Hamilelik Öncesi ve Sonrası Diyet Günlüklerimiz

ahh ahh küçük oğlummm aklı ermeden zayıflamam lazım
snra bana şişko fln der:S

bi diyet günlüğünde okumuştum çocuk annesine şişkosun falan demiş
der valla kız bu zamann çocukları fırlama valla

ben kahvaltıda yiyorum ekmeği, tamamen kesme dedi doktorum. bağırsakların çalışması için çok gerekliymiş ekmek. iradene hayranım seyda
sağol tatım benim ben 81.4 le başaldım 79.2 çıktım dün 2.2 erdim bu hafta kesin yavaşlar..sağol canım valla iradelerim hepsi bebiş için
kızlar bu arada kilo çizelgesi mi yapsak ? herkesin kilosunu hedef kilosunu akılda tutmak zor oluyo

tatlım regen ilk sayfaya yaptı aslında kilo boy hedef verilern kilo sonuç olarak ama benimkine girmemş baktım ben...söyleriz düzenler bida..sende boyunu kilonu verde senide yazsın tatlımm

sağol canım. benim anlatmaya çalıştığım şu kişisel çizelgeler var ya mesajların altında çıkıyo onu bir türlü yapamadım:44:
boy1.60. kilo 71.5 le başladım pazartesi 71.0 geldim hedef 55
ayrıca regen e mesaj çekmem gerekiyor mu listeye alınmak için

bnmde boyum 172
kilom 86 ydı
cuma tartılıcam
hedefi büyük tutuyorum 72
bana göre büyük yanii:)

hıım ttalım o etiketleri bende yapamadım yaa denedim ama olmuyoo..regen bu yazdıklarımızı okur ztn kzumm.ekler listeye
bnmde boyum 172
kilom 86 ydı
cuma tartılıcam

hımm 1 ayda 14 kilo mu???BEN Mİ YANLIŞ ANLIYORUM ACABA

bnm bir aylık diil cnm normal hedefimi yazmıştım
yani olmak istediğim kilo o.
ben 1.5 hafta önce tartılmıştım 86 ydım
daha tartılmadım
cumadan cumaya tartılıcam
cuma kaç olduğumu söylerim.

bnmde boyum 172
kilom 86 ydı
cuma tartılıcam

kızlar bu arada kilo çizelgesi mi yapsak ? herkesin kilosunu hedef kilosunu akılda tutmak zor oluyo

sizleri de ekliyorum o zaman listeye kilo verene nazar bocugu alana bi tane saplak

gördüm tatlim gördüm ask olsun.. aklimdaydi bi vakit buldugumda listeyi de düzenleyim diyordum.. simdi kizlari ekliyorum senin de kilonu düsürüyorum

napıyonuz kızlar bakim nerde listeler

tatlim daha kizlar gelemezler galiba kocislerinin karinlarini doyuruyorlardir e malum gün de bitmedi henüz.. ay canim bi kahve istiyor ya da cappucino latte macchiato da olabilir yani yeterki olsun yanina da biskreemm... neyse yatmadan bi bardak güt icerim keser muhtemelen

regen listede benım bılgılerımı de deiştir.. bugün itibariyle 52,6 oldum .. birde ewet süt acaip iştah kesio çünkü glisemik endeksi düşük olduğu için uzun sürede azar azar verio kan şekerini.. ben ara öğünler de süt içiorum hep , tabii bir tanesinde sıcak çkolatalayla haırlanmış süt :) tek kaçamııım bu.. 11 günde 3,4 kilo werdim..

