Hamileliğinde antidepresan kullanmak zorunda kalan var mı?

ayyyy çok sevindim ya hem bebiş iyi hem siz ben de şimdilik antidepresan bir de antipsikotik alıyırum antipsikotik kullanmamın nedeni sadece iştah doktor iştah için vermişti benim iştahım gidince moralim de bozluyo ankisyetemi tetikliyor hiç bir ilaç çok fazla açmadı iştahımı zaten iştahım da psikolijik çok sevinsem de üzülsem de iştah direkt gidiyo o yzüden hep korkularım var dı bir evlensem ya hamile kalsam acaba bu tür ilaçları alabilir miyim diye inanın çok ama çok umut oluyosunuz bana allah razı olsun

Merhabalar siteye yeni üye oldum ama yazismalari uzun süredir takip ediyorum.Bende sizler gibi hem PA.Hem anksiyete bozukluğu hemde OKB ile savaşıyorum yıllardır.İlac kullanırken hamile kaldım ve şuan 5.5 aylık hamileyim.Ozellikle sonra bir aydır hayatım kabusa döndü diyebilirim.İlac kullanmamak adına çok direniyoruz.Bende duaya ve Allah'a yoneldim.İnanin iyi geldiği için mi yoksa ben kendimi manevi olarak rahat hissettiğim için mi bilinmez gerçekten her geçen gün daha iyi oluyorum.Arada artıyor ama sonra azalıyor tekrar Bir de çalışıyorum hem iş, hem hamilelik hemde bu hastalık dört bir yandan ama inanın Rabbim gerçekten yardım ediyor.Yoksa ilaçlar bile fayda etmezdi bize...Size tavsiyem duayı asla bırakmayın, namazlarınızi kılmaya gayret edin ve hastalıkla savaşmayin.Onu umursamayan , bırakın gelsin ve gitsin sizi en fazla huzursuz edecek sonrası mükemmel bir rahatlama.Gercekten yaşamış biri olarak söylüyorum inanın kendinize ve yeneceginize Allah'a sığının.Tam olarak duzelmesenizde rahatliyorsunuz.Saglikla kalın insallah

Arkadaslar burda en çok biz anlarız birbirimizi.Hamilelikte bu hastalıkla başa çıkmaya çalışmak kolay değildir ama lütfen güçlü olmaya çalışın.Siz güçlü oldukça o yıkılıp gidecek hayatınızdan.İnanin buna ve Allah'a sığının.Birbizimize destek olmak ve konuşabilmek adına mail adreslerimizi paylaşabiliriz ,birbirimizi rahatlatiriz.Sadece inanın ve güçlü olun.Zor biliyorum ama elden başka bir şey gelmiyor.

1. Arkadaşlar bana da yardım cı olurmususunuz.benim agrastif bozuklugum var asirir sinirlenen biriyim bu yuzden secda20 mg kullaniyorum
    Ama hamile oldugumu ögrendim gecen gün ne yapabilirim yardim edin ilaci birak demeyin birakamiyorum
    Diger gebeligomde biraktim sitrsten siminirden aglama kirzlerine grdim mahvoldum ve o bebegimi 16 haftalik nisan da kaybettim kaybetme sebebim plensata assagida erken acilmam olmus
    Doktor hanilelegi duyunca dinlemiyo bile birakcaksin deyip gonderiyo dmeem suki
    Sizler daha tecrubelisiniz bu hamilelikte kullanilan antideprsanlar varmis sizce hangisini kullanmaliym sitres daha cok zarar bebegime hakkinizi helal edin bana yardimci olun o kabuslari yasamak istemiyorum bebegimede bisey olsun istemiyorum bu antideprasanlar da siniflara ayriliyomus lutfen lutfen cıkis yolu

İlâç içtiniz mi hamilelik boyunca
İlâç içtiniz hamileliğiniz boyunca

Merhaba bnde şuan hamileyim 17. Haftamdayım gittiğim psikiyatr prk önermiyorum ama durumuna göre başlayacağım ilaca dedi.Anladığım kafaroyla kimse sorumluluk almak istemiyor. Sizin çocuğunuz büyümüştür doğum sonrasında bi sıkıntı oldu mu çocukta ? Ve doğum öncesi ilacı bıraktınız mı?

Siz iyi bir doktor bulup kullanmaya devam ettiniz mi ilacı? şuan ne durumdasınız düzeldiniz mi biraz merak ediyorum?

Peki naptınız ikaç kullandınız mı? Şimdi nasılsınız çocuğunuzda bir sağlık problemi yaşanmadı değil mi?

Merhaba izmirde mi yaşıyorsunuz? Gittiğiniz bi psikiyatr var mı ? Kalan 4,5 ayda ilaç kullandınız mı ataklarınızı nasıl yatıştırdınız?

Kızlar aranızda ilaç kullanıp doğum yapan var mı?

Bende aynı durumdayım hanımlar. İlaç kullanıyorum ilacım efexor ama hamilelikte kesinlikle kullanılmıyormuş o yüzden dr um biraz daha hafifi olan prozac a geçirmeye başladı yavas yavas ilk haftalarda acaip zorlandım ama şimdi toparladım 10 gün sonra kontrolüm var bakalım ne der

Yooo şuan hamile Bi arkadaş var sitede efexor kullanan

Efexor hamilelikte kullanılıyor demek istedim :)
Bilmiyorum siz ruhsal bir sıkıntı yaşadınız mı ama şunu söylemek isterim bu konudaki hanımların çoğu bir şekilde ruhsal yönden ilaç tedavisi almış kişiler kendimde dahil. hassas olmak lazım bilip bilmeden emin olmadan x kişi kullanmış diye bir ilaç gebelikte kullanılır diye bir genellemeye gitmeyin. Burdaki insanları da yanlış yönlendirmeyin sonra vebal altında kalırsınız ama tabii bu kadar ince düşünceniz var mı bilemiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…