Hamileler,adaylar elele..kk göklere:)))

yaakarnım büyüsün bebeğim hareket etmeye başlasın yaa kendimi hamile gibi hissetmiorum

bende öyleydim.. bi de benim ilk 3 ay hiç karnım çıkmadı.. 4. ayda hafif göbek vardı.. hamile olduğum anlaşılmıyordu... çok sinir oluyordum... çıksa şöyle kocaman diyordum.. sonra inanılmaz bir hızla büyüdü.. kocaman oldu oğluşum... zaman çabuk geçiyor.. merak etme kocaman bir karınla yürümekte bile zorlanacağın günler geleceeeekkk =))))
 
LAPACı BU AKŞAM TATıLE ÇIKIYORSUN Dı Mı
AYY BENDE ÇOK ıSTıYORUM AMA DAHA BıR HAFTA VAR:hulya:
NE ZAMAN DÖNECEKSıN?
 
LAPACİ BU AKŞAM TATİLE ÇIKIYORSUN Dİ Mİ
AYY BENDE ÇOK İSTİYORUM AMA DAHA BİR HAFTA VAR:hulya:
NE ZAMAN DÖNECEKSİN?

hoşgeldin ayselimmm.....
effeettt..bu akşam gidiciyiizz =)))
akşam olsada eve gitseeeemmmm modundayımm..
1 hafta yokum.... 28 haziranda burdayııımm inş =))))


slm kızlar hayırlı cumalar..............

hoşgeldin canımcım.. nasılsıınnnn
 
hoşgeldin ayselimmm.....
effeettt..bu akşam gidiciyiizz =)))
akşam olsada eve gitseeeemmmm modundayımm..
1 hafta yokum.... 28 haziranda burdayııımm inş =))))




hoşgeldin canımcım.. nasılsıınnnn

ohhhh ohhhh iyi tatiller şekerimm sağsalim git gel inşallah
 
DOĞRUSUNU ÖĞRENELıM
Kendi gebeliğinizde size doktorunuz tarafından önerilenleri başka bir doktor (veya sağlık kuruluşu) tarafından takipedilen diğer anne adayı arkadaşlarınızla karşılaştırdığınızda veya büyüklerinizin söylediklerini duyduğunuzda şaşırmamak elde değil.
Bir doktor "ilacı yemekten önce al" diyor, diğeri aynı ilacı "yemekten 2 saat sonra al" diyor, bir doktor "vitamine gerek yok" derken, diğeri vitamin önerisinde bulunuyor. Flor takviyesi, kalsiyum takviyesi, balık yağı (tabletleri), çinko, demir+vitamin vs. Siz eksik ilaç mı alıyorsunuz? Veya gereksiz yere diğerlerinden daha mı fazla ilaç kullanıyorsunuz?

Bir doktor "ikili test" derken diğeri "üçlü test" diyor, biri "şeker tarama testine gerek yok" derken diğeri "mutlaka yapılmalı" diyor. Bir doktor mutlaka "detaylı ultrason" derken diğeri "gereksiz" diyor, bir doktor tetanoz aşısı yaptırıyor, diğeri önermiyor. Bir doktor ayda bir çağırıyor, diğeri iki haftada bir görmek istiyor. Bir doktor "kahve kesinlikle içilmeyecek" derken diğeri az miktarda çay ve kahveye izin veriyor. Bir doktor aldığınız kilolara çok büyük tepki gösterirken diğeri belki kilonuzu ölçmüyor bile.

Bir doktor "sizin durumunuzda sezaryan daha iyi" derken diğeri normal doğumu öneriyor, biri epidurali savunurken diğeri hiç önermiyor.

Yukarıdakilerin hangisi doğru?
Cevap: hepsi
Aslında daha doğrusu şu:
Yukarıdakilerden hangisi yanlış?
Cevap: hiçbiri

Tıpta kesin doğru olan çok az şey vardır ve hatta malesef bugün kesin denen şeyler yarın değişebilmektedir. Size önerilenleri başkalarıyla karşılaştırırken aşağıdaki noktaları mutlaka dikkate alın:

Her gebelik kendine özgüdür ve farklı yaklaşım gerektirir.
Her doktorun yetiştiği ekol (öğreti) farklıdır, ancak her ekolün aldığı sonuç aynıdır. Bilimde farklı öğretilerin olmadığı alanlar yalnızca matematik ve fizik gibi formüllere dayalı ve yorumlara açık olmayan bilim dallarıdır. Çoğu bilim dalında yorum farklılıkları ve bakış açıları sonucunda farklı ekoller gelişmiştir. Tıp bir pozitif bilim dalı olmasına karşın aynı sonuca çok farklı yollardan ulaşmak mümkündür.
Basında "sansayonlara" yol açan yeni tıbbi görüşler çoğunlukla yanlıştır.
Tıbbi yaklaşımlar her geçen yıl farklılaşmaktadır. Annenizin sizi doğurduğu dönemdeki bilgiler eskimiştir
Tıpta tartışmalı olan şeyler genelde çok basit şeylerdir. "Vitamin+demir mi yoksa yalnızca demir mi gerekli?" sorusu çok basit bir sorudur ve açıkçası her ikisi de uygundur.
bazı konular vardır ki tartışma götürmez: Bebek karnınızda yan duruyorsa veya plasenta doğum kanalını tıkamışsa bu bebeği normal doğumla doğurtacak bir tane bile doktor bulamazsınız. Ancak bebek ters duruyorsa (makat gelişi) ve ilk gebeliğinizse normal doğumu yaptırabilecek çok sayıda doktor bulabileceğiniz gibi daha fazla sayıda direkt sezaryan öneren doktor bulabilirsiniz.
Ne yapmalısınız?
ıç güdülerinizi kullanmalı, gerekli bilgileri edinmeli, doktorunuza bol bol soru sormalı ve ona güvenmelisiniz. Eğer doktorunuzun size önerdiği şeyi her zaman başka bir doktora onaylatıyorsanız veya doktora güvenmek yerine tıpla ilgisi olmayan kişilere inanıyorsanız bu sizin aşırı irdeleyici olduğunuzu göstermesi yanında doktorunuzla aranızdaki ilişkinin kopuk olduğunun net bir göstergesidir. Bu durum sizin mutsuz bir gebelik dönemi geçirmenize ve asabiyet belirtileri göstermenize önemli katkılarda bulunur.
 
Kilo artışının normal olması ve egzersiz bu konuda daha iyi hissetmenize yardımcı olacaktır.ıştahınız çok artmış ve canınız her gördüğünüz şeyi çekiyor olabilir. Ama gereğinden fazla yemek size ve bebeğinize sadece zarar verir. Hamile bir bayanın canının çektiği her şeyi yemesi gerektiği konusundaki yaygın inanış kesinlikle geçersizdir. ıstediğiniz bir şeyi bulup yiyememeniz bebeğinize ve size herhangi bir zarar vermez. Ancak baba adaylarına bir öneride bulunmak gerekirse eskisine göre daha duygusal olan eşiniz eğer kendi isteklerine gereken hassasiyeti göstermediğinizi düşünürse fazlasıyla incinebilir.Eşiniz çok uygunsuz bir zamanda bulunması çok zor bir gıdayı aşeriyorsa bunun temelinde kendisi farkında olmasa bile kendisine daha fazla ilgi göstermenize ihtiyaç duyması yatabilir.Bu durumda istediği şeyi bulamasanız bile ona olan sevgi ve ilginizi göstermeniz yeterli olabilir.Ancak daha önce de belirttiğimiz gibi bu durumun eşinize ve bebeğinize olumsuz bir etkisi yoktur.
 
merhaba kızlar cumanız mübarek olsun. bende doktordan geliyorum. keseyi gördük. 1 temmuzda tekrar çağırdı. çok güzel bir duyguymuş. raabim herkese nasip etsin. bu cuma vaktinde duamı kabul et lütfen allahım. akşam hepimize dua ettim canlarım hamiş olmayan arkadaşlarıma bebiş istedim. hamişlerede hayırlı doğumlar nasip eder inşş dedim. dualarımız kabul eder inşş.
 

4. aya kadar beklicem heralde...
 

ayy ayyya ayyy.. maşaallaahh nurzulum .. gözün aydın diyeyim.. kesecikten sonra güp güp sesni dinlersin innşşşşş....
allah kabul etsin dualarımızın tümünü :Saruboceq:
 

çok sevindim buna canım yaaa bende sanıyodum ki bişey canım çekerde yiyemezsem bebişimin vücudunda ona benzer leke oluşur...
 
ayy ayyya ayyy.. maşaallaahh nurzulum .. gözün aydın diyeyim.. kesecikten sonra güp güp sesni dinlersin innşşşşş....
allah kabul etsin dualarımızın tümünü :Saruboceq:

inşş canım amin. ablamlara telefon açttım şimdi. ikimizde ağladık çok güzelbir haber diye ağladı. rabbim inş isteyen herkese nasip etsin. şu an ağlıyorum hemde dua ediyorum. edut lorke ekakal gültun kvrck bebeişkom, leylem,ravzanur halec rabbim inşş en yakın zamanda sizleride hamiş görürüz.amin .
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…