Hamileler,adaylar elele..kk göklere:)))

canım benim keşke yapmasaydın testi boşver düşünmemeye çalış desemde öle olmuyor biliyorum umarım aşılamanın ilk seferinde bebişin konuverir göbüşüne de bu tatlı sıkıntılar mazide kalır inşallah canım.

ya halev ne kadar eminde olsan bir umut....napalım kısmet

lorkem naber...bu arada yarın ramazan allah hepimize güç kuvvet versin arkadşlarım.... çok sevrim ramazanı ....bu şehirde yanlız olsamda...çünkü aile ile kalabalıkla ramazan ramazan oluyor

resim eklemişsin ona bakıyodum tatlım maşallah çok güzel çıkmışlar rabbim ikisinide birbirine hayırlı kılsın inşallah
saolasın canım ınsallah her daım mutlu olurlarrr
günaydın kuzular...adetim bugğün gelecek galiba...kasıklarım sızım sızım sızlıyor
gunaydın edutum naban bakalım ...
yahu sen dusunme bakalım reglını gelırse gelır zaten...
raporun suresı gıbı bısey de bılmıom ama onu bı ara doktoruna sor ıstersen aklında bıseyler kalmaz en azından ...
yanı kan testı yapıp emın olup ıstersen adet sokturucu alırısın duruma gore doktorunla gorusup

halevım sen nasılsın bakalım
calısmalar aynı yogunlukla devam edıyormuuuu aklinialirimsmile

lorkem naber...bu arada yarın ramazan allah hepimize güç kuvvet versin arkadşlarım.... çok sevrim ramazanı ....bu şehirde yanlız olsamda...çünkü aile ile kalabalıkla ramazan ramazan oluyor

ıyılık canım benımmm
bende dun sabah 6 da evdeydım esımı ugurlayıp 8 de yattım 11 de kalktım temızlıgımı yaptım
bugun bende mukabele baslıo ınsallah ogle namazından sonraa
bugun ne de olsa oruc yok dıye bı kekle yapıom dıom yanına da soguk bıseyler ıkram ederım
sonra 30 gun ıkram yok nede olsa sempatiksalakcinni

valla bende ramazanda kendımı cok farklı hıssedıom dedıgın gıbı ama kalabalıkta daha anlamlı oluyo
bızde gecen sene esımle uzulmustuk burda kımsemız yok pek nası gececek dıye
ramazan sonu bı baktık kı
sadece 1 gun evde 1 gunde dısarda basbasa ıftar yapmısız opuyorumnanaktan

günaydın tatlım çalışmalara bugün başlıyoruz Allahın izniyle :Saruboceq: dün eşimle çok komiktik acaba yapsak mı yapmasak mı diye düşünüp durduk yapsak nolur yapmasak nolur dedik sonra da uyumaya karar verdik:fisfisfis

neyse dusunmekle olmuyo bılıyorsun uyumakla en ıyısını yapmıssınız bence de ...
hadı bakalım bugun buyuk gun yaniiii aklinialirimsmile

bende arkadaşlarımı çağırıyorum birlikte yapmaya çabalıyorum

SENİN EVİNDE Mİ 30 GUN BOYUNCA OKUNACAK. AYY NE GUZEL ALLAH KABUL ETSIN. BENDE EVE TASINDIKTAN SONRA BIR MEVLUT OKUTAMADIM HALA ICIMDE UKTE KALDI ARTIK BEBEK DOĞUNCA KISMETSE...

şimdiden allah hepinizin dualarını, oruçlarını,ibadetlerini kabul etsin. Ülkemize ve tüm müslümanlara huzur, sağlık, barış getirsin.

le dolsun tüm kucaklar inşallah

herkse günaydınnnnnnnnnn:teytey:

günaydın millet
test yaptım her zaman ki gibi negatif çıktı
üzüldümj aslında ama eskisi kadar çok degil
ilk defa bu sefer önümüzdeki 2 ay hamile olmak istemiyorum
hem rahatça orucumu tutmak için hem rahat sınava çalışmak için hemde tatilime gidebi,lmek için
ama yine de üzüldüm ben ya ne kadar kendimi kandırmak istesem de uffffff :1no2:

gunaydın bafoocan
evet canım 30 gun bende ınsallahh ..ordan da bıraz sevap kaparız belkı nasib ...
Allah yardımcımız olsun hakketen hamıleler yırttı sempatiksalakcinni
bu sıcaklarda buyuk sabır gerektırıyo oruc hakkıyla guzel bı sekılde gecırırız ınsallah ramazanı