tamamdir sekerim masallah yaa... bakalim cuma günü tartida ben ne cikcam.. o zaman 9 gün olcak diyete baslayali.. ama iste kabizlik var maalesef.. zaten vardi, diyetle azdi iyice.. wcye cikmadan da tartiya cikmam morlaim bozulur insallah ben de 1 kilodan fazla vermisimdir.. yoksa üzülürüm yani 10günde de bir kilo gitmezse yuh bana.. o kadar da azar azar yiyorum.. tokum mesela ama canim tatli istiyor

bence en az 1 kilo wermişsindir canım 9 günde.. sakın üzülme uzun vadede alışkanlık olması daha ve kalıcı.. kabızlık bende de war yaa 4 günde 1 çıkıorum 3. günde daha az düşüş oluo tartıda haliyle.. ama olsun.. bende hedefıme ulastıktan sonra diyetimle eski yeme düzenım arasında bı program olusturcam.. aşırı tatlı yemıcem asla.. belkı haftada 1 .. ekmeği günde yarım dili kahvaltıda.. ve asla kocişleee akşam çekirdek fındık fıstık cips yemıcem aksamları :)

nasil da biliyoruz neden kilo aldigimizi vallahi ben de ayni senin gibi düsünüyorum rimelcigim.. bu diyetle olmaz tabiki uzun süre.. bununla eskinin arasinda miktar ayarlicam her defasinda.. ara ögünleri atlamicam.. canim ne istiyorsa yemegin üstüne degil ara ögünde yiyecegim.. arkadas ziyaretlerine tok gitmicem.. o da etkiliyor.. elin evine ac gidilmez diye yiyorum sonra da cay yanina bir seyler geliyor felan olmuyor o zaman.. ekmek uzun zamandir yemiyorum ben.. ama yersem de kepekli yiyecegim.. tatlim sen bu glisemik indeksi düsük olan yiyecek ve icecekleri biliyorsan bizimle paylasir misin ricam etsem

tabiiki canım.. Şekerler
glikoz 100
fruktoz (meyve şekeri) 23
laktoz (süt şekeri) 46
maltoz 105
sukroz (toz şeker) 65
bal 58 Meyveler
elma 38
muz 62
kayısı-taze 57-kuru 31
kiraz 22
greyfurt 25
üzüm 25
kuru üzüm 64
kivi 52
mango 55
portakal 44
şeftali 42
erik 39
karpuz 72
kavun 65

Ekmek-Bisküviler-Kekler
beyaz ekmek 70
elenmemiş undan yapılmış ekmek 69
çavdar ekmeği 41
pide 57
pizza 2 dilim (domates-peynirli) 60
bagel 72
kuruvasan 67
fransız baget 95
hamburger ekmeği 65
waffle 76
bisküvi-yulaflı 55-buğday unuyla 62
murfi 44
doughnut 76
sade kek 46
börek 50
müsli-kavrulmuş 43 kavrulmamış 56
conflakes (mısır gevreği)80
Tahıllar-Makarnalar
pirinç-beyaz 87-kepekli 76-basmati 58
şehriye 46
bulgur 48
kuskus 65
irmik 55
makarna çeşitleri
spagetti-beyaz 41-elenmemiş unla 37

Süt ve süt ürünleri
süt-tam yağlı 27-yağsız 32-çikolatalı 34
dondurma 61

İçecek-Cipsler-Çikolata vs.
portakal suyu 46
elma suyu 40
fanta 68
patates cipsi 54
mısır cipsi 72
pop corn (patlamış mısır) 55
fıstık (75 gr )14
çikolata 49
mars bar (çikolata)68

Baklagiller
kuru fasulye 48
barbunya 27
merçimek 28
nohut 33
soya fasulyesi 18
börülce 42

Sebzeler
havuç 49
bezelye 48
patates-haşlanmış 62-kızartma 75-fırında 85
balkabağı 75
mısır 55

*** glısemık endeksın şöle bı etkısı war yuksek glısemık degerler tukettııgımzde dah cabul acıkır ve kan sekerımız duser boylece dıyetımızde yeme ısteıne yenık düşeriz..

ben mesela patates kızartmasına bayılmama ragmen ..yemıorum.. gecen arkadsımın tabaından aşırdıım 1 dilim harıc.. bırde mesela benım gıbı dayanamayıp 1 dılım aldınız ve cokta tok deılsınız o zaman uzerıne yourt yıerek bu aşırı şeker yuklemesınden kurtulabılırsınız.. ancak kalorılerıde yok sayamayız o yuzden 1 tabak patates kızartması uzerınne bı tabak yourt dıete abes olur zaten..

ornegın bende cıkolataya bayılıorum.. o yuzden sutle hazırlanmıs sıcak cıkolata ıcıorum gunde 1 kere..

