- 14 Ocak 2010
- 6.697
- 2
- 156
- 43
- Konu Sahibi alaycikus67
-
- #14.001
hadı kolay gelsın canım Allah zıhgın acıklıgı versınben kaçıyorum sonra yine gelirim
PCOS lu bir hastanın gebelik için tedavisi..
YUMURTALIKLARIN UYARILMASI
Klomifen sitrat
Çocuk isteği olan kadınlarda ise kullanılacak ilaçlar hem düzenli adet görmeyi sağlar, hem de yumurtlama ve gebe kalmayı kolaylaştırır. Bu amaçla tercih edilen ilk grup ilaç klomifen sitrat olup, adetin 3-5.
günlerinden itibaren kullanılır. Klomifen ile hastaların %75'inde yumurtlama, %50'sinde ise gebelik elde edilebilmektedir.
Gonadotropinler
Klomifene yanıt vermeyen hastalarda ise gonadotropin denilen ve ya saf follikül stimülan hormon veya follikül stimülan hormon + luteinizan hormon içeren ilaçlara geçilir. Bu ilaçlar daha pahalı olup enjeksiyon şeklinde kullanılmaktadır. Yan etkileri çoğul gebelik ve yumurtalıların fazla uyarılmasına bağlı "over hiperstimülasyon sendromu" gelişimidir. Bu sendromda yumurtalıklarda fazla yumurta gelişimi olmakta, karın boşluğunda sıvı birikimi, nefes darlığı, idrar miktarının azalması ve damarlarda tıkanıklık gibi sorunlara yol açmaktadır. Gebelik oluştuğunda bu tablonun gelişimi daha uzun sürmektedir.
Metformin
Son yıllarda polikistik over hastalığının oluşumunda üzerinde en çok durulan konulardan biri bu hastalarda görülen insülin direncidir.
Hastalığın tedavisinde de insülin direncini azaltan veya insülin duyarlılaştırıcı ilaçlardan yararlanılmaktadır. Bu amaçla en çok kullanılan ilaç metformindir. Günde 2 veya 3 kez 750-850 mg.lık dozlarda kullanılmakatadır.
Metformin aynı zamanda kilo vermeye de yardımcı olmaktadır. En sık görülen yan etkisi bulantıdır. Genellikle gebelik oluştuktan sonra ilaç kesilmektedir. Ancak gebelikte kullanımının da bilinen bir sakıncası yoktur.
Cerrahi Tedavi
Günümüzde kullanılan ilaçlar olmadığı için önceleri polikisitik over hastalığının tedavisinde, yumurtalıklardan kama şeklinde bir parça çıkarılması ile cerrahi tedavi uygulanmakta idi. Bu tedavi ile hormonlar arasındaki kısırdöngü kırılmakta ve hastaların bir kısmında gebelik elde edilebilmekteydi. Ancak bu tedavi yönteminin önemli bir sakıncası yumurtalıkların çevresinde, tüplerle yumurtalıklar arasında yapışıklıklara neden olmasıdır. Bu nedenle günümüzde terk edilmiştir.
Aynı amaçla bugün kullanılan cerrahi tedavi yöntemi laparoskopidir.
Laparoskopi ile her yumurtalığa 10 civarında delik açılarak minik kistler patlatılmaktadır. Bu tedavi ile hormonal kısırdöngünün kırılması ve yumurtlama sağlanabilmektedir. Ancak laparoskopi, ilaçla tedaviye yanıt vermeyen veya aşırı yanıt veren hastalarda kullanılması gereken, son tedavi seçeneği olmalıdır.
