- 24 Eylül 2012
- 5.000
- 5.462
- 448
- Konu Sahibi esraylmz03
-
Kınama kınamama meselesi değil benimki. Canı istemeyen hiç söylemesin ne olabilir ki?canim ben babamin yaninda bacak bacak ustune atmam ama yatar dizin de uyurum.Aileden aileye de degisir bu durum benim kizdigim nokta soylememeyi tercih edenleri kotu sekilde itham edilmesi yoksa ister soyle ister soyleme buyutulecek bir mesele degil.
Sen nasıl bi insansın ya yazık sana terbiyesizlik yapma burda. Hamile olduğunu söylemenin ayıp olmadığını anlatıyoruz Sevişme hikayelerini değil. Konuşmak için konuşma.Merak ediyorum babasinin gözünün icine baka baka hamile oldugunu söyleyebilenler, dügün gecesi sabahida ay babiskom yapmadik cok yorgundukyada babis ben cok kasildim o yüzden yapamadik yada bir süre sonra babacim ben vajinismusum cok üzgünüm buaralar da diyebiliyorlarmi? Eger diyemiyorlarsa neden???? Ikiside ayni kapiya cikmiyor mu yani cinsellige????? Bu ikiyüzlülüge gicik oluyorum!! Modern görünecegiz diye sacmalamak neden? Bizim kültürümüzde bu var iste varrrr! Babaya hersey söylenmez ne kiz cocugu nede erkek cocugu! Nesi kötü bunun? Bunun adi utanmak degil haya etmek ve ilkisi arasinda daglar kadar fark var!!!
İyide biz kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz Allah aşkına söylediğiniz şeye bak.
Kendi hemcinslerimiz bile kendilerini böyle gördüğü sürece, erkeklerin bizi küçük görmesine şaşmamak gerek.
ironi yapmış bunu anlayamadın mıİyide biz kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz Allah aşkına söylediğiniz şeye bak.
Kendi hemcinslerimiz bile kendilerini böyle gördüğü sürece, erkeklerin bizi küçük görmesine şaşmamak gerek.
Asıl sana yazık!!! Edepli hayalı herşeyi babaya söylemeyen insanlari özgecanın katilleriYle bir tutan sensin!!! Ve böylece konusmak için konusanda sensin!! O sacma cümleni tekrar oku sonra konuş!!!! Dünya senin etrafında dönmüyor!!! Herkes senin dogrularını kabul eymek zorunda degıl!!! Senin fikirlerine kimse terbiyesizlık dememiş!!! Sanamı kaldı bana bunu söylemek??? Bu yaptiginla en büyük terbiyesiz sensin!!! İnsanlıkmış dön aynaya bak insan görecekmisin !!!!!!!Sen nasıl bi insansın ya yazık sana terbiyesizlik yapma burda. Hamile olduğunu söylemenin ayıp olmadığını anlatıyoruz Sevişme hikayelerini değil. Konuşmak için konuşma.
Bu nasıl saygısız bi üslup? Bu nasıl bi konuyu çarpıtma şekli, çarpık bi düşünce yapısı? Bi de vajinismus gibi zor bi durumla uğraşan kadınları alet etmişsiniz yazınıza sırf zehrinizi aklamak için.Merak ediyorum babasinin gözünün icine baka baka hamile oldugunu söyleyebilenler, dügün gecesi sabahida ay babiskom yapmadik cok yorgundukyada babis ben cok kasildim o yüzden yapamadik yada bir süre sonra babacim ben vajinismusum cok üzgünüm buaralar da diyebiliyorlarmi? Eger diyemiyorlarsa neden???? Ikiside ayni kapiya cikmiyor mu yani cinsellige????? Bu ikiyüzlülüge gicik oluyorum!! Modern görünecegiz diye sacmalamak neden? Bizim kültürümüzde bu var iste varrrr! Babaya hersey söylenmez ne kiz cocugu nede erkek cocugu! Nesi kötü bunun? Bunun adi utanmak degil haya etmek ve ilkisi arasinda daglar kadar fark var!!!
