Hamileler,adaylar elele..kk göklere:)))

Ayselim....
dün yazmışsın 2 li test için kafam karıştı biraz diye...
Ben Eylül anneleri topiğindeyim. Aynı konu ordada çok oldu. 2li test mi 3 lü test mi amniyosentez gerekir mi? herkesin kafası karışık ve herkes herşeyi çok biliyor =) o nedenle sana tavsiyem hiç kimsenin lafına bakma... senin ne istediğin, neye güveneceğin ve doktorunun senin için ne önerdiği önemli. bunlara uy gerisine kulak asma derim derim sana...
herkesin yapısı, genetik öyküsü, yaşı, taşıdığı risk çok farklı. herkese farklı şey uygulanabilir. sen doktorun ne öneriyorsa onu yap... ondan daha iyi kimse bilemez senin durumunu...

ayselciimm
birşey daha ekleyeyim.. 2 li testte 2 tane hormona bakılıyor kanda ve ultrason ile bebeğin ense kalınlığı, genel olarak organları, vücut yapısı inceleniyor. 3 lü testte ise 3 tane hormona ve aynı şekilde ultrason incelemesi yapılıyor. ama 3lü testteki bir hormona bakılmasının gereksiz olduğu kararına varılmış ve 3lü testtede 2 tane hormona bakılıyormuş. (bu bilgiyi kk daki yorumlardan almadım..araştırdım) o nedenle artık günümüzde 3 lü test yerine 4lü test yapılıyor. Bunları 16. haftada yaptırıyorsun. bir de detaylı ultrason var ki 5,5 aylıkken yapılıyor.
2li test %25-50 arası anormallikleri tespit edebiliyor. 3lü ve 4 lü test %50-75 arası anormallikleri tespit ediyor. Bebek daha büyümüş olduğu için ve extra 1 hormona daha bakıldığı için anormallik tespit oranı daha yüksek.... Detaylı ultrasonda ise her organ tek tek inceleniyor, herhangi bir anormallik varmı daha net görünüyor... yüzdesel oranını bilmiyorum....
tarama testlerinde 4 kriter var... bu kriterlere göre sonuç çıkıyor..
1 - ailede genetik bir problem var mı? down sendronmlu, kalbi delik...v.s
2- yapılan hormon testleri
3- yapılan ultrason görüntüleri
4- annenin yaşı

bu 4 kriteri dr bilgisayara giriyor ve sana riskini söylüyor. örneğin 2000 de 1 riskin var diyor. o riske göre sana rapor hazırlayıp veriyor. tarama test sonucun o rapor oluyor. eğer riskin yüksek ise o zaman bir sonraki tarama testini yada en son aşama olarak amniyosentez öneriyor...

şimdi.. bende ailesel bir faktör yok.. yaşım ise oldukça iyi. bir tablo gösterdi yaşla birlikte riskin arttığı durumu gösteren tablo.. benim yaşım oldukça iyi bir noktada idi...
ee bu durumda ultrason ve hormonlar kaldı geriye... zaten %25 yaştan %25 genetikten geçtim.. riskim oldukça azaltı. bu durumda sana 2 li yapalım dedi. yaşı ve genetiği iyi olan bir anne adayının anormal bir gebelik taşıması riski oldukça düşük... test yapıldı ve 14000 de 1 çıktı... sonuç oldukça iyi.. 16 yaşındaki bir bir anne adayının riski kadar az dedi dr.. bu durumda bana 3lü 4 lü önermedi. direkt 5,5 aylık olduğumda detaylı ultrason yapacak. benim için en doğru olanı da bu....
diyeceğim... onun bunun lafına bakma... doktoruna güven.. o ne derse onu yap... senin riskin yaşın genetiğin hormonların diğer kadınlarla bir değil... asla kıyaslama kendini...
bu arada benim doktorumun uzmanlık alanı riskli gebelikler... kendisine güvenim sonsuz. bu konuda gerçekten çok tanınan bir doktor....

kafanı hiç bulandırma. önemli olan senin rahat olman.. güvenmen... bunu hangi test ile yapacaksan onu yap.. ama hiç sorgulama... acaba şunuda yaptırsamıydım.. bu da varmış.. kafanı ikileme sürükleme yani..
güzel sonuçlarını alırız inş..
öpüyorum seni de.. minişi deee....

