Hamile kalmayı bekleyenler

oluyor bazen oyleeee akrabalarda yaşamıştık bazen bebişler cinsiyet göstermiyor

Hamilelik Gebelik belirtileri ile ilgili güzel bir yazı, okumanızı tavsiye ederim...

Gebelik hamilelik belirtileri nelerdir?

ADETİN GECİKMESİ
Hamilelik belirtilerinin en kesin olanıdır ve gebeliğin habercisidir diyebiliriz. Çoğu anne adayı adet dönemlerinde açık kırmızı renkte bir kanama yaşayabilirler, bu normal adet süreci gibi değildir ve muhtemel gebeliğin bir habercisi olabilir.

GÖĞÜSLERDE HASSASİYET
Gebeliğin en çok göze çarpan belirtilerinden bir tanesi de şişen, belirgenleşen ve hassasiyet kazanan göğüslerdir. Yatakta yatarken, elbise değiştirirken veya en ufak bir temasda bu hassasiyeti hissedebilirsiniz. Hamile kaldığınızda vücut süt üretimi için kendini hazırlamaktadır. Bazı anne adaylarında göğüs uçlarında renk değişikliği de meydana gelir.

YORGUNLUK HİSSİYATI
Erken gebelik belirtilerinden bir tanesi de anne adayının kendini yorgun hissetmesidir. Öğlen saatlerinden artan uyku isteği, yataktan kalkmama isteği, sürekli uyuma isteği gibi yorgunluk hissiyatı oluşabilir.Her zaman uyuduğunuz saatten daha erken uykunun gelmesi ve sabahları uyanmada sıkıntı yaşayabilirsiniz. Tansiyon düşmesi ve kendini bitkin hissetme gibi durumlar olabilir.

SIK SIK TUVALETE ÇIKMA İSTEĞİ
Erken hamilelik belirtilerinden bir tanesi de sık sık tuvalete çıkma isteğidir. Bazı anne adaylarında sık sık tuvalete çıkma ihtiyacı hamilelik dönemi boyunca devam edebilmektedir.

MİDE BULANTISI
Erken gebelik belirtilerinden en çok ortaya çıkanlardan bir tanesi de mide bulantısıdır. Mide bulantısı sadece hamileliğin ilk haftasında da baş gösterebilir. Bazı anne adaylarında sabah, bazı anne adaylarında ise tüm gün mide bulantısı olabilir. Genellikle hamileliğin ilk haftasında görülerek, beklenmedik, aşırı mide bulantısıyla beraber bir anda kusma durumu söz konusu olabilir.

İŞTAHIN AÇILMASI VE BAZI YİYECEKLERİ AŞIRI İSTEME, BAZILARINDAN TİKSİNME
Gebeliğin belirtilerinden birisi de iştah artışıdır. Aşerme denilen, değişik meyve ve sebzeleri yeme isteği oluşabilir. Bazı anne adaylarında da çok sevdiği sebze ve meyveleri istememe tiksinme duygusu oluşabilir.

BAŞ DÖNMESİ VE BAYILMA
Hamilelik belirtilerinden birisi de baş dönmesi hissiyatıdır. Aniden ayağa kalkma, veya aniden yer değiştirme durumlarında baş dönmesi yaşanabilir. Tansiyon düşmesinden kaynaklanan ani baş dönmeleri gebeliğin belirtilerindendir.

ÇEVREYE VE KOKULARA KARŞI HASSASİYET KAZANMA
Hamilelik döneminde hormon seviyelerinin artmasından dolayı, kokulara karşı hassasiyet kazanılabilir.

VÜCUT ISISINDA ARTIŞ
Vücut ısısının artması önemli bir hamilelik belirtisidir. Kendini halsiz hissetme, ateşin çıkmış hastalanıyormuş gibi bir ruh hali içersine girme gibi durumlar gözlenebilir.
Kısacası aşağıdaki belirtiler hamileliğin ilk döneminde en sık görülen belirtilerdir:

- Beklenen adetin gecikmesi
- Memelerde dolgunluk hissiyatı, hassasiyet, meme ucunda koyulaşma, meme başında karıncalanma hissi
- Karnın alt kısmında dolgunluk, şişkinlik ve bazen hassasiyet
- Bulantı ve bazen kusma
- Yorgunluk, uykuya eğilim, başdönmesi, tansiyon düşmesi
- Sık sık idrara tuvalete çıkma isteği
- Vajina salgılarının artması
- Bel ağrısı, kasıklarda ağrı

