- Konu Sahibi nazlisandal
-
Bu forumda birbirimizden çok şeyler öğrendik canım ben de sizlerden çok şeyler öğrendim Allah razı olsun. İçimizi ferah tutalım bakalım. Evet doktor büyük ihtimal daha erken diyecek :)
Buarada tektaş aldık, uyguna da bulduk bir tane rahatladım. Ama işte benim şu huzursuz yapım yok mu, (hamileyken cok kötü oldum ben ya böyle sürekli huzursuzluk cıkarcak bişey buluyorum) biraz bol sol parmağıma sağda daha iyi. Adam isterseniz daraltabiliriz dedi. İstanbula gönderecekmiş. Ben orda kararsız kaldım yok kalksın böyle dedim. Sol elime takınca alyansla bir takıyorum çünkü alyans onu tutacak sekilde oluyor. O zaman daraltmaya (yani bir işlem görmesin lüzumsuz yere diye düşündüm) gerek yok dedim. Sonra eve geldik acaba orda mı kalsaydı daralttırsa mıydım bilmem ne vıdı vıdı yaptım bi sürü. Daha alyans almadık bu arada. Ona da yarın bakacağız inşallah. Eşim de bi alyansla da gör parmağında ona göre karar verirsin istiyorsan götürürüz veririz daraltın diye dedi. Sonra ben tabi öyle mi olsa böyle mi öf işte hiçbişey içime sinmiyor diye yine manyağa bağladım. hala da karar veremiyorum sence ne yapsam?
Evet canım ya sayenizde çok şey öğreniyorum Allah sizlerden de razı olsun.
Ayyyy çok sevindim almanıza iyi günlerde kullan canım. Bence madem alyansla takıcaksın birde öyle dene derim. Çünkü daraltırsan bir daha genişletme şansın olmayabilir olursada orjinali gibi durmaz. Ayrıca daraltıcaksan bile yine benim fikrim bu, bence doğumdan sonraya bırak derim. Çünkü şuanda ellerimiz ve parmaklarımız zaten şiş yani tam ölçün bu değil. İllaki doğumdan sonra eski haline döneceksin bence o zamana kadar idare et derim. Ben mesela bütün yüzüklerimi çıkarıp koydum kenara hiçbiri olmuyor artık. Bence sende şimdilik idare et asıl doğumdan sonrasına bırak derim. Ama yinede sen bilirsin.
Dediğin çok mantıklı doğum sonrasına bırakayım en iyisi ama çok ilginç bişey var sana da söyleyeyim. Benim doğum öncesi taktıgım gümüş yüzüklerim şimdi bol geliyor? :44: çözemedim ben bu işi. Söylediğin gibi yapmak en mantklısı sanırım bi daralt bi genişlet vs olmasın bari.
Ben kilo da almadım ya bu ay. Tartılıyorum aynıyım. Aslında bu ay ve sonraki aylar 2 şer kilo almamız normalmiş. Ben de çocuk da almadıysa diye endişe ediyorum. Zaten büyüme hızları yavaşlıyormuş bazı bebeklerde bu ayda. Bakalım ne olacak.
Senin bir dahaki kontrolün ayın kaçında?
Buaradaa eşim şimdi telefon etti, pijamalarım gelmiş kargoyla, onun okuluna geliyor adresi orayı veriyor ben okuldan gelince uyuyorum diye. Cok merak ettim. İnşallah hepsi güzel ve doğrudur.
Sen tatildeyken benim salopet maceramı okuyamamışsındır demi?
Bol gelmesi gerçekten enteresan canım ya. Valla neden olabilir acaba?
Ay ne güzel işte kilo almaman ben 1 kilo aldım ya evde tartılıyorum. Bebişin kilo alıyordur sen canını sıkıp kafana takma. Evet bu aylarda yavaşlıyormuş ama son ay kilo almaları hızlanıyormuş.
Canım benim kontrolüm aslında haftaya ama herşey eşime bağlı. İşlerini ayarlayabilirse haftaya eğer ayarlayamazsa bir sonraki hafta gidicez.
Ayyy ne güzel cicilerin gelmiş. Umarım bedenine falan olurda sıkıntı yaşamazsın. Bende ayakkabı siparişi vermiştim ayaklarım şiştiği için artık eskiler olmuyor sıkıyor baya. Benimde bugün geldi ayakkabılarım valla ayaklarım rahatladı:)
Yok canım ya okuyamadım geçmişi. Salopet bulup aldın mı?
