Hamileler,adaylar elele..kk göklere:)))

ahh o zorunluluklar yokmu zaten.. insanın elini kolunu bağlıyo....
benim için böylesi daha iyi olacaktı..bebeğe bakacak birisi yok..bakıcıya ben güvenemem.. ayrıca 1000 liradan aşağı kimse kimseye bakmıyo =(((( sonrasında kreşi bilmem nesi bi dünya para.. onun yerine kendim bakarım daha iyi dedim...
senin durumun da daha farklı.. herkesin kendine göre farklı durumu... keşke gönlümüzce olsa herşey... rusyadaki gibi 3 sene izne çıakrsalar mesela.... 3 yaştan sonra kreşe versek.. hiç gözümüz arkada kalmasa.. ama yok işte... saolsun devletimiz zar zor 4 ay süt izni veriyo sonra gel çalış diyo... bir yandan da en az 6 ay anne sütü şarttt diye bangır bangır bağırıyo hastanedeki afişlerde... ee nasıl emzirceeennn?? bari 6 ay izin verde evde bakayım bebğime emzireyim dimi

Bu arada kvrck'a ne oldu yine bir yazısını gördüm "konuştuk inkar etmedi" falan bir şeyler yazmış.

dün bilg. karıştırırken eşinin eski sevgilisinin ismini face de aradığını bulmuş.. eşine sordu akşam.. çok kızdı üzüldü ağladı falan... eşide inkar etmemiş ama tatlıya bağlamış sonundaaaa boshayallersmile

ben kararımı verdim işten ayrılıcam doğum iznim bittiğinde =) konuştum müdürümlede =) bebişime kendim bakıcaaammmmm inş.. zor ve radikal bir karar ama böylesi daha iyi olacak diye düşündüm..

Bence radikal olmasına karşın gayet güzel bir karar... Anne ile büyümesi onun her anını yakalamak süper birşey.

Öyle tabi canım ama şöyle de bir durum var mesela bak arkadaşım alışırken doğum yaptı ve 45 günlükken bebeği kreşe vermek zorunda kaldı çünkü ne annesi burada nede kayınvalidesi.7 ay sonra tekrar hamile kaldı ve 2. bebek doğduktan sonra işten çıkartıldı şimdi kendisi bakıyor ve eşi de özelde çalışıyor yine.
Fakat çalışırken de zaten 750-800 lira maaş alıyordu ve kreş zaten 750 liraydı.Yani maaş olduğu gibi kreşe gidiyordu.Sadece çalışmış olmak evde oturmamak için inatla çalıştı.
Yani aldığın maaşa da bağlı bu durum.Şimdi çalışıp kreşe maaşın tamamını verirsen hiç bir anlamı olmaz.Ama çalışıp kreş parası dışında birikim yapabilirsen ne ala.
Biraz ince bir konu bu ve Lapacının dediği gibi radikal kararlar gerektiriyor.
Aslında en ideali 2-3 yaşına kadar annenin bakması daha sonra kreşe başlaması çocuğun.Ama bu ekonomik şartlarda kadının da çalışması gerektiği için bu pek mümkün olmuyor.

Allahdan burdada 3 yil izin var canim yoksa cok zor ya..

aman iyi bari.aay bu kızın hayatı da pek bir atraksiyonlu.sürekli kendine dert edecek bir şey buluyor.Rabbim bir an önce göndersin meleğini de bu tip şeylerle canını sıkmasın bir daha.Bu arda arkadaşımın kardeşi tüp bebk yapmıştı tuttu çok şükür.Kalan tüm arkadaşlarıma nasip olsun inş.biyologul vardı.yanılmıyorsam en son kurban bayramında şüphelenmişti hamile olduğundan ama olmamıştı.hatta biz tatile gitmiştik çok merak etmiştim.o da hamileymiş çok şükür.geçmişte gördüm.o da demiş ne zaman boşverdik o zaman oldu diye.bekleyenlere duyurulur.stres yok

biz hep önce ev alalım sonra bebk diyorduk.çok şükür çok fazla olmasa da biraz birikim yaptık fakat şimdi bebk olacağı için eşim araba almak istiyor.birkimimizin çoğu ona gidecek eee bebğin de masrafları olacak.ev için çalışmam şart.eşimin oturma izni çalışma izni falan filana yılda 4000tl ye yakın para ödüyoruz zaten.ama baktım olmuyor çıkarım işten. dediğin gibi gelen gidecekse çalışmanın bir anlamı yok.bekleyip görücez

