- Konu Sahibi nazlisandal
-
Aynen canım bende öyleyim. Resmen başa dönmüş gibiyim. Bunalım takılıyorum bu ara. İçimden hiçbirşey yapmak gelmiyor hatta yemek bile. Birde bu ara iyice heryerim şişmeye başladı burnumda dahilBu yüzden kendimi bir tuhaf hissediyorum aynaya bakasım yok. Hatta bu yüzden garip garip rüyalar görüyorum eşimin yanında başka bayanlar falan Sonra sabah oluyor adama çemkiriyorum gece böyle böyle oldu bunları gördüm diye. Bağırdıkça bağırıyorum o da garibim neye uğradığını şaşırdı. Kendinde misin falan diyor iyice tuhaflaştın diyor. Sonra hem rüyanın etkisinden hemde eşime bağırdığım için ağlıyorum. Yani bu aralar çok iyi olduğum söylenemez.
Senemcim sormaa kendimi başa dönmüş hissediyorum... Zaten öksürük ve burun tıklanıklığı geçmedi hala cok kötüyüm. ÜStüne bunalım eklendi. Ben de dün eşime dedim. Ben çok çirkin oldum bu sıralar diye. Hakkaten bakıyorum aynaya ve cok çirkin geliyorum kendime. Ben de geçenlerde eşimin dediğini yanlış anladım ve adama bi sürü söylendim adam hala alttan alıyor. Sonra da üzülüp ağlıyorum cok saçmaladım sen beni nasıl cekiyorsun diye... Durumlar böyle bende de..
Kizlarrrr sanırım ucumuzde aynı durumdayız yazdığınız herşey bende de var. Aynaya bakmak istemiyorum göbekte çatlak yok yaglanip duruyorum olmasın diye ama zaten son aylarda oluyormuş. Şişmiş gibiyim her tarafım gözüme büyük görünüyor, kimseyle oturup saatlerce konuşmak istemiyorum inanin bu beni çok yoruyor ve sıkıyor. En basiti dün mecbur bir oturmaya gittim geldim eve saatlerce belim ağrıdı kimse dokunmasin bana kimse germesin beni kendi kendimi idare etmeye çalışırım. Durumlar böyle iyiki varsınız siz bana çok iyi geliyorsunuz. Şöyle düşünüp mutlu olalım bütün bunların yanısıra uğruna kendimizden feragat ettiğimiz bir şey var, masum, küçücük, herseyiyle bize bağlı bir şey, içimizde kıpır kıpır, Rabbim yokluğunu göstermesin, bir düşünsenize kızlar ne kadar alıştık onlara daha doğmadan, bir de dogsalar alsak kucagimiza koklasak, hissetsek bir tek bizim kokumuzu aldıklarını, bize muhtaç olduklarını görsek, ıcımız sevgi ve merhametle dolsa..Ne kadar güzel duygular bunlar değil mi, ne kadar şanslıyız aslında..öpüyorum ikinizide kardes gibi oldunuz bana:)
Merhaba ben de beşinci aya yaklaşıyorum.
Sanırım herkeste durum böyleymiş. Sonuçta anne olacağım her şey değişecek hayatımda. Bu belki de endişe yaratıyor biraz. Planlı bir bebek değildi ama şükrediyorum Allah'a. İyi ki şimdi geliyor diye.
Tüm duygularımı en uçta yaşıyorum ki hiç alışık olduğum bir şey değil genelde her şeyi bastırırım belki de tü bunlar açığa çıkıyor...
Herkese sevgiler, mutlu olun...
Evet canım muhteşem üçlüyüz ve yine sıralamayı bozmuyoruzBende öyleyim Esracım inan ne kimse bize gelsin ne de ben gideyim. Evimde kalayım, elimden geldiğince işimi,yemeğimi yapayım kimse dokunmasın bana. Ben şuanda böyle asosyal bir halde olmaktan çok mutluyum. Artık kendimi taşıyamıyorum bile. Heryerim ağrıyor. Ama dediğin gibi mucizemin bir kıpırtısı herşeyi siliveriyor bir anda. Tek o iyi olsun diyorum ben her türlü ağrıyı,bunalımı çekerim. Ne insanlar var kaç yıl uğraşıpta çocuk sahibi olamayan. Şükür halimize Allahım sağlıklı bir şekilde kucağımızda görmemizide nasip etsin.
