Hamileler,adaylar elele..kk göklere:)))

diyorum yaa hiç kimse yaşamasın bu durumu katlanması zor
ben sabit durup dizi tv falan izleyemem ki yatmak zor geliyor
yazın tam ortasındayız temmuzla ağustosu bi atlatayım sıcaklarda
çok etkili oluyor maalesef
oğluşum için sabır edecez bakalım

Özellikle gebeliğin 6. ayından sonra ayak bilekleri ve ayak sırtında neredeyse gebelerin %80 ‘inde şişlikler olmaktadır. Bu şişmeler o kadar rahatsızlık verebilmektedirler ki, bazı gebeler yürümekte zorluk çekmekte, hatta daha önce giydikleri ayakkabılarını giyemeyip 1-2 numara daha büyük ayakkabı satın almak zorunda kalabilmektedirler. Şişlikler özellikle günün geç saatlerinde ve uzun süre ayakta durulmuşsa daha belirgin olur. Havanın sıcak olması da ödem oluşumunu hızlandıran bir faktördür. Bazı kadınlarda ise ellerde,el bileklerinde, yüzde ve göz kapaklarında da şişlikler olabilmekte, parmaklardaki yüzükler dar gelebilmektedir. Hatta bazı gebeler ilerleyen aylarda yüzüklerini çıkartamayıp bir kuyumcuda kestirerek çıkartmak zorunda kalabilmektedirler.

Hamilelikte şişlikler kimlerde daha sık görülür?

Şişlikler çalışan kadınlarda ,gebe kalmadan önce kilolu olan hamilelerde, gebelikleri esnasında hızlı kilo alanlarda , düzensiz beslenenlerde ,ikiz gebeliği olanlarda ve ayaklarında varis olan gebelerde daha sıklıkla görülmektedir.

Gebelikte şişlikler ve ödem neden oluşmaktadır?

Gebelik ilerledikçe hücreler arası sahada sıvı miktarı artar ve bu da dokuların daha şiş hale gelmesine neden olur. Bu duruma ödem adı verilir.Özellikle ayak bilekleri gibi rahim basısı nedeniyle oluşan dolaşım yavaşlamasından çok etkilenen bölgelerde ödem adı verilen şişlikler ortaya çıkar. Ödemli bölgeye parmakla basıldığında bu bölgenin kolayca sanki bir hamura basılıyormuş gibi içe göçtüğü ve bir çukurluk oluştuğu, bu çukurluğun bir süre değişmeden kaldığı gözlenir. Ödemler çalışanlarda özellikle akşam saatlerinde daha belirgindir ve istirahatle hafifler.

Ödemin diğer bir sebebi gebelikte ise düzensiz beslenmedir.Yeteri kadar protein almayan gebelerde ödemler daha sıklıkla görülmekte ve damar yatağında daha fazla su tutulmaktadır.Protein eksikliğine bağlı olan ödem daha çok yüz ve göz kapaklarında gözlenmektedir.Beslenme diyetine et,süt ,baklagillerin eklenmesi kısa bir sürede bu ödemin azalmasına yardımcı olmaktadır.

El, ayak ve vücuttaki ödemi azaltmak için ne yapılabilinir?

ü Fazla ayakta kalmayın.

ü Akşamları evde dinlenirken mutlaka ayaklarınızı yukarı kaldırarak oturun.

ü Gündüzleri sıkı pantolon ve iç çamaşırı giymekten kaçının.

ü Doktorunuzun önerdiği gebelik egzersizlerini düzenli yapın.

ü Sıcak havalarda dışarı çıkmamaya özen gösterin.

ü Soda (maden suyu) fazla içmeyin ,kolalı içeceklerden kesinlikle sakının.

ü Beslenme diyetinize dikkat edin, gerekirse doktorunuza danışın ,proteinli gıdaları gerektiği kadar tüketin.

ü Tuzlu gıda(turşu vs) fazla tüketmeyin ve yemeğinize fazla tuz ekmeyin.Tamamen tuzsuz diyet de kesinlikle tavsiye edilmemektedir.

canım ya şişlik çok sık rastlanıyo benimde akşamları birazcık şişiyo artık, ama olsun geçici bi durum öyle düşünelim yerimseniben zaten yazından çoğu gitti azı kaldı sabır ayselim

canım ya şişlik çok sık rastlanıyo benimde akşamları birazcık şişiyo artık, ama olsun geçici bi durum öyle düşünelim yerimseniben zaten yazından çoğu gitti azı kaldı sabır ayselim

Evet sabır canım
hande senin çok az kalmış tatlım
biraz zor durdu prenses içeride ama
son haftalar artık annesi değil mi
ilk kızımız da dünyaya gelecek inş.

Evet sabır canım
hande senin çok az kalmış tatlım
biraz zor durdu prenses içeride ama
son haftalar artık annesi değil mi
ilk kızımız da dünyaya gelecek inş.

ya bide bana sor kuşum ya az kaldı ama sanki daha çok var gibi, doktorumuz ve doğum yapacağım yer değişti kanımdaki trombosit 70 düşmüş buyüzden başka hast seçmek zorunda kaldık. :1no2: çok zor doktor değiştirmek ya, okadar çok hast gezdimki artık inanılmaz sıkıldım, nerdeyse çocuk gelcek

Afiyet olsun canım... Senin kız iyice aceleye getiriyor işi :) telaşlı olcak belli

evet dr ve hastane değiştirmek zor bi durum
benimde 3. drum inş. tekrar değiştirmek zorunda kalmam
yakın bi hastane mi seçtin
aynı hastanede neden olmuyormuş?

hoşgeldin canım nasılsın?

hoşbulduk canım ben iyiyim sizlerde iyisinizdir inşallah görümcemler bizdeydi bir haftadır bu gün gittiler birbuçuk yaşında oğluşu vardı pamuk gibi onunla vakit geçiriyorduk gitti bakalım napçaz sıkıldıkça foruma girerim artık

evet dr ve hastane değiştirmek zor bi durum
benimde 3. drum inş. tekrar değiştirmek zorunda kalmam
yakın bi hastane mi seçtin
aynı hastanede neden olmuyormuş?

o hastanede kan merkezi yokmuş kan takılması gerekirse diye, arada kan değerlerinize baktırın kızlar özellikle trombosite, yani sancım gelse tahlil yapsa yatırmak yerine sizi alamıyoruz dicek düşünsene doğurucam hast beni almıyo kafamçokkarıştı yeni hastanem biraz uzak ama dr doçent burda.
sen hast karar verdin mi

oyy canım ya o gidince ev boş gelmiştir olumunekankayizsmile

istanbulun hangi bölgesinde oturuyorsun canım sosyal güvencen varmı

Yaa kızlar aslında benim dünden beri moralim biraz bozuk... Geçen yıl ben avlendikten 1 ay sonra kuzenim nikahlandı ve kıbrıs'a gitti. Biz kardeş gibi büyümüştük aramızda 15 gün var.hatta ikiz gibiydik.Dedim ki en azından arkadaşlarım var (üniversitedeki ev arkadaşlarım). Biri doktor ve eşi de doktor onlar geçen hafta İzmir'e dönüş yaptılar eşi uzmanlığını aldı... Dedim biri daha gitti ama neyse öteki var.Öteki dediğimde 2 tane oğlu olan arkadaşım benim hem ev hem sınıf arkadaşımdı.Dün konuştuk onunla da istanbulda iş bulmuş İstanbula taşınıyorlar (
Bir anda hiç arkadaşım,dostum kalmadı koskoca şehirde... Şimdi şubatta bi doğum yapıcam yanımda bana destek olacak hiç yakın arkadaşım yok mafoldumben.
Eşim görümcelerimi kastederek onlar var diyor ama aynı şey değil... Ben görümcelerimle dertleşemem ki... Resmen biranda yalnız kaldım... Durup durup düşünüyorum sonra halime acıyıp ağlıyorum mafoldumben
Sürekli görüşemesekte hem iyi günümüzde hem kötü günümüzde hemen bir araya geliyorduk.Birbirimize destek oluyorduk.Şimdi ne yazıkki ben yalnız kaldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…