Hamilelikte 2. ayım ve bunalım kapımda :(

Yazını görmek iyi geldii hoşgeldin canım :) Ne güzel anne kız halletmişsiniz siz herşeyi. Ben daha pijama beğenemedim bi türlü mağazalardan. Ama az önce 2 siteden çok güzel pijamalar buldum sanırım onları sipariş edeceğim inşallah. 2 gecelik 3 pijama düşündüm. Siz ne şekilde aldınız?
Hastane cantamı da pijamalrımı ve emzirme styenlerimi falan alınca hazırlarım diye düşünüyorum. Bu hafta dolaşıp iç çamaşırı işlerini halletmeyi planlıyordum ama cok hastayım... Öksürük ve boğaz ağrısı ses kısıklığı var.. raporluyum çünkü sesim çıkmıyor... Ateşim de var. Yatıyorum evde.
Çoğu bebek son haftalarda dönüyormuş canım merak etme aklına kötü şeyler getirme. Oğluşunun iyi olmasına cok sevindim maşallah. Kilosunu ve boyunu söyledi mi doktor ne kadar olmuş?

Bu arada herşeyi ayrıntılı bir biçimde yazmışsın Esracım çok sağol :) Birkaç şey soracaım şimdi. 3 önlük demişsin ya birde çorap falan. İşte onlar benim hastane cıkışlarımda var. Ekstradan mı koydun o 3 taneyi o zaman 5 er tane olacak. Br de çıtçıtlı body de var hastane cıkışlarında. Onları da mı ekstradan koydunuz?
Benim ablam da öyle iki ayrı canta yapmıştı biri bebeğe biri kendine siz de iyi düşünmüşsünüz. Orda enazndan başımızda duracak kişilerin eli ayağına dolaşmaz. Şu makyaj cantası işini ben de düşünyorum. Koacağım inşallah :) Ablam da bi heves koymuştu ama yorgunluktan hiç uğraşmak istememişti yapmamıştı makyaj :) Enazından bi allıkla rimel bari süreyim diyorum :)

Buarada kabusum oldu erken doğum. Hepimizde var demekki. Hele internette de okuyunca yok suyum azaldı erken doguma alındım falan diye cok korkuyorum. Geçen hafta çok üzgündüm o sebepten çok korktuk bebeğe bişey olacak diye.

Rica ederim canım benim umarım faydalı olmuşumdur. Bak yelek aklıma gelmemişti onuda koyayım çantaya. Göğüs kalkanı konusunda kararsız kaldım canım ama sanırım onu alsam bile hastaneye almayacağım çünkü göğüs pedi aldım. Göğüs kremi konusunda da kafam çok karışık çünkü etrafımdan o kadar çok işe yaramadığına dair şeyler duydumki alıp almama konusunda gidip geliyorum.
Canım doğumuna annenler gelicek mi? Ay sorma ya benimde o kadar çok bilmediğim şey çıkıyor ki sürekli yeni şeyler öğreniyorum:)

Canım o listeyi ben haırladım çantalara koyduklarımı yazdım:) Önlüğü,çorabı ve çıtçıtlı bodyleri ekstradan koyduk. Çünkü o kadar çok şey söyleyen oldu ki çok kirleniyor yanınıza fazla fazla alın diye. Bizde nasıl olsa çantada durucak lazım olursa oralarda aranmayalım diye aldık yanımıza.
Canım o makyaj çantası konusunda bende yanıma fazla birşey almayacağım bi parlatıcı,göz altı kapatıcısı ve allık alıcam.Dediğin gibi umarım yapmaya fırsatımız olur.
Bu arada hayırdır neden üzüldün canım geçen hafta?
Ay sorma ya nerde duysam okusam bebeklerin çoğu tahmini doğum tarihlerinden 1 ay önce doğuyor bu da beni iyice geriyor.Uykularım kaçmaya başladı artık.

