Hamile olduğumu söyleyemedim,babam hasta oldu

cylnay

Guru
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2010
126
44
298
Eskişehir
Merhaba ben öğretmenim yarıyıl tatilinde memlekete gittim,giderken test yaptım ve hamile olduğumu öğrendim ancak şaşkınlıktan,önce kendim alışayım diye annemlere söylemedim,zaten doktora da gidemedim o zaman,hemen gitmem gerekti,dönüşte doktora gider söylerim dedim.neyse doktora gittik ve ben tam söyleyecekken babamın çok hasta olduğu haberi geldi,yaşı da var.şimdi annem ısrarla beni yanına çağırıyor izin al gel babam hastanede kalıyor ve ben yine söyleyemiyorum.babam hastayken bu haberi vermek bana çok zor,diğer kardeşlerimde gitti ziyarete zaten onlara da söyleyemedim.Ama annem ısrarla beni çağırıyor,babam beni çok sever diye dün neden abimi çağırmıyorsun dedim bana küstü gelme istemiyorum diye,neyse gönlünü aldım. şu an 7.haftadayım onlara söylemeyince okuldaki arkadaşlarıma da söylemedim,korkum şu şimdi hastanede onlara yardımcı olmam gerekecek ağır kaldırmamı isteyebilirler,memleket zaten 9saat uzaklıkta şimdi diyorumki buna da gidip gelim dönüşte söyleyim.Gerçekten ilk duyduğumdan söyleseydim keşke annem illa gel diye bu kadar ısrar etmezdi belki tabi babama da kıyamıyorum o da yaşlı çok arada kaldım şu an sadece eşim biliyor ve ben.ve tabi doktorum belki yolculuğa bile kızacak.

Merhaba ben öğretmenim yarıyıl tatilinde memlekete gittim,giderken test yaptım ve hamile olduğumu öğrendim ancak şaşkınlıktan,önce kendim alışayım diye annemlere söylemedim,zaten doktora da gidemedim o zaman,hemen gitmem gerekti,dönüşte doktora gider söylerim dedim.neyse doktora gittik ve ben tam söyleyecekken babamın çok hasta olduğu haberi geldi,yaşı da var.şimdi annem ısrarla beni yanına çağırıyor izin al gel babam hastanede kalıyor ve ben yine söyleyemiyorum.babam hastayken bu haberi vermek bana çok zor,diğer kardeşlerimde gitti ziyarete zaten onlara da söyleyemedim.Ama annem ısrarla beni çağırıyor,babam beni çok sever diye dün neden abimi çağırmıyorsun dedim bana küstü gelme istemiyorum diye,neyse gönlünü aldım. şu an 7.haftadayım onlara söylemeyince okuldaki arkadaşlarıma da söylemedim,korkum şu şimdi hastanede onlara yardımcı olmam gerekecek ağır kaldırmamı isteyebilirler,memleket zaten 9saat uzaklıkta şimdi diyorumki buna da gidip gelim dönüşte söyleyim.Gerçekten ilk duyduğumdan söyleseydim keşke annem illa gel diye bu kadar ısrar etmezdi belki tabi babama da kıyamıyorum o da yaşlı çok arada kaldım şu an sadece eşim biliyor ve ben.ve tabi doktorum belki yolculuğa bile kızacak.
Bence ailenize söylemelisiniz herşeyin yeri ayrü

Bu arada kardeşlerim de çok üzgün babamın hastalığına,ben şimdi söylesem yeni hamile kalmış gibi olacak oysaki nerdeyse 2 ay oldu senin derdin bu mu diye düşünecekler,napacağımı şaşırdım,okulda zaten hemen söylemek istemiyordum o problem değil ama yolculuk hastane şartları korkuyorum ben de, en fazla 3 gün kalabilirim zaten gittiğimde çok fazla izin kullanma şansımız olmuyor lütfen akıl istiyorum çok zor durumdayım.

Hayırlı olsun ve sağlıkla dünyaya gelsin bebeğiniz

Ben söyleyememe gerekçenizi anlayamadım ama ne olursa olsun en kısa sürede bunu açıklamanız gerekiyor,bir nevi nefes olacaktır bu müjdeli haber.ayrıca söylemekte geç kaldığınızı düşünüyorsanız da,hamile olduğunuzu yeni öğrendiğinizi belirtebilirsiniz. aileniz bilirse sizi ve koşullarınızı dikkate alarak beklenti geliştirirler

Bu arada kardeşlerim de çok üzgün babamın hastalığına,ben şimdi söylesem yeni hamile kalmış gibi olacak oysaki nerdeyse 2 ay oldu senin derdin bu mu diye düşünecekler,napacağımı şaşırdım,okulda zaten hemen söylemek istemiyordum o problem değil ama yolculuk hastane şartları korkuyorum ben de, en fazla 3 gün kalabilirim zaten gittiğimde çok fazla izin kullanma şansımız olmuyor lütfen akıl istiyorum çok zor durumdayım.

Kaç haftalık olduğunda söylersiniz herhalde

Allah yardımcınız olsun. Babanızada şifa versin. Hamileliğin başlarında kimseye söylemek istememeniz çok normal. Ben olsam ben de üç ay en azından söylemezdim. Ama bu durumda annenize en azından söylemeniz iyi olur. Kimsede öyle tek derdi bumuydu diye düşünmez. Hüzün ve sevinç bazen ailede aynı anda yaşanabiliyor. Hayatın gerçekleri

Anneden böyle birşey saklanır mı? Kayınvalidem ve kayınbabam deseydiniz tamam derdim ama. Annem babam diyorsunuz bana çok garip geldi. Yani anneniz öğrense zaten gelme kızım demez mi? Kaç haftalık olduğunu söyleyememek nasıl bişey gerçekten garipsedim kusura bakmayın. Babanız ne kadar hasta olursa olsun sonuçta o kocası ama siz evladısınız. Bence söyleyin doktor size yol izni vermeyebilir bile.

Fazla abartmıyor musunuz? Herşeyin yeri ayrı. Haberi verirken kalkıp da göbek atmayacak kimse. Havai fişek de patlatmayacaksınız.
Gidin bir anda söyleyin bitsin. Ona göre iş beklerler sizden..
Kaç aylıksa kaç aylık. Ne sanarlarsa sansınlar. Ailenizde herkes bişeylerin altında mana arayangillerden mi?

Back
X