Hamilelik kıyafetlerini nerden alıyorsunuz?

Ilk çocuğunuz mu olucak?

Bende baya bakıyorum videolara hangi bez nasıl tutulut nasıl giydirirlir dergiler falan okuyorum ama en iyi öğrenme şekli yavrularımız gelince olucak. :))

Evet ilk olacak Allahın izniyle. Annelik çok başkadır ya 10 yaşında kakalı bez değiştiriyodum ben ama şimdi kendi bebeğim olunca kesin ay canı mı yandı ay kolunu mu çektim diyeceğim

Evet ilk olacak Allahın izniyle. Annelik çok başkadır ya 10 yaşında kakalı bez değiştiriyodum ben ama şimdi kendi bebeğim olunca kesin ay canı mı yandı ay kolunu mu çektim diyeceğim
Yine tecrübe edinmişsiniz ama kendi evladımız farklı olucak elbette. Bir bebekle en yakın temasım yüzüne bakmak oldu insallah cabuk alışırız birbirimize

gebbe dıye mı ne bır magaza var ama cok pahalı ben baktımda lcw den bır pantolon aldım bır trıko almıstım ıkı tane de penye tshort aldım bır tane daha pantolon alırım bır kac ust daha alırsam yeter bana :) defacto da varmıs oraya da bakınırım ama genelde bulmak zor

Tesettürlü olunca çok daha zor üst bulmak malesef. Ama lcw nin pantolonunu aldım simdilik iyi gibi bide uzun bi elbise aldım gayet rahat üstlerim idare ediyor. Ilerde de çok zor olursa sefa merveden alırım tunik bakalım. Tesekkur ederim.

Yine tecrübe edinmişsiniz ama kendi evladımız farklı olucak elbette. Bir bebekle en yakın temasım yüzüne bakmak oldu insallah cabuk alışırız birbirimize

Allah iyiliğinizi versin İçimizde var kısa zamanda alışırız inşallah. Bazen bi şeyler hissediyorum saniyelik ama emin olamıyorum bebek mi diye siz hissediyo musunuz? Bu arada haftamız günü gününe aynı yeni farkettim,bir ortak nokta daha :)

Ne kadar güzel hep haberleşelim size de uyarsa :)

Ben yan dönünce ve sol tarafıma yatınca sadece bi doluluk hissediyorum. Sanki içimden bişey kayıyor gibi ama çok anlık bazen de et seğirmesk gibi. Net emin değilim ama tez zamanda hissetmek istiyorum :)

Tabii ki,yaşasın hamile kardeşliği
Aynen dediğimiz gibi oluyor,bir iki haftaya daha iyi hissederiz inşallah. Biraz daha güçlensin bakalım bebişler.

doktorunuz size magnezyum kalsiyum multivitamin ve d vitamini verdimi. Hemen hemen aynıyız ben hepsini kullanıyorum bi de kan ilacı kansızlık var bende.

Ay görmemişim bu mesajı kusura bakmayın.Magnezyum ve kalsiyum hiç kullanmadım değerlerim yüksekti heralde o yüzden gerek görmedi doktor.D vitamini de kullanıyodum zaten biraz da onun sayesinde hamile kaldım bi süre daha devam ettim şu an değerim 40,önümüz yaz inşallah güneşlenmeye çalışıcam bol bol.Sadece kan ilacı kullanıyorum şu an,multivitamin de verdi ama onu iyi beslenemediğim günlerde içiyorum sadece pek hoşuma gitmedi zaten sentetik ürün.Ayrıca kan hapıyla birlikte onu kullanırsam çok fazla folik asit almış oluyorum,hamileliğin 3. ayından sonra fazla kullanımı zararlı olabiliyormuş hatta otizm riskini artırıyormuş diye çok makale okudum,doktora sorarım tekrar gidince belki başka doğal bi vitamin alırım.

Benim doktorum multivitamin kansızlıktan dolayı kan ilacı b12 eksikliğim de var. Bir sürü ilaç içiyorum. Bazen endişeleniyorum ama kendimlede kaynaklı heralde.

Süt ve süt ürünlerinj pek sevmiyorum ama hamileliğimden beri yogurt falan yemeye çalışıyorum doktoruma durumu söyledim o yüzden fazla ilaç içiyorum heralde. 25inde tekrar gidicem bi daha konuşayım.

Sizin uyku durumları nasıl normal devam ediyor mu?

Ben 3 4 gecedir uyuyamıyorum. Sabaha karşı uyuyakalıyorum ondada uyanıveriyorum yüz üstü buluyorum kendimi.

Yüz üstü yatıyor musunuz ?

Biz eşimle 3 senedir kan değerlerimizi sürekli yüksek tutmaya çalıştık,6 ayda bir kan verdik,gerekli olduğu zamanlar tabii ki takviye kullanmamız şart ama özellikle vitaminler konusunda sentetik ürünler ve katkı maddeleri beni korkutuyor.Bu konuyu çok araştırdım,mesela b12'nin iki formu var,metilkobalamin doğal,siyanokobalamin ise sentetik form.Ben bi kutu new life markasınınkini kullandım değerim 125'ten 370lere çıktı.Onun içerisinde folik asit de vardı.Gebelik öncesi benim için faydalı oldu.Şimdi tekrar başlamam gerekiyor eczaneye gidip soracağım doğal formda b12 markalarını.Doğru ürünler kullanırsak endişelenmemize gerek kalmaz.Kan ilacını da mecburen alıcaz zaten başka türlü olmuyor :)

Doktorum 4.aydan sonra ağrılar için magnezyum veriyoruz şu anda gerek yok dedi,yoğurt peynir çok yerim bir de her gün bi tane sade made suyu içiyorum kalsiyum,magnezyum bir çok mineral var içinde,bana çok iyi geliyor.Bir de yaklaşık 6 aydır omega 3 kullanıyorum,doktorum da önerdi,çok faydasını gördüm enfeksiyonları hastalıkları önlüyor.Onda da markaya dikkat etmek gerekiyor tabi.