ooyyyyyyyyyyy akannehir
ne uzun yazmışım beeeaaaa....
günaayyddııınn herkkeeeeeeessssssssssseeeeeeeeee lapacıdaannn opuyorumnanaktan

gunaydın lapacı edut...
baskada kımseyı goremedım ama ...
nasılsınız bakalım benım oglen kayınvalıdemler gelıyor sehırdısından sanırım bı hafta falan kalırlar ...
muhabbetlerı gerıden takıp edıcem sanırım :1closedeyes:

günaydınn lorkemm...
iyiyim ben çok şükür.. sende iyisin inş...
geçen haftada benim kv ler gelmişti.. 1 hafta kaldılar =) sıra sende şimdi

günaydınn lorkemm...
iyiyim ben çok şükür.. sende iyisin inş...
geçen haftada benim kv ler gelmişti.. 1 hafta kaldılar =) sıra sende şimdi

bir hafta kalmazlar dıye dusunuyorum karsıda dayı anane de var orayada gıderler sanırım ama bellı de olmaz bakalım aaman kalsınlar ya zaten yılda bı kere gelıyolar nabsınlar yani aklinialirimsmile

Günaydın erkenci kızlar ,naber?

gündüz olamıcam ikili teste ufak bi notta benden..
çok araştırdım soruşturdum herkesin kendine göre bi fikri var valla .. doktorlarında anne adaylarınında... 2li yaptırdım. dr sonucu bile söylemedi rakam olarak. 3 lüye ve amniyosenteze gerek yok , sonuçlar iyi dedi. ayrıntılı ultrasonu iyi birine yaptırmak daha da mühim bence. zaten çogunlukla gelişiminden biliyorlar. bazı değerlerden soru işareti oluştuyormuş birşey varsa. .. ( ailede genetik bişi varsa direkt amniyo diyolar..
ama annenin stres yapması kadar bebişi kötü etkileyen bişi yok kesinlikle. rahat olun. Hergün karnıma elimi koyup yasin ve inşirah okuyoruz .annem dedi.. mümkünse sesli okuyun dedi hatta. hem bebiş anne veya babanın sesinede alısıyor :)
beska dip not: bebişin yanında ses yükselirse tartışma olursa ,karnınızı oksayıp yumusak sesle eğilip seninle bi ilgisi yok diye, dogmusta büyümüş gibi konusun yazıyordu bi sitede .. üstüne alınyomuş mercimekler, özellikle 17- 18. haftadan sonra..

Son düzenleme:
bir hafta kalmazlar dıye dusunuyorum karsıda dayı anane de var orayada gıderler sanırım ama bellı de olmaz bakalım aaman kalsınlar ya zaten yılda bı kere gelıyolar nabsınlar yani aklinialirimsmile

bende yılda bi kere görüşülen kv ve elti istiyorummmmm :kedi:
eskiden böyle düşünmüyodum. birlikte bile otururum diyodum . yalnız yasıyo diye aman Allah korusun durumuna getirdiler beni..nikahtan sonra heeeeerşey değişti.bana evet dedirtene kadarmış.. benden uzak ferahta sıhhatte olsunlar.. :Saruboceq:

günaydın kızlarrrrrrrrrrr
lapaci ve prayforu elinize kalbinize sağlık wallla çok sağolun
bence tartışması gereksiz bir konu 2li test mevzusu.
Ben zaten başından beri yaptırma kararı vermiştim ki halen geçerli.

günaydın kuzummm....

evet yaptır tabii. ama hiç stres yokk. hem annelere hem adaylara bu sözüm.

prayforU, lapaci+, barays+, edut+, lorkee+
günaydın canlarım nasılsınız

sağol tatlım. uyandık buraya düştük aklinialirimsmile

isim çok güzel olmuş hakikaten ..elinize sağlık...

dr randevumu aldım yarın saat 1,30 da.
Bu arada yarın çalışmıyorum kızlar geçen hafta izinsiz çalıştığım için bu hafta cumartesi de izinliyim
yarın öğlene kadar miskinlik yapacammmguclubacismile

sabah kahvem geldi...işte bu zamanlarda sigarayı özlüyrum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…