Yukarıdaki belirtiler sadece gebelik belirtileri olmayıp kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Kesin gebelik tanısı için doktora giderek kan testi yaptırabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
bende bu belirtilerin çocu var gibi,ya da benim psikolojim bozuldu herşeyi belirti sanıyorum adet günüm tee ayın 18 i nası duracaksammmm :122::122::122::122:

bende bu belirtilerin çocu var gibi,ya da benim psikolojim bozuldu herşeyi belirti sanıyorum adet günüm tee ayın 18 i nası duracaksammmm :122::122::122::122:

Bende her ay yaşıyorum bu belirtileri. adetime 10 gün var şuana kadar 3 kere test yaptım.Psikoloji falan kalmadı artık bende.. Bebek istiyorummm

Bende istiyorumm bebek. Bata 4 gün var test negatif ((

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Gebe Kalmadan Önce Yapılması Gerekenler

Bebek sahibi olma konusunda eşinizle ortak bir karar verdiniz ve tam olarak sağlıklı bir gebelik dönemi geçirmek istiyorsunuz. Hem heyecanlı hem de bir o kadar da endişelisiniz. Hayata yeni bir insan kazandırmak birçok sorumlulukları da beraberinde getiriyor. Öncelikle gebe kalmadan önce yapılması gerekenleri bilmek ve buna göre adımlar atmak hamilelik sürecinde bir takım kolaylıklar sağlayacaktır. Nasıl hamile kalınır? Hamile kalma yöntemleri, gebe kalmadan önce yapılması gerekenler gibi sorularınıza tam da bu yazımızda yararlı bilgiler vermeyi amaçlıyoruz.
Sağlıklı bir gebelik dönemi geçirmek için, hamile kalmadan önce yapılması gerekenlere dikkat etmek, gerek annenin gerek de bebeğin sağlığı açısından son derece önemlidir.
Gebe Kalmadan Önce Yapılması Gerekenleri maddeler halinde sıralayabiliriz:

• Hamilelik öncesinde ilk yapılması gereken doktorunuzdan randevu alarak, muayene olmaktır. Gebe kalmadan önce gerekli kan tetkiklerini yaptırıp, Pap smear testi yaptırılmasıdır.

Pap smear testi: Rahim ağzı kanseri taraması testi (Tüm kadınlara yıllık olarak yapılması önerilen bir testtir.)

• Gebe kalma çalışmalarına başlamadan 1 ay önce 400 mcgr folik asit alımını düzenleyin. Bebeğin sağlığı açısından son derece önemli olan folik asit asitli meyvelerde, yeşil yapraklı sebzelerde ve bakliyatlarda bulunmaktadır.

• Hamile kalmadan önce check-up yaptırarak bilmediğimiz hastalıkların teşhis ve tedavisi, almanız gereken vitaminler, yapılması gereken aşılar sağlıklı bir hamilelik süreci açısından son derece önemlidir.

• Kolay hamile kalmak için adet döneminin ilk 12-14-16. günlerinde düzenli cinsel ilişkiye girilmelidir. Yumurtlama döneminizin tesbiti için adet günlerinizi not alın.

• Düzenli olarak spor yaparak kilonuzu dengeleyin. Aşırı kilolu olmak ya da aşırı zayıf olmak hamilelik açısından risklidir.

• Gebe kalmadan önce dişçiye giderek dişlerinizin ve diş etlerinizin sağlıklı olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Gebelik döneminde diş eti hastalıkları erken doğuma sebebiyet vermektedir.

• Gebe kalmak için cinsel ilişkiye girdiğinizde bir saat yataktan kalkmayıp, belinizin altına bir yastık koyun. Böylelikle daha kolay hamile kalabilirsiniz.

• Hamilelik döneminde hem annenin hem de bebeğin sağlığı açısından doğru ve dengeli beslenmek çok önemlidir. Bol bol meyve ve sebze tüketilmelidir.

• Kafein tüketimi hamilelik döneminde 200 mg’dan fazla alındığı takdirde anne ve bebek sağlığı açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir.

• Hamile kalmadan önce sigarayı bırakın. Hamilelik döneminde sigara kullanmak erken doğum ve düşük riskine sebebiyet vermektedir.

• Gebelik döneminde alkol alımı son derece zararlıdır. Alkol bebekte öğrenme geriliği gibi birçok rahatsızlığa sebep olmaktadır. Gebelik döneminde kesinlikle alkol kullanmayın.

• Hamile kalmadan önce eşinizin sigara ve alkol kullanması sperm kalitesini olumsuz etkilemektedir. Eşinizi ağır, yorucu işlerden ve strestten uzak tutun.

• Hamile kalmadan önce para biriktirin. Mali durumunuzu gözden geçirin.

