Hamilelikte 2. ayım ve bunalım kapımda :(

Ben de hamile yastığı alacağım senden duyduktan sonra etkilendim alayım bari dedim. Duygusallık aynen öyle sorma gitsin.. Herşeye zaten ağlıyorum. Annemi ben de çok çok özlüyorum.. Daha dün ağladım. Skype tan görüşüyorsunuz ne güzel o da insanı biraz rahatlatıyor.
Zaten yastığım dediğin gibi çok yüksek mecbur öyle kullanmak zorundayım ama yeşil elma hiç geçirmedi biliyor musun bende mide yanmasını... Okuldaki arkadaslar da tavsiye etmişti bi hevesle almıştım ama etkilemedi beni pek.

Bir de artık bu kadar şikayetle yaşamaya alıştık demi? Kronik bel, karın kasık ağrısı, bacaklarda yorgunluk, midede yanma. Bunlar başka bi zaman olsa ohooo ben kıyameti koparırdım. Şimdi bütün bunlar hergün olmasına rağmen kendimi o kadar da kötü hissetmiyorum. Anneler güçlü oluyor ya bu yüzden heralde :) Daha hamilelikte alışıyorlar

Arkadaslar bn haftaya on haftalik olcam ikizlere hamileyim cok zor gunler geciriyorum hicbiseden zevk alamiyorum gunlerim geciyor ama nasil bende okb var takinti saplanti hamile klmdan once antidpresan kullanyordum ogrenince birden biraktim zor skntili gunler geri dondu sabahlari midem cok kotu cok fazla bise yiyemiyorum bide ic skntisi hersey ust uste geliyor kimse beni anlamiyor gibi dogudayim esimin mesleginden dolayi hic alisamadim buraya gunler gecmiyor kendimi cok kotu hissedyorum napcm bilmiyorum

Yastığı kesinlikle tavsiye ederim canım ben çok faydasını gördüm. Önceden geceleri sağım solum ağrırdı, simdi çok daha rahat uyuyorum. Elma da bana iyi geldi, yeşil elmayi çok söylerler sen yine arada ye faydası çok Nazlicim.
Gerçekten de alıştık hamilelik şikayetlerine başka zaman olsa dayanamazdim hele kıpır kıpır hareketlerini hissetmeye başlayınca içim içime sigmiyor:)

Emin ol hepsi geçiyor sadece biraz sabır, ikinci trimester daha rahat ve keyifli geçecek Dunyanin en güzel duygusu annelik tadını çıkaracaksin sadece biraz sabir canım

O kadar mutsuzum ki... AĞlamaktan telef oldum. Alyansım ve tektaşım yok... Bana dua edin ne olur. Dışarıda biryerde tuvalete girerken he çıkarır bi peçete sarar çantama atarım. Evde de yüzük kullanmam.Perşembe günü okul çıkışı bi yerde karnımı doyurdum orda tuvalete girdim aynen peceteye koydum yüzükleri. Sonra eve geldim. Cuma da geç kalıyordum okula alel acele gittiğimden yüzük takma işini geçiştirdim. O gün bugündür yüzükler yok... Çantadan pecete cıktı ama boş... O restorana gidip sorduk bulmadıklarını bulsalardı kayıp esyaları mutlaka sahibi sorar diye kenara koyduklarını söyledi.. Acaba orda mı unuttum diye cok korkuyorum cünkü benden sonra tuvalete giren aldıysa restoranın çalışanları bulana kadar coktan gitmiştir... Ama peçete boş cıktı o da bir karmasa. Demek ki eve gelince cıkarmışım bi yere koymuşum diye düşünüyorum. Ama yok. Her yere baktık. Cünkü evde yüzük kullanmadıgım için yeri belliydi orda yok. Bugün carsıya cıkarken takayım dedim o zaman farkettim... Gerçekten moralim cok bozuk, gözlerim şişti...

Canım benim öncelikle sakin ol şimdi gördüm msjini çok canım sıkıldı panik yapma cana gelen mala gelsin ya sana yada bebişine bişey olsaydı Allah korusun sakin kafayla iyice hatirlamaya çalış çantanın diplerine bak inşaallah bulursun dualarim seninle . Ben de senin gibi yapardım sonra baktım dusurucem bir yerlerde elimi yıkarken şimdi kutu taşıyıp ona koyuyorum ins.bulacaksin, bozma moralini bak bebegin de uzulsun istermisin. Helal mal döner dolaşır sahibini bulur eğer çalan olduysa da Allah'in dan bulsun sana bu kadar gözyaşı dokturdugu için bulur da zaten üzülme nolur canım.