Polikistik Over Hastalığı ve Tüp Bebek
Diğer tedavi yöntemleri ile gebelik elde edilemeyen hastalarda yardımcı üreme yöntemlerine başvurulabilir. Polkistik over hastalığı olanlarda tüp bebek yöntemi ile gebelik elde etme şansı yüksektir.
ben geldiimm
nasılsınızzz
lorkem ayneenn bende sinir oluyorum o göğüs büyütücü reklama..yav işyerindeyiz biri görcek rezil olcam yaaa
günaydın lapacım bilgiler için teşekkür ederim ama klomifen sitrat bu bizim kullandığımız klomen ilacı mı demek
Günaydın hanımlaaarrrrr... Nasılsınız?
Bu akşamki sahur menüleri hazır mı kafanızda? hadi biraz kopiş verin.
Evet canım klomen'in etken maddesi.. Klomen ilacın ismi Klomifen sitrat bu tarz ilaçlardaki etken madde
günaydın lapacım bilgiler için teşekkür ederim ama klomifen sitrat bu bizim kullandığımız klomen ilacı mı demek
arkadaşlar tchiboda baya bi indirim var
Ayseeelll dün seninle pek denk gelemedim... Sen 2'li testinin sonucundaki serbest beta-Hcg dedikleri hormon değerinin kaç çıktığını hatırlıyor musun?
Free Beta-Hcg , fB-hCG , yada serbest Beta-Hcg diye yazabilir.
ayyyyy kızlar içimde acayip sıkıntı var hayır olur inşallah
gunaydın hosgeldın ayselım nasıl ayaklarının durumu daha ıyıdır ınsallahGünaydınlar şekerler
bu aksam bende borek var sıgara boregı ama kızartmıcam fırında yapıcamGünaydın hanımlaaarrrrr... Nasılsınız? Bu akşamki sahur menüleri hazır mı kafanızda? hadi biraz kopiş verin.
Evet canım klomen'in etken maddesi.. Klomen ilacın ismi Klomifen sitrat bu tarz ilaçlardaki etken madde
kııız sen dogum ıznıne cıkınca nabıcazevet halevcim.. bildiğimiz klomen ilacı.. etken maddesi klomifen sitrat klomenin...
lorkem sorma sabah sabah ışık tutayım aydınlatayım ortalığı dedim =)))))))))))))))))))))))
doğum izninne çıkıcam ağustos sonu.. bende bilgisayarımı temizliyorum..orda buldum bunları..zamanında çok araştırmıştım da..sizinlede paylaşayım dedim
hayır olsun de 5 felak 6 nas oku kotu dusunmemeye calıs canımayyyyy kızlar içimde acayip sıkıntı var hayır olur inşallah
bu aksam bende borek var sıgara boregı ama kızartmıcam fırında yapıcam
esımınde benımde mıde kotu doktor ona kızartma yeme dedı artık
yanında da kahvaltılık bızım genelde kahvaltılık yanına ekstralar olur
bıdeee tavsıye ederım erıstenız varssa cok guzel tok tutuyor ıcınde bol yumurta oldugu ıcın
bız gecen sene sahurda hep yedık peynırlı salcalı vs
ayy ben unuttum evde bakmaya =(((
sıcaktan yarı baygın olduğum için beynim çalışmıyor akşamları =(((
Önemli değil hayatım.dert etme... Ben sadece bir şeyin teyidini yapmaya çalışıyorum.
Cinsiyet belirleme topicinde bir konu var 2'li test hcg değerine göre cinsiyetler diye...
Burdaki iddiaya göre yapılan 2'li testte çıkan serbest beta-Hcg değeri 1-30 arası ise bebeğin cinsiyeti yüksek olasılıkla erkek oluyormuş eğer 50 nin üzerinde ise çok yüksek ihtimal kız oluyormuş...
35-50 arası ise normalde erkek diye yorumlanıyor ama şaşmaların olabildiği bir aralıkmış.
Topicteki bir çok kişinin tutuyor ama tutmayanlar da var tabii.. mesela 68 falan çıkıp erkek bekleyenler... yada 43 falan çıkıp kızı olacaklar.
Bende sizlere de sorayım dedim.Nasıl olsa cinsiyetleri kesinleşti sizinkilerin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?