Bende her ay yaşıyorum bu belirtileri. adetime 10 gün var şuana kadar 3 kere test yaptım.Psikoloji falan kalmadı artık bende.. Bebek istiyorummm

bizim daha 2. ayımız ama istiyoruz, çok fazla yıpranmadan hayal kırıklıkları çok fazla yaşamadan olsun lütfen Rabbim herkese hayırlısını versinn

Uzun bir süre evliliğin tadını çıkarmış ve artık bebek yapmaya karar verdiniz. Kariyer hedefliyorsunuz ve hayatınızı belli bir plana göre düzenlemişsiniz. Belli bir yaşa eriştiniz ve hamile kalamama gibi bir endişe içine girdiniz. Daha önce hamile kalmamak için neler yapmalıyım diye düşünürken şimdi ise aklınıza ”En Kolay Nasıl Hamile Kalınır” sorusu takılmakta. Kolay hamile kalmak için neler yapmalıyım? Hamile kalma yöntemleri? Hamile kalmak için en uygun gün? Gebe kalmak için uygun pozisyonlar? gibi birçok sorunuza sitemizde yanıt bulabilirsiniz.

Düzenli Hayat
• Kolay yönden hamile kalmak isteyen bayanların öncelikle düzenli ve dengeli bir hayat tarzını benimsemesi gerekir. Bunun için öncelikle dengeli ve düzenli beslenmeye özen göstermesi, uyku düzenini koruması gereklidir.

• Alkol ve sigara gibi kötü alışkanlıkları terketmesi ve kafein tüketimini de en aza indirgemesi gereklidir.

• Herhangi bir kronik rahatsızlığı varsa ilaçlarının gözden geçirilerek doktor kontrolü altında olması sağlıklı ve kolay hamile kalmak için yapılması gerekenlerin en başında yer alıyor.

Hamile Kalmak İçin En Uygun Gün

• Kadının yumurtlama gününe en yakın olduğu 3. ve 4. gün verimliliğin en yüksek olduğu dönemdir.
Adet dönemi düzenli geçen bayanlar için, kolaylıkla hamile kalabilecekleri zaman, aslında dört gün gibi kısa bir zaman diliminden ibarettir.

Bu yüzden bu kısa dönem, hamile kalmak isteyen bayanlar için çok önemlidir. Hamile kalabilme şansınızın en yüksek olduğu bu kısa yumurtlama döneminde cinsel ilişkiye girmek gerekmektedir.

• Çiftlerin haftada 3-4 kere cinsel ilişkiye girmeleri hamileliği kolaylaştıran sebeplerden biridir.

Besin Kaynakları

• Kolay hamile kalmak için yediğimiz besinler de çok önemlidir. Folik asit, çinko, demir ve kalsiyum açısından zengin olan gıdalar hamile kalma olasılığını arttıran nedenlerden biridir.

• Kırmızı et, ceviz, balık eti, süt ve süt ürünleri, baklagiller ve yeşil yapraklı sebzeler omega 3 açısından zengin olan gıdalar anne adayının düzenli ve dengeli beslenmesine yardımcı olacaktır.

Hamile Kalmak İçin Uygun Pozisyonlar

• Spermlerin vajinaya uygun bir şekilde bırakılması için doğru pozisyonlarda cinsel ilişkiye girilmesi gerekmektedir.

• Erkeğin üstte olduğu pozisyon, kadın ve erkeğin hafif yana doğru dönük olduğu pozisyonlar hamile kalmayı kolaylaştıran pozisyonlardır. Kadının sırt üstü yatık olduğu ve erkeğin üstte olduğu pozisyonda kadının kalçasının altına yastık konulması spermlerin ilerleyişini kolaylaştırır.

• Erkeğin sperm sayısının düşük olduğu durumlarda ise diz-dirsek pozisyonu hamile kalınmasını kolaylaştırma da ideal olanıdır.

Hamile Kalmadan Önce Okumanız Gereken Diğer Yazılar:

Hızlı Gebe Kalmak İçin Yapılması Gerekenler
Gebelik Hamilelik Belirtileri Nelerdir?
Hamilelik – Gebelik testi ne zaman yapılır?
Gebelik (Hamilelik) Testi Nasıl Yapılır ?
Ne Kadar Sürede Hamile Kalabilirim?

En Kolay Nasıl Hamile Kalınır?

Uzun bir süre evliliğin tadını çıkarmış ve artık bebek yapmaya karar verdiniz. Kariyer hedefliyorsunuz ve hayatınızı belli bir plana göre düzenlemişsiniz. Belli bir yaşa eriştiniz ve hamile kalamama gibi bir endişe içine girdiniz. Daha önce hamile kalmamak için neler yapmalıyım diye düşünürken şimdi ise aklınıza ”En Kolay Nasıl Hamile Kalınır” sorusu takılmakta. Kolay hamile kalmak için neler yapmalıyım? Hamile kalma yöntemleri? Hamile kalmak için en uygun gün? Gebe kalmak için uygun pozisyonlar? gibi birçok sorunuza sitemizde yanıt bulabilirsiniz.

