Hamileler,adaylar elele..kk göklere:)))

allah bağışlasın.... uzun ömür versin o ikisine :Saruboceq:

ne güzel Allah uzun ömür versin iki çocuğuna ve karnındakini de sana bağışlasın biz daha birini bile yapamadık ben pcoluyum 7 aydır uğraşıyoruz çocuk için bakalım hayırlı zamanı bekliyoruz

darisi senin basani halevcim seninde olur insallah yalniz kafana cok takma herseyin hayirlisi allahtan yalniz pko nedir ben pek bilmiyorumda birza aciklarsan sevinirim

Polikistik over sendromu (veya hastalığı) nedeni kesin olarak aydınlatılamamış olan bir yumurtlama bozukluğudur. Hastalıkta her adet döngüsünde gelişerek çatlaması gereken folikül (yumurta hücresini içeren sıvı keseciği), gelişmesinin yarıda kalması nedeniyle yumurtalık dokusu içinde 3-10 milimetre çapında bir kiste dönüşür.
Yumurtalık dokusu, bu kistler sayıca arttığında "polikistik" yani çok sayıda kistik oluşum içeren bir yapıya dönüşür.

bende kist falan yok ama adet düzensizliğim kendimi bildim bileli var Medanurcum

sonuçları bunlardan ibaretmiş canım
Kadında bu türdeki sürekli bir yumurtlama bozukluğu aşağıdaki sonuçları beraberinde getirir:

* Yalnızca yumurtlama olduğunda üretilebilen progesteron hormonu üretiminin aksaması, adet döngüsünün uzamasına, yani adet gecikmelerine veya düzensiz adet kanamalarına yol açar.
* Çatlayamayan foliküller fazla miktarlarda testosteron ("erkeklik hormonu") üretir. Kadında fazladan üretilen erkeklik hormonu tüylenme ve sivilcelenme gibi kozmetik sorunlar yaratır.
* Yumurtlama olmaması kadını zor gebe kalma veya gebe kalamama sorunuyla, gebe kalınması durumunda ise artmış düşük yapma riskiyle başbaşa bırakır.
* Kan şekerinin düzenlenmesinden sorumlu olan insülin hormonu salgısının bu hastalıkta bozulması kilo alma sorununa veya ileri yaşlarda şeker hastalığına yakalanma riskinde artışa neden olur.
* Uzun dönemde ortaya çıkabilen sorunlardan en önemlisi rahim iç tabakasını östrojen hormonunun kalınlaştırıcı etkisinden koruyucu özelliği olan progesteron hormonunun eksik kalması nedeniyle ortaya çıkan artmış rahim kanseri riskidir.
* Diğer bir uzun vadeli sorun da testosteron hormonunun sürekli olarak yüksek kalmasına bağlı olarak kan yağlarının seviyesinin yükselmesidir. Bu durum uzun vadede kadının çeşitli kalp hastalıklarına yakalanma riskini artırır.

neyse canlarım ben çıkıyorum yarın görüşürük öpüyorum hepinizi

anliyorum ilaydacim insallah tedavin tamamlandiktan sonra hamile kalirsin sabir herseyin ilacidir bendede kis varmis ama hamile kalamya engel degilmis doktorum oyle soylemisti tabi seninki farkli bi durum merak etme allah istedikten sonra hicbirsey engel olamaz doktor banda demisti dusukten sonra rahimde kist oldugunu ve amaliyatla almazsak hamile kalirsam yine dusukle sonuclanicak demsiti ve rahmin icinde kist bulamadilar rahim duvarinda oldugunu hamile kalmama engel olmadigini soylediler yani bazen doktorlarda yanilabilyiorlar umudunu kaybetme olurmu

saol lapacim peki senin durum nedir hamilemisin

evet şu an hamileyim.. 18 haftalık.. ama bende pco hastasıyım. 1 yıl tedavi gördüm.. tam aşılama için hastaneye gitmiştim ki hamile olduğumu öğrendim....
buradaki pcolu arkadaşlarda inş benim gibi minik mucizelerine kavuşacaklar..