Uykularımı daha yeni yeni düzene sokuyorum,gece erken uyumaya gayret ediyorum 11 gibi,sabahları 6'da kalkıyorum genelde öğleden sonra da biraz yatıyorum.En çok bu şekilde rahat ediyorum.Tabii ki bazen uykusuzluk sorunları oluyor normaldir diye düşünüyorum,endişelenmeyin.Ben hamile pilatesi yapıyorum,yatmadan önce de esneme hareketleri yaptığım zaman daha rahat uyuyorum.Ancak şimdiden sağa sola dönmek bile zorlaştı.Yüz üstü yatıyorum bazen ama pek rahat edemiyorum son bir haftada birden karnım çok büyüdü sanki, zaten yan ya da sırt üstü uyurum genelde.

Doktorum genelde ilaç verme taraftarı değil. Regl düzensizliğimde bile doğal yöntemler önermişti. Folik asit ve omega 3 kullandım 14. Haftama kadar sonrasında kan ilacı ve vitaminlere başladım.

Uyku konusu bende tam bi sorun oldu. Hep yüz üstü yatardım şimdi yan ve sırt üstü yatınca uyuyamıyorum. Bel ve sırt ağrılarım çok fazla günlük hayatımı etkiliyor.

Doğal maden suyu günde bir tane içiyorum. 2 bardam süt bi kase yoğurt yiyorum ama yıllarca yememenin verdiği zararlar mevcut. Tek sıkıntım henüz hala et yiyemiyorum sadece balık eti tavuk ve kırmızı et tüketemiyorum.

Nasıl olucak bilemiyorum. Hayırlısı olsun. :)

Ne güzel,keşke bütün doktorlar öyle olsa.Bende de skolyoz başlangıcı var,omurgada hafif bi eğiklik olduğu için çok ağrım oluyor,egzersizlerle bunu en aza indirdim çok şükür.Günde 20 dk. bile yetiyor,başka türlü ağrılarımı önleyemiyorum.İnternette bi fotoğraf görmüştüm çok hoşuma gitti,kadın hamileyken yüzüstü yatmak için kocaman bi can simidi kullanıyodu Biz de deneyebiliriz bence.

Bu süt ürünleri konusunu da çok araştırdım,bir çok makalede sütün bizim için çok da yarar sağlamadığı aksine bazı problemlere sebep olabileceği yazıyor,haklı olduklarını düşünüyorum.Daha çok yoğurt yemeye çalışıyorum bu yüzden,arasıra canım çekerse bi bardak süt içiyorum kahvaltıda.Normalde günde iki yumurta yerdim en az ,her türlü eti severdim,hamile kaldığımdan beri etten,tavuktan tiksiniyorum ben de köfte yiyebiliyorum,yumurtayı da zar zor.Valla bakalım nolacak zorla da yenmiyor ki :)

Evet zorla yenmiyor tiksinince. Hamile kaldığımdan beri bakliyatta yiyemiyorum özellikle pirinç pilavı nohut fasulye. Anca yeşil sebze ve çorba türleri ile idare ediyorum. Sabahları 1 yumurta yiyorum. Bide hazır süt değilde çiftlik sahibi bi tanıdığımız var kendi besi hayvanları var her hafta süt getiriyor bi kısmını yoğurt yapıyorum istemesemde daha sağlıklı yiyorum.

Bide bu bel sırt ağrısı için egzersiz yapıyorum haftada 2 bazen 3 kez çogu zamanda yürüyüşe çıkıyorum. Kendimi dinç hissedemiyorum ama hep bi yorgunluk uyuma isteği.

Elimden geleni yapıyorum inşallah bebeğim sağlıklı olur. Ultrasonda gününden 5 gün önde geldiği için 2li testi kaçırdım. 3lü test ve organ taraması için erken gidicem bu seferde kaçırmak istemiyorum.

Çok heyecanlıyım :)) herşeye tüm ağrılara yorgunluğa huysuzluğa rağmen iyi ki nasip etti rabbim inşallah bir avazda sağ sağlim doğururuz :)

Amin gerçekten çok başka bi duyguymuş,Allah'a şükürler olsun. Dediğiniz gibi elimizden geldiğince dikkat ediyoruz,artık ne yiyebilirsek :) Ancak şu yorgunluk meselesi çok fena çözüm bulamıyorum ben de.Rabbim güç kuvvet,sağlık versin.Bakliyat olarak mercimek yiyorum ben de en çok,kuru fasulye,bulgur rahatsız ediyor.Ev yapımı yoğurt süper zaten, minik kavanozlara yapıyorum çok güzel oluyor bebek maması gibi

Önümüzdeki hafta mı gideceksiniz tarama için?

Evet ayın 25 inde gideceğim inşallah bi sıkıntı yoktur. Organ taraması içinde 18 23 hafta deniyor 17+5 olucam gittiğimde ama genelde her gittiğimde 3 4 gün önde çıkıyor. Sağlıklı olsun da tek duam bi de cinsiyeti öğrensem çok güzel olucak :)

Güzel haberlerinizi bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…