Nazlicim nasıl oldun aklım sende kaldı telefon numaran whatsapp bişe olsa ulasicam sana ama buradan başka bir yol yok naptin nasıl oldun hiçbişey için kendini üzme olur mu

Bulamadım bunalımdayım Gece hıçkırarak uyandım Ve gece yarısı ağlamaya başladım eşim de uyandı öyle saatlerce ben ağladım o da teselli etti İnternette dualar buldum kayıp için. Onları okuyorum, inşallah bi yerlerden çıkar ama evden çıkacağı da işte yok gibi Eşim o tektaşı evlilik teklifi ederken vermişti cok önemliydi benim için. O zamanlar öğrenim kredisi ödüyordu dünya kadar borcu içinde bana onu almıştı Benim eşimin babası küçük yaşta vefat etmiş, eşim cok zor şartlarda okumuş, kendi kendine çabalamış öğretmen olmuş. O sebeple düğününü de zor şartlarda yaptı, o yüzükleri nasıl aldı ne zorluklarla aldı Annem de senin dediğin gibi diyor helal para döner diye. İnşallah döner. Ama ben hala atlatamadım

ah kuzum benim yaaa tam da uzulmemen gereken bir dönemde imtihan işte..Cok hassas bir döneme girdik bırak sağlık olsun unutma ki senin uzulmen bebeğini de uzuyor huzursuz ediyor anlıyorum manevi değeri çok senin için ama çok şükür ki başka türlü bir dert vermedi Rabbim şükürler olsun bak eşin yanında bebegin sağlıklı, sen sağlıklısin gözünü seveyim harap etme kendini, inss bulunur ama bulunmazsa da dünyanın sonu değil canım benim hadi toparlan artık kendini de minnosu da daha fazla üzme:**

Belki de gelecek başka belaları bu üzüntü ile savmışızdır ne bileyim... Böyle teselli buluyorum artık Ümidimi kestim... Dün yine aradık yok... Artık yeni alyans bakmamız gerekecek... Tam da bebek için bişeyler kenara oymaya çalışırken bu masraf da gereksiz olacak... Ama napalım Rabbim evimin huzuuryla, sağlıkla ve sevdiklerimle imtihan etmesin derim hep... E başka nasıl imtihan olacağız değil mi... Bu gibi şeylerle gelmiş geçmiş olsun inşallah diyorum.. İçimin de bi kenarı hala cıkabileceğini söylüyor. Kabullenemediğimden sanırım.
Sen nasılsın? Neler yapıyorsun? Senem nerde buarada?

Aynen dediğin gibi canım benim bir yerden imtihan olacağız, bununla savmis ol insss ve sakin üzülme Rabbim gideni yerine yenisini verecektir çok sıkıntı olacaksa da bir süre ertelenebilir unutma hiçbir şey senden ve bebeginden ailenden önemli değil Allah can sağlığı versin herseyden önce.
Ben de gobus buyutuyorum dün doktor kontrolümüz vardı şeker yüklemesi yapılmıştı bişe çıkmadı, tansiyon, tiroid sonuçlarında da sıkıntı yokmuş şükür, daha ağırlaştigimi hissediyorum, göbek bazen taş gibi oluyo otururken bile rahat edemiyorum ama hareketlerini daha bariz hissediyorum içim bir hoş oluyor rüyalarıma giriyor kucağıma almak icin can atıyorum bir sıkıntı yok şükür . Aman sende çok dikkat et bu aralar çok uzuldun rahatlamaya gevsemeye çalış kuzum bu arada Senemi bende çok merak ediyorum ins bir sorunu sıkıntısı yoktur ins hersey yolundadir..

Selam kızlar geçmişi okuyamadım umarım iyisinizdir. Ben kontrolden sonra 10 günlük izin aldım biraz annemlerde kaldım şimdide onlar bizde. Alışveriş yaptım eksiklerimi tamamladım. Annemlerde sağolsunlar bizim eve yardıma geldiler. Oğlumun kıyafetlerini yıkayıp ütüleyip kaldırıyoruz, aldıklarımızı yerleştiriyoruz falan. Baya yoğun geçiyor günlerim ondan dolayı nete girmeye fırsatım olmadı.
En son ki kontrolümüzde oğluşum baya büyümüş kilosu falan gayet iyiydi. Tek kötü yanı daha henüz dönmemiş bizim sıpa hala karnımda yan yatıyor vaziyette. Umarım doğru pozisyonu alırda bizi uğraştırmaz.
Oğlumun hastane çıkışını aldık, benim gecelik, pijama takımım alındı. Annem hazır buradayken hastane çantamızıda hazırlayacağız. Biden haberler böyle. Umarım sizlerde ve minnaklarınıza iyidir.