Teşekkür ederim canım. Evet annemlerin bizde olması o kadar iyi oldu herşeyi bitirdik şükür. Bir tek yatağımızın kurulması kaldı o da erken olduğu için şimdilik yapmıyoruz.
Canım bana çoğu kişi normalde yapsan,sezeryanda yapsan gecelik çok daha işe yarıyor dedi. Nettede doğum tecrübesi olan kişilerin bloglarında hep gecelik yazıyordu. Biz bundan dolayı 3 gecelik 1 pijama takımı aldık. Hatta ben hastane çantama hiç pijama koymadım onu evde giyeceğim kısmetse.
Geçmiş olsun canım benim ya madem raporlusun bol bol dinlen bitki çayı iç. Limon,tuz ve su karışımıyla gargara yap boğazına çok iyi gelir. Umarım biran önce toparlarsın. Benim eşimde senin gibi rahatsız bana bulaşmasın diye evde maskeyle dolaşıyorum:)
Canım bizim oğlan en songittiğimizde 1.350 gr'dı 29. haftada gittik. Ama boyunu söylemedi doktor. Kilosu iyi dedi ama işte pozisyonu canımı sıktı. Bakalım umarım dediğin gibi zamanı gelince dönerde uğraştırmaz bizi velet. Canım senin oğlanın pozisyonu nasıldı peki? Kilosu boyu falan?
Birde bizimkini bu aralar sürekli hıçkırık tutuyor. Bu da büyüdüğüne işaretmiş öyle diyorlar.Bizden haberlerde böyle işte

Geceliği ablam hastanede giydi, dediğin gibi evde de pijamaları giydi. Ama aynı gün o hastanede doğum yapan akrabamız pijama takımını giymiş bu rahat geldi bana diyordu. O yüzden bir de pijama takımı koyarım gibi geliyor hastane çantama. Ben de şimdi siparişlerimi verdim :) 2 gecelik 3 pijama siparişi verdim 230 TL ye. Çok uygun geldi bu siteden alışveriş yapanlar cok memnun kalmış kumaşlarından falan bakalım inşallah benim de öyle olur. İnternetten alışverişle başım belada olduğu için. Heyecanlandım.
Bebeğimin çoğu şeyi hazır ancak işte birkaç ufak şey kaldı onları da bilerek sonraya bırakıyorum her çarsıya cıkışta bişey almak için bahanem olsun diye.
Oy maşallahhh paşamız 1350 gram olmuş :) Bizim de 28 haftalıkken gittiğimizde 1260 gram demişti doktor. Maşallah yavrularımıza. Buarada FL yazar lemik uzunluğu onu yaklaşık 7 ve 7.09 ile çarpınca boyunun ölçüsü çıkıyor. Çıkan sonuçların ortalamasını oluyor yaklasık. Ultrason kağıdında yazar yazmazsa da doktor bakarken ultrasonda ekranda onu görünce bi yere not ediverirsiniz.
Tekmelenip duruyoruz işte şehzadeler tarafından. Dışardan da bakınca komik oluyor karnım şekilden şekile giriyor ama ben alışana kadar uyuyamadım bi süre gecelerio hareketlerden. İrkiliyordum çok. Şimdi daha iyiyim. Bazen canımı acıtsa da. Aynen bizimki de hıçkırıyor çok yaa.
Ihlamur ve ballı süt içtim bugün. Yazını okuduktan sonra gargara da yaptım aynı dedigin gibi uyguladım saolasın. Birde elma ile tarcın kaynatıcam o da iyi geliyormuş bakalım.
Ben de sen yokken alyansımı ve tektaşımı kaybettim... 1 hafta kendimi paraladım ağlamaktan. Eşim nasıl zor şartlarda almıştı benim tektaşımı hatırası cok büyüktü ona üzüldüm. Bir restoranda WC ye girdigimde ellerimi yıkarken cıkardım. Cantama attıgımı sanıyordum evde cantada olmadıgını görünce anladım... Aradık taradık sorduk yok... Kabullenmem zaman aldı. Şimdi eşim bu kadar üzüntüye hayatta değmez gidip alalım diyor doğuma kadar. Ben de boş yere bir de bu masraf cıktı diye üzüldüm. Böyle işte. O hafta hiçbişey yiyemedim doğru düzgün. Sonra bir de bebeğin hareektlerini hissedemedim cok korktuk bişey mi oldu diye. Üzüntüden herşey olur Allah korusun...
buarada benim doktor o zaman bebeğin pozisyonu ile ilgili herhangi birsey söylemedi bana. Benim de sormak aklıma gelmedi. Belki sezeryana kendimi iyice adapte ettiğim içindir.

