Hamileler,adaylar elele..kk göklere:)))

tatlımhurmayı son 2 hafta ve emzirirken ye.. hormonları harekete geçirdiği için rken doğum olabilirmiş.. ben öyle biliyorum..
emzirirkende maydonoz su attırıyo ya yeme diyolar

kızsebin doğurdumuuuuuuu maşallah allahım esirgesin konusursan çok selam söle gaye allahım analı babalı büyütsün inşallah....

Evet Edacım Perşembe günü öğlen sezeryan ile doğum yaptı... Cuma günü gittim hastanede gördüm çirkin Nil prensesimizi :) :) Sebinin sezeryandan kaynaklı sıkıntıları var biraz inşallah onlar da geçecek.

lorkem.. çok saol canım beni haberdar ediyorsun herşeyden.... :1hug:
a.s.

Lapacı canım demin yazmıştım ama araya kaynadı sevinçten... çatı muayenesi için feci demişsin.Neden? nasıl yapıyorlar? çok mu acı çekiyorsun?

valla ınanılmaz heralde hep ole devam edıo
yegenım 13 yasında benım boyumu gectı yengem sımdı bıle der bu benım kızımmı dıye boshayallersmile

tatlımhurmayı son 2 hafta ve emzirirken ye.. hormonları harekete geçirdiği için rken doğum olabilirmiş.. ben öyle biliyorum..
emzirirkende maydonoz su attırıyo ya yeme diyolar

evet canım maydonozdan emın degılım ama
hurmayı bızım bıolojı hocamız soylemıtı
ılk aylarda yemek ıyı degıl ama son aylarda gereklı hormonların salgılanmasını sgaladıgı ıcın yenmesı lazım dıye

Canım doğrudur folic asit deposu vardır tabiiki fakat şimdi okuduğum kitapta da hurma konusunda son haftalar yenmesi öneriliyor... Çünkü içindeki bazı maddeler rahimdeki kasılmalara kuvvet veriyormuş.Buda gebeliğin erken döneminde düşüğe neden olabilir deniliyor.Fakat doğuma yakın bol bol hurma yenilebilirmiş bu doğumdaki kasılmalara destek olduğu için rahat doğuma yardımcı oluyormuş. Bu nedenle yeme dedim kıvırcığa...Maydonozu da sapları dışında yenilebilir deniliyor fakat aşırıya kaçılmadan.

gaye eğer benim içinde şöyle kocaman bir saat yapmazsan küserim sana.... saat ki izmir meydanındaki saat kulesi kadar olsun...

bende hala inanamıyorum 1-2 haftaya kucağımda bir bebek olacak... hamileliğin sonuna geldiğim içinde çok üzülüyorum.. çok rahat bir hamilelik geçirdiğim için hiç bitmesin istiyorum
ayy sorma pınar yaaa..sıra bendee eyvahedigeldismile hafiften tırsmaya başladım.. o ilk çatı muayenesinden sonra özelliklede..birde dr a saf saf sordum..."bu çatı muayenesinden ilerleyen zamanlarda başka olacak mı"
ee güldü tabi dr.....

Ben geçen gün sebini gördüm ankarada iyi çocuk doktoru topikinde...ama mesaj attım baktım çıkmış

valla gaye nasıl yapılıyor bilmiyorum... aşağılarla hiç ilgilenemdim =) ama dr sanıyorum bir aparat soktu içeriye... yada eliyle kontrol etti bilemiyorum...leğen kemiğine baktı normal doğum için uygunmu diye.. bir engel varmı diye baktı falan.. öyle çok kasıldımki.. 2 kez mola istedim.. rahatlamak için..ama ne mümkün... HSG çektirdim o sinek vızıltısıydı bunun yanında =) belkide ben çok kasıldığım için öyle acıdı bilemiyorum...

