- Konu Sahibi pembe tokam
-
kızlar hamile kalınca bebek ilk üç ay annenin yediklerinden o kadar da almıyormuş.depodakini kullanıyormuş.kalsiyum ve vitaminli şeyler yemeye dikkat edin.zararlı şeylerden de yavaş yavaş uzaklaşın derim.sigara fast food alkol kola vb. gibi.sütü hiç sevmem ama süt içmeye başlamam gerekiyor.acaba yoğurt o kadar etkili olur mu?bu işler önemli ya bir tanıdığımızın bebeğinde hamileliğinde yeteri kadar yumurta yemeyip süt içmediğinden dolayı protein eksiliği çıkmıştı.sonuçta allahın takdiri ama elimizden gleni de yapalım.gerisi allaha emanet.bir de folik asit kullanıyorum.iki aydır.bu geceden itibaren harnup pekmezi(keçiboynuzu pekmezi) içiyorum.mayısta düşünüyoruz bakalım ama en son aralıkta gittim doktora bir sorun yoktu.haftaya bir daha gideceğim testlerimi yaptıracağım.inşallah iyi sonuçlarla karşılaşırım da hazırlıklara son hız devam ederim.[/Q
bugün dişçiye gittim yapılması gerekenler yapıldı, hamilelikte ilk üç ay yapılmıyormuş sonra dolgu yapılabilirmiş ama ben yinede yaptırdım rahatım, pekmez yemeye başlıycam bende, sut ıcıyorum gece yatarken ve folik asıt ıcıyorum bır haftadır. cuma gunude doktara gıdıyorum smear vs ıcın ama şu kızamıkçık testini sorucam umarım geçirmişimdir yoksa kaç ay bekleniyor acaba ?
kızamıkçık aşısı için 3 aymış canım ya.ben sağlık ocağında hemşireye sormuştum kışın vurulmam gerekli mi? diye. o da yaşımı sordu.26 "okulda vurulmuşsunuzdur zaten gerek yok" dedi. ama ben de şüpheleniyorum şimdi ya keşke o zaman bir test yaptırsaydım.
kızamıkçık aşısı için 3 aymış canım ya.ben sağlık ocağında hemşireye sormuştum kışın vurulmam gerekli mi? diye. o da yaşımı sordu.26 "okulda vurulmuşsunuzdur zaten gerek yok" dedi. ama ben de şüpheleniyorum şimdi ya keşke o zaman bir test yaptırsaydım.
bende çok merak ediyorum umarım vurulmuşumdur cuma günü doktara gidiyorum ozaman sorup yaptırayım bakalım.
slm kızlar bende küçükken vurulmuşum kızamıkçık aşısı ama bir etkisi lmamış geçirmemişim kan tahlilinde belli oldu ondan dolayı doktor birdaha yaptırdı aşıyı ve 3 ay hamile kalmamı yasakladı yni kısacası küçükken aşı olmanız önemli deil geçirip geçirmediğiniz önemli hatta ben doktora geçirmişimdir aşı oldum dedeim ama kızdı banasen bunun kızamık sanma dedi bu başka tür bir hastalık vücutta gözükmez gizli geçirilir sen anlamazsın kan tahlilinde belli olur dedei ve rubella(kızamıkçık) testi yaptırdı negatif çıktı sonra aşı oldum durum bu yani.Benim bir arkadasım bu testi yaptırmadn yani doktora gitmeden hamile kaldı hamileyken kızamıkçık oldu 5.ayda gebeliği sonlandırmak yani bebeği almak zorunda kaldılar o yüzden doktorlar bu hastalığı çok önemsiyor ne olur her anne adayı bilinçli artık bunu ihmal etmeyelim...
slm kızlar bende küçükken vurulmuşum kızamıkçık aşısı ama bir etkisi lmamış geçirmemişim kan tahlilinde belli oldu ondan dolayı doktor birdaha yaptırdı aşıyı ve 3 ay hamile kalmamı yasakladı yni kısacası küçükken aşı olmanız önemli deil geçirip geçirmediğiniz önemli hatta ben doktora geçirmişimdir aşı oldum dedeim ama kızdı banasen bunun kızamık sanma dedi bu başka tür bir hastalık vücutta gözükmez gizli geçirilir sen anlamazsın kan tahlilinde belli olur dedei ve rubella(kızamıkçık) testi yaptırdı negatif çıktı sonra aşı oldum durum bu yani.Benim bir arkadasım bu testi yaptırmadn yani doktora gitmeden hamile kaldı hamileyken kızamıkçık oldu 5.ayda gebeliği sonlandırmak yani bebeği almak zorunda kaldılar o yüzden doktorlar bu hastalığı çok önemsiyor ne olur her anne adayı bilinçli artık bunu ihmal etmeyelim...
bildiğim kadarıyla smear testi hamilelğin ilk aylarında da isteniyor o zaman yaptırmaktan iyidir şimdi yaptırmak. ben yaptırıcam bu hafta.
Yaptırdığında buraya da yazar mısın deneyimini?
canım bende okulda olmuşum ama bir yara olamış kan tahlilinde negatif çıktı bağışıklık kazanmamışım yani o nedenle yeniden oldum ama stres yapma hamileysen doktor bi şekilde çarein buluyor arkadaşım 3 aylık hamile tahlil bile yaptırmadı kızamıkçık için doktor 4.ayda bakarız demiş eğer hamileliğe hazırlanıyorsanız test yaptırın die söyledim öncden hazırlıklı olmak için ben aşı nedeniyle 3 ay erteledim mecburen
merhabalar:)
dün doktora ilk jinekolojik muayenem için gittim. doktorum gerçekten çok iyi bir insandı,beni inanılmaz rahatlattı muayeneden önce:)) en çok korktuğum smear testiydi,ama hiç bişi anlamadım diyebilirim:)) sadece testler kaldı yapılacak. umarım onları da sorunsuz bir şekeilde en kısa zamanda yaptırabilirim. veee sonuçları iyi olur....
Allah gönlümüzdekinin hayırlısını versin...
dediğin bu smear testini benimde yaptırmam gerekiyormu aceba ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?