Hamileler,adaylar elele..kk göklere:)))

napiim canım bende iyiyim dün gece rüyamda yine erkek gördüm hayırdır inşallah salı gününü bekliyoz hergün gidiyom ablamın bebişi seviyom senden havadisler nasıl bu aralar evdesin opuyorumnanaktan

canım valla senın doktor zaten keısn bısey dememıstı sen bısey almadan bekle bence bı daha kı kontrolu ama bana senın kızın olacak gıbı gelıo hayırlısı saglıklı olsun da ne olursa olsun opuyorumnanaktan
valla gecen hafta kardesım varken yogundu bu hafta sakın
bugun mukabelemız bıttı cok sukur dualar ettık
bı yarın ıftara mısafırımız var esımın patronu hanımıyla gelecek
sonra carsamba sabahı eve yolculuk var

benım de yumrutalam gunlerım calısmalar devam esım pek ısteklı bu ay
her seferınde elını karnıma koydurup duaettırıyorum calısma sonrası
nasıb bakalım

ayy ne güzel inşallah dualarınız kabul olurr sizin yavru kuş ta gezenti olur kesin lorkee bu arada kardeşinin nişan resimlerine baktım ne kadar güzel olmuşunuz maşallah

ADETTEN SONRAKİ 2. HAFTA
Anne adayının yumurtalıklarında yumurta hücresi gelişimi devam etmektedir. Bu esnada endometrium adı verilen rahim zarı da kalınlaşmaya başlamıştır. Bu kalınlaşmanın amacı döllenme meydana geldikten sonra oluşacak embryonun rahim içinde rahatlıkla tutunmasını sağlamaktır. Yeni gelişecek olan canlının ihtiyaçlarını karşılamak üzere vücudun bu kısmında kanlanma artar. Bu haftanın sonunda gelişen yumurta çatlayarak yumurtalıktan atılır. Yani yumurtlama meydana gelir.Bir adet döneminde kadında sadece 1 yumurta üretilir ve çatlar.

Çift yumurta ikizlerinde ve üçüzlerinde farklı olarak tek bir yumurta değil birden fazla yumurta atılır. Bu yumurtaların hepsi döllenir ise çoğul gebelik olur.

Eşinizin menisi (semen) ile milyonlarca sperm vaginadan ,rahim ve tüplere doğru yol alır. Tüpün fırçamsı en uç kısmında yakalanmış olan yumurtaya ulaşabilen yaklaşık 300 spermden 1 tanesi yumurtanın dış kısmına yapışır.Spermin baş kısmı ve yumurtadan , spermin girmesini saglayan bazı enzimler salgılanır.
Yumurtlamadan sonra döllenme olursa (genellikle tüplerin en uç kısmında olduğundan) döllenmiş yumurta yaklaşık bir hafta süren uzun bir yolculuğa başlar. Yolculuk sırasında döllenen yumurta hızla şekil ve içerik değiştirir.Eşlerin her ikisinden de gelen kromozomlar kadın yumurta hücresi içinde birleşip , hızla bölünüp çoğalarak bir hücre kümesi oluşturur.Fertilize olan (döllenen) yumurta bölünmeye başlar.2,4,8 hücre şeklinde bölünmelere devam eden yumurta tüplerden rahminize ulaştığında 32 hücrelidir ve morula ismini alır. Yumurtlama sırasında korunmasız olarak cinsel ilişkide bulunmuşsanız gebe kalabilirsiniz. Bu dönemde henüz adet gecikmesi olmamıştır.
Eşinizin X kromozomu taşıyan spermi yumurta hücrenizi döllerse çocuğunuz,Y kromozomlu sperm döllerse erkek olacaktır. Yani genetik seks (cinsiyet) döllenme sırasında belirlenir.

3. HAFTA
Henüz adet gecikmesi olmamıştır.Bugünlerde adet kanamasını bekleyen anne eğer adet göremezse ilk gebelik bulgularından biri olan adet gecikmesi gerçekleşecektir. Ancak bazen ekilen hücreler rahim içindeki küçük damarları yırtarak , hafif damlama şeklinde bir kanamaya neden olabilir.