Canım Allah güzel günlerde giymemizi nasip etsin inşallah. Hangi siteden aldın Nazlıcım? Fiyatları gayet iyiymiş. Olmazsa bende pijamamı koyayım çantama ya ne olur ne olmaz.
Maşallahları var paşalarımızın seninkide kocaman olmuş annesi. Canım ultrason kağıdına hiç dikkat etmemiştim söylediğin için teşekkür ederim.
Canım o karnımın hareketlerini sorma ya o kadar komik oluyor ki ben hala hareketlerine bazen boşta bulunup korkuyorum. Kuvvetlendikçe dahada canımı yakıyor ama olsun bu duyguyu yaşamakta çok güzelmiş.
Canım en kısa zamanda düzelirsin inşallah. Gargarayı sabah akşam yaparsan daha fazla faydasını görürsün.
Ah kıyamam ya üzülme desemde insan hatırası olan şeyleri kaybedince daha bir üzülüyor. Ama en azından sağlığınız sıhhatiniz yerinizde eşin yazık çalışır yenisini alır. Bak yeni alyansın için bu da sana yeni bir anı olur. Daha fazla üzme kendini paşamızada yazık etkileniyordur o da. Hem helal mal bakarsın hiç ummadığın bir anda çıkıverir karşına.

Aminn inşallah canım.. Bu kadar özenerek aldığımz herşeyi sağlıkla iyi günlerde giydirelim inşallah... Pijama dünyası diye bir site canım. Ankaradaymış yerleri. Birçok arkadasım o siteden aldığını söyleyince bakayım dedim hakkaten uygun ve güzelmiş. birde sitedeki yorumlar da o yönde. Mesela bir kaprili pijama var 29 90. 2 tane alacaktım onu da görünce bu da cok ucuzmuş deyip onu da aldım. Diğerleri de 49 tl falan civarı aldıklarımın.

Buarada biz de baştan öyle dedik helal para geilr belki diye ama yok Orda kaybettiğim için kötü oldu... Napalım kısmette cıkacagı varmış benden.
Bir de izne inşallah 22 Nisanda ayrılacağım. gün sayıyorum resmen. Heee aklıma gelmişken, şu kullan at külotlara baktım sipariş edecekken bi giyilmiş halini de göreyim dedim. Altta birinin yorumu vardı normal dogum için mükemmel diye. Sezeryan olma ihtimalin de varsa şu dikişsiz hamile külotlarından da almanı tavsiye ederim. digerleri tam ameliyat yerinin oralarda bitecek o da rahatsız edecek. Ablam spinal sezeryan olduğu için dikiş yerini rahatsz etti külotlar önü bütün hamile külodu giydi hastanede sonradan

Canı sıkılan hamiileee hanımcım hamilelikten ötürü depresyon böyle mi yazılıyordu neysem ona mı girdin ne ettim bakem canımcım bende bundan bir kaç gün evvelsi acayip büyük bir depresyon yaşıyordum yavaş yavaş çıkıyorum sanırım hatta ölmeyi falan kadar gittimdi de neyse atlatıyoz bakalım şimdi sana tavsiyeciklerimi sunayım. Birincisi komik filmler izlemen :) kahkahaları basacağın tarzda ikincisi insanlarla iletişim kurman sohbet etmen dert ortağı bulman -sanal olmasa daha iyi olur bence- :) üçüncüsü dışarda gezin eşinle dolanın çocuklar gibi eğlenmeye çalış kimin ne diyeceğini takma eşinle oyunlar oyna taş kağıt makas bile oynayabilirsiniz :) dördüncüsü canlı yabancı bir müziği sonuna kadar aççç ve dileğin gibi dans et tabi bebeciğe zarar vvermeyecek şekilde ve son en önemli madde de beyninle konuş bu çok önemli herşeyin iyi olduğunu eğer kötüyse iyi olacağını söyle ona çünkü beynin sen ne dersen onu yön edinir -şöyle kısa bir örnek vereyim 8,9 saat uyumadan pek kendime gelemem eskiden saatlerce hani öğlen ikindi kalkma olayı vardı onu aştım şükür ama geç kalıpta 5,6 saat uykuyla kalkmak zorunda olduğumda yatmadan önce beynime diyorum ki ooo 6 saat uyku bana yeter de artar bazen keşke artar demeseydim dediğim oluyoe çünkü 6 saat uyumadan daha önce kalkıyorum- kısa demiştim biraz uzun oldu idare :) işte kendine böyle komut ver KOMUT diyorum çünkü eğer kaklabilir miyim ki dersem kalkamıyorum komut verdiğin an uyuyor inan bana içinde hiç bir şüphe barındırmadan kalktığında bu gün çok güzel bir gün ve ben çok neşeli ve mutluyum bebeğim içimde sağlıklı gibi olumlu çümleler kurmalısın bence derimmmm