Sizlerde benim yol arkadaşım oldunuz. İnan bana o kadar iyi geliyorsunuz ki. Eşim beni bir yere kadar anlıyor. Ama sizlerle herşeyimiz aynı yaşadıklarımızı falan ondan birbirimizin dilini çok iyi anlayabiliyoruz. Ayyy iyi ki varsınız
Yol arkadaslarım oldunuz gerçekten bana Esracım ve Senemcim.. Artık cok daha cabuk yoruluyorum. Merdiven çıkmak ise bana en zor geleni. Dinleniyorum sürekli her katta yaşlı teyzeler gibi oldum. Hala iyileşemedim buarada öksürük tam gaz devam ediyor geceleri beni uyandırıyor. Kaburgalarım da cok acımaya başladı artık öksürmekten. Sağımdan soluma dönerken cok zorlanıyorum. Bir de kilo verdimBebeğim geri kalıcak diye endişeleniyorum. Bu zamana kadar cok iyi gelmiştik bu ay bu hastalık sanırım yediğimin içtiğimin enerjisini aldı... kilo kaybım var
Canım benim ya kaç kilo verdin? Eğer çoksa bence doktorunla görüş. Değilsede bol bol meyve ye, ceviz,pekmez tüket. Onlar gerçekten kilo alımına çok yardımcı oluyor. Korkma Allahın izniyle bebişine birşey olmaz. Kilo vermene üzüldüm ama
Bu aralar benimde canım birşey yemek istemiyor hasta değilim ama bıraksalar sabahtan akşama kadar aç durabilirim. Ama bebiş için mecbur yemeye çalışıyorum.
Canım ben artık merdiveni bırak yolda yürürken bile dinlene dinlene yürüyorum. Nefes nefese kalıyorum. Eşime diyorum iyiki şimdiye kadar az kilo aldım daha fazla alsaymışım beni vinçle falan kaldırıcaktın yerimden diye:) İnan bacaklarım artık taşımıyor beni.
Bizim velet beni kesinlikle sağıma yatırmıyor ya. Sağ tarafımda neresi varsa artık o tarafa döndüğüm anda kıpırdamaya başlıyor tekme atıyor falan mecburen sürekli soluma yatıyorum bazen ağrı ve uyuşmadan uykumdan uyanıyorum.
Randevumu aldım bugün 24 nisana. Kısmetse o zaman 33. haftamda olucam nst'ye sokarlar dedi çoğu kişi bakalım artık ne olucak. Oğluşumu çok özledim biran önce perşembe gelsede görsem.
Yol arkadaslarım oldunuz gerçekten bana Esracım ve Senemcim.. Artık cok daha cabuk yoruluyorum. Merdiven çıkmak ise bana en zor geleni. Dinleniyorum sürekli her katta yaşlı teyzeler gibi oldum. Hala iyileşemedim buarada öksürük tam gaz devam ediyor geceleri beni uyandırıyor. Kaburgalarım da cok acımaya başladı artık öksürmekten. Sağımdan soluma dönerken cok zorlanıyorum. Bir de kilo verdimBebeğim geri kalıcak diye endişeleniyorum. Bu zamana kadar cok iyi gelmiştik bu ay bu hastalık sanırım yediğimin içtiğimin enerjisini aldı... kilo kaybım var
Canım benim ya kaç kilo verdin? Eğer çoksa bence doktorunla görüş. Değilsede bol bol meyve ye, ceviz,pekmez tüket. Onlar gerçekten kilo alımına çok yardımcı oluyor. Korkma Allahın izniyle bebişine birşey olmaz. Kilo vermene üzüldüm ama
Bu aralar benimde canım birşey yemek istemiyor hasta değilim ama bıraksalar sabahtan akşama kadar aç durabilirim. Ama bebiş için mecbur yemeye çalışıyorum.