Ben şimdiye kadar toplam yaklaşık 7.5 - 8 kg aldım. Şuan 55.5 gibiyim. Doğuma kadar 60 olurum gibi geliyor. Aaao zaman belki aynı tarihlerde gitmiş olacağız :) Bütün gecelik ve pijamalarımı denedim hepsini cok cok beğendim :) Pijama altları tabiki herzamanki gibi uzun geldi onları kestirmem lazım. Boy olmayınca böyle oluyor :) Ben de böyle bir hamle bekliyorum ayaklarımdan, şişmediler henüz ama şişebilirler çünkü tuzu bırakamadım ben hala. Güle güle kullan canım ayakkabılarını :)
Gelelim salopet macerasına... Sipariş ettik. 2 gün sonra geldi. Bir askısında düğme yok!!! Toplu iğne ile tutturmuşlar bir de düğme yerine. birinde var birinde yok. Hemen aradık özür dilediler geri gönderdik yenisini istedik. 2. gelişinde bu kez bambaşka bi model geldi!!! Baya kısa, arkası upuzun yırtmaçlı. yine aradık dedik bu değil. Nihayet 3. gelişinde doğru geldi :) Çok güzel cok beğendim ve o kadar kabahatten sonra hediye kemer koymuşlar bir de içine :)
Bir isinan bir soguyan günün akşamında ikinize de selammm:)aksam diyorum çünkü orda sabahken burada akşam oluyor zaten cogu muhabbeti de ondan kaciriyorum. Nazlicim yüzüklerin hayırlı olsun şimdilik daraltma derim Senemin dediği gibi şuan normal olculerin disindayiz doğumdan sonra bakarsın duruma göre, hem benim de tektaşım biraz bol alyansla kullanıyorum üzerinde oynansin istemedim. Kilo mevzusunu gelince...
ya ben bu aralar yufka, pasta, hamurisi fazla yaptım yedim galiba boyum 1.60 fazla değilken kilomda 60 olmusssama ilginçtir kollarim ve omuzlarim normalden de inceydi onlar şekil aldı birde göbek var işte hiç 60 gibi durmuyorum ama evde hergün tartiliyorum sisko olmak istemiyorum . Normalde 48 kilo olan biriyim ve cok da hareketliyim yemeyi de iştah sebebiyle değil sırf bebiş için yiyorum . Şimdilerde hareketleri yavaşladi ondan aldım sanırım bebekten sonra hemen spora baslicam . Daha 2bucuk ayım var almamam lazım, şimdilik kilolu gorunmesemde ilerisi için korkuyorum
Merhaba canım. Bende şimdiye kadar 6 kilo almışım. Bu aralar gerçekten iştahım açıldı. Kendimi fernlemeye çalışıyorum ama yine kaçırıyorum. Bende fazla kilo almak istemiyorum benimde zaten boyum yok. Karnım aldı başını gidiyor. Her gören maşallah 7 aylık gibi durmuyorsun daha fazla diyor. Aslında fazla kiloda almadım gibi ama bizim sıpa baya büyüdü ondan mıdır nedir. Kendimi top gibi hissediyorum resmen:) Eşime diyorum yakında yuvarlanacağım:)
Canım umarım bebeklerimiz emer ve bizim sütümüz gelirse çabuk kilo veririz. Herkes bunu söylüyor. Zaten onların peşinde koşarken illa ki gidicek kilolar. Birde üçümüz diğer hamilelere göre sanki kilo alma konusunda baya gidiyoruz. Sitede okuyorum 29. haftasında olup 15 kilo -20 kilo alan var.Gerçi onlarınkide biraz abartı ama. Onlara göre yine iyiyiz. Şükür ki bebeklerimizde haftalarıyla uyumlu kilo alıyorlar.
Bir isinan bir soguyan günün akşamında ikinize de selammm:)aksam diyorum çünkü orda sabahken burada akşam oluyor zaten cogu muhabbeti de ondan kaciriyorum. Nazlicim yüzüklerin hayırlı olsun şimdilik daraltma derim Senemin dediği gibi şuan normal olculerin disindayiz doğumdan sonra bakarsın duruma göre, hem benim de tektaşım biraz bol alyansla kullanıyorum üzerinde oynansin istemedim. Kilo mevzusunu gelince...
ya ben bu aralar yufka, pasta, hamurisi fazla yaptım yedim galiba boyum 1.60 fazla değilken kilomda 60 olmusssama ilginçtir kollarim ve omuzlarim normalden de inceydi onlar şekil aldı birde göbek var işte hiç 60 gibi durmuyorum ama evde hergün tartiliyorum sisko olmak istemiyorum . Normalde 48 kilo olan biriyim ve cok da hareketliyim yemeyi de iştah sebebiyle değil sırf bebiş için yiyorum . Şimdilerde hareketleri yavaşladi ondan aldım sanırım bebekten sonra hemen spora baslicam . Daha 2bucuk ayım var almamam lazım, şimdilik kilolu gorunmesemde ilerisi için korkuyorum
Merhaba canım. Bende şimdiye kadar 6 kilo almışım. Bu aralar gerçekten iştahım açıldı. Kendimi fernlemeye çalışıyorum ama yine kaçırıyorum. Bende fazla kilo almak istemiyorum benimde zaten boyum yok. Karnım aldı başını gidiyor. Her gören maşallah 7 aylık gibi durmuyorsun daha fazla diyor. Aslında fazla kiloda almadım gibi ama bizim sıpa baya büyüdü ondan mıdır nedir. Kendimi top gibi hissediyorum resmen:) Eşime diyorum yakında yuvarlanacağım:)
Canım umarım bebeklerimiz emer ve bizim sütümüz gelirse çabuk kilo veririz. Herkes bunu söylüyor. Zaten onların peşinde koşarken illa ki gidicek kilolar. Birde üçümüz diğer hamilelere göre sanki kilo alma konusunda baya gidiyoruz. Sitede okuyorum 29. haftasında olup 15 kilo -20 kilo alan var.Gerçi onlarınkide biraz abartı ama. Onlara göre yine iyiyiz. Şükür ki bebeklerimizde haftalarıyla uyumlu kilo alıyorlar.
