Hamileler,adaylar elele..kk göklere:)))

edut+, barays+, nurzul, prayforU, lapaci+ günaydııııınnnnnnnnnnnnnn a.s. a.s. a.s.

bitte dün akşam yemeğindede hakketten uydum rejime ama eşimin kuzenni 5 paket çeşit çeşit cips almış(( onun tadı bunun bilmem neyi derken 1 pakete yakın yedim ve canım cok sıkkın.... ben iradesizmiyim yaaa

günaydın kızlar yenı topık hayırlı olsun barays benım adet tarıhını nısana al sen cunku martta oldum tamda 28ınde canım sımdı bu ayınkını beklıyom gelmez ınsallah

gunaydın pınarcım ...
valla benım yengemde mesela kendı okuyamıyorsa bıle muhakkak kuran cd falan acar seslı evın ıcınde dınlerdı hamıleyken ben kesınllıkle bebegı etkıledıgıne ınanıyorum zaten haklısın

delikafadulden Allah yardımcın olsun dıyelım o zaman ....
ama zor bır olay gercekten ınsan kendı anne babasıyla bıle bazen yerı gelıyo gergınlık oluyo .... ıster ıstemez kv gorumce falan onyargı olusturabıluyo...
kız benım gorumcemde yok bı kaynım var bekar aklinialirimsmile
Allah hayırlı bıde elti verır ınsallah bakalım

ooohhh cok sevındım senın adına oglene kadr uyu bacım sonrada butun gun yan gel yat

lapacı adetın 30. gunu hamıle kalan senmıydın canım benmı yanlıs hatırlıyom cvp verırsen sevınırım

ayselim.. yasal olarak bir anne adayı mesai saatleri içinde gidip kontrollerini olabilir.. ücret kesintisi yada mazaret bildirilmesi olmadan... kanuni hakkımız bu.. ama şirketler bu hakkımızı kullandırtmıyor ne yazıkki =(

bak iş kanununda yazıyor..

MADDE 74.

Kadın işçilerin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı haftalık süre için çalıştırılmamaları esastır. Çoğul gebelik halinde doğumdan önce çalıştırılmayacak sekiz haftalık süreye iki hafta süre eklenir. Ancak, sağlık durumu uygun olduğu takdirde, doktorun onayı ile kadın işçi isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, kadın işçinin çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir.

Yukarıda öngörülen süreler işçinin sağlık durumuna ve işin özelliğine göre doğumdan önce ve sonra gerekirse artırılabilir. Bu süreler hekim raporu ile belirtilir.

Hamilelik süresince kadın işçiye periyodik kontroller için ücretli izin verilir.

Hekim raporu ile gerekli görüldüğü takdirde, hamile kadın işçi sağlığına uygun daha hafif işlerde çalıştırılır. Bu halde işçinin ücretinde bir indirim yapılmaz.

İsteği halinde kadın işçiye, onaltı haftalık sürenin tamamlanmasından veya çoğul gebelik halinde onsekiz haftalık süreden sonra altı aya kadar ücretsiz izin verilir. Bu süre, yıllık ücretli izin hakkının hesabında dikkate alınmaz.

Kadın işçilere bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam birbuçuk saat süt izni verilir. Bu sürenin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kullanılacağını işçi kendisi belirler. Bu süre günlük çalışma süresinden sayılır.

bitte dün akşam yemeğindede hakketten uydum rejime ama eşimin kuzenni 5 paket çeşit çeşit cips almış(( onun tadı bunun bilmem neyi derken 1 pakete yakın yedim ve canım cok sıkkın.... ben iradesizmiyim yaaa

canım ya onu yıyecegıne hakkaten bı ekmek yeseydın keske dıcem abartı olacak ama akannehir

neyse ya sen zaten ptesı baslıcam demıstın bıze o yuzden bunlar son kacamakların olsun ok
:umursamaz:

günaydın kızlar yenı topık hayırlı olsun barays benım adet tarıhını nısana al sen cunku martta oldum tamda 28ınde canım sımdı bu ayınkını beklıyom gelmez ınsallah

tamam canım hemen değiştireyimmkaydirigubbakcemile5

evet yaa k.valide olayından bende muzdaripim ama fazla samimi olmayınca iyi oluyor
yoksa fazla samimi olursam her şeyimizi yönlendirmek ister bunu çok iyi biliyorum.

lorkeeciğim sağol canımm evet yarın öğleye kadar uyuyacam sonra 1,30 da dr randevuma gidecem
sonra da alışverişezemuszemuskaydirigubbakcemile2

Allah eksikliklerini yaşatmasın ama bende yakın olmaya karşıyım..arada ararım sorarım hatrını ama çok yakın olunca olmuyor...e bana en son geldiğinde masada duran tahlil sonucumu açıp baktığından beri hala içimdeki kızgınlık geçmedi... ki ben çok severim kayınvalidemi ama yakında olsa bu kadar severmiyim bilemedim....eltim uzak zaten onunla ii dir aramız...o bana abla der sayar bende onu kardeşim gibi kollarım...ama ana nokta asla ama asla kayınvalidenle yada akrabalarınla ilgili sıkıntını paylaşma....ne kayınvalidenle eltini ne elitinle kayınvalideni....genel konular...

lapacım bıcok konuda oldugu gıbı herkes ısıne gelen maddelerı uygular ısıne gelmeyenı uygulamaz maalesef boyle klava:

kesınlıkle haklısın seninle onu konusan onunla senı de konusabılır mantıgını kullanmak lazım naniknanik

bende dusunuyorum uzak olunca hersey daha tadında ve daha olculu ılerlıyo

aslında bacım bizim hatamız...sen gideceksin kontrolüne bir prolem çıkarsada arayacaksın sgk yı...ben de guru yaptım şirkette her doktor gidişimi yıllık iznimden düştüler... aile firması burası nasıl ayrıcalık oluyorn ama bende hakkımı helal etmiyorum.... ki patronum dünya iyisidir. o bilmiyordur kimden ne düşüyor ama müdürün genel müdürüm sağolsun:)))

biaz tırsıyoruz aslında firmanın tırsması lazım...malum sgk canına okur...

birde hakkını istemekte önemli bizde bir arkadaş hamileyken bir sürü gün gelmedi...sonra iznini aldı ve üstüne süt izinlerini birleştirdi... 6 aylıkken geldi neredeyse...hala erken çıkar...ama o artık işe ve iş verene saygızılık...bende onu yapamam...iyi niyeti süistimal onu kiii

evet tatlım biliyorum benim işyerinde izin alma sorunum olmuyor bu konuda rahatım
d.oğum zamanı da haklarımı tamamen kullanacam hatta 1-2 ay ücretsiz izinde kullacam inş. delikafadulden

dedıgın gıbı ıs sıkıntısı olmasın huzursuzluk olmasınn dıye calısan hakkını aramaya korkuyor ...tersıne ıslıyor hersey cok sacma ...
kanunla sabıt senın ustune gıtmen lazım ama zor

ayy sayfalar çok hızlı ilerliyor.. yetişemiyorum kıslaarr... bışımı döndürdünüüsss kafamçokkarıştı

pişmanlık fayda etmez bari bu gün başlaa :lepi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…