Canım ben artık merdiveni bırak yolda yürürken bile dinlene dinlene yürüyorum. Nefes nefese kalıyorum. Eşime diyorum iyiki şimdiye kadar az kilo aldım daha fazla alsaymışım beni vinçle falan kaldırıcaktın yerimden diye:) İnan bacaklarım artık taşımıyor beni.
Bizim velet beni kesinlikle sağıma yatırmıyor ya. Sağ tarafımda neresi varsa artık o tarafa döndüğüm anda kıpırdamaya başlıyor tekme atıyor falan mecburen sürekli soluma yatıyorum bazen ağrı ve uyuşmadan uykumdan uyanıyorum.
Randevumu aldım bugün 24 nisana. Kısmetse o zaman 33. haftamda olucam nst'ye sokarlar dedi çoğu kişi bakalım artık ne olucak. Oğluşumu çok özledim biran önce perşembe gelsede görsem.
Şu yazını görünce çok güldüm aynı şekilde sağ tarafa bir yatayim rahatsız mi oluyor bilmiyorum bir tekmelemeye başlıyor koluyla bacagiyla ben sola donene kadar vuruyor, bende en rahat sağ tarafima yatıyorum ama uyutmuyor dönene kadar zaten secenek hakkimiz fazla yok ya sağ ya sol o hakkida teke düşürüyor beyefendiler:) geçen haftalarda daha istahliydim bu hafta mide yanması, bulantı, duygusallik kesiyor hep iştahı.
Hadi Allah kavuştursun az kaldı randevuna:)
Canım ben 1.5 kg verdim... Cumartesi günü bizim randevumuz bakalım doktor ne diyecek. Yavrucum geri kalmışsa üzülürüm başka bişeye değil... Ben de sürekli sola yatınca uyuşuyor kolum falan mecbur arada sağa dönüyorum. Benden 5 gün sonra randevun. Allah inşallah hayırlı haberler duyurur hepimize.Ben bu gidişimde nst ye almaz gibi geliyor bizimki genelde şikayet olmadıkça 34 35 te alıyormuş nst ye. oğlumu özledim ve merak ediyorum bende yaa... Bu arada gece kabuslarla uyanıyorum. Saçma sapan şeyler görüyorum, katiller ölüler falan. Biliğin gerilim filmi gibi. Ben çok gerilim korku filmi izlerdim hamilelikten önce. Aynı onlara benzer rüyalar görmeye başladım. Ağladım bu gece yarısı cünkü çok korkmuştum. Eşimi falan uyandırdım. Ay şu adamcagızlara da acıyorum... :)
Kızlar çok kötüyüm çok... Dün merkezden annemlerden gece döndük. 1 Haftadır sağ kaburgamda ve hfif yanında bıçak saplaması gibi batma vardı. Öksürdükçe oluyordu ama cok rahatsız edici değildi. Dün doktora da sordum ki o zaman da cok üzerinde durarak sormadım çünkü bir tek öksürükte acıyordu. O da bunun normal olduğunu bebeğin büyüdüğünü söyledi.
Ama gelin görün ki... Eve girdik ve ben dedim fena oluyorum. Eğilirken yatakta her poziyonda resmen bağırmaya başladım. Sola yatıyorum o halde bile nefes alırken öyle bir bıçak saplanıyor ki sanki ölüyorum sanırsınız. Bağıra bağıra çığlıklarla geceyi geçirdim. Gece boyunca 2 saatlik uykum inanın yok. Bırakın sağa yatmayı sırt üstü bile şöyle 1 2 dakikalık döneyim dedim kıyametleri kopardım dönemedim. Solum uyuştu. Sabah da 7 de oturdum artık ağlamaya başladım.