Merhaba Esracıııım :) Saolasın canım çok içime sindi yüzüklerim. Benim parmaklar hiç şişmedi ama yine de tektaşı daralttırmadım alyansla birlikte kullanıyorum tutuyor alyans onu. Aynen dediğin gibi işlem görünce taşı tutan tırnaklar gevseyebiliyormuş sonra bi de taş düşer falan al başına bi daha iş dedim :) Ya ne kadar enteresan ben de 1.60 boyundayım ve 47.5 ile hamile kaldım yni normal kilom 47 ile 48 arasında gider gelir. Herşeyimiz ne kadar benziyor :) Hamur işlerine bundan 1 ay önce dadanmıştım ben sanırım senin şimdiki zamanına denk geliyor. :) Herkesin dediği gibi bu kilolar gidecerk inşallah hem de fazla fazla.. uykusuuzluk koşturma kolay mı? Ablam hamile kaldıgı kilonun da 4 kilo altına düşmüştü hem de spor yapacak vakti yoktu bebekle ugrasırken gitti...
Ben 3. Ayda mide bulantısı kusma başağrısı nedeniyle bunalıma girdim
Hiç belli olmuyor işte kimi ilk üç ayda kurtuluyor kimi ikinci trimesterde kiminin 9 ay sürüyor
Halimize şükürler olsun canım gerçekten dediğin gibi çoğu hamileye göre iyi gidiyoruz, insallah süt olur emerler de hem yavrucaklar doyar hem biz kilo veririz. Ben de tuzu kesemiyorum ondan da sisiyoruz sanırım . Dediğim gibi hareketlerim de yavaşladi ondan da kolay alıyorum, neyse kuzucuklarimiz sağlıklı olsunlar da biz de veririz ins doğumdan sonra . Bu arada karnımda çok sert ya sütten mi gazdan mi anlamadım . Bazen yürürken çok rahatsız oluyorum hayırlısıyla bu iki -iki buçuk ayı da gecirseydik çok evhamli oldum:)
Senin kilo alımın cok iyi maşallah. Benim karnım da cok ilginç ya. Görenler hala 5 aylık falan sanıyor beni. O kadar kilo nerde bilmiyorum. Bi karnım var zaten basenlerim falan genişlemedi şişlik de yok bi karnım var o da 7 aylık gibi değil. Hergün çatlaklar başlamış mı diye karnıma bakıyorum okula giderken giyinirken :) Henüz başlamadı sizde çatlak durumu nasıl? Ama artık başlar diye düşünüyorum.
Bu arada ağrılar bende de var... Ve daha beter bir sorun... Alerjik rinit. Zaten kemik egriliği de vardı. Şimdi baharda burun etlerim iyice şişti içerde görseniz minicik bir delik kalmış nefes almak için dolayısıyla alamıyorum. Dün gece 4 e kadar uyutamadım burnum tıkalı. Malesef burun spreyi kullanmaya başladım çünkü böyle ben yeteri kadar oksijen alamıyorum.. Agzımdan nefes aldıkca agızm da kuruyor kuru kuru öksürük de basladı o yüzden. Napıcam bilmiyorum...
Kızlarrrr selamlar... Arada size de geliyor mu... Yani durup dururken yine saçma sapan modlara giriyor musunuz hala? Bi tek ben mi kaldım. Dünden beri böyle bi anlamsız, bişey ypamak istemeyen haldeyim. Dışarısı güzel cıksam mı yok canım istemiyor vs böyle bi ruhum dar yine.
Kızlarrrr selamlar... Arada size de geliyor mu... Yani durup dururken yine saçma sapan modlara giriyor musunuz hala? Bi tek ben mi kaldım. Dünden beri böyle bi anlamsız, bişey ypamak istemeyen haldeyim. Dışarısı güzel cıksam mı yok canım istemiyor vs böyle bi ruhum dar yine.
Her zamanki gibi yine yalnız değilsin canım aynı moddayim, gözlerim dolu dolu alıngan bir ruh hali içerisindeyim. Normalde bebekten başka bişey düşünmem bugün vucuduma taktım, bacaklarım sis vücut su topluyor, birde normalde asosyal biri değilim hamileliğin başından beri tek isteğim evde uzanıp dinlenmek zaman zaman birileri davet ediyor birileri gelmek istiyor insanlardan kaçıyor gibi oluyorum ama gidip birilerine saatlerce oturmak çok sıkıyor gelene de felaket yoruluyorum, eşimin çevresi çok geniş benim yüzümden o da asosyal oluyor diye üzülüyorum derken bir ton şeyi kafaya taktım teselli eden eşim oldu yine saolsun . Böyle işte Nazlicim yalnız değilsin garip ve duygu yoğunluğunun fazla olduğu bir gün...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?