hamileliginizde neler yiyorsunuz

gulsah-34

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2015
4.983
8.581
158
Merhaba arkadaşlar :)
Merak ediyorum nasıl besleniyorsunuz? Ben 7. Haftadayım henüz ama felaket midem bulanıyor dün akşam resmen aç kalktim masadan. Napıcam ben ya :( merak ettiğim bebeginizin gelişimi için neler yiyorsunuz ? Ben bu gidişle hiç yararlı bişey yiyemicem :( sadece meyve yiyebiliyorum

kırmızı et-tavuk-balık...
bakliyat, sebze yemeklerı ve bol meyve..
arada kuruyemıs (fındık-fıstık-cevız vs.)
mutlaka ogunlerımde kalsıyum ıceren gıdalar yani süt-ayran-yogurt-peynir.
bol da su içmeye gayret ediyorum.
yemediklerimse salam-sosis-sucuk, hamur işi, abur cubur, mümkün olduğunca tatlı şeyler... arada ufak kaçamaklar oluyor ama ayda bir..

kırmızı et-tavuk-balık...
bakliyat, sebze yemeklerı ve bol meyve..
arada kuruyemıs (fındık-fıstık-cevız vs.)
mutlaka ogunlerımde kalsıyum ıceren gıdalar yani süt-ayran-yogurt-peynir.
bol da su içmeye gayret ediyorum.
yemediklerimse salam-sosis-sucuk, hamur işi, abur cubur, mümkün olduğunca tatlı şeyler... arada ufak kaçamaklar oluyor ama ayda bir..
Eftelyacim kaçıncı haftadasin peki ben bu sayılarının çoğunu yiyemiyorum kokuyor sanki

Merhaba arkadaşlar :)
Merak ediyorum nasıl besleniyorsunuz? Ben 7. Haftadayım henüz ama felaket midem bulanıyor dün akşam resmen aç kalktim masadan. Napıcam ben ya :KK43: merak ettiğim bebeginizin gelişimi için neler yiyorsunuz ? Ben bu gidişle hiç yararlı bişey yiyemicem :KK43: sadece meyve yiyebiliyorum
İlk 3 ay bebek zaten senin kanından depolarından besleniyo canım mrketme. Sen hiç bişey yemesende o büyüyüp besleniyo. Kendini zorlama çünkü tiksinmek daha kötü sonra bulantıların geçsede tiksindiğin için yiyemezsin. Folik asiti ihmal etme. 13-14.haftalarda geçiyo bulantılar canım o zaman bol bol yersin

İlk 3 ay bebek zaten senin kanından depolarından besleniyo canım mrketme. Sen hiç bişey yemesende o büyüyüp besleniyo. Kendini zorlama çünkü tiksinmek daha kötü sonra bulantıların geçsede tiksindiğin için yiyemezsin. Folik asiti ihmal etme. 13-14.haftalarda geçiyo bulantılar canım o zaman bol bol yersin
Ay canım valla nasıl mutlu oldum öyle üzülüyordum ki rahatlattin içimi

günde 5 porsiyon meyve ve muhakkak 3-4 ceviz. 2 bardak süt( hergün içemesem de )

şekerlı kremalı tatlılar - kızartma - hamur işi dısında hersey yenılebılır
bıde cıg kofte yıyemıyorum anteplı olarak :D

ılk 5 ay 12 kılo verdım kusmaktan
gunde sadece 1 elma yedıgım oldu
beyaz leblebı yesıl elma rahatlatıyordu bol su ıctım gunde yarım saat yurudum hergun acıllık olup serum aldım aclıktan
ılk 4 ay bebek rahımden beslenır sonrada bulantın hafıfler dedı doktor gercekden oyle oldu
bebegımın gelısımı gayet guzel
vucudunu dınle canı ne ıstıyorsa onu ye :)

bıde cıg kofte yıyemıyorum anteplı olarak :KK70:

beyaz leblebı yesıl elma rahatlatıyordu bol su ıctım gunde yarım saat yurudum hergun acıllık olup serum aldım aclıktan
ılk 4 ay bebek rahımden beslenır sonrada bulantın hafıfler dedı doktor gercekden oyle oldu
tam da şuanda şekerli kremalı tatlımla beraber sütlü kahvemi keyifle yudumlarken forumda geziyorum oldu mu şimdi en başa yazdığın :D

