Hamilelik ve yumurtalık rezervi

12 de muayenem birasdan yola çıkıcam hemen haber veremesemde akşama mutlaka ..
inşallah hayırlı haberlerle gelirimmm...

SLMLAR dumanım demekki salgın var bende aynı durumdayım ya nane limon iyi geldi ama birde başagrısı

dikkat et dinlenmeden geçmez bu illet çok geçmiş olsun

ilknurum güzel haber vereceksin biliyorum canım

5 yıllık evliyim. 31 yaşındayım. Yaklaşık 4 yıldır bebek istiyoruz ve 3 yıldır çeşitli tedaviler gördüm. Aslında hormon tahlillerim ve eşimin tüm testleri normal çıkıyor. Ancak bugüne kadar hiç gebelik oluşmadı. 2 sefer aşılama 2 sefer de tüp bebek tedavisi oldum. İlk tüp bebek denememi Prof. Dr.Bülent Tıraş ile Acıbadem Maslakta yaşadım. 225lik gonal F kullandım.10 yumurta toplandı.4ü düllendi.Transfer gününe sadece 2 tanesi kaldı. Kalan 2si de 2. kalite ve biri 10hücreli biri 12 hücreli 3.gün transferi oldu. Sonuç negatif olunca genetik ve karyotip testleri yaptırdık. ben de pıhtılaşma eğilimi çıktı. ve Bülent Hoca yumurtalarımı zor topladığını ve kalitesiz olduğunu Biosteron 25mg gnde 2adet kullanmamı söyledi. yanında da folbiol ve coraspin kullandım. yaklaşık 1 yıl sonra 2. tüp bebek denemem Jinemed Bursa Murat Erdemir ile bu Ağustos ayında yapıldı. Fostimon 450lik kullandım. 8 yumurta toplandı 18-19mm iken çatlatma iğnesi yapılmıştı. yumurtalardan 5 tanesinin M1 seviyesinde olduğu olgunlaşmadığı kalanların kalitesiz olduğu söylendi. transfer günü ise yalnızca 1 embriyo kalmıştı ve kalitesi çok kötüydü buna rağmen ben transferin yapılmasını istedim. Transferden sonra Fragmin iğne,estrofem, bebe aspirini,crinone jel,folbiol ve climare forte bant kullandım. sonuç yine negatifti ve çok moralim bozuldu. Emriyolog ve doktorum yumurtalarım geç olgunlaştığını bu nedenle herkeste ortalama 18-19mm iken yapılan çatlatma iğnesinin ben de 21-22mm yi bekleyip yapılmasının uygun olacağını söyledi. eğer o da başarısız olursa doğal tüpe bebek son çare dedi. Aslında Murat Beye ilk gittiğimde yumurta rezervimde azalma gördüğünü söylemişti bende hemen adetin üçüncü günü tahlil yaptırdım fsh:5,9 E2:45 çıktı. Bu arada 2. tüp bebekten önce Murat Bey histeroskopi yaptı ve rahimde çok küçük bir polip varmış onu aldı. Eşimde hiç bir sorun yok. Ben de çok üzülüyorum ne yapabilirim bilmiyorum. İnternetten arı sütü ve polenin yumurta kalitesini artırdığını okudum kullanmaya başladım. Ayrıca hayıt tohumu-civanperçemi-aslanpençesi çayları da hormonları düzenliyormuş günde 1 fincan içiyorum. bir de omega-3 tablet almıştım faydalı olduğunu duydum ancak üzerinde kan sulandırıcı ilaç kullananlar doktora danışmalıdır yazıyor. pıhtılaşma üzerine etkisi olur mu? bu saydıklarımı kullanıp biraz dinlenmek istiyorum. çünkü maddi manevi çok yıprandık. siz yumurta kalitesini artırmak için ne tavsiye edersiniz? çok çaresizim ve moralim bozuk. Önerileriniz benim için çok önemli. çok ama çok teşekkür ederim

Yumurta kalitesi ile ilgili doktorlara mail yolladım gelen cevaplar aşağıda:
Merhaba

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi’ n den IVF Koordinatörü Funda KOÇMAN ben.

Dr. Cem Bey’ e sormuş olduğunuz soru ile ilgili olarak;

Yumurta kalitenizi arttırmak için; Triple Strength Fish Oil 3X1, Resreratrol 250mg 1X1, Coenzim Q10 100mg 1X1 kullanabilirsiniz.

Sağlıklı günler dileriz.

