- 18 Kasım 2022
- 536
- 802
- 33
- 31
- Konu Sahibi Bikupakahve
-
Benim isteğim de aslında bu yönde ama işlerimiz sözkonusu olunca nasıl bakıcı bulacak her seferinde bilmiyoruma şehrinde kalır yalnız zor ama güzel hayatıma devam ederdimen azından çekirdek ailem dışında başka sorumluluklarım ve dertlerim olmazdı.
Çocuk olana kadar haftada bir görüşürüz diyor. Çocuk olduktan sonra açıklık konusunu konuşmadık. Ailemle çok sık görüşmek zorunda değilsin dedi eşim.Bence B şehri sizin için en iyisi. Sadece şunu anlamadım hem kayınvalidenizden bebek bakımı için yardım alıp hem haftada bir nasıl görüşeceksiniz? Okula devam etmeniz ve bebek bakımına yardımcı olacak birinin varlığı sizin için iyi olur ama kendinizi en iyi siz tanırsınız. Ben müdahaleye gelemem eşimin ailesi bir noktadan sonra rahatsızlık verir diyorsanız onu da eleyin A şehrinde yaşayın. C şehrini ise direkt eleyin derim. Anneniz zaten istekli değilmiş taşınmanıza ki haklı da sağlık problemleri varken size yararı dokunmaz. Babam da zor bir insan diyorsunuz.
Okulu da düşünüyorum bu denklemde.Kendi evinize gidin düzeninizi kurun aileler bugun var yarın yok Allah gecinden versin ama oldu ki b veya c sectiniz buyuk bir saglik sorunu oldu veya vefat oldu ne yapacaksınız ? Sil bastan sehir mi degistireceksiniz yani
Eşim bakım konusunda yeteri kadar destek olabilir mi bilmiyorum çünkü işler yoğun ve normalde ona ben destek oluyorum. Bebek olursa altından kalkabilir miyiz bilemiyorum.Kayinvalide olan sehre tasinmak secenek bile olmamali. Ailenin oldugu sehre gidip de onlarin kaosunun icine kendini neden atasin. Kendi evinde mis gibi yasamak varken neden aksiyon arıyorsunuz? Dunyadaki bisuru insan tek basina cocuk yetiştiriyor. Bir cocugu yapmak icin iki kisi yettigine gore bakmak icin de iki kişi yeter bu kadar basit. Aile yaninda yasamak ne ayrica ya
Çocuk olana kadar haftada bir görüşürüz diyor. Çocuk olduktan sonra açıklık konusunu konuşmadık. Ailemle çok sık görüşmek zorunda değilsin dedi eşim.
Kv enerjik bir insan, kötüniyetli değil ama benim hassas bir karakterim var. Mesela onun bazı konuşmaları bazen beni rahatsız edebiliyor(bana yönelik olmayanlar bile)Doğumdan sonra nasıl hissedecem bilmiyorum.. desteğe ihtiyaç duyabilirim veya yalnız olmak isteyebilirim. Şu an neye ihtiyaç duyacağımı kestiremiyorum
Zaten şimdi bile eve yetişemiyorum. Kendimi sık sık evle ilgili yetersiz hissediyorum. Bebeğim olduğunda eşimin ailesi yardımcı olacak. Ve şu an oldukça istekliler.. Bana da b mantıklı geliyor. Ama A şehrindeki evimi, düzenimi çok seviyorumOkuduğum kadarıyla B şıkkı diye bağırıyor seçim yapmanız gereken şehir olarak.
Zaten stresli dönemden geçiyorsunuz iş anlamında buna birde bebek eklendiğinde ve destek alabileceğiniz birileri olmadığında A şehrinde eşinle çıkmaza girip birbirinizi üzebilirsiniz. Eşiniz işe odaklanıcak siz bebeğe eve yeri gelince işe bu şekilde zor gerçekten. Ancak işten elinizi komple çekecekseniz ozaman olur evde cocuğuna tek bakan kadınlar çalışmıyorken bakıyor misal kendim. Yinede okul bırakmaya değer mi bilmiyorum.
C şıkkında zaten sorunlu olan bir aile yaşantısının içine başta bebeğimi sonrada eşimi yine uzun vadeli sokmak istemezdim bununda ucu size dokunur yorar manevi desteğe ihtiyaçlı olarak gideceksiniz sonuçta. Diğer sebeplere odaklanmaya gerek bile yok.
B seçeneğinde eş ailesi sizi bunaltan insanlar değilse haftada bir görüşmekte sorun yok ne olur ki görüşün zamanla onada gerek kalmaz belki. bebeğinize bakacaklar okulunuza gideceksiniz artıları daha fazla kesinlikle c seçeneğinizle benzer değil. Düzen oturana kadar 4 sene falan burada yaşardım ben.
Evet haklısınız ama bu şartlarda orada yaşadığınızda evide düzenide gözünüz görmicek ki.Zaten şimdi bile eve yetişemiyorum. Kendimi sık sık evle ilgili yetersiz hissediyorum. Bebeğim olduğunda eşimin ailesi yardımcı olacak. Ve şu an oldukça istekliler.. Bana da b mantıklı geliyor. Ama A şehrindeki evimi, düzenimi çok seviyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?