bıde cıg kofte yıyemıyorum anteplı olarak :KK70:

hamurişine de bayılırım her sabah muhakkak bir poğaçam veya ne bileyim böreğim olur kahvaltıya :D napıyım seviyoruuuum. gebelik şekeri de çıkmadıya ben level atladım varil gibi olmam umarım. Ona yarayacak seyleri de bol tüketiyorum kendi canımın istediğini e,öyle geçinip gidiyoruz gelişimi çok iyi bakalım :)

tam da şuanda şekerli kremalı tatlımla beraber sütlü kahvemi keyifle yudumlarken forumda geziyorum oldu mu şimdi en başa yazdığın :KK70:

hamurişine de bayılırım her sabah muhakkak bir poğaçam veya ne bileyim böreğim olur kahvaltıya :KK70: napıyım seviyoruuuum. gebelik şekeri de çıkmadıya ben level atladım varil gibi olmam umarım. Ona yarayacak seyleri de bol tüketiyorum kendi canımın istediğini e,öyle geçinip gidiyoruz gelişimi çok iyi bakalım :)
maşallah :D

benım bu 1 aydır ıstahım acık :kk77:
mıdem bulanıyorken ne guzel bırsey yemıyordum hala aynı kıyafetlerımı gıyıyorumm buna sevınıyodum
1 aydır oyle bı ıstahım acıldıkı bi oturusta tum dunyayı yıyebılırım sanırım :KK53:
benımde canım neler cekıyorda tutuyorum kendımı:KK22:

maşallah :KK70:

mıdem bulanıyorken ne guzel bırsey yemıyordum hala aynı kıyafetlerımı gıyıyorumm buna sevınıyodum
1 aydır oyle bı ıstahım acıldıkı bi oturusta tum dunyayı yıyebılırım sanırım :KK53:

tutma koyver gitsin bu saatten sonra alsan ne alacan :D şuan tat alma duyusu da gelişti belki onun canı çekiyordur:KK53: iştahımızın açılması normal kalori ihtiyacımız baştakinden 1000 cal fazla şuan. 6 kilo aldm en çok bi 6 daha alırım onu d nası olsa emzirirken veririm teey teyy teyy:KK46: yaşasın yemek yemeeööaaaaakk :KK55::KK50:

maşallah :KK70:

2-3 saat bişey yemeyim hareketi kesiliyo çooocumun. oda bnm gibi obur oldu bile :D

2-3 saat bişey yemeyim hareketi kesiliyo çooocumun. oda bnm gibi obur oldu bile :KK70:
benım kız mandalına ve salatayı cok sevıyor ne zaman yesem ınanılmaz tekmeler atıyor sanki dışarı cıkıcak :D dört dönuyo ıcımde

baharatlı seylerı sevıyor bıde zilli :)

Haha kızlar ya sagolun valla guldurdunuz ve rahatlattiniz beni :) bende üzülüyordum bu şekilde ben nasıl yararlı şeyler yiycem diye öyle oluyor ki vallahi acliktan ölüyorum ama Bulantıdan hiç yiyemiyorum :( geccek inşallah bende aserip aserip bol bol yiyeceğim günler gelecek :))

Haha kızlar ya sagolun valla guldurdunuz ve rahatlattiniz beni :) bende üzülüyordum bu şekilde ben nasıl yararlı şeyler yiycem diye öyle oluyor ki vallahi acliktan ölüyorum ama Bulantıdan hiç yiyemiyorum :KK43: geccek inşallah bende aserip aserip bol bol yiyeceğim günler gelecek :))

Cnm ben daha 2 güne kdr çok kötüydüm mide yanması bulantı ağızda pas tadı, ama 2 gündür daha iyiyim 13. Haftama girdim biraz rahatladım tam geçmedi tabi. Birde zencefil çok iyi geliyor bi sende araştır istersen midemi o da rahatlattı biraz. Şimdi yumurta yemeye başladım bile ilk oğlum dada boyle olduydum o 14. Hafta da geçmişti geçiyor yani merak etme , ama insan bu sözleri tesellileri duymak istiyor bende öyleydim. Benim birde nerdeyse 2.5 yaşında oğlum var.

Back
X