Çünkü anlatamam ya size cok cok kötü. ŞUan bile acıyor. Daimi bir batma var orda ama bazen nefes almalarda,öksürükete, hıçkırıkta ve her adımda, eğilmede oturmada tuvalette inanılmaz bir bıcak yiyorum. Bu durumda bebeğin kaburga kemiklerimi incittiğini düşünmeye başladım. Var orada bişey. Çünkü azalacağına arttı diye düşündüm. Radyoloji röntgen çekmez dolayısıyla kemikte hasar var mı varsa ne oalcak ameliyat mı olacagım doğum sonrasında diye düşünmekten kafayı sıyırdım.
Sonra nete girdim hamilelikte kaburga batması diye yazdım benzerlerimi gördüm. Çok var sağ kaburgasından rahatsız olan. Bebek büyüdükçe başını genelde sağa yaslarmış o da o hissi verirmiş daimi bir acı olurmuş diye ama bazılarında da böbrek büyümesi vs organlarda da hasar oluyormuş. Bi de bunu okudum.Napıcam bilmiyorum. Eşim bugün görevli akşama kadar sınav görevlisi. Suyumu almak için bile kalkamıyorum.
Allahtan yarın doğum iznine ayrılmak için buradaki devlet hastanesinden randevu almıştık Orda doktora söylemek için sabırsızlanıyorum. O da ilgilenir mi onu da bilmiyorum. Durum bu. Ağlamaktan bağırmaktan telef oldum. Yaşadığım en berbat hamilelik gecemdi ama en berbatı. Şuan açım ama birkaç kere kalkmayı denedim çığlıklar içinde geri yattım. Eğer doğuma kadar böyle olacaksam işim çok zor.
Buarada bu kadar dertten bebekle ilgili kontrolü yazmayı unuttum. Dün kontrolümüz vardı 32+1 dik, maşallah oğlum iyiymiş. Bize güzel birkaç poz da verdi. kilosu 2 yi geçmiş maşallah. Herşey iyi normal dedi doktorumuz şükür. Sonra doğumu sordu sezeryan olacaksa bi normal tarihinden 1 hafta önce alırız bir terslik olmazsa dedi. Bir de NST ye bağlamadı beni. Öküsürüğüm için napabilirim diye sordum. LAgropen diye bir antibiyotik verdi zararı yok içebilirsin dedi.
Ben de durumlar bunlar kızlar...
Kızlar çok kötüyüm çok... Dün merkezden annemlerden gece döndük. 1 Haftadır sağ kaburgamda ve hfif yanında bıçak saplaması gibi batma vardı. Öksürdükçe oluyordu ama cok rahatsız edici değildi. Dün doktora da sordum ki o zaman da cok üzerinde durarak sormadım çünkü bir tek öksürükte acıyordu. O da bunun normal olduğunu bebeğin büyüdüğünü söyledi.
Ama gelin görün ki... Eve girdik ve ben dedim fena oluyorum. Eğilirken yatakta her poziyonda resmen bağırmaya başladım. Sola yatıyorum o halde bile nefes alırken öyle bir bıçak saplanıyor ki sanki ölüyorum sanırsınız. Bağıra bağıra çığlıklarla geceyi geçirdim. Gece boyunca 2 saatlik uykum inanın yok. Bırakın sağa yatmayı sırt üstü bile şöyle 1 2 dakikalık döneyim dedim kıyametleri kopardım dönemedim. Solum uyuştu. Sabah da 7 de oturdum artık ağlamaya başladım.
Çünkü anlatamam ya size cok cok kötü. ŞUan bile acıyor. Daimi bir batma var orda ama bazen nefes almalarda,öksürükete, hıçkırıkta ve her adımda, eğilmede oturmada tuvalette inanılmaz bir bıcak yiyorum. Bu durumda bebeğin kaburga kemiklerimi incittiğini düşünmeye başladım. Var orada bişey. Çünkü azalacağına arttı diye düşündüm. Radyoloji röntgen çekmez dolayısıyla kemikte hasar var mı varsa ne oalcak ameliyat mı olacagım doğum sonrasında diye düşünmekten kafayı sıyırdım.