Canım benim iyi olmana sevindim, annenle istediğin gibi bir arada olabilmen de çok güzel bu konuda çok şanslisin. Ahh ben ancak skypetan görebiliyorum, ben de iyiyim çok şükür eşim birkac günlüğüne Bakuye gitmek zorunda kaldı onu bekliyorum onun da aklı bende kaldı skype'tan bakıp duruyoruz birbirimize :) onun dışında göbeğim taş gibi sütü soğuk içiyorum ondan mi bilmiyorum erken doğum fobisi oluştu bende hayırlısıyla bir 7 ay diyebilseydik 6ay on gun olduk şükür.
Senemcim senin ne kadar oldu ki dönmüyor hala yatay pozisyonda diyorsun 9.aya girdiğinde girmiyor mu doğum kanalına? Benim de kordon önde diye bir cümle duydum doktordan ins bir sorun çıkmaz.
Bu arada bebiş nasıl tekme atıyor değil mi içim kaynıyor o vurdukça:)

Evet canım şanslıyım gerçekten. Bizde uzağız annemlerle ama sizin kadar değil tabi 2 saat var aramızda.
İyi olmana sevindim. Eşinde en kısa zamanda gelir inşallah. Sende o evde yokken sakın ters birşey yapma ağır falan kaldırma.
Doğum fobisini sorma ya ben senden daha önde olduğum için bu aralar inan uykularım kaçmaya başladı. Sürekli düşünüyorum nasıl olucak, az kaldı, ya erken gelirse falan diye. Bu yüzden biraz erken oldu ama hazır annem burdayken hastane çantamı hazırlayalım dedim ve hazırladık.Umarım bizim oğlanlar zamanında gelir. Biz yarın 31. haftamıza giricez canım.
Doktorumun demesine göre 32. haftadan sonra dönermiş ama bizim beyzade 24. haftadan beri yatay pozisyonda döner umuduyla bekliyorum işte. Araştırdığıma göre benimle aynı haftada olan çoğu hamilenin bebişleri doğum pozisyonuna girmiş ama bizimkinde hala tık yok. Tekmelerden ve hareketlerinden hissedebiliyorum.
Canım sorun olsaydı sende zaten doktorun birşey söylerdi kafana takıp canını sıkma.
Bizimki artık resmen dışardan belli ediyor kendini hareketleriyle canım maşallah Kilo aldıkça dahada kuvvetleniyor.
Senin bebiş nasıl? Bu arada sütü soğuk içtiğini söylemişsin bence bira ılıtarak iç aten gaz yapan birşey soğuk içince karnını şişirebilir.

Her insanın aynı olmaya biliyor canım sakin bozma moralini yavaş yavaş uygun pozisyonu alır bizim akilli bidiklar demekki az daha yan gelip yatmak istiyor beyzade:) insanın elinde olmadan düşünüyor değil mi doğum ne zaman olacak nasıl olacak, acaba bir sorun çıkar mı, hemen yetisebilirmiyiz vs..
inşaallah sorunsuz sıkıntısız zamanında atlatırız o dönemi de.
Senemcim hastane cantasi için liste yapıyorum da sen hazırlamış biri olarak aldıklarını koyduklarini yazarmisin bana da bakayım atladigim birsey var mı.
Bir de bende ara ara nefes darlığı var ve sık wc ye gidiyorum normal mi sende de var mı sanki bagrimda biri oturuyor. Bebiş iyi şükür ama hareketlerini çok bariz hissediyorum bu kadar net kol bacak hissetmem de normal mi?

