- Konu Sahibi alaycikus67
-
- #10.801
ayselim sistit neden oluyodu?:1no2:
Selam kızlar ben uyandıııımm :) geldim tekrar... Kocişim bana kuru kayısı almış tam da kuru gibi değil aslında 2 tane yedim şimdi.Bi de su içicem bakalım akşama kadar...
Bende sistit oldum yaa... bende de yanma oldu işte doktor monurol verdi gece onu içtim.Sanırım iyi geldi.
Şimdi kızlar dün okudum bunu sistit ile ilgili araştırma yaparken. İnsanda mesane ve idrar yolları arasında bir kapakçık vede böbrek ile aralaerında bir kapakçık bulunuyormuş.Normalde bu kapaklar idrarın herhangi bir sebepler geri kaçmasını diğer bölgeye geçmesini önleyerek enfeksiyon riskini önlermiş.Ve herhangi birinde oluşan enfeksiyon bu sayede diğerine geçmezmiş.Fakat hamilelikte progesteron hormonu gittikçe arttığı için ve bu hormonda düz kasların gevşemesinive işlevini azaltmasını sağladığı için o kapaklar da aynı şekilde işlevlerini azaltıyormuş.Bundan dolayı hamile bayanların enfeksiyon ve mantar kapma riskleri daha fazla oluyormuş.
Enfeksiyonlar sistit yada basit idrar yolu enfeksiyonu iken fark edilip tedavi edilmezse böbrek kapakçığından geçerek çok ciddi bir durum olan pyelonefrit hastalığına neden oluyor.Pyelonefrit olan hamilelerde düşük rsiki ve erken doğum riski çok yüksek oluyor.Üstelik bu hastalık önceden belirti vermeden bir anda 40 derece ateşle de ortaya çıkabilirmiş.ve bu yüksek ateş doğumu tetikleyebilirmiş.
Bu nedenle girdiğimiz tuvaletlere,kullandığımız iç çamaşırına,denizlere,havuzlara,içtiğimiz sulara dahi 2 kat dikkat etmemiz gerekiyor
canım gecmıs olsun ..günaydın ben hamile değilim bu ay ...dün rahatsızlandım ben doktor tomografi çekecekti, adetim gelmedi diye kan aldı bebek baktı yok....beklenen bişidi ama ben yinede tam alırken sonucu bakmadan acabamı dedim(....
gaye sana da gecmıs olsunCevapları yazdıktan sonra hepinize Günaydın diyorum hanımlar... Ben bugün pek iyi değilim... benim 2 gün önceden başlayan sol tarafımda idrar yaparken yanma ve acı hissim vardı doktora söyledim telefonda bana monurol diye bir ilaç alırdı.Dün onu aldım eve gittim yemekten sonra uyumuşum gece 4 gibi uyandım tuvalete girdikten sonra ilacı 1 bardak su ile karıştırıp içtim.İnşallah iyi gelecek.Sabah yoktu yanma yada acı bakalım göreceğiz ama benim asıl derdim kabızlık mafoldumben Dün de büyük tuvaletimi hiç yapamamıştım ve bu sabah o kadar zorlandım ki.Hayatımda ilk defa kabız oldum.Ben günde en az 2 kere düzenli büyük tuvaletime çıkardım normalde. Ama bu sabah feciydi benim için. Popom hala çok acıyor mafoldumben:kedi:
Habuki günde 2lt falan sıvı tüketiyorum,en az günde 2 elma yiyorum.Ben normalde 1 elma yesem yada 1 kayısı yesem hemen 1 saat sonra ishal olurdum.Ama şimdi kabızım mafoldumben çok zor çıkıyoooo çok canım yanıyooo mafoldumben
canım sen kan yada demir ilacı kullanıyomusun
herkes yemege gıttı sanırsam
neyse bnede cıkıom gelıcem tekrr gorusuruz....
gaye sana da gecmıs olsun
kabızlık bende nadıren oluyo ve cok zor gecıo
o yuzden anlıyorum senı bıde hamıleleıkte tetıklenıyo sanırım
bakalım doktorun magnezyum takvıyesıyle halleder ınsallah sıkıntın kalmaz
kullanmazmıyım canım yaaa... 3. aydan beri hem demir hapı hemde elevit kullanıyorum...
fisfisfisfisfisfis demir bazılarını kabız bazılarınıda ishal yapıyo yan etki olarak
evt.. doktorumda dedi ban zaten demirde kabızlığı arttırmış olabilir diye =((((
ne yapalım mecbur katlanıyorum işte... doğum sonrası hemeroidler kendiliğinden geçiyormuş.. geçmezse o kötü işte..ameliyat gerekiyo =(((((
ayy bide Demir de arttırıyor muuuu delikafadulden valla ağlarım bu sefer... Zaten şu an oturamıyorum canımın acısından. yara oldu güzelim popocuğum mafoldumben
Olsun yaa bebek için çekmek gerekiyorsa çekeceğiz... Allah daha büyük dert vermesin...
En büyük görümcemde de bu sorun var o doğumlarından sonra ameliyat olmuş sanırım.
yarın doktor kontrolümüz var... minik sıpamı görücez =)) 1 aydan beri büyümüştür epey... o büyüdükçe kontrollerdeki heyecanda artıyor yavv.. acaba neye benziyor? iyi mi? ne yapıyor? bize ne showlar yapacak? =))))))
yarın doktor kontrolümüz var... minik sıpamı görücez =)) 1 aydan beri büyümüştür epey... o büyüdükçe kontrollerdeki heyecanda artıyor yavv.. acaba neye benziyor? iyi mi? ne yapıyor? bize ne showlar yapacak? =))))))
evt.. doktorumda dedi ban zaten demirde kabızlığı arttırmış olabilir diye =((((
ne yapalım mecbur katlanıyorum işte... doğum sonrası hemeroidler kendiliğinden geçiyormuş.. geçmezse o kötü işte..ameliyat gerekiyo =(((((
ayy ne güzeldir yaaa... Rabbim tüm minik bebişlere sağlık versin inşallah...
Merak etme annesi o gayet memnundur hayatından... kiloyu alan annesi,kabızlığı yaşayan annesi,tekmeleri yiyen annesi,uykusuzluk çeken yine annesi :))
O korunaklı bölgesinde gel keyfim gel durumunda :))
ooofff ooofffffffffffff....çok dertlenddiimm :2:
rahat rahat tuvaletimi yapmak istiyyoorrruuummmmmmmmmmmmm
tuvalette işimi 5 dk da bitireyim istiyorum....
popomla barışık olmak istiyoorruuummmmmmm
çok şey mi istiyoruummmmm :kedi:
baya büyümüştür annesi :))
bundan sonra daha sık gideceksin dr dimi
ben öyle biliyorum son aylarda 15 günde bir gitmen gerekiyor
yaa bu arada lapaci aklıma ne geldi
sen işten çıkıp evde bebeğe bakacaksın yaa
senin evinde net yok biz nasıl görüşecez canım?
sorma gaye yaa.. şimdi böyle ama gün olur devran dönerr...
şimdi sıkıntıyı çeken benim ama büyüdüğünde de:
bakkala giden çocuk,
evde yardımcı olan çocuk,
mutfakta unutulan birşeyi masaya getiren çocuk olur zemuszemus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?