slm kızlar bakıyorum herkes umutsuz yapmayın ya
duman sen şu testleri yenile hangizni yapıp hangisini yapmamaşıtın unuttum
fsh baktırmıştın hatırlıyorum
gulem malesef insanlar ne çekdiklerini unutuyorlar eskiden en yakınım ailem bile üzülüyordu ama rtık alıştılarmı ne
anlamadım
hayırlısı benim az kaldı ikinci tedaviye adetimi bekliyorum 4 veya 5 gün kaldı
natalie hep dumana selam hep dumana selammm küstümm işteee
bende zaman zaman yoğunlaşıyorum tabii sürekli aynı değilim..yada iyi görünebiliyorum dışarda,artık yapabiliyorum yanii..dün çok iyiyken benim halimi en iyi bilecek kişiden böyle bi laf duyunca dumur oldum aslında..bi an önce olsun inşallah demek var birde dur bakalım demek var..bende endo var..her geçen gün aleyhime işliyo öyle bile olmasa 4 yıl çekmişim zaten alay eder gibi hele dur demek çok manasız..işte o vakitten sonra donuk bi hal aldım..gece yatarken ağladım,sabah uyandığımda ağladım..ama bugün üzerinden geçti gitti..dumanın dediği gibi beklemekten başka yapacak hiiiiiççççç bişşşeyy yokk hemde hiç bişey...
arkadaşlar yazdıklarınızı okudum çok üzüldüm bende bişeyler yazmak istedim ben 14 yıllık evliyim 31 yaşındayım evlenmeden önce böyle bişeyle karşılaşacağımı hiç tahmin etmezdim hatta arkadaşlarım evlanince çocuk istemiyorum derler bense evlendiğim gün hamile kalayım diye dua ederdim ama olmadı ilk yıllarda çok üzülürdüm ağlardım ama şimdi alıştım artık size yaşadıklarımı anlatsam roman olur enbasidi kayınpederim 2. evliliğini yaptı ve iki çocuğu oldu beni kimse düşünmedi üzülür diye doğum günlerine çağrıldım karşımda onlar kutlama yaparken benim içim kan ağladı işte arkadaşlar okadar uzunki anlatmakla bitmez artık alamakta işe yaramıyor sonra kendime dedimki güçlü olmak zorundasın 2 tüp denedim olmadı şimdi 3. denicem allah herkezin muradını versin üzmeyin kendinizi allah büyük rabbim güzel haber almamızı nasip etsin ...
Re<erv az oldugunda genelde yumurta kalitesi de düşüyor. Ben de rezerv azlıgı nedniyle 2 kez tüp denedim.
arkadaşlar yazdıklarınızı okudum çok üzüldüm bende bişeyler yazmak istedim ben 14 yıllık evliyim 31 yaşındayım evlenmeden önce böyle bişeyle karşılaşacağımı hiç tahmin etmezdim hatta arkadaşlarım evlanince çocuk istemiyorum derler bense evlendiğim gün hamile kalayım diye dua ederdim ama olmadı ilk yıllarda çok üzülürdüm ağlardım ama şimdi alıştım artık size yaşadıklarımı anlatsam roman olur enbasidi kayınpederim 2. evliliğini yaptı ve iki çocuğu oldu beni kimse düşünmedi üzülür diye doğum günlerine çağrıldım karşımda onlar kutlama yaparken benim içim kan ağladı işte arkadaşlar okadar uzunki anlatmakla bitmez artık alamakta işe yaramıyor sonra kendime dedimki güçlü olmak zorundasın 2 tüp denedim olmadı şimdi 3. denicem allah herkezin muradını versin üzmeyin kendinizi allah büyük rabbim güzel haber almamızı nasip etsin ...
icinizde bu gectigimiz hafta icin benim kadar hamile ve dogum haberi alan olmus mudur acaba? sanki bir baskasinin hayatini yasiyormus gibiyim. hafta sonu kırmızıları gordum ben yine. hani icimde az da olsa bir umut vardi. kismet degilmis. bana bahar aylarinda hamile kalacaksin diyen falciyi kovalicam. kahvesine tuz koyucam.