Evet canım herkesin aynı olmuyor artık bekleyip göreceğiz ne olacağını. Eğer doğum kanalına girmezse sanırım bu gidişle sonum sezeryan.Bizim paşa babamıza benziyor biraz babamızda rahatına düşkündür:)
İnan Esracım düşünmeyeceğim dedikçe sürekli o düşünce içinde buluyorum kendimi. Nasıl olucak,kolay mı olucak, ne zaman olucak falan diye. Aman şimdiye kadar iyi geldik Allahım sonunuda güzel bitirmemizi nasip etsin. Hayırlı doğumlar olsun hepimizin.
Canım nefes darlığı çekmen normal çünkü bebeişlerimiz artık nefes alıp vermeye başladı ve bu da bizi etkiliyor. İnan bazen konuşurken nefesim kesiliyor boğazımı birşey sıkıyormuş gibi oluyorum. Artık daha sakin konuşuyor,yürüyor ve hareket ediyorum. Sık wc'ye bende gidiyorum buda bebekler büyüdüğü için mesaneye baskı yaptığından oluyormuş yani hepsi normal canını sıkma.
Canım daha dur o hareketler ne ki diyorum ben şimdilerde. İnan karşıdan birisi karnıma baktığından oğlumun karnımda yaptığı dalgalanmalarını görebiliyor. Eşim bazen karşıma geçip oturuyor ve oğlunun maharetlerini seyrediyor çokta keyif alıyor:) Bazen öyle bir dayıyor ki bir tarafını canım acıyor:) Birde bu aralar çok sık hıçkırık tutmaya başladı bizimkini:)

Esracım biz iki ayrı çanta hazırladık. Biri benim diğeri oğlumun. Hastanede annemlerin eli ayağı karışmasın diye böyle yaptık aradıklarını rahat bulsunlar diye.
Oğlumun çantasında;
2 adet hastane çıkışı ( çok kaka yaptıkları için çabuk kirlenebiliyormuş)
3 adet önlük ( ağızlarından sarı su geliyormuş kıyafetleri kirlenmesin diye)
1 paket bez
3-4 adet ağız mendili
2-3 adet içe giydirilen çıtçıtlı badi ( bazı hastanelerde hemşireler isteyebiliyormuş)
2 çift çorap ( ayakları çok üşüdüğü için ayaklıklı pantolonların içine giydiriliyormuş)
Pişik kremi
Emzik ve biberon ( Allah korusun süt gelmezse gerekiyormuş)
Sarılık olmasın diye yüze örtülücek sarı tülbent ( bazı doktorlar mutlaka örtün işe yarıyor diyormuş eve geldikten sonra 10 gün boyuncada koyuluyormuş)
Hastaneden çıkarken ana kucağına koyduğumuzda yüzüne örteceğimiz yüz örtüsü

Benim çantamda;
2 adet gecelik ( pijamadan daha kullanışlıymış)
2 paket kullan at külotlardan
1 paket hasta bezi ( çok kanama olduğu için orkidler yeterli gelmiyormuş)
1 çift çorap
1 çift terlik
Sabahlık
1 rulo havlu kağıdı
Lohusa tacı
Tarak, toka ( istersen makyaj çantası)
5 çift göğüs pedi
Hastaneden çıkarken giyebileceğin rahat bir kıyafet
Kamera, telefon şarj cihazları ( erken olduğu için daha koymadım)
Emzirme sütyeni
Canım bunlar etrafımda doğum yapmış kişilerin çantalarına koydukları şeyler. Nettende araştırdım hemen hemen aynı. Eğer sen bunların haricinde birşey duyarsan ya da aklına gelirse banada söyleysen sevinirim .

Son düzenleme:

Esracım kendi çantamda birde emzirme sütyeni var onu yazmayı unutmuş

Esracım bebeğin çantasına 2 paket ıslak mendil koyduk. Onuda yazmıştım ama çıkmamış.

Esracım bebeğin çantasına 2 paket ıslak mendil koyduk. Onuda yazmıştım ama çıkmamış.

Senemcim cokk saol oturup ayrıntılı yazmışsın herseyi çok teşekkür ederim:*
Bebek için olmazsa olmaz patik/çorap, başlık, eldiven, önlük, iç zibin, pijama. Bunların yanısıra bizimkiler yaz bebeği olsada rüzgar vs her ihtimale karşı ince bir yelek ve battaniye mutlaka olsun diyorlar . Birde göğüs için çatlak kremi markası da lansinoh olsun diyor burdakiler,göğüs kalkani kullanılacak ise onun markası da avent olsun deniliyor . Herşeyi atlamadan yazmışsın canım bunların dışında birsey lazım olmaz sanırım.
Burada yalnız olduğum için netten bebek bakim videoları izliyorum da bilmediğim çok şey var :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…