Saygılarımla.

anlattığınız öyküden sorun yumurta kalitesi duruyor.bunu arttırmak için dhea kullanılabilir.ancak çok etkili olacağını söyleyemem.yumurta olgunluğunu arttırmak için folikül boyutları büyütülebilir,yumurtalar dışarıda olgunlaştırılabilir.ya da farklı çatlatma iğnesi kullanılabilir.selamlar. NUR DOKUZEYLÜL

Yumurta kalitesi ile ilgili doktorlara mail yolladım gelen cevaplar aşağıda:
Merhaba

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi’ n den IVF Koordinatörü Funda KOÇMAN ben.

Dr. Cem Bey’ e sormuş olduğunuz soru ile ilgili olarak;

Yumurta kalitenizi arttırmak için; Triple Strength Fish Oil 3X1, Resreratrol 250mg 1X1, Coenzim Q10 100mg 1X1 kullanabilirsiniz.

Sağlıklı günler dileriz.

Saygılarımla.

anlattığınız öyküden sorun yumurta kalitesi duruyor.bunu arttırmak için dhea kullanılabilir.ancak çok etkili olacağını söyleyemem.yumurta olgunluğunu arttırmak için folikül boyutları büyütülebilir,yumurtalar dışarıda olgunlaştırılabilir.ya da farklı çatlatma iğnesi kullanılabilir.selamlar. NUR DOKUZEYLÜL

perşembe sabahı minnak kuzularımla OPU ya gidiyoruz teyzeleriii::::))) çok tedirgin olmakla beraber bu aşamaya gelmiş olmak bile benim için mucizeydi biliyorsunuz.
dışarıda byücekler kısmetse kızlar 8 mm oldu sadece... mucize sıvı yumilerime iyi gelir umarım.. Allah sığınıyorum ..
felaket yorgunummm

canım yarın için izin aldım inşallah dinlenicem geçicek... öperiz senisende allah a emanet ol

SLMLAR dumanım demekki salgın var bende aynı durumdayım ya nane limon iyi geldi ama birde başagrısı

dikkat et dinlenmeden geçmez bu illet çok geçmiş olsun

ilknurum güzel haber vereceksin biliyorum canım

evet cnm dinlenmeden olmuyo, iş yerinde valla hasta filan dinlemiyolar aynı tempoyu bekliyolar ama o derman kalmadı bende yarın için izinliiym umarım evde olmak iyi gelir... sanada geçmiş olsun canım

cnm inşallah emeklerinin karşılığını alırsın, ben bi süre arı sütü-bal-polen karışımı yemiştim... en son hamile kaldığım ayda keçiboynuzu pekmezi yedim düzenli olarak 15 gün filan,eşime de yedirdim..ama çok daha fazla çeşitler var, benden daha deneyimli kızlar var burda sana yardımcı olurlar... pıhtılaşma için ilaç vs kullanıyosan iyice araştırmak lazım.

canımsın yaa sen böyle pozitif ol ne mucizeler yaşarsın daha bak gör... yumilerin ne kadar küçük olursa olsun demekki umut varki dr kestirirp atmamış... herşey yolunda gider inşallah yaaa:26:

canım çok sevindim inan... inşallah yumoşlarının gelişimi her geçen gün katlanarak büyürler ve sağlıklı bebiş olarak geri dönerler sana ... şansın en bolun olsun canım benim .. dualarım seninle...

canım yarın için izin aldım inşallah dinlenicem geçicek... öperiz senisende allah a emanet ol

bugün miniğinle iyice dinlenip gününüzün tadını çıkartın annesi ... ben de sizi öpüyorum.. sağlıcakla kalın ..

kızlar dün OPU vardı. 5 yumurta toplandı. bugün arıycaklarr dua edin nooluurrrr

canım inşallah bugün beşinin de birden döllenip kalitelerinin yüksek olduğu haberini alırsın ... Dualarım seninle.. haberini dört gözle bekliyor olacağım...

keçi boynuzu pekmezinin kadınlara nasıl bir faydası var ben sadece erkeklerde sperm kalitesi için kullanılıyor sanıyordum. arı sütü polen,dhea tablet, hayıt civanperçemi aslanpençesi çayı ve omega 3 kullanıyorum ben şimdi. keçi boynuzu pekmezini nasıl kullandın sabah akşam mı bende kullansam mı acaba??????

soya lesitinindne fayda gören varmı kızlar. bu ay tüp bebek denenemem var yumurtalık rezervık sınırda.. kullananlar var ama yararı varmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…