- Konu Sahibi pembe tokam
-
Bende doğum kontrol hapı kullanıyorum.Ağustosta hamile kalmayı düşünüyorum..Şu an kullandığım paket bitince bırakıcam.Doktorlar 3 ay önce bırakın diyorlar. Doktor kontrolüne gitmedim.Gitmeyide düşünmüyorum. Demir eksikliği için harnup pekmezi tüketiyorum sabahları. Bu akşamdan itibaren kalsiyum için akşam yatmadan süt içecem. Folik asidede doğum kontrol hapını bıraktığım gibi başlıyacam. Yalnız ben kolestrol ilacı kullanıyorum.Bu ilacı bırakmak için doktorumla konuşacam.
teşekkür ederim güzel cevabın için:)) smear testi biraz korkutsa da sağlık için önemli...
İi aksmalr kizlar bizde cocuk dusunuyoruz gecen ay hapi biraktim bi ay normal korunduk bu ay calismalara basladik hayirlisi olur ins :))
iyi akşamlar
bizde artık bebek düşünüyoruz :) folik asite başladım bir hafta oldu, temmuz agustos gıbı hamile kalmak istiyorum :) inşallah herkesin gönlüne göre olur..
slm kızlar yaklaşık 1 ay önce doktora gittim bebek düşündüğümüz için rutin bir muayeneden geçmek istedim doktorum bir sorun olmadığını fakat kızamıkçık testi yaptırmamı istedi ve kan verdim sonuç negatif çıktı yani bağışıklığım yokmuş bu hastalığa bana acilen aşı olmamı ve aşıdan sonra 3 ay daha bebek için korunmamı söyledi bende doğum kontrol hapına yeniden başladım.Meğer kızamıkçık aşısı 3 ay vücutta etkin kalıyormuş bu nedenle hamile kalırsam bebeğe zararı olurmuş şimdi 3 ay beklemedeyim yani.Belki bu konuyla ilgili bilgisi olmayanlar vardır dile getirmek istedim hamilelik düşünmeden önce mutlaka doktora gidin bence çok önemli hem sizin hem bebeğinizin için.
rubella yani kızamıkçık, evde kedi beslediğim için toxoplasma testi yaptı , hemogram kan sayımı yaptı,demir eksikliğine baktı ve annemde babamda tiroid hastalığı olduğu için tsh ts4 değerlerime baktı.hepsi normal çıktı birtek kızamıkçık olmamışım aşısını oldum ama karıştırmayalım arkadaşlar kızamık değil kızamıkçık ikiside farklı hastalıkmış ben yeni öğrendim..
Canim ben folik asite baslamadim baslamam gerekiomu acaba ??
evet, hamilelikten önce 3 ay folik asit mutlaka kullan demişti benim doktorum
kızlar hamile kalınca bebek ilk üç ay annenin yediklerinden o kadar da almıyormuş.depodakini kullanıyormuş.kalsiyum ve vitaminli şeyler yemeye dikkat edin.zararlı şeylerden de yavaş yavaş uzaklaşın derim.sigara fast food alkol kola vb. gibi.sütü hiç sevmem ama süt içmeye başlamam gerekiyor.acaba yoğurt o kadar etkili olur mu?bu işler önemli ya bir tanıdığımızın bebeğinde hamileliğinde yeteri kadar yumurta yemeyip süt içmediğinden dolayı protein eksiliği çıkmıştı.sonuçta allahın takdiri ama elimizden gleni de yapalım.gerisi allaha emanet.bir de folik asit kullanıyorum.iki aydır.bu geceden itibaren harnup pekmezi(keçiboynuzu pekmezi) içiyorum.mayısta düşünüyoruz bakalım ama en son aralıkta gittim doktora bir sorun yoktu.haftaya bir daha gideceğim testlerimi yaptıracağım.inşallah iyi sonuçlarla karşılaşırım da hazırlıklara son hız devam ederim.[/Q
bugün dişçiye gittim yapılması gerekenler yapıldı, hamilelikte ilk üç ay yapılmıyormuş sonra dolgu yapılabilirmiş ama ben yinede yaptırdım rahatım, pekmez yemeye başlıycam bende, sut ıcıyorum gece yatarken ve folik asıt ıcıyorum bır haftadır. cuma gunude doktara gıdıyorum smear vs ıcın ama şu kızamıkçık testini sorucam umarım geçirmişimdir yoksa kaç ay bekleniyor acaba ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?