Hamilelik süresince beslenme

crn_21

Aslan anası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2011
3.602
5.565
358
37
Hamiş kızlar ve anneler merhaba Yaklaşık 1 aylık hamileyim ve haliyle artık beslenme tarzımı değiştirmem gerektiğini düşünüyorum. Elimden geldiğince dikkat ediyorum ama sizlerden de fikir almak istiyorum. Ne yiyorsunuz ne yemiyorsunuz? İyi geldiğini bildiğiniz yada zararlı olduğunu bildiğiniz neler var paylaşırsanız sevinirim

Paketli gıda, dışarıda salata-et-tavuk yemedim.
Sebzeleri ve meyveleri karbonatlı suda bekletip yıkayarak yemiştim.
her gün ev yoğurdu ve bol su tüketiyordum.
Sosis,salam,sucuk tüketmedim. Sakatat yemedim.
Zaten doktorunuz da bilgilendirme yapar, sağlıkla gelsin bebeğiniz inşallah

Teşekkür ederim inşallah

Bende 1 haftadır bunu araştırıyorum aslında, paketli gıdaları kahveyi sigarayı hayatımdan cikarmistim öncesinde ama, sabah ve akşam yemek yiyorum.. öğlen yemek yeme alışkanlığım yok..
illa öğlen yemek mi lazım? Ekmek beyaz ekmek değil tam buğday yiyordum haladevam edeyim mi?
Sağlıklı ve yararlı bir listesi olan paylaşsa keşke..

Yada zararlı şeyleri kesip herseyi yiyelim mi

Valla nette yazı video ne varsa bakıyorum bu ara ama bende de öğle yemeği alışkanlığı yok malesef daha doğrusu kahvaltıyı geç yapıyorum ama sağlam yiyorum. Bugün denk geldiğim bir videoda bir doktor 3 ana öğün yerine 5 küçük öğün şeklinde beslenin diyodu nasıl olcak bilmem ben kahve günde 1 bardak içiyorum bu arada onda bi sıkıntı olmayacağını okudum

Evet kahveyi 1 bardak maks izin veriyorlarmış.. aç değilim ama yemem lazım diye yiyorum artık nasıl olacak göreceğiz
Süt nasıl içiyorsunuz? Benim hassasiyetim var diye laktozsuz aldım ama o da çok zor gidiyor..

Sütü ben soğuk icebiliyorum çok keyifli olmuyor yine de ama fondip yapıyorum genelde doktorlar genelde ilk 3 ayda ekstra kalori alımını onermiyormus sonraki 6 aylık süreçte fazla kalori alımı gerekirmiş bende bu doğrultuda yine her zamanki gibi yiyorum ama hep sağlıklı şeyler yiyorum

Sağlıkla alalım inşallah evlatlarımızı kucağımıza sağlıklı beslenmeye devam o zaman

Kızlar selam ben gebeliğimin başlarındayım henüz fakat şimdiden sağlıklı bol besin içeren yiyecekler tüketmeye çalışıyorum
Sabah erken uyanıp bir kase tam tahıllı Yulaflı pirinç gevreği yiyorum sütle
Üzerine bir muz veya çilek veya kivi gibi meyveler doğruyorum bu her sabah farklılık gösteriyor
Araştırdığım kadarıyla bol besin ve kalsiyum vs içeren bir öğün olarak geçiyor
Gebeliginde bunları tüketen varmı acaba yazarmisiniz

Eklentiler

• IMG_20230226_091529.webp
    59,6 KB · Görüntüleme: 43
  • IMG_20230226_091820.webp
    33,9 KB · Görüntüleme: 41
Canım bunların içindeki yararlı olmayan şekerlerden dolayı ben direk yulaf ezmesi yiyorum pirinç gevregine göre daha faydali. Normal süt yada yoğurtla midemi bulandirdigi için kendim kakaolu süt hazırlıyorum onunla karıştırıyorum.

Merhaba bunların icindekiler kısmını okursanız faydadan çok zararı vardır. Klasik kahvaltıdan zeytin peynir tahin pekmezden mevsim sebze meyvelerinden vazgeçmeyin.

Bu tarz besleneceksen sade yulaf almalısın bunların içeriği çok kötü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…