Düzenli Hayat
• Kolay yönden hamile kalmak isteyen bayanların öncelikle düzenli ve dengeli bir hayat tarzını benimsemesi gerekir. Bunun için öncelikle dengeli ve düzenli beslenmeye özen göstermesi, uyku düzenini koruması gereklidir.

• Alkol ve sigara gibi kötü alışkanlıkları terketmesi ve kafein tüketimini de en aza indirgemesi gereklidir.

• Herhangi bir kronik rahatsızlığı varsa ilaçlarının gözden geçirilerek doktor kontrolü altında olması sağlıklı ve kolay hamile kalmak için yapılması gerekenlerin en başında yer alıyor.

Hamile Kalmak İçin En Uygun Gün

• Kadının yumurtlama gününe en yakın olduğu 3. ve 4. gün verimliliğin en yüksek olduğu dönemdir.
Adet dönemi düzenli geçen bayanlar için, kolaylıkla hamile kalabilecekleri zaman, aslında dört gün gibi kısa bir zaman diliminden ibarettir.

Bu yüzden bu kısa dönem, hamile kalmak isteyen bayanlar için çok önemlidir. Hamile kalabilme şansınızın en yüksek olduğu bu kısa yumurtlama döneminde cinsel ilişkiye girmek gerekmektedir.

• Çiftlerin haftada 3-4 kere cinsel ilişkiye girmeleri hamileliği kolaylaştıran sebeplerden biridir.

Besin Kaynakları

• Kolay hamile kalmak için yediğimiz besinler de çok önemlidir. Folik asit, çinko, demir ve kalsiyum açısından zengin olan gıdalar hamile kalma olasılığını arttıran nedenlerden biridir.

• Kırmızı et, ceviz, balık eti, süt ve süt ürünleri, baklagiller ve yeşil yapraklı sebzeler omega 3 açısından zengin olan gıdalar anne adayının düzenli ve dengeli beslenmesine yardımcı olacaktır.

Hamile Kalmak İçin Uygun Pozisyonlar

• Spermlerin vajinaya uygun bir şekilde bırakılması için doğru pozisyonlarda cinsel ilişkiye girilmesi gerekmektedir.

• Erkeğin üstte olduğu pozisyon, kadın ve erkeğin hafif yana doğru dönük olduğu pozisyonlar hamile kalmayı kolaylaştıran pozisyonlardır. Kadının sırt üstü yatık olduğu ve erkeğin üstte olduğu pozisyonda kadının kalçasının altına yastık konulması spermlerin ilerleyişini kolaylaştırır.

• Erkeğin sperm sayısının düşük olduğu durumlarda ise diz-dirsek pozisyonu hamile kalınmasını kolaylaştırma da ideal olanıdır.

Hamile Kalmadan Önce Okumanız Gereken Diğer Yazılar:

Hızlı Gebe Kalmak İçin Yapılması Gerekenler
Gebelik Hamilelik Belirtileri Nelerdir?
Hamilelik – Gebelik testi ne zaman yapılır?
Gebelik (Hamilelik) Testi Nasıl Yapılır ?
Ne Kadar Sürede Hamile Kalabilirim?

cnm 2 gün önce öğrendim 3 haftalık hamileyim. Allah sana da nasip etsin inşallah

Bende geldim aranıza 4 aydır çocuk düşünüyoruz. Bakalım nasip daha çok takmıyorum strese falan girmiyorum ama ister istemez beklenti oluyor. :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Arkadaslar 1 yillik evliyim ve sadece son 1 aydir korunmuyoruz cocuk istiyoruz ve adetim 10 gun gecti adetim gectikten 3 gun sonra test yapmistim negatifti fakat hic adet belirtisi yasamiyorum bugun 10. Gunum sadece cok yorgun ve uykulu hissediyorum hamile olabilirmiyim ki 😊 bnm gibi olan varmi ilk negatif cikan

Canım adetin gecikmişte olabilir ama bir an önce kan tahlili yaptır ne olduğu belli olur.

Merhaba kizlar uzun zamandır. Giremedim bebek dusunurken annem.hastalandi (( maalesef onunla ilgileniyorum nasilsiniz...benim regl 5 gun gecikti

canım hamile. Olabilirsin kan testi yaptir iyice emin olnak için hayirlisi olsun

kızlar bilgilerinize ihtiyacım var. Ovülasyon günümü bilemiyorum çünkü adet düzensizliğim var bazen 20 günde bir bazen 30 günde bir adet oluyorum adetten 10 gün önce ilişki yaşadık inşallah ovulasyon dönemimdir ama net bilemiyorum hesaplayamıyorum. Belirtiler en erken ne zaman başlar çok heyecanlıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…