde deneyin. Ve erkenden kan testi verip düşük beta negatif sonuç almışsanız adet olana kdar da umudunuzu asla kaybetmeyin
Canım kan sonuçlarına baktım lh fshdan yüksekse pcos diyorlar sende iki katı muhtemelen pcos varAmin güzelim inşallah
Anladm canım inşallah gebeliğe engel değildir çok üzülüyorum gün geçtikçe imkansızlaşıyo gibiCanım kan sonuçlarına baktım lh fshdan yüksekse pcos diyorlar sende iki katı muhtemelen pcos var
Canım benim ilişkiden ve yumurtlamamdan tam 6 gün gecti benim normalde kurulugum olurdu şimdi ise beyaz kremsi bazen sulu özellikle ilişki esnasında beyaz akıntı geliyor şuan sol kasığımda batma var ve iştahım açıldı sence var mıdır 9 aydır deniyoruz ilk defa bu iştah artmasını ve akıntıya yaşıyorumCanım valla ben şaşırdım hatta yani iç çamaşırımda bildiğin sümük gibi akıntım vardı araştırdığımda gebelik mukusu yazıyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?