Hamile kalmaktan korkuyorum!

Yani neresinden tutsam elimde kalıyor,
- 19 yaş gibi gencecik bir yaşta evlenilmesi
-Hem de kendinden 13 yaş büyük bir insanla
-Daha kendiniz çocukken sizden çocuk istenmesi ( kendilerine göre haklılar beyefendi 33 yaşında)

Neden bu kadar acele ettiniz evlenmek için? Üstelik bu kadar büyük bir adamla? Bebek istemek için son derece müsait bir yaşta zaten kendisi..neden bunları düşünmediniz?
28 yaşındayım, bekarım. Şu halimde ben bile hamile kalmaya ve doğurmaya korkan bir tipim. Tokofobi derecesinde hem de.
Yazık etmişsiniz kendinize. Aklıma şu durumunuza uygun bir çare gelmiyor

Sizin 20 yasinda bebek istememeniz normal. Esinizin 33 yasinda istemesi normal.
Bu yuzden de bu kadar yas farki haliyle sorun oluyor.

Kayinvalide ile beraber mi yasiyorsunuz?

aradakı yaş farkından dolayı bence ısrarları ,

senın kaç yaşında olman önemli değil önemli olan evlenmiş olman onların gözünde ,

bencede dogur ,

keşke bende erken evlenıp erken dogursadım ,

Ben de korkuyorum. Doğum sancı filan değil, büyük sorumluluk. bu dünyaya cocuk getirmek ona haksızlıkmış gibi geliyor. Yarınımızın ne olacağı belli deil. ama nasip kısmet Allah ol der olur, o yüzden çokta eziyet etme kendine.. hayırlısı. yaşın genç tabi ben 28

çok gençsiniz. hazır olmadan doğurmayın bencede. eşiniz ve ailesi de 20 yaşında kız alırken bi düşünselermiş.

Yaşın çok küçük. Bebek sorumluluk demek. Ayrıca senin şu an gezip tozman lazım yaşının tadını çıkarman lazım. Erkenden evlemişsin zaten bari biraz evliliğine zaman tanı

20 yaşında gencecik kızın 33 yaşında adamla ne işi olur, aklım almadı.

adamın bi tarafındaki kıllar ağarmış tabi ki çocuk ister.

Kızımız da yaşina uygun olana varsaymış o zaman. 33 yaşındaki adamın çocuk istemesi gayet normal
Çocuğu doğuracak ve bakacak kişinin kızımız olduğunu düşünürsek ve kızımız hamile kalmak istemediğini söylüyor ozaman beyimize yapacak bişey yok yaşına uygun olanı alsaydın deriz bizde. Bende erkek olsam çok şey isterim ohhh..

Tatlım bu kimsenin karar verebileceği bir durum değil. Sen kendini hazır hissettiğinde denemelisin bence. Kimi ay keşke bende erken yapsaydım der kimide keşke daha geç anne olsaydım. Senin istemenle alakalı , kendi kalbin ve mantığınla seçmelisin. Kayınvalideye neymiş, bakcak büyütcek olan sensin.

Geciktirdikce zorlaşıyor cnm haberin olsun çocuk yapmak eskisi kadar kolay değil artık sen bilirsin yine de ama aile içinde hzurun varsa mutluysan geciktirme derim erkekler belli bir yasa girince baba olma istekleri daha da artıyor

Daha çok erken yaşında küçük en az 3 yıl hamile kalma

20 yas anne olmak icin erken degil bence. Hem hemen cocugun olacagini nerden biliyorsun? Belki bir kac yil olmadi..
Ben 27 yasinda ilk anne oldum. Simdiki aklim olsa 21-22 de dogurudum. Cok imreniyorum cocuklari ile az yas farki olan annelere.
Ayrica korkulariniz sadece dogum ve hamilelik sureciyse korkmayin ben nirmal dogdum cok sukur kolay gecti. Zor gecse bile elinde sonunda geciyor ve unutuluyor. Evliliginle ilgili bir problemin yoksa bir yuvayi yuva yapan cocuktur sizi daha baglar ve dunyanin en tatli en guzl seyidir... ben cocuk yapti diye pisman olan hic bir anneye denk gelmedim simdiye kadr:))
Ama cocugun bakimindan sorumlulugundan endiseleniyorsaniz o konuda bisey diyemem. Kendinizi hazir hissetmeden yapmayin. Cunku ciddi anlamda sorumluluk ve sabir gerektiriyor.

Eşin senden büyük olabilir evlenirken senin yaşını bilmiyor muydu kusura bakmasın. Bebek en çok anneyi etkiler muhakkak hap, spiral ya da başka bir yöntemle korun gerekirse gizli gizli korun. Hazır olmadan çocuk sahibi olma daha gerçekten gençsin. 33 yaş erkek için çok geç bir yaş değil beklesin.

Bende aynı durumdayım. bana da çok baskı yapıyorlar. Hatta sorduklarında hayırlısı dediğim için şuan çocuğum olmuyor, hastalıklıyım zannediyorlar. Takmıyorum ama sende takılma biraz daha zaman ver kendine evliliğin otursun. Zaten anne olmayı yürekten istediğin zaman çekeceğin acıyı gözün görmez diye düşünüyorum. :)

Evlenmişsiniz 13 yaş büyük biriyle Allah aşkına ne aceleniz vardı? eşinizin yaşı 33 haliyle tabi ki bebek istiyor annesi doldurmasa da eşiniz zaten ister siz bu konuları evlenmeden önce konuşmadınız mı? şimdi olmasa da 1 yıl sonra isteyecek. Yaşınız zaten küçük de doğum sancıları ve lohusalıktan korkuyorum diyerek hiç mi çocuk yapmayacaksınız? o gün geldiğinde ne yapacaksınız peki? şimdilik korunun hap alın ama eşiniz bir süre olmayınca şüphelenecektir.

Haklısın canım; ama istemiyorum deme. Allah aratmasın. Hazır olmayabilirsin yaşın küçük; ama o kadar çok gözü yaşlı bekleyen var ki.

Eşinle konuş; ama zaten onun yaşı büyük olduğu için illa ki isteyecektir. Sana müsaade etsin biraz hazır hissedene kadar.

Pardon da 33 yaşın nesi büyük? Zannedersiniz adam 40 lı yaşlarını aşmış. Bana kalırsa 33 yaşındaki erkek, ortalama evlilik yaşına yeni gelmiş sayılır.
Konu sahibi ve eşi istediğiniz zaman çocuk düşünün. Milletin lafına bakarak hayat geçmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…