ıstersenız bugun yedıklerımı de yaziimm

sabah:
1 yumurtayla yapılmıs yagsız yesıl bıberlı omlet + yarım domates+ 2 yesıl zeytın

ara
1 cay bardagı süt

oğlen:
yagsız tavuk sote

ara:

sıcak cıkolata sütlü

aksam

koca bı tabak sarımsaklı yourt ıcıne 5 tanecık mantı :)

son madde komık aslındaa ama mantıya lezzet werenın sarımsaklı yourt olduunun farkına wardım.. canım ıstedıınde bööle yapıorum gecen hafta 1 kez bu hafta 1 kez toplamda 2..

yanı hem glısemık endekse hem proteın alımına hemde kalorıye dıkkat edıorum.. bu şekilde 2 sene once 2 ayda 8 kılo wermıstım.. işte bu kadar :))))

bugünkü yediklerim

sabah:
3 çatal menemen
2 dilim ekmek
kk peynir

öğlen:
1 kepçe k.mercimek
2 dilim ekmek
5 çatal menemen

ara: 3 yk yoğurt
çeyrek muz

akşam:
1.5 dilim ekmek
1 kepçe k mercimek
5 yk t. fasulye
4 yk pilav

bugünkü yemek listem:

Ana ögün - 10:30 = 1 yumurta + 2 yesil zeytin + 1 salatalik + 1 biber + 1 dilik kepek ekmek

Ara ögün = 1 mandalina + 150 grlik light yogurt ( 1,5 saat arayla)

Ana ögün = 1 kase salcasiz mercimek corbasi + 4 yemek kasigi yesil fasülye + 1 kepce sulu köfte

Ara ögün = 200 ml light süt + 4 tane biskrem + mandalina...

1 litre su + 2 bardak yesil cay + 2 bardak bitki cayi + sabah limonlu ilik su

aksam yemegim biraz karisik oldu ama malum, kalan yemekler.. yenmezse cöpe gideceklerdi

merhabalar kızlar dün yediklerimi yazmamışım
kahvaltı: domates, 2 zeytin biraz ekmek
ara: 1 havuç
öğle: bir kaç lokma menemen,1 tane küçük kurabiye
ara:1 havuç
akşam: ıspanak yemeği, biraz kıyma kavurması, azcık ekmek

bugün sabah kahvaltı yapamadım. iki havuç yedim
ara 1 elma
öğlen domatesle ıspanak yemeği yerim akşama Allah kerim

kızlar günde kaç kupa yeşilçay içiyosunuz ben 4-5 tane içiyorum akşamları bol limonlu
içine bir tatlıkaşığı kadar rezene atıp demliyorum. demlendikten sonra minik bir tutam zencefil koyuyorum
burda bi yerde okumuştum zencefil yağ yakımını hızlandırıyormuş
sizler nasıl içiyorsunuz

kızlar bilonuz ben bi gün sonra yazom listemi
11 ocak çarşamba
sıcak limonlu sirkeli su-kiraz sapı suyu-yeşil çay
kalvaltı 8.30 domates kk peynir 3 zeytin
araöğüde11.45 1 elma
öğlen yemeği 14.00 1 kepçe şehriye çorbası 4 yk taze fasulye-2 yemek kaşıyı etli araka-3 yk yoğurt
ara öğün 16.30 1 portakal
akşam yemeği 19.30 1 kepçe tarhana çorbası-3 yk araka-2 yk bulgur pilavı
aröğün 22.30 1 bardak süt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…