tatlım nasılsınnn

ay kıyamam hiç...

merhaba arkadaslar kimse yokmu herkes nereye kayboldu ya benim morlaim cok bozuk alti haftalik hamileyim ve hafif bir kanama oldu sizce norlamidir bunda iki gun ioncede oldu doktorum rahimin icinde kan gormedigini syoledi disindan gelebilir dedi siz ne dusuyorsunuz bu konuda bilgisi olan varmi off ya cok cok canim SIKILIYOR.

canım geçimiş olsun bence hemen bir dr görünmen gerek eğer aşırı kanaman yoksa düşük tehlikeli olabilir progestan türü ilaçlarla önlendiğini duydum eğer kanaman çoksa kimyasal gebelik gibi bişeyde olabilir rabbim acil şifa versin umarım kötü bişey olmaz bende bebişlerimi yeni kaybettim inşallah sana bişey olmaz

slm clarita napicagimi ssirdim daha pazartesu doktordaydim cok hafif kanama vardi acil gittim kanamanin rahmin disinda oldugunu soyledi daha oncede bir dusuk yaptim ama bakalim biraz daha mi beklesem acaba yarinda doktorum vardi pardon ama kimyasal gebelik ne oluyor canim sanada cok gecmis olsun bebek kaybetmenin nasil bisey oldugunu biliyorum bende yasadim cunku allahim bir daha yasatmaz insallah

kızlar ancak şimdi girebildim çünkü eşim ortağı ile ayrıldı.Şimdi eşimle birlikte yeni şirket kuruyoruz birlikte çalışacağız artık :))
Bugün gittim rahim filmi çektirdim... :Gayet iyi geçti.. Hiç acı olmuyor diyemem... ılacı verdiklerinde acı oluyor ama dayanılmayacak bişey değil... Güçlü bir adet sancısı gibi... Zaten çok kısa sürüyor... Ben daha devam edecek dayanmalıyım biraz daha diye kendimi içten içe teskin ederken doktor "bitti" diyiverdi :)) Ve ayağa kalktığımda hiç bir ağrım sızım yoktu... Gün içinde az az kanama oluyor fakat zaten bu normal...
Rahim filminden korkup çektirmeyi erteleyen arkadaşlar hiç korkmaya gerek yok... Boşuna ertelemeyin.Gayet kolay... Yeterki kendinizi "canım çok yanacak" diye şartlamayın.
Yarın sabah 9 da tekrar çağırdılar birkez daha film çekilecek, O da ilacın rahim içinde dağılımına bakmak amaçlıymış.

Bu arada kızlar ben bir süre hiç giremeyebilrim foruma... Birde bugün hastanedeyken kötü bir haber aldık. Azerbaycanda meydana gelen kazada Eşimin kuzeninin kocası ve 5 yaşındaki oğlu hayatlarını kaybettiler.Kendi ve 11 yaşındaki oğlu da yaralı... Önümüzdeki günlerde cenazemiz olacak.

bende bunu diyorum işte.. hiç korkmaya gerek yok.. hele birde anestezi ile bu işlemi yaptıranlara hayret ediyorum =)) bunu yaptıramayan doğumu nasıl yapabilir ki? kaldıki doğum yanında bu işlem devede kulak değil kulak deliği bile olamaz =)))
çok geçmiş olsun canım benim.. sonucun iyi çıkması çok güzel... rahat bir nefes alırsın ve kimbilir benim gibi hemen hamile kalırsın
neden 2 kez işlem yapıldığını anlamadım.. benim bildiğim tek seferde ilacı verip filmi çekiyolar ve iş bitiyo. zaten toplamda 5dk ya sürüyo ya sürmüyo... ilacı vermediyse dün ne yaptılar peki? ilginç....

allah rahmet eylesin.... kalanlara sabır versin inş.... yaralı olanlarada şifalar dilerim.. inş sağlıklarına kavulurlar. bu aralar çok kaza haberi alıyorum =((( allah kimseye vermesin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…