Halk arasında "üstüne görme" olarak tanımlanan bu kanama bazen beklenen adet gibi algılanabilir.Böyle bir durumda (zamanı uygun olsa da daha az bir kanama olursa) anne adayı kanamayı takiben evde veya bir laboratuarda yapılacak bir idrar testi ile gebelik müjdesini alabilir.
Hamileliğin ilk belirtisi geciken adet kanamasıdır. Bulantı hissi, sabah halsizliği ve kusma ise diğer erken belirtilerdendir. Sık ve az öğünlerle beslenmek, sabah kalkmadan önce hafif bir şeyler atıştırmak sabah halsizliklerinin olumsuz etkilerini azaltmada oldukça etkilidir. Ayrıca asitli gıdalardan ve kokulu her türlü maddeden uzak kalınması da tavsiye edilir. Genellikle bu halsizlikler ilk trimestrinin bitmesiyle beraber kaybolur. Ancak bulantı ve kusmalarla beraber halsizlik ve idrar renginde koyulaşma görülmekte ise mutlaka doktora başvurulması gerekir. Yorgunluk görülebilir, en iyi yöntem dinlenmektir.

Bunun yanında aşerme olarak da adlandırılan, bazı gıdalara ve tatlara karşı aşırı istek duyulması da hamileliğin ikinci veya üçüncü haftasından itibaren görülebilmektedir.
Bu dönemde kan yada idrar testleri ile gebelik testleri pozitif olabilir. Yorgunluk,midenizde kazınma, gögüslerinizde gerginlik ve acıma, bulantılarla birlikte bebeğiniz artık ben buradayım demeye baslıyor.

Anne adayı henüz bir değişiklik hissetmese de sıvı ile dolmaya başlayan bir gebelik kesesi (amniotik kese) oluşmaya, çocuk eşi şeklinde farklılaşan hücreler embrio'ya oksijen ve besin taşımaya başlamıştır.

Bebek anne rahmi içinde amnion denilen bir sıvı içinde gelişir. Bu sıvı bebeğin rahat hareket etmesini sağlar, olası darbelerden korur ve bebeğin akciğerlerinin, sindirim sisteminin ve diğer pekçok organının sağlıklı gelişiminde rol oynar.

4. HAFTA
Henüz adet gecikmesi olmamıştır.Bugünlerde adet kanamasını bekleyen anne eğer adet göremezse ilk gebelik bulgularından biri olan adet gecikmesi gerçekleşecektir. Ancak bazen ekilen hücreler rahim içindeki küçük damarları yırtarak , hafif damlama şeklinde bir kanamaya neden olabilir.

Halk arasında "üstüne görme" olarak tanımlanan bu kanama bazen beklenen adet gibi algılanabilir.Böyle bir durumda (zamanı uygun olsa da daha az bir kanama olursa) anne adayı kanamayı takiben evde veya bir laboratuarda yapılacak bir idrar testi ile gebelik müjdesini alabilir.
Hamileliğin ilk belirtisi geciken adet kanamasıdır. Bulantı hissi, sabah halsizliği ve kusma ise diğer erken belirtilerdendir. Sık ve az öğünlerle beslenmek, sabah kalkmadan önce hafif bir şeyler atıştırmak sabah halsizliklerinin olumsuz etkilerini azaltmada oldukça etkilidir. Ayrıca asitli gıdalardan ve kokulu her türlü maddeden uzak kalınması da tavsiye edilir. Genellikle bu halsizlikler ilk trimestrinin bitmesiyle beraber kaybolur. Ancak bulantı ve kusmalarla beraber halsizlik ve idrar renginde koyulaşma görülmekte ise mutlaka doktora başvurulması gerekir. Yorgunluk görülebilir, en iyi yöntem dinlenmektir.

Bunun yanında aşerme olarak da adlandırılan, bazı gıdalara ve tatlara karşı aşırı istek duyulması da hamileliğin ikinci veya üçüncü haftasından itibaren görülebilmektedir.
Bu dönemde kan yada idrar testleri ile gebelik testleri pozitif olabilir. Yorgunluk,midenizde kazınma, gögüslerinizde gerginlik ve acıma, bulantılarla birlikte bebeğiniz artık ben buradayım demeye baslıyor.

Anne adayı henüz bir değişiklik hissetmese de sıvı ile dolmaya başlayan bir gebelik kesesi (amniotik kese) oluşmaya, çocuk eşi şeklinde farklılaşan hücreler embrio'ya oksijen ve besin taşımaya başlamıştır.

Bebek anne rahmi içinde amnion denilen bir sıvı içinde gelişir. Bu sıvı bebeğin rahat hareket etmesini sağlar, olası darbelerden korur ve bebeğin akciğerlerinin, sindirim sisteminin ve diğer pekçok organının sağlıklı gelişiminde rol oynar.

rüyam çıkarsa anlatıcam canım söz

hayırlısı bakalım canım kısmet

anlıyorum canım haklısın

hadı bakalım cıksın da anlat dıye bekleyeyım o zaman nabalım

ayy ne güzel inşallah dualarınız kabul olurr sizin yavru kuş ta gezenti olur kesin lorkee bu arada kardeşinin nişan resimlerine baktım ne kadar güzel olmuşunuz maşallah