ben kitabi okumaya devam ediyorum da oncelikle size bahsetmek isteidgim adet oldugunuz zaman ilk 3 gun aldigimiz vitamin vs'lere ara vermek gerekiyormus. cunku bu sirada tum vucut dinleniyor ve sifiraniyormus. o yuzden macunlara ara veriyoruz.
hergun bazal vucut sıcaklıgını olcerek bir adet donemi boyuca vucut sıcaklıgımızın inis cikislari izlemek gerekiyor. buradan da ovulasyon oncesi-folikular faz, ovulasyon, ovuslayon sonrasi-luteral faz ve adet donemlerinin hangisinde sorun oldugu ortaya cikabilrimis.
kitapta bir de test var burada bircok semptomun olup olmadigi soruluyor. ve vucutsicaliginin durumu hem de test sonuclari degerlendirilerek bir tkaim sonuclara variliyor.
kitabin adi infertility cure, randine lewis.
çin tıbbına göre vücut için 4 hayati madde varmış: qi enerjisi, yin, yang ve kan.
Yin: su gibidir. soğuk, yavaş,donuk, pasif ve ağır üretir ve alır.
Yang ateş gibidir. sıcak, hızlı, parlak, agresif ve hafifdir.
yin kadınsı yang ise erkeksi enerji ile tanımlanır ancak bu kadınlar tamamen yin ve erkekler tamanen yang demek değildir.
bu enerjilerin hepsi belli fiziksel fonksiyonla bağdaşır. Dışarıdan aldığımız gıda hava ve suyun organlara iletimesini sağlarlar.
Akupunktura göre vücudumuzda 6 çift meridyen vardir. ve qi enerjisi bu kanallardan akar. bu kanallardaki blokaj çeşitli rahatsızlıkları ortaya çıkartır.
1. Böbrek/Üriner sistem-Kidney/Urinary Bladder system
2. Karaciğer-Safra kesesi Sistemi-Liver/Gallbladder system
3. DalakMide sistemi-Spleen/Stomach system
4. Kalp-İncebaırsak sistemi -Heart/Small Intestine system
5. Akciğer-Kalınbağırsak sistemi- Lung/Large Intestine system
6. Perikard (KAlp zarı)/ Üçlü ısıtıcı meridyen-Pericardium/Triple Warmer (the internal energetic source of life heat)
örnegin böbrek sistemi nörolojik iskelet ve yenilenme sistemlerini etkilediginden korku gibi duygular böbrek çalışma sistemine zarar verir. adrenalin salgilanmasina ve qi enerjinin saçılmasına sebeb olur. bu kada olusan embriyonun tutunmasini etkileyebilir. böbrek meridyenini güçlendirmekle kadınlar kendileri daha rahatlamış hissederler daha rahat adet görürler. genellikle menapoza girmekte oldugu soylenen kadınlarda böbrek sistemi denglendiginde FSH degerleri normal seviyeye gelebilir.
dalak da tiroid progestron gibi hormanların salgılanmasından ve aynı zamanda dolaşım ve bağışılık sistemlerinden sorumludur. dalak sistemi genellikle tiroit anormalileri otobağışılık, allerji, sindirim rahatsızlıklari ve kanama bozukluklari sebeb olabilir. adet olma güçlükleri genelikle dalağın dengesiz olmasindan kaynaklanir. Dalağın enerjisi yediklerimiz ve sindirim sistemini alakalıdır. rafine karbonhidrat şeker ve yağlı yiyeceklerin fazla tüketimi dalaga zarar verir. kalp rahime kan sagladigindan buradki bolkaj rahimin eterince beslenmemsine yol açabilir. eger karaciger sistemi uygun bir sekilde calismiyorsa hormanlarda calisamaz. rahimin kendisi de toksik bir ortama sahip olur ve implantasyona karşı olur. karciger qi nergisinin duraganligi (stagnation) vucutta östrojen hormonunun cok salgilanmasina sebeb olur diyor.
simdi bunlar cok iddali tabi. akliniza milyon tane soru gelebilir kendiniz ile ilgili tabi. o yuzden biraz boyumdan buyuk bir ise kalkistim gibi geliyor.
