Hamile olduğumu söyleyemedim,babam hasta oldu

Söyleyememe nedenimi sormuş herkes belki de annem üzülecek biz 3 kardeşiz hepimiz uzaktayız en çok ben gidiyordum tatilim daha çok olduğu için,şimdi ilerleyen zamanlarda ben gidemicem,babam yaşlı annem yorgun,belki de üzülecekler sonra bebek falan gitmem iyice zorlaşacak,o yüzden buraya getirelim diyorum babamı ona da babam yanaşmıyor memleketinden ayrılmak istemiyor yola dayanabilecek mi o da var,şu an sürekli kafamda kuruyorum bu şekilde,Allah yardımcımız olsun.

Nikahlı kocanızdan hamilesiniz ve bu müjdeli bir haber. Hamile olduğunuzu söylediniz diye şu an gebe kaldım demek değildir bu. Annenize başından anlatın. Aileniz yahu neden bu kadar kasmak?? Ben gerçekten bazı konulara akıl erdiremiyorum. Babanıza şifalar diliyorum..

Son düzenleme:
Sadece annenize soyleyebilirsiniz. Hersey insanlar icindir bu hayatta. Sapla samanı karistirmayin derim. Annenize soyleyinki sizin keyfinizden gitmek istemediginizi dusunp uzulmesin.

Cok sacma dusunuyorsunuz ya takintilimisiniz anlamadimki hamilelik haberine hasta adam sevinir zaten aa ben hastayim gitmis kocasiyla sevismis diye dusunmez heralde 😩 doktor git derse gidersiniz ve bir hamile gibi davranirsiniz onlarda size oyle davranir abartmayin bukadar

Gerçekten anlamdım neden bu kadar sorun haline getirdiğinizi. Yeni öğrenmişsiniz gibi söyleyin ne olmuş. Daha doktorunuz size gebeliğin riskli düşük tehliken var yolculuğa çıkma dememiş anladığım kadarıyla. Üstelik sizinki keyfi bir durum değil. Bu kadar evham yapmayın. Doğum yapana kadar ailenizin yanına gitmeyi hiç mi düşünmüyorsunuz? En kötü ihtimal ailenizin bulunduğu şehire en yakın havaalanına uçakla gider ordan otobüs yolculuğu yaparsınız. Bunu ailenizin veya sizin yaşadığınız şehirde havaalanı olmadığını varsayarak söylüyorum

Bu arada kardeşlerim de çok üzgün babamın hastalığına,ben şimdi söylesem yeni hamile kalmış gibi olacak oysaki nerdeyse 2 ay oldu senin derdin bu mu diye düşünecekler,napacağımı şaşırdım,okulda zaten hemen söylemek istemiyordum o problem değil ama yolculuk hastane şartları korkuyorum ben de, en fazla 3 gün kalabilirim zaten gittiğimde çok fazla izin kullanma şansımız olmuyor lütfen akıl istiyorum çok zor durumdayım.
Ailenizde çocugun hemen oluvermedigini biliyorlardir dimi ?

riskli gebeliğiniz yoksa eğer ağır kaldırmayla yolculukla falan bebek düşmez. Zaten yenisiniz neden doktor yolculuğa izin vermesin? Hamile kadınlar neden ağır hastaymış günlük hayata devam edemezmis gibi davranıyor anlayamıyorum kaldı ki daha birkaç haftalıksınız zaten. Canınız gitmek istiyorsa gidin ama söylemenizde de bi problem yok. Babanıza da acil şifalar dilerim çok geçmiş olsun 🙏🏼

Merhaba ben öğretmenim yarıyıl tatilinde memlekete gittim,giderken test yaptım ve hamile olduğumu öğrendim ancak şaşkınlıktan,önce kendim alışayım diye annemlere söylemedim,zaten doktora da gidemedim o zaman,hemen gitmem gerekti,dönüşte doktora gider söylerim dedim.neyse doktora gittik ve ben tam söyleyecekken babamın çok hasta olduğu haberi geldi,yaşı da var.şimdi annem ısrarla beni yanına çağırıyor izin al gel babam hastanede kalıyor ve ben yine söyleyemiyorum.babam hastayken bu haberi vermek bana çok zor,diğer kardeşlerimde gitti ziyarete zaten onlara da söyleyemedim.Ama annem ısrarla beni çağırıyor,babam beni çok sever diye dün neden abimi çağırmıyorsun dedim bana küstü gelme istemiyorum diye,neyse gönlünü aldım. şu an 7.haftadayım onlara söylemeyince okuldaki arkadaşlarıma da söylemedim,korkum şu şimdi hastanede onlara yardımcı olmam gerekecek ağır kaldırmamı isteyebilirler,memleket zaten 9saat uzaklıkta şimdi diyorumki buna da gidip gelim dönüşte söyleyim.Gerçekten ilk duyduğumdan söyleseydim keşke annem illa gel diye bu kadar ısrar etmezdi belki tabi babama da kıyamıyorum o da yaşlı çok arada kaldım şu an sadece eşim biliyor ve ben.ve tabi doktorum belki yolculuğa bile kızacak.
Söyleyememeniz çok tuhaf gerçekten
Bende anneniz çatışıyorsa gidin madem babanızın durumu ciddi bilsin sevinir adam torunu olacağını öğrenince
Gebeliginiz riskli bi gebelik değilse yolculuğa engel olmaz hamileliklerim boyunca hep seyahat ettim

Söyleyin gitsin. Bu kadar dert edinilir mi? Onlara sevinç olur bu haber. Ayrıca riskli bir gebelik değilse yolculukta bebeğe bişey olmaz. 6aylık halimle 1000km yol yaptım. Hiç bişey olmadı. Üzülmeyin. Verin müjdeli haberi

anne ben hamileyim hastane ortaminda bulunmaktan grip falan olmaktan korkuyorum derseniz dunyalar onlarin olur zaten

Bu kadar uzaması tuhaf olmuş ne kadar söylemeyi erteleseniz o kadar daha tuhaf olacak. Bir an önce bize anlattığınız gibi annenize anlatın. Anneniz nasıl derse öyle davranırsınız. Bu arada çok geçmiş olsun babanıza acil şifalar :dua:

Merhaba ben öğretmenim yarıyıl tatilinde memlekete gittim,giderken test yaptım ve hamile olduğumu öğrendim ancak şaşkınlıktan,önce kendim alışayım diye annemlere söylemedim,zaten doktora da gidemedim o zaman,hemen gitmem gerekti,dönüşte doktora gider söylerim dedim.neyse doktora gittik ve ben tam söyleyecekken babamın çok hasta olduğu haberi geldi,yaşı da var.şimdi annem ısrarla beni yanına çağırıyor izin al gel babam hastanede kalıyor ve ben yine söyleyemiyorum.babam hastayken bu haberi vermek bana çok zor,diğer kardeşlerimde gitti ziyarete zaten onlara da söyleyemedim.Ama annem ısrarla beni çağırıyor,babam beni çok sever diye dün neden abimi çağırmıyorsun dedim bana küstü gelme istemiyorum diye,neyse gönlünü aldım. şu an 7.haftadayım onlara söylemeyince okuldaki arkadaşlarıma da söylemedim,korkum şu şimdi hastanede onlara yardımcı olmam gerekecek ağır kaldırmamı isteyebilirler,memleket zaten 9saat uzaklıkta şimdi diyorumki buna da gidip gelim dönüşte söyleyim.Gerçekten ilk duyduğumdan söyleseydim keşke annem illa gel diye bu kadar ısrar etmezdi belki tabi babama da kıyamıyorum o da yaşlı çok arada kaldım şu an sadece eşim biliyor ve ben.ve tabi doktorum belki yolculuğa bile kızacak.
Doğuma 1 hafta kala yolculuğa çıkmıştım ben. Doktora sorun ony verirse, riskli bir gebelik değilse çıkın orda yüz yüze söyleyin. Ne var bu kadar büyütüp sır gibi saklamaya kii

çok şükür ölüm döşeğinde değil,Allah korusun ama ciddi bir kalp rahatsızlığı var, yaş var, şeker var, yani toparlanamadı hala ,toparlansın söylerim diyorum bu sefer zaman geçiyor ,babamın yanına tabiiki koşa koşa giderim,her türlü, ama korkum hastane ortamı vs,söyleyememek de ben de ağırlık yaptı sanırım.12 sene ara verince önce ben bu haberi benimseyim dedim ama babamın hastalanacağını nerden bilebilirdim.yorum yapanlardan Allah razı olsun biraz olsun moral oldu.En son annemle tartışınca onun da sinirleri bozulmuş hasta bakmak çok zor,onu anlıyorum,hiçbiriniz gelmeyin istemiyorum diye bağırınca söylemem gerektiğini anladım artık.

Bu arada kardeşlerim de çok üzgün babamın hastalığına,ben şimdi söylesem yeni hamile kalmış gibi olacak oysaki nerdeyse 2 ay oldu senin derdin bu mu diye düşünecekler,napacağımı şaşırdım,okulda zaten hemen söylemek istemiyordum o problem değil ama yolculuk hastane şartları korkuyorum ben de, en fazla 3 gün kalabilirim zaten gittiğimde çok fazla izin kullanma şansımız olmuyor lütfen akıl istiyorum çok zor durumdayım.
Neden böyle düşünsğnler ki ne alaka senin derdin bu mu ? Hamileyim aileme söylicem tabi ki bilmemeleri çok yanlış .

Bu kadar sevindirici bir haberi nasil boyle bir dert haline getirdiniz, saskinim🙈
Sanki babaniza kotu bir haber vereceksiniz de hastaligi daha da kötüleyecek gibi davraniyorsunuz. Hicbir mantikli tarafi yok bu yaptığınızın bence. Birakin gizlemeyi, hemen arayip soyleyin ki adamcagiza moral olsun, hayata tutunsun.

çok şükür ölüm döşeğinde değil,Allah korusun ama ciddi bir kalp rahatsızlığı var, yaş var, şeker var, yani toparlanamadı hala ,toparlansın söylerim diyorum bu sefer zaman geçiyor ,babamın yanına tabiiki koşa koşa giderim,her türlü, ama korkum hastane ortamı vs,söyleyememek de ben de ağırlık yaptı sanırım.12 sene ara verince önce ben bu haberi benimseyim dedim ama babamın hastalanacağını nerden bilebilirdim.yorum yapanlardan Allah razı olsun biraz olsun moral oldu.En son annemle tartışınca onun da sinirleri bozulmuş hasta bakmak çok zor,onu anlıyorum,hiçbiriniz gelmeyin istemiyorum diye bağırınca söylemem gerektiğini anladım artık.

Hamilesiniz hasta değil. Aşırıya kaçmamak kaydıyla hamile değilken ne yapıyorsanız aynısını yapabilirsiniz. Riskli gebelik, düşük riski vb durumlarda doktor size dikkat etmeniz gereken noktaları söyler zaten. Gündelik yaşantınızda bir değişiklik yapmanıza gerek yok hamilesiniz diye.

Back
X