haklısınMerak ediyorum babasinin gözünün icine baka baka hamile oldugunu söyleyebilenler, dügün gecesi sabahida ay babiskom yapmadik cok yorgundukyada babis ben cok kasildim o yüzden yapamadik yada bir süre sonra babacim ben vajinismusum cok üzgünüm buaralar da diyebiliyorlarmi? Eger diyemiyorlarsa neden???? Ikiside ayni kapiya cikmiyor mu yani cinsellige????? Bu ikiyüzlülüge gicik oluyorum!! Modern görünecegiz diye sacmalamak neden? Bizim kültürümüzde bu var iste varrrr! Babaya hersey söylenmez ne kiz cocugu nede erkek cocugu! Nesi kötü bunun? Bunun adi utanmak degil haya etmek ve ilkisi arasinda daglar kadar fark var!!!
ikiside aynı kapıya çıkmıyor.Merak ediyorum babasinin gözünün icine baka baka hamile oldugunu söyleyebilenler, dügün gecesi sabahida ay babiskom yapmadik cok yorgundukyada babis ben cok kasildim o yüzden yapamadik yada bir süre sonra babacim ben vajinismusum cok üzgünüm buaralar da diyebiliyorlarmi? Eger diyemiyorlarsa neden???? Ikiside ayni kapiya cikmiyor mu yani cinsellige????? Bu ikiyüzlülüge gicik oluyorum!! Modern görünecegiz diye sacmalamak neden? Bizim kültürümüzde bu var iste varrrr! Babaya hersey söylenmez ne kiz cocugu nede erkek cocugu! Nesi kötü bunun? Bunun adi utanmak degil haya etmek ve ilkisi arasinda daglar kadar fark var!!!
çok utanıyorsa kişi anneye soylerKızlar ben hamile değilim ama bi arkadasım hamile ve babasına hemen söylemedi sonra bi şekilde öğrendi babası bu arada arkadasım evli nikahlı yani.size sormak istediğim babaya hamile olununca söylenmez mi siz ne yaptınız bana çok tuhaf geldi bu sizleri merak ettim ayıp mı karşılanır yani
ben erkeğin önünden geçilmezi duyduğumda yaşadığım şoku atlatamamışken erkek olma ihtimali var diye hamile kadının önünden geçilmez i duymakKültürel kuralların belli dayanakları olur, güçlerini ve geçerliliklerini aldıkları bi motivasyon olur ya arkalarında onu kastediyorum.
Yani bi kültürde bi şey övülüyorsa onun arkasında yatan bi sebep vardır, aynı mantıktan bi şey yeriliyorsa onun da bi sebebi vardır.
Bu dayanak, sebep, motivasyon ya da siz nasıl adlandırırsanız bazen haklı, bazen haksız bazen de geçmişte bi haklılığı varken zamanla geçerliliğini kaybetmiş olabilir.
Mesela "kadınlar eskiden hamile bi kadının önünden geçemezmiş." Sebep ne? "eğer karnındaki bebek erkekse ona saygısızlık, hürmetsizlik olmasın diye"
Bunu 90 küsur yaşında bi teyzeden dinlemiştim ben kadın kendi gençliğinin geçtiği köyü anlatırken, dumurlardan dumurlara sürüklendim tabi o zaman ama o teyzeye çok mantıklı geliyodu
Bunun arkasındaki motivasyon erkeğin kadına üstünlüğünü dibine kadar benimsetmektir, erkek bebek ihtimali karşısında bile koca koca kadınları titretmektir. Ne kadar haksız, aşağılayıcı bi durum söylememe bile gerek yok herhalde.
İşte bu bi kadın babasına hamile olduğunu söylememelidir kuralının arkasındaki sebep ve geçerlilik kaynağı ne? Bu kuralı ne motive ediyo da insanlar bunu benimsiyo? Haklı bi sebebi var belki de ama bana yabancı kaldığı için ben bilmiyorum.
Bunu sormaya çalışmıştım işte.
Leyleklerin gücü adınahaklısın
çocuk geldıkten sonra baba kendı anlamalı
söylenmemelı
pat dıye bır bebıs dedeyı zıyarete gıötürülmeli ve baba sormalı; bu kım?leyleklerın mucızesı babacıgım denmelı
zaten leylek deyınce baba mesajı alacaktır : dLeyleklerin gücü adına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?