ınsallah canım Allah kabul etsın hepımızın dualarını..gezerız tabı hele bı olsun da hemen araba bakmaya baslıcam zaten catlarım ben evde duramam sempatiksalakcinni

saolasın canım nısan fotoları hala duruyomuydu kı ben kaldıralı cok oldu
o zaman bakmıstın yada sanırım

kızlar bişi sorcam ben şimdi 24. gün test yaptırcam ya degerimin kaç çıkması gerekiyor

canım valla sanırım 20 den yukarı cıkar
ama bu durum bellı olmuyo gec dollenmesı vs var bılmemkııı
ama varsa kesın 5 ten yukarı cıkar zaten
ya düşünsene 10 falan çıkıcak biz tatili iptal ettircez ama sonra bi bakcaz ki deger düşcez kırmızılar gelcek o zaman napcaz eşim çok üzülcek uf ya

ya düşünsene 10 falan çıkıcak biz tatili iptal ettircez ama sonra bi bakcaz ki deger düşcez kırmızılar gelcek o zaman napcaz eşim çok üzülcek uf ya

bak kıvır'ım şimdide bunun stresine girdin farkında mısın? Sorun yapma lütfen bu durumu artık... Eğer değerin 10 falan çıkarsa yanınıza progestan 100mg hap alırsınız sende arabada arka koltukta yatarak gideceğiniz yere gidersiniz... Evdede olsan yatacaksın zaten yolsa da olsan yatmış olacaksın... Gittiğiniz yerde eğer hala adetin gelmemişse değerin yükseliyor demektir o zaman sadece kendine dikkat edeceksin biraz... Yine havuza girersin,güneşlenirsin (uzun süre olmamak şartıyla) hatta belki o dönem bu şekilde çok daha iyi geçer...

ben geldim...iğne oldum...ilaç çare olmadı bide orucumuda yedim....iğneyi yarından itibaren iftardan sonra yaptırıım dedim...kız dün evde tekim bi görseniz halimi acırdınız fok balığı gibi yatakta sürünüyorum, kalkamıyorum yatamıyorum, hele yataktan kalkarken görseniz bildiğiniz kendimi yere atıp kalkıyorum

ya kuzu sen neden tatili iptal edeceksin ki....arabayı ankarada bıurakır uçakla gidersin...

2 hafta içinde 40 saat yolculuk yapmış olucaz ankara içinde gezeceklerimizi saymıyorum bu bebegi uzun zamandır bekliyorum 5 günlük tatil için ona bişey olmasına izin veremem tatile ne zaman olsa gidilir
geçen sene 4 günlük tatile gittik toplasın 3 saat girmemişimdir havuza da denize gelir gelmez antibiyotik kullanmak zorunda kaldım ne zaman tatile gitsem dönüşte hastalanıyorum idrar yolu enfeksiyonu hemde aşırı dozda
çok karışık şeyler tatili iptal ettirsek bi dert ettirmesek bi dert

kızım bencede yahu tatıl ıptal edılmez yaa
zaten o tutunmussa senın arabayla yolculuguna falan bakmazkı
sankı herkes bızım gıbı gununde mı ogrenıyo hamıle oldugunu ona gore mı hareket edıyo..
sen gaye yı dınle
degere gore al progestan gıt
hıc aklında da bısey kalmasın ...

canım yaa valla bende belden sıkayetcı bırısı olarak senı az cok anlıom
neyde kulagına kupe olur bundan sonra kendını daha cok korursun
ıgne yaptırman ıyı olmus bencede daha cabuk tesır eder ınsallah
ısten de ızın alsaydın aslında
sabıt oturmak da agrını arttırır uzanırdın bıraz

edutum geçmişler olsun canım benim şifa olsun yediğin iğne inşallah
canım benim eşimi yalnız arabayla göndermem antalyaya şoförlüğü pek iyi degil zaten yalnız kalırsa hız yapar korkarım rabbim korusun
zaten onu öldürsende uçaga bindiremezsin yürüyerek git desen kabul eder ama uçağı kabul etmez

ya kızlar iyisiniz hoşsunuzda
ben denize giremiycek havuza giremiyceksem ne önemi var tatile gitmemizin bi söyleyin bana ya
nasıl olsa paramızıda geri alabilicez dünyanın parasını verdik
tatil parasını saklar seneye gideriz o zaman bebekte olmuş olur
niye iptal edilmesin ki tatil ben yanlışmı düşünüyorum allah aşkınıza ya

kvrck yine sen arabayla gitme imkanin var ama bende öyle bisi olursa mecbur iptal edicem cünkü yurtdisina cikmis oluyorum ozaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…