forum takipte yorumu görünce tıklamıştım tarihe bakmadım 2013 de yazmışsın

Son düzenleme:

Gerçekten fiyatları uygunmuş bende bakıcam oraya. Bakarsın beğenirsem bende sipariş veririm (aldıklarım yetmemiş gibi:) ) Benim izinde 22 nisanda başlayacaktı ama eşimin okul biraz karışık olduğundan doktora ne zaman gideceğimiz belli değil malesef.
Aaaaaaa ben aldım o külotlardan içine açıp baktımda ama hiç aklımada gelmedi sezeryanda kullanılamayacağı. Tüh ya gerçi benim akıbetimde belli değil. Doktor sezeryan derse olmazsa 1-2 tanede o deiklerinden alırım ne olur ne olmaz. Bu gidişimde doktorla konuşayım diyorum doğum konusunu eşimde daha erken olmaz mı falan diyor. Kafam karışık anlayacağın. Ne zaman konuşulur ki bu konu. Bizim doktorumuz biraz fazla rahat hiç bu konulara girmiyor adam:)

Zaten alma aşkı hiç bitmiyor sanki aldığımız seyler yetersiz gibi hep almak istiyor insan. Güya ben pijama almayacaktım cok. 1 tane alırım diyordum çünkü evde giyilmemiş acılmamıs pijamalarım vardı. ama görünce dayanamadım 3 tane aldım. O dediğim dikişsiz külotlardan bebefox marka sipariş ettim internetten 10 tl civarı. Normalde 20 ye yakın satılıyor. Webdenal. sitesinden aldım. 6 tane. Benim doktor randevum 19 Nisanda. Ben de gidince şu doğumla ilgili sormak istediklerimi sorayım diyorum ama aynen senin dediğin gibi doktor daha erken diyecek. Ablamın da doktoru ya benimki, ablamla 35 ten sonra konuşmuşlar. Ben gittiğimde 32 oluyor. Konuşmaz gibi geliyor. İnşallah hepimizin doğumu hayırlısıyla kolayca olur. İnanır mısın bu sabah sabah ezanında bi uyandım saat 8 30du hala uyanıktım. Kafamdan bin kere doğum yaptım. İşte ağrılarım falan oluyor aklımdan :) Yataktan o ilk kalkış anını ( herkesin en zorlandığı kısımmış) hayal ediyorum ben kesin ağlarım diyorum. Düşüne düşüne en sonunda saate baktığımda 9e ceyrek vardı sonrasında dalmışım uykuya.

Akıntım da fazlalaştı benim buarada. Ondan da ikide bir şüpheleniyorum acaba bebeğin sıvısı da azalıyor mu normal akıntı mı diye. Eczanelerde bir ped varmış amniyo sıvısı varsa akıntıda rengi degiiyormuş falan. Aldırayım dedim esime sonra vazgectim iyice evhamlı oldum diye

Aynen canım o alma isteği niyeyse hiç bitmiyor. Olduğu halde hala alasım geliyor. Sen iyi almışsın külotları ben 3 tanesini hepsiburadadan 8.5 liraya aldım.
Yahu sitede okuyorum millet sezeryan tarihlerini almaya başlamış. Bizim bu doktorlar niye böyle ya. 35.haftadan sonra zaten geriye ne kalıyor ki:) Ben şansımı deniyeyim diyorum gittiğimde ama eşim engelliyor işte.
Canım inan bende bu aralar hiç uyuyamıyorum yine zombiye bağladım resmen. Sürekli doğumum nasıl olucak,kolay mı olucak,sezeryan mı normal mi olucak. Ayy işte bebek emicek mi,süt gelicek mi, kanamam çok olucak mı. Bin tane şeyi düşünüp duruyorum.
Akıntı benimde arttı ya böyle süt beyaz geliyor sanki hani süt kesilir ya o tarz birşey. Yahu sayende daha neler öğreneceğim. Şimdi akıntı fazla olunca amniyon sıvısı mı azalıyormuş? Birde o pedide ilk defa duydum. Ayyy şimdi bende evham yaptım yaa