gunaydın caaanım benım ...
sen teste bakma bosver ne zamandıkı senın gunun bu ay yazdırmamıstın ya bızde bılmıoz tabıkı...
sen gelecek gelmeyecek dıye dusunme
dedııgın gıbı onunde planladıgın seylere bak
hayırlısı ne zamansa o zamanı beklıoz sabırla ınsallah

bugün yarın olur canım bekliyorum
mukabeleler hayırlı olsun orda olsam bende gelirdim ne kadan güsel olurdu

ayyy ya sayfadakı su yenı gogus buyutucu reklama gıcık oluyorrrruuuummm
bazen sayfa acık kalacak bırı gelınce vs yada esım gelınce dıye lmaz:

bugün yarın olur canım bekliyorum
mukabeleler hayırlı olsun orda olsam bende gelirdim ne kadan güsel olurdu

hakkaten cok guzel olurdu ...
saolasın bakalım 15 kısı falan oluruz gıbı gelıo
bugun bellı olacak
3 blok var bızde ama tatılde olan ve katılmayan da cok kısı var tabııkı

PCOS lu bir hastanın gebelik için tedavisi..

YUMURTALIKLARIN UYARILMASI
Klomifen sitrat
Çocuk isteği olan kadınlarda ise kullanılacak ilaçlar hem düzenli adet görmeyi sağlar, hem de yumurtlama ve gebe kalmayı kolaylaştırır. Bu amaçla tercih edilen ilk grup ilaç klomifen sitrat olup, adetin 3-5.
günlerinden itibaren kullanılır. Klomifen ile hastaların %75'inde yumurtlama, %50'sinde ise gebelik elde edilebilmektedir.

Gonadotropinler
Klomifene yanıt vermeyen hastalarda ise gonadotropin denilen ve ya saf follikül stimülan hormon veya follikül stimülan hormon + luteinizan hormon içeren ilaçlara geçilir. Bu ilaçlar daha pahalı olup enjeksiyon şeklinde kullanılmaktadır. Yan etkileri çoğul gebelik ve yumurtalıların fazla uyarılmasına bağlı "over hiperstimülasyon sendromu" gelişimidir. Bu sendromda yumurtalıklarda fazla yumurta gelişimi olmakta, karın boşluğunda sıvı birikimi, nefes darlığı, idrar miktarının azalması ve damarlarda tıkanıklık gibi sorunlara yol açmaktadır. Gebelik oluştuğunda bu tablonun gelişimi daha uzun sürmektedir.

Metformin
Son yıllarda polikistik over hastalığının oluşumunda üzerinde en çok durulan konulardan biri bu hastalarda görülen insülin direncidir.
Hastalığın tedavisinde de insülin direncini azaltan veya insülin duyarlılaştırıcı ilaçlardan yararlanılmaktadır. Bu amaçla en çok kullanılan ilaç metformindir. Günde 2 veya 3 kez 750-850 mg.lık dozlarda kullanılmakatadır.

Metformin aynı zamanda kilo vermeye de yardımcı olmaktadır. En sık görülen yan etkisi bulantıdır. Genellikle gebelik oluştuktan sonra ilaç kesilmektedir. Ancak gebelikte kullanımının da bilinen bir sakıncası yoktur.

Cerrahi Tedavi
Günümüzde kullanılan ilaçlar olmadığı için önceleri polikisitik over hastalığının tedavisinde, yumurtalıklardan kama şeklinde bir parça çıkarılması ile cerrahi tedavi uygulanmakta idi. Bu tedavi ile hormonlar arasındaki kısırdöngü kırılmakta ve hastaların bir kısmında gebelik elde edilebilmekteydi. Ancak bu tedavi yönteminin önemli bir sakıncası yumurtalıkların çevresinde, tüplerle yumurtalıklar arasında yapışıklıklara neden olmasıdır. Bu nedenle günümüzde terk edilmiştir.

Aynı amaçla bugün kullanılan cerrahi tedavi yöntemi laparoskopidir.
Laparoskopi ile her yumurtalığa 10 civarında delik açılarak minik kistler patlatılmaktadır. Bu tedavi ile hormonal kısırdöngünün kırılması ve yumurtlama sağlanabilmektedir. Ancak laparoskopi, ilaçla tedaviye yanıt vermeyen veya aşırı yanıt veren hastalarda kullanılması gereken, son tedavi seçeneği olmalıdır.

Polikistik Over Hastalığı ve Tüp Bebek
Diğer tedavi yöntemleri ile gebelik elde edilemeyen hastalarda yardımcı üreme yöntemlerine başvurulabilir. Polkistik over hastalığı olanlarda tüp bebek yöntemi ile gebelik elde etme şansı yüksektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…