maydonoz ve hurma meselesini bende duydum ancak güvenilir bir kaynaktan bilgi edinemediğim için ilk 3 ay yemedim.... ama sonrasında 8. aya kadar günde 5 hurma ve her akşam salata üstünde maydonoz yedim... hurmanın içinde sayısız vitamin ve mineral var.. ayrıca kabızlığa iyi geliyor..dr kendisi önerdi zaten kabızlığım için... şimdi son ayda olduumdan kestim sancıları tetiklemesin diye....
yani 3 ayı atlattıktan sonra rahat rahat yiyebilirsiniz... çok da faydalı ikiside

yaa şu veletler hayırlısıyla bi gelseler... neler neler çekiyoruz yaa... bana da doğum evinde vajinal muayene yaptı kadın kanama varmı diye... spekulum taktı... daha önce de takılmıştı ama hiç canım yanmamıştı... bu sefer baya bağırdım... kuru kuru soktu resmen içeriye.

canlar size iyi akşamlar ben çıkıyorum yarın görüşürüz hoşcakalın

ayy valla hele bi gelsin... heryerini saat yapıcam onun... bi sürü acı çektiriyolar şimdiden yavv... sıpalar....
arefe günü yine kontrol var.. yine çatı muayenesi olacak eyvahedigeldismile
bakalım napıcaz..bu sefer kendimi motive edicem biraz daha... inş başarılı olurum..doğuma kadar sürekli olucakmış çatı muayenesi..doğumdada sürekli çatı muayenesi ile açıklığı kontrol ediyolarmış...öyle dedi dr.. o yüzden bu işe alıştırmalıyım kendimi

Bu akşam ağdacıya gitmem lazım....üşüyorum ama adet olursam çok zor gitmem...ve merkeze 1 saat uzakta oturyorum yaaaa.........

neler kaçırmışım yaaa
bir anda yoğunlaşınca çıkmak zorunda kaldım
hurmayı bende biliyorum hatta baya bi kaynak okudum
ama maydonozdan pek emin değilim

kvrck bizi bugün çok mutlu etti
çok güzel bir haberle başladık haftaya :))
edutum ben o işi cumartesi hallettim çok rahat oluyor walla
gidebiliyorsan git derim şekerimm

çatı muayenesinden sonra özelliklede..birde dr a saf saf sordum..."bu çatı muayenesinden ilerleyen zamanlarda başka olacak mı"
ee güldü tabi dr.....
ay Allah kolaylık versın sen ole anlatınca ben bıle fena oldum

Bu akşam ağdacıya gitmem lazım....üşüyorum ama adet olursam çok zor gitmem...ve merkeze 1 saat uzakta oturyorum yaaaa.........

canım ya cok usuyorsan gıtme bosver
evde kendın halletmeye calıs bu sfeerlık olmazmı
hem adet olmazsan zaten gıdersın kendını ıyı hıssedınce

e çarşamba ankaraya gidcez pazarda tatile. ben bir güç gideyim kuzu...zaten yarına adet olurum kasıklarım başladı baya baya

idrarda bakmışmıydın
yok kusum ben hiç idrarda 2 çizgi göremedim direk hemşire arayıp söyledi.

kızlar eşim spermiogram testini verdiğinde sonuçları druma göstereyim mi yoksa adet olmamı mı bekleyim bilmiyorumkismile
bence mutlaka dra göster ona göre belki adetin ilk günü seni çağırabilir.

hadı hayırlı olsun. allah tamamına erdirsin

ben gidiyorum dua edin bana herkeşleri çok ama çokkkkkkkk seviyorummmmm
kıvırcıgım nasıl sevindim anlatamam. yemin ederim tüylerim diken diken oldu ve gözlerim doldu. ilk günleri hatırladım. allah nazarlardan korusun hayırlı olsun arkadaşım
artık cok dıkkat et kendıne gözünü seveyim.

:teytey::teytey::teytey::teytey::1hug:

bende tırsıyorum ya napıyolar herkes aman dıyo baska bısey demıyo:çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…