kitapta bir suru tablo ve oneriler var. bnlari bir sekilde sizinle paylasacagim. ben kendim icin bir teshis koymaya calistim ama aklimda epey karisti. bu ay ile gecen ay farkli seyler oldu mesela. hangisi gecerlidir bilemiyorum.
faz 1: YIN FAZI: folikuler faz yani yumurtalarin olgunlastigi faz. burada bobrekteki yin enerjisi onemliymis. burada vucut sicakligi dusuk oluyor vucut yeni doneme hazirlaniyor. bu donem 12 ila 17 gun arasinda olur. 12 gnden az olursa yumurtanin olgunlasmasi ve rahim duvarinin kalinlasmasi icin yeteri zaman olmaz uzun ise ostrojen seviyesi yeterli olmadigindan yumurta kalitesi ve ovulsyon ertelenir.
faz 2: OVULASYON: bu bir surectir. artan yin enerjisi (ostrojen) karaciger qi enerjisinin tetiklemesi ile yang enerjisine (progestron) donusur. bu donemde onulasyon agrisi olabilir bu kan dolsinin durumasi (blood statis) ve karinda siskinlik ise karaciger qi durulmasina (liver qi stagnation) isaret edebilir.
faz 3: YANG FAZI: luteral faz. burada yumurta/embriyo fallop tup boyunca ilerlerken vucut progeston salgilamaya baslar ve vucut kulucka donemine girer. rahim duvari embriyonun tutunmasina icin hazirlanir. kilcal damarlar rahime daha cok kan gonderir. bu donemde vucut sicakligien az 0.4 derce artmalidir.
faz 4: PREMENSTURAL FAZ: adet oncesi faz eger embri olusmadiysa yada rahime yerlesmediyse yang enerjisi yin enerjisine yine karaciger qi enerjisinin tetiklemesiyle donusmeye baslar.
faz 5: adet fazi: burada adet kanamasi baslar (lekelenme sayilmaz). vucut sicakligi duser ve yenilenmeye birakilir. kanama 4 ila 6 gun arasinda surmeli kanin rengi kirmizi (kahverengi yada siyah degil) olmalidir.
sorularin sayisi artti mi? aklini karistirdigim insanlardan simdiden ozur dilerim. amacim daha iyi tedavi almamiz ve sagliki hayirli evlatlarimiza kavusmamizdir. sadece okuduklarimi sizinle paylasmak istedim.
kitaptaki genel oneriler:
1.alkaline yani bazik yiyecekler yiyin: sebze meyve (non citrius yani nareciye dışında)
2. . taze sebze ve derin deniz balıklari ile yağ asitleri alın. brokoli lahana gibi kış sebzeleri ve omega 3 kaynagi balıklar.
3. organik ve hormınsuz gidalar alın
4. dogal ve yuksek potansiyelli vitamin ve mieral kaynalari alin. arı sütüpolen, mavi alg, bugday cimi, B-6 vitamini, co emzim-10, folik asit.
5. kafein niikotin almayın
canım sen naptın haber vermedin bize...
güzel şeyler okumaya suan çoook ihtiyacım var gerçekten...
canımm o senin güzelliğin:).... bugün iyim tşk moral verdiğin için.
Re<erv az oldugunda genelde yumurta kalitesi de düşüyor. Ben de rezerv azlıgı nedniyle 2 kez tüp denedim.
Canım ya hakikatten mutsuzummmm. Daha adet olamadım 13 gün oldu adetim geçeli. Adetim çok düzenlidir benim .Bir gün bile geçmez. Pazartesi sabahı test yaptım tek çizgi çıktı. Anlamadım neler oluyor böyle. Cumartesi gününe tayfun Bağış Hocadan randevu aldım. Bakalım neler diyecek hayırlısı artık.
Nollcaakkk benğm halimmmm
Ayy canını sıkma sakın...
Bisi olmaz...
Bende heralde menopoza girdim sandim, ama doktor: adetiniz kesilse bile menopoza girmiş sayilmazsiniz dedi.
Yani epey bisiler anlattı Aydın arıcı, ama hatırlamıyorum.
Yani diyeceğim, bizim düşündüğümüz gibi deilmis.
Peki nasıl hamile kaldın..
Benimde sorunum aynı,
Yeni tedaviye başladım tüp bebek icin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?