Birgün bıraktım sizi amma muhabbet donmus hangisine yorum yazsam bilemedim :)ben de bu arada baya bi uyumuşum eşim yok diye kendimi uykuya verdim sanırım.
kızlar aman evham yapmayın peşinizden aynı doğrultuda geliyorum aynı evhamlarla aynı semptomlarla:)) erken doğacak diye ödüm kopuyor, doğum nasıl olacak merak ediyorum kafamdan senaryolar yazıyorum, bir de eşim olucak yanımda sadece annem rahatsız o kadar yolu gelmeyecek Kayinvalidem de ikisinede Kıyamam ellerinde olsa dakika durmaz gelirler ama gelemeyecekler , herseyin ilkini bu yıl yaşadım bakalım Rabbim yardımcımız olsun kızlar tekmeleri hiç sormayın hala alışamadım ama dünyanın en güzel duygusuymus gercekten:)

Nazlicim gecmis olsun bu arada dikkat et kendine, bitkicayini abartmadan ic çoğu zararlı hamilelikte, bol su iç ve dinlen, ahh çok yiprattin kendini vücut zayıf düştü tabi..

Evet o kullan at çamaşırlar paket olarak o şekilde satılıyor. Ben de onlardan da alacagım yine her ne kadar sezeryanda diretsem de bulunsun. Ben sormaya karar verdim doktoruma bu gidişte bakalım ne diyecek.
O dediğim ped AMNİYOTİK SIVI SIZINTISI TEST PEDİ olarak satılıyor eczanelerde. Bazı durumlarda zaten doktor da sızıntı var mı yoksa normal bildiğimiz akıntı mı diye söylüyormuş hastaya al pedi kullan 1 gün boyunca ertesi gün getir diye. Ama zaten kenarları mavi oluyormuş bebeğin sıvısı da sızıyorsa. O yüzden kaç kere alayım diye düşündüm akıntım çok olunca sonra yatıştırdım kendimi.

Valla canım dediğim gibi ilk defa duyuyorum sayende. Ayy bende pimpiriklendim şimdi alayım desem bizim burdaki eczanelerde kesin yoktur. İçimi ferah tutayım ben en iyisi. Zaten bu dönemlerde akıntı olabiliyormuş. Bende mi denesem acaba şansımı yav. Ama kesin bizim doktor bunları konuşmak için erken diyecek sonrada eşim ben sana demedim mi diyip beni sinir edecek

Bu forumda birbirimizden çok şeyler öğrendik canım ben de sizlerden çok şeyler öğrendim Allah razı olsun. İçimizi ferah tutalım bakalım. Evet doktor büyük ihtimal daha erken diyecek :)
Buarada tektaş aldık, uyguna da bulduk bir tane rahatladım. Ama işte benim şu huzursuz yapım yok mu, (hamileyken cok kötü oldum ben ya böyle sürekli huzursuzluk cıkarcak bişey buluyorum) biraz bol sol parmağıma sağda daha iyi. Adam isterseniz daraltabiliriz dedi. İstanbula gönderecekmiş. Ben orda kararsız kaldım yok kalksın böyle dedim. Sol elime takınca alyansla bir takıyorum çünkü alyans onu tutacak sekilde oluyor. O zaman daraltmaya (yani bir işlem görmesin lüzumsuz yere diye düşündüm) gerek yok dedim. Sonra eve geldik acaba orda mı kalsaydı daralttırsa mıydım bilmem ne vıdı vıdı yaptım bi sürü. Daha alyans almadık bu arada. Ona da yarın bakacağız inşallah. Eşim de bi alyansla da gör parmağında ona göre karar verirsin istiyorsan götürürüz veririz daraltın diye dedi. Sonra ben tabi öyle mi olsa böyle mi öf işte hiçbişey içime sinmiyor diye yine manyağa bağladım. hala da karar veremiyorum sence ne yapsam?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…