Hamileliğinde antidepresan kullanmak zorunda kalan var mı?

Ben suan hamileyim ve ilaç kullanıyorum yani gayet içindeyim bu olayın hatta 2. Hamileliğim ve ilkinde de İlaçla tamamladım. Amacım karamsar olma mecbur kalırsan kullanırsın demekti.yanş doktorlar hayır olmaz diyor en başında ama kar zarar durumuna göre mecbur kalınca veriliyor yani. Sen nasıl istiyorsan öyle yap.

Aydınlattığınız için teşekkür ederim. Belliki duyarlı bir insansiniz çok sevindim ilk çovugunuuzu sağlıkla kucağınıza almanıza inş bu gebeliğğnizde de hiç bir sorun olmaz. Şu da bir gerçek herşey allahtan hiç ilaç vs kullanmayıp sıkıntılı olanlarda var. Ben biraz korkuyorum bu kadar dr kullanamazsın deyipte bile bile bu stresi kaldıramam daha da kötü olurum diye korkuyorum. Herşey nasip kısmet allah hakkımızda hayırlısını versin cümlemizin

Teşekkür ederim. Sizde korkmayın inşallah hayırlısıyla önce hamile kalıp sonra Saglıkla yavrunuzu kucagınıza alırsınız. Güzel düşünün hiç sıkıntınız olmicak bebek size ilaç olcak He baktınız mecbur kaldınız ozaman doktor sizi yönlendirir zaten. Sıkıntı bebege daha zararlıymış doktorlarda genel olarak bu düşüncede. Okadar cok insan varki inanın bizle aynı durumda. Hersey Allahtan olacaksa ilaç falan bahane zaten.simdiden hiç strese girmeyin akışına bırakın.

Aynen hepimiz için hayırlısı allah bi kolaylık gösterir inş cümlemize

Arkadaslar kullanıpta bebeğinde sorun olan oldu mu ? Bu şüphe beni çok üzüyor

Arkadaslar kullanıpta bebeğinde sorun olan oldu mu ? Bu şüphe beni çok üzüyor
Canım bak hep Bi ihtimal var zaten ama şöyle düşün kullanmayanda da var bu ihtimal. Sonuçta hiç Bi ilaç %100 güvenli degil. Cok küçük ihtimalde olsa var yani bunu ekarte edemezsin. Stres zaten başlı başına bebeğe daha zararlı neticede tüm hastalıkların başı stres. Ben kullanmayı seçtim düşük dozda olsa. Allaha emanet tüm bebişler ne yapalım.

Arkadaşlar ben 6 haftalık hamileyim pembe akintim ve kasık ağrım var doktor progestan 200 mg ilaç verdi ama bu ilac öncede depresyon anksiyet tedavisi olanları tekrar tetikliyor diye yazıyor ben bebek için tedaviyi sonlandırmış tim şimdide ilacı içmeye korkuyorum ankasiyet artar diye icmessm bebek düşecek diye korkuyorum
Sinirlerim bozuldu yardımcı olursanız sevinirim

Slm cnö bebde ilk gebeliğim

Slm cnö bebde ilk gebeliğim
Düşükle sonuçlanınca 2. De kulandım progesteran ı. Hiç anksiyete yapmadı bende hatta aksine düşük olmayacak diye rahatladığım için hiç strese girmedim bence progestan ı kullan bende kanamayı falan da kesmişti rahatlamıştım

Seninde ilk gebelik mi

Bazı doktorlar lustral bile vermezken bazıları efexoru paxili veriyor.Ben efexoru ilk 3ay 37,5 daha Sonra 75 şimdi de 150kullanıyorum .Son 3ay sıkıntı Yok diyor doktor ama durumunuzu bilemem ben bebeği açarken alına kdr gittiğim için doktor beni rahatlattı karnındaki bir saat bile değerli ben 300mg bile verdim gerekli gördüğüm hastama dedi.Böyle olunca ben kullandım

Doktor stres ve sıkıntıdan etken Doğup gününü tamamlamayan bebektense ilaçla devam etmen. Yüzde95daha sağlıklı dedi üniversitedeki bir Prof bunu diyen.

Doktor stres ve sıkıntıdan etken Doğup gününü tamamlamayan bebektense ilaçla devam etmen. Yüzde95daha sağlıklı dedi üniversitedeki bir Prof bunu diyen.
Bende stres ve sıkıntının ilaçtan daha çok zararlı olduğunu düşünüyorum

Gebeligin 8. Haftasinda antidepresana basladim dogumda biraktim fakat 3. Ayda farkli bi ilacla devam etmek durumunda kaldim bebegim suan 16 aylik
Doktorlar kar zarar hesabi yapar ilac verirken ve her kisinin tedavisi ve kullanmasi gereken ilac farklidir.Cok korkarak baslamistim ilaca doktorumla enine boyuna cok konustum ilaci kullanmazsan ortada bir sen kalmicak demisti doktorum.Cok zor bi surec Rabbim bunu yasayan herkese yardim etsin insallah.Yasamayan bilemez heleki bir can tasirken endiseler katlandikca buyuyo Allaha tevekkul edip doktorlarimiza guvenmekten baska bir care kalmiyo.Bu tarz ilaclarin cogu kullanilabiliyor fakat soylede bir durum var ki yeteri kadar arastirma bulunmuyor bebek uzerindeki etkileri konusunda o yuzden insan ister istemez endise ediyor.Rabbim kimseyi korktuguna ugratmasin insallah

Aminn

arkadasim cok uzun zaman olmus ama bebegin saglikla dogdu mu???

Saglikla dogum yaptinizmi?

Meb ben 15 yıldır anksiyete hastasiyim malesef ilacı bırakamıyorum bıraktığımda hastalık yoğun şekilde tekrarlıyor şuan efexor 37.5 kullanıyorum doğal yollada hamile kalamıyorum tup bebek tedavim başlayacaktı geçen yıl dr kesinlikle kullanamazsın dediği için bırakırdı hastalığın daha beter arttı bırakınca bu sefer doz yükseldi 1 yıldır düşürmeye çalışıyordum şükür 37.5a düştüm tup bebeğe başlayacağım fakat transferden sonra kullanamazmışım bunu düşünmek beni iyice kötü ediyor kaygılarım sıkıntılarım yine arttı siz hamile kaldığınızda hicmi bırakmadınız çok korkuyorum içsem bebek engelli olur diye ne olur yardımcı olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…