Allahdan burdada 3 yil izin var canim yoksa cok zor ya..

oraya mı gelsek ne :) eşim de tutturdu kanada'ya mühendis alıyorlarmış illa gidelim diye.zaten benim yüzümden türkiyede kaldık olumsuız bir şey olunca hep söyler.sakın şikayet etme sen istedin burda kalmayı der.ona kalsa Dubai'de yaşıyor olacaktık.

eşin yabancımı nereli

ayyy ne güzeeeelll yaa.... tüp bebekde pozitif sonuç alınınca çok mutlu oluyorum. bir sürü zorluklarla o noktaya geliniyor ve o güzel haber geliyor... ne mutluluk verici.. allah tamamına erdirsin inş sebinim... rabbim korusun minişini yada minişlerini =)

herşeyin artıları eksileri var be kuzum... bu ülkede yaşamak çok zor... doğru dürüst hakkın yok..eziliyorsun... kural yok nizam yok.... ama gel görki bizim vatanımızda bambaşka yaaaa.... heryeri cennet... aileler burda... işte geldfe seçim yap.. zoorr

Oooff Off o konu bizim içinde bir dert. Bizde ev almak istiyorduk ve hatta bir ara ciddi ciddi gidip geziyorduk evleri ama eşim ortağından ayrılınca falan işler netleşene kadar erteleyelim dedik.Eşim arabasını satıp başka bir araba almıştı.Baktık şimdi ev alamıyoruz bari dedik arabayı tekrar değiştirelim çünkü yeni aldığımız arabayı da eşim pek sevmedi,ısınamadı.
Hepimiz için hayırlısı olsun canım.Bebekler kendi rızıklarıyla bereketleriyle gelirlermiş.İnşallah bebeğimiz olduktan sonra Rabbim bizlere de ev sahibi olmayı nasip eder.

saol canım hepimizinkini korusun inş.bir tane embriyo koymuşlar bir tane olacak bebişi kısmetse

çalışan anne yeni doğmuş bebeği konuşulmuş
ben önceden 1 yıl falan çalışmamayı düşünyordum
ama şimdi staj yapıyorum dolayısıyla mecburen bu durumda çalışacam
bebeğe bakım konusu ayrı bir konu
çünkü biz ne anneme ne de k.valideme güvenerek çocuk kararı almadık
yardımcı olurlarsa mutlu oluruz rahat oluruz
eee olamıyorlarsa yada olmuyorlarsa bakıcı konusunda araştırma yapacaz
bebişim bi dünyaya gelsin herşey belli olur

selam kızlar,
hemen yazayım, çok kalamayabilirim.
eşi mmerdivenden düşüp kolunu çatlatttı. birindede incinme var ve iki koluda alçıda. acaip moralim bozuldu. en ihtiyacım oldugu anda olması çok kötü oldu.. bebek gibi ona bakıyorum şimdi.. yemek yediriyorum banyo yaptırıyorum :)
Allahım güç verde kendim yürüyerek gidebileyim diye dua ediyorum. haftaya normal vaktini beklesin bebişim inşallah. kardeşi m gelecek izin alıp o vakte..

canım benim yaa geçmiş olsun
gerçekten zor durum tam doğum zamanı eşinin de kaza geçirmesi kötü olmuş
kardeşin gelene kadar bebişin bekler inş.
keşke olabilsek yanında sana yarım edebilsek
kendinle mi eşinle mi bebekle mi ilgileneceksin off
çok yorma kendini olur mu yine de çok dikkatli olmalısın tatlımm:1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…