Sonra nete girdim hamilelikte kaburga batması diye yazdım benzerlerimi gördüm. Çok var sağ kaburgasından rahatsız olan. Bebek büyüdükçe başını genelde sağa yaslarmış o da o hissi verirmiş daimi bir acı olurmuş diye ama bazılarında da böbrek büyümesi vs organlarda da hasar oluyormuş. Bi de bunu okudum.Napıcam bilmiyorum. Eşim bugün görevli akşama kadar sınav görevlisi. Suyumu almak için bile kalkamıyorum.
Allahtan yarın doğum iznine ayrılmak için buradaki devlet hastanesinden randevu almıştık Orda doktora söylemek için sabırsızlanıyorum. O da ilgilenir mi onu da bilmiyorum. Durum bu. Ağlamaktan bağırmaktan telef oldum. Yaşadığım en berbat hamilelik gecemdi ama en berbatı. Şuan açım ama birkaç kere kalkmayı denedim çığlıklar içinde geri yattım. Eğer doğuma kadar böyle olacaksam işim çok zor.
Buarada bu kadar dertten bebekle ilgili kontrolü yazmayı unuttum. Dün kontrolümüz vardı 32+1 dik, maşallah oğlum iyiymiş. Bize güzel birkaç poz da verdi. kilosu 2 yi geçmiş maşallah. Herşey iyi normal dedi doktorumuz şükür. Sonra doğumu sordu sezeryan olacaksa bi normal tarihinden 1 hafta önce alırız bir terslik olmazsa dedi. Bir de NST ye bağlamadı beni. Öküsürüğüm için napabilirim diye sordum. LAgropen diye bir antibiyotik verdi zararı yok içebilirsin dedi.
Ben de durumlar bunlar kızlar...
Canım benim msjini okurken o kadar kötü oldum ki geceyi resmen seninle yaşadım gözlerim doldu agliycak gibiyim suan kıyamam ne kadar canın yanmış Rabbim sifa versin mutlaka vardır bir çaresi ya öyle çekilir mi her gece ahh bu afacanlar gelecekler de gelene kadar da okuyacaklar canimiza.hic kalkma sürekli dinlen keşke elimden bir şey gelseBebeğin iyi olması teselli oldu ama aklım sende kaldı, fırsat buldukça yaz habersiz bırakma bizi olurmu canım . Bende yirmili dişten çekiyorum resmen delindi et içerden diş görünüyor canıma okudu 5 gündür. Anne olmak, annelik hakkı böyle böyle oluyormuş kuzum işte..
Ah canım benim ya okurken sanki benimkide ağrıdı. Aklına kötü şey getirme sakın büyük ihtimal bebek büyüdüğü için baskı yapıyordur etrafımda birkaç kişiden duymuştum bu şikayeti. Canım ya o kadar kötüsün madem izinede ayrılıcaksın acaba annen falan gelip baksa sana iyi olana kadar. En azından sende yatar toparlanırsın canım. Çünkü bu ağrıyla sen iş falanda yapamazsın, yapsan bile kendini çok orlamış olursun. Yani benim aklıma böyle birşey geldi.
Bu arada oğluşuna kocaman birdiyorum. Bak kilo verdiğin için bebişine birşey olurmu diye üzülmüştün. Ama delikanlı hiç etkilenmemiş yavrum büyümeye kilo almaya devam etmiş ne güzel. Darısı bizim başımıza. İnşallah bende güzel haberler alırım böyle.
Bugün doktora gidip izne ayrıldım şükür canım.. Eşim yarın için de rapor aldı çünkü göğüs hastalıklarına gideceğiz yarın inşallah. Şu kaburga ağrısına belki de öksürük sebep oluyordur diye. İnan gecelerim berbat. Esraya da yazmıştım. Kendim destekle bile olsa dönemiyorum kalkamıyorum!!!! Eşim kaldırıyor yataktan. Bu kadar beter hale geleceğimi tahmin bile edemezdim. Simdi beni oturttu yataga kendisi benim okula raporumu götürmeye gitti. O gelince de yemek yapar heralde. Ben şuan ona muhtacım burda böyle oturtuldum... Annem ablamın bebