Hamile kalmaktan korkuyorum!

Evliligin daha rayina oturmamis cocuk icin acele etme , yasin 20 cocugun sorumlulugunu alabilecek misin onemli olan o.

Okul okudum zaten 2 yıllık bir bolum bitirdim geçen yıl. Ama eşim çalışma dedi ve iş başvurusu yapmadım hiç..
Kuzum dört yıla tamamla o zaman.cok gencsin.26 yaşında çok çok isteyerek anne oldum onda bile zorlandım. Kim ne derse desin kendini hazır hissetmeden yapma net ol.

Doğum kontrol hapı kullan istemiyorsan.çok gençsin kolay değil kendini hazır hissetmen önemli tabi

20 yaşında ne çocuğu be kızım.. eşin bişey derse yaşına uygun olanı alsaydın ozaman de.

Sanci, lohusalik vs yine gecici ama cocugun sorumluluğu bir ömür.. Kendinizi hazır hissetmeniz çok önemli. Ama diger yandan, eşinizin yaşı da ciddi bir faktör, göz ardı edilemez. Sizin bekleme hakkınız varsa, onun da acele etme hakkı var. Acik acik konusmalisiniz

20 yasinda evli olmaniz bile bir mucize bence ikinci mucizeyi biraz bekletebilirsiniz sirf birileri istedi aradi etti diye zatencocuk yapilmaz, sacmalik.

hakkinizda hayirlisi olsun

Ben doğumdan o kadar korkuyorum ki bebek sevgisini bile düşünemezdim direk korkusu gözüme gelirsi ama birgün hiç habersiz beklendmediği anda hamile olduğumu öğrendim annem şunu alırız bilmem ne anlatırken içimde birşeyler kıpırdadı o kadar sevindim ki malesef düşük oldu normalde de çocukları çok severdim o zamamdan sonra o kadar çok çocuk istedimki doğumu felan her şeyi tırs gelir yani...

Düşünsene içinde senden eşinden sevdiğinden bir parça büyücek günden güne ve sen onu hissedecekain kalp atışı tekmeleri derken acılı bir kaç saatden sonra lucağında dünya tatlısı canından çok sevdiğin miniğinn....

Korkma eğer sadece korktuğun için istemiyorsan yenersin bu duyguyu.

Bir canlı düşün rabbimin ömür verdiği sürece seninle bu sorumluluğa hazır mısın ? Bebeğim için 3-4 sene uykusuz kalırım belki kendime bile vakit ayıramam ama olsun bebeğim için der misin ? Aslında özet iki hayatı tek hayata sıgdrcaksin onun eli kolu ağzı dili olacaksın evet çok güzel bir şey ama yaşın küçük bence ben 23 yaşında anne oldum istemeden şükür çok seviyorum Bebeğimi ama zor geldi bana kalsa 27-28 ideal ve evet hamilelik doğum lousalik hepsi sıkıntılı ama guzel zamanlar onlar hiç dert değil asıl mesele sen bir bebeğin çocuğun sorumluluğunu bir ömür herşeye rağmen almaya hazır mısın.

yaşın çok küçük canım
sen daha kendin çocuksun
hemde hazır değilmişsin bak kimisi erken evlensede bebek istiyor sende öyle bi arzu da yok
sancısı loğusalığı geçici bir süre ama o çocuğa bakmak için hazır değilsin
bi 24-25 olaydın

Istemiyorsan bunu eşinle Konuş 2 yıl kadar beklemek istiyorum de bu senin en doğal hakkın

Eşinle açıkça konuş henüz hazır olmadiğini anlat. Sonrada bir kadin dogum doktoruna git herhangi bi sikinti var mi yokmu ogren sonra pisman olmamak icin. Esine guvenemezsen kendin korunursun..
Ama malesef sanci ve lohusaliktan korkuyorum deyipte hamilelikten kaçamazsin. Sonucta evlenirken bunu dusunmen gerekirdi karşı tarafın elbette cocuk isteme hakki var. Birazda eminim kaynana dayattigi icin boyle oluyodur ama kesin bir tabirle anlatamadigin icin muhtemelen baski var. Misal biz nisanliyken kv komsularin yaninda korunmazlar hemen olsun cocuk gibi bi laf etti bende ona zamani gelince biz karar veririz dedim. Sonrada korunmadik ama cocugumuzda olmadi. O zamanda yeterli iliskiye girmedigimizi soyledi milletin icinse sanki yatak odamiza girmis gibi.

Bunlarin haricinde evlilikten memnun musun, esinle evvela senin aran iyi mi, evine barkina alistin mi, bak bakalim.
Once esler uyumu yakalayacak sonra 3. Bir bireyi dusunursun.

Hele hele
Esin doldurusa geliyorsa dikkat et.

Yaş önemli değil de evliliğin daha çok taze canım bence ilk iki sene yapma nasılsa gençsin geç kalma problemin de yok. Ne olur Ne olmaz evliliğin bir otursun . Eşine söyle annesini uyarsın çocuk muhabbeti yapmasın size artık.

Oha dedim yani Amma düşüncesiz terbiyesiz kadın be... Şimdi çocuğunuz var mı merak ettim özel değilse ?

Canım korkuyorum sancılardan lohusalık vs. yazmışsın önce sen bunu doktora giderek aşmalısın psikolog gibi. O zaten seni hazırlayacaktır. Eğer çalışmıyorsan bu korkularını aşarak inşallah bebiş sahibi olup evinde rahat ilgilenirsin. Yaşın küçük de değil zaman geçtikçe hamile kalman zorlaşır bu sefer.

Yorumunuzu okuyunca donakaldim bu kadar düştü mu bu insanlar ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…