- 15 Haziran 2009
- 6.999
- 57
- 158
- Konu Sahibi alaycikus67
-
- #11.421
Aysel'im canım gözün aydın oğluşunu görmüşsün... Maaşallah 700gr'ı da geçmiş... Şekerli su konusunda bir talihsizlik olmuş...Sabah sabah hemşire de yanlış anladı herhalde... Vardır herşeyde bir hayır... Laf aramızda ben o verdikleri suyu sevmiştim kaydirigubbakcemile3 Herkes iğrenç buluyor ama benim hoşuma gitmişti :)
canım benim okudum dün, evde keçiboynuzu pekmezi yokki üzüm pekmezi var tahinle karıştırıp yiyorumda. onuda deniyim saolasın valla. zaten yemediğim şey kalmadı :bbo: bide hareket etmiyorum bebek beslensin diye, hızla kilo almaya başladım bilmiyorumkismile. senin minişin hareketleri nasıl?
ayselim...
gözün aydın canımm... miniş kocaman olmuş maşaallaaahhhhhhh
şeker yüklemesi için en az 10 saatlik açlık gerekir... akşamdan itibaren su dahi içmemelisin.. sabahda içmemelisin.. açlık kan şekerini ölçüp eğer normal ise şeker yüklemesi yapmalılar... şeker yüklemesi içinde bir kez kan vereceksin.. suyu içip 1 saat sonra tekrar vereceksin.. ondan sonra hemen yemeğe sarılcaksın =))))))
ben toplamda 4 kez falan yaptırdım o illeti... ailede şeker var.. anne teyze.. bendede risk var... gebelikte çok dikkat etmem gerek o yüzden.. ama şükür bişi çıkmadı..
bak bu arada ben yine seminere gittim.... orda dr dediki şişmeler için... sadece tuzu değil karbonhidrat ve tatlıyı da kesmek gerekmiş.. tuzu zaten kesiceksin.. bol suyunuda içeceksin.. geçmiyorsa ilaçlar var biraz rahatlatır ama yinede şişlik olur dedi....
lorkecim önce şunu söyliyim hep diyolar ya herkeste farklı belirtiler oluyo klasik olucak biraz ama galiba gerçekten öyle, ama benimde ilk belirtilerim gögüsümün ucundaki o tuhaflıktı ya bi tuhaf duruyodu sert degil ucu ama sanki ucu çıkmış gibiay anlatamadım ya. bide ben çoookkk sıcaklıyodum e bide 57gün sora ögrendiğimiz için düzensiz adetten dolayı.ya ide kaşınıyodum komik amakafamçokkarıştı.. sen benim dediklerimi çok takma ama o gögüs ucu biçok arkadasta oldu sanırım sızı falan degil ama görüntüsü bi tuhaftı ya
bende 2 hafta gerideyim =) pko yüzünden.. ama maşallah bebeğimin gelişimi güzel... şimdiden 2 kg olmuş sıpam
kaç kilo şu an senin miniş? son zamanlar çok fazla büyüyorlar 1 haftada bile çok farkediyor...
evet normal şeker yüklemesiydi
ilk önce kan aldılar 1 saat sonra tekrar alacaklardı olmadı yarına kaldık
canım dediğim gibi tuzu alttım bo su içiyorum
tatlıyla pek aram yok
tek sorunsabahları kahvaltı yapamadığımda sandviç yiyorum tek ekstram o.
ya maşallah prensinehaftada 150gr alıyo ortalama ama daha 2 kiloydu hafta sonu yani 500gr kadar geride, bende zayıfım banamı benzedi şimdien anlamadım. ama doktor bunların hiçbirisini kabul etmiyo. herşey normal kan akşı bebeğin durumu falan ama 2kilocuk ya:çok üzgünüm:
valla ole deme nerden bulup gırmıs toz aanlamıom karsıma 3 tane bına dıkıyolar maalesef
bıde dun ıkı cam sıldım bugun yagmur yagıyor ıyımı
neyse aman yagsın sevıom yagmuru hem serınledık azıcık
bugun utu var bolca maalesef -tatlicadiarzu-
canım yat yat sen bosver yapma hıcbısey
tabırı tam yerınde yan gel yat :lepi:
ya maşallah prensinehaftada 150gr alıyo ortalama ama daha 2 kiloydu hafta sonu yani 500gr kadar geride, bende zayıfım banamı benzedi şimdien anlamadım. ama doktor bunların hiçbirisini kabul etmiyo. herşey normal kan akşı bebeğin durumu falan ama 2kilocuk ya:çok üzgünüm:
bak bebek kilosuyla ilgili bir yazı vardı.. onu bulup sana yollayayım ben... şimdi yemeğe çıkıyorum dönüşte bakarım..
orda diyoduki bebek 2 kg olupda çok sağlıklı olabilir... 4 kg olup sağlıksız olabilir.. herşey normal olsun önemli olan bu
canım dert etme yaa Allah omur verdıyse guzel saglıklıca gelıp dunyay hemen buyur
benım yegenlerım bırı 1.300 bırı 1.5 kılo dogdu sımdı 6 yasındalar
sonrakkı kardeslerı de 2.150 dogdu masallahı var sımdı topac alsanaalsanasmile
Eczaneeee gidiyorummmm gebelik testi almaya..Dua eder misiniz benim için..Hayırlısı olsun die..İÇimmm titriyor.. eyvahedigeldismileeyvahedigeldismile eyvahedigeldismileeyvahedigeldismile eyvahedigeldismileeyvahedigeldismile eyvahedigeldismileeyvahedigeldismile eyvahedigeldismileeyvahedigeldismile eyvahedigeldismileeyvahedigeldismile
gaye hamile kaldığımdan beri tatlıyla aram yok
sadece oğlum beslensin diye keçiboynuzu pekmezini yiyorum
ayda bir belki tatlı yerim
o yüzden sabah o suyu içip boşa gitmesi sinirlerimi gerdi
neyse şu an normale dönüyorum
benim ki hareketli
işyerinde oturarak çalışıyorum yaa sürekli hareket halinde
tam işe dalmışken bakıyorum benimki tepikliyor
maaşallahı şu ana kadar iyi gidiyoruz
evet normal şeker yüklemesiydi
ilk önce kan aldılar 1 saat sonra tekrar alacaklardı olmadı yarına kaldık
canım dediğim gibi tuzu alttım bo su içiyorum
tatlıyla pek aram yok
tek sorunsabahları kahvaltı yapamadığımda sandviç yiyorum tek ekstram o.
ya yakında inşaat olunca mahvoluyo o cam kenarları insan cam açamıyo bende de bahardan bugüne öyle neyse bitti bina nerdeyse. Sen yinede bugünlerde zorlanma.
ay yata yata yavru dana gibi oldum boshayallersmile
Eczaneeee gidiyorummmm gebelik testi almaya..Dua eder misiniz benim için..Hayırlısı olsun die..İÇimmm titriyor.. eyvahedigeldismileeyvahedigeldismile eyvahedigeldismileeyvahedigeldismile eyvahedigeldismileeyvahedigeldismile eyvahedigeldismileeyvahedigeldismile eyvahedigeldismileeyvahedigeldismile eyvahedigeldismileeyvahedigeldismile
ayyy aldım geldim çok heyecan yaptım ya
DOĞRUSUNU ÖĞRENELİM
Gebelik muayenelerenizde yapılan ultrasonografide bebeğinizin ölçüleri (uyluk kemiği (FL), baş çevresi (HC), şakaklar arası mesafe (BPD) ve karın çevresi (AC) gerçekte (yani SAT'ınıza göre hesaplanan) haftanızla uyumlu olmayabilir ve çoğu durumda böyledir. Ultrasonografi cihazı doktorunuzun aldığı ölçümü kendi içinde yüklü olan ortalama değerlere göre gebelik haftasına çevirir ve çıkan değer sizin gerçek gebelik haftanızla +/- 10 güne kadar farklılık gösterebilir. Özellikle son haftalarda bebeğiniz ortalama değerlerden farklı çıkabilir. Değerler çok daha farklı çıktığında (genellikle ölçümler iki haftadan daha ufak veya büyük çıktığında) normaldışı bir durum (iri bebek veya gelişme geriliği) gündeme gelebilir.
Bebeğinizin ultrasonda alınan ölçüleri gerçek gebelik haftanızdan bir hafta daha ufak çıktığında bu sizin bir hafta daha mı geç doğum yapacağınız anlamına gelir? Veya size bebeğiniz "bir hafta büyük" ve hatta "iki hafta büyük" deniyorsa bu da sizin daha mı erken doğum yapacağınız anlamına gelir?
Hayır. Gebeliğinizin ilk 10 haftasında yapılan ultrasonografi ile SAT'ınızın (son adet tarihinizin) doğruluğu teyid edilmişse (çoğu durumda bu yapılmıştır), bebeğinizin bu haftalardan itibaren çıkan ölçümleri muhtemel doğum tarihi aralığınızı etkilemez. Yani bebeğiniz 9 ay 10 günlük süreci daha yavaş veya daha hızlı tamamlamaz.
Miyadında doğan tümüyle sağlıklı bebeklerin bazıları 2500-2900, bazıları ise 3500-4000 gram aralığında doğarlar. İşte bu gidişat bu haftalardan itibaren bebeğin ultrasonografi ölçümlerinde kendini belli etmeye başlar.
Anne ve baba adayları ve genel olarak toplumumuz bebeğin doğum kilosu ile sağlık durumu arasında bir bağlantı kurma eğilimindedir. Bu tam olarak doğru bir bağlantı değildir. Zamanında doğmuş 2500 gram bir bebek örneğin yine aynı gebelik haftasında 3500 gram doğmuş bir bebekle karşılaştırıldığında kilo farklılığı dışında bir özelliği yoksa, tümüyle sağlıklıdır. Sağlığı belirleyen temel kriter doğum kilosu değildir.
Hatta 2500 gramdan daha düşük kilolu, 4000 gramdan daha yüksek kilolu doğan bebeklerin bile çok önemli bir kısmı sağlıklıdırlar.
Bebeğin doğum kilosunu etkileyen özellikler önem sırasına göre, genetik özellikler (anne ve babanın doğum kilosu), anne adayının gebelik döneminde beslenmesi ve gebelik döneminde ortaya çıkan özel durumlardır (gebelik döneminde ortaya çıkan şeker hastalığı bebeğin iri olmasına, preeklampsi adı verilen durum ise düşük kilolu doğmasına neden olabilir).
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?