Hamile olduğumu söyleyemedim,babam hasta oldu

nasıl öğrenir öğrenmez ailelerle paylaşmıyorsunuz ki ben bu mutluluk haberini asla içimde tutamadım anın da ağlaya ağlaya annemi aramıştım.

annenize gidip anne bu durumlardan dolayı bir türlü söyleyemedim ama bu kadar üzüntümüzün arasında belki yüzünüz güler anneanne oluyorsun. diyeceksiniz.

hergeçen an biraz daha zorlaşıyor söylemen ,

üstüne görmüşüm meger iki aylık hamıleymişim anne de ,
emin ol çok sevinirler ,

belliki babamın durumu cıddı.
son son gör dıyedir muhtemel ölmeden.
neden ağır kaldırcan anlamadım hastanede..
hamıle olman çok doğal. her evli insanın başına gelebılecek şey.
babandan çok kendini düşünuyorsun gıbı geldi bana.
hem söylemede sakınca gormuyorum.adam mutlu olacak.
biz 15 saatlik yolu 10 saatte gttik.nasıl gittiğimizi bir biz bir ALLAH bilir.herkes çağırdı gelin gelin.ama babamın durumu iyiymiş birşeyi yokmuş.iyi olduğu için ısrarla çağırmışlardı zaten.İŞ mi dünya umrumda olmadı. iş arkadaşlarını aramak yeterli oluyor bır gecede.

Şöyle diyin, anne babam hasta diye bununla sizi meşgul etmek istemedim ama 7 haftalık hamile olduğumu öğrendim mide bulantılarım var yolu kaldıramıyorum o yüzden yoksa seni kırmaz ısrarına dayanamaz gelirdim diyin

Bu arada kardeşlerim de çok üzgün babamın hastalığına,ben şimdi söylesem yeni hamile kalmış gibi olacak oysaki nerdeyse 2 ay oldu senin derdin bu mu diye düşünecekler,napacağımı şaşırdım,okulda zaten hemen söylemek istemiyordum o problem değil ama yolculuk hastane şartları korkuyorum ben de, en fazla 3 gün kalabilirim zaten gittiğimde çok fazla izin kullanma şansımız olmuyor lütfen akıl istiyorum çok zor durumdayım.
Annenize soyleyin oda abinize soyler anneler arayi bulur ilk haftalar tehlikelidir başksi hastane islerini halleder sizde ev islrine bakarsınız evde de biri lazim suc mu gunah mi hamile kalmak iki aylik deyin gecin

Babamın hastalığı şu an çok ciddi
bnce torunu olacağı için çok sevinir . Kötü birşeymiş gibi neden paylaşmak istemiyorsunuz ki , mesela ben olsam seni dede yapıcam diyip güldürürdümbabamı .

Söyleyememe nedenimi sormuş herkes belki de annem üzülecek biz 3 kardeşiz hepimiz uzaktayız en çok ben gidiyordum tatilim daha çok olduğu için,şimdi ilerleyen zamanlarda ben gidemicem,babam yaşlı annem yorgun,belki de üzülecekler sonra bebek falan gitmem iyice zorlaşacak,o yüzden buraya getirelim diyorum babamı ona da babam yanaşmıyor memleketinden ayrılmak istemiyor yola dayanabilecek mi o da var,şu an sürekli kafamda kuruyorum bu şekilde,Allah yardımcımız olsun.

Cok vesvese yapiyorsunuz 🤦🏼‍♀️

Babanızın hastalığı ile hamileliğinizi söylememe arasında bağlantı kuramadım. Söylemediğinizi için neden gidemediğinizi açıklayamıyorsunuz abim neden gelmiyor diyorsunuz ve annenizde doğal olarak kızıyor çünkü bilmiyor. Bu şekilde gitmeyip annenizi kıracağınıza söylemeniz daha mantıklı değil mi o zaman size hak verirler gelme kızım derler yani ama böyle niye gelmediğini sorguluyorlar hem işyerine niye söylemiyorsunuz ki illa ortaya çıkacak bu herkesten inatla saklamak neden? zaten önünde sonunda öğrenilecek olan birşey yani bu çok saçma

Hamileliginizi saklamaniz bana sacma geldi. Yeni olmadigini olumsuz bir sey olursa diye hemen soylemediginizi ifade edin.

Açıkçası ben ister hasta ister hamile ister yurtdışında olayım, annem ya da babam ciddi şekilde hastalansa ne yapar ne eder yanlarına giderdim. Allah korusun, babanıza bir şey olsa bunun yükünü nasıl kaldırabileceksiniz acaba?

Tabiiki gidiyorum gideceğim de ,sorun söyleyememek gayrimeşru diye düşünen bile olmuş ne saçma ,babam hasta yatarken annem de bize kim gelip bakacak bütün çocuklar uzakta hepsi çalışıyor diye düşünürken,bence bu habere hiç kimse sevinmeyecek.herkes şu an kendi canının derdine düşmüş bebek demek benim sık sık onların yanına gidemeyeceğim demek ilerleyen zamanda.empati kurmaya çalışan az da olsa olmuş onlara teşekkür ediyorum ama anlayamayan yorum yapmasın lütfen ayrıca kanayanların dilerim ki başına gelmez ne diyim insan kırmaya gerek yok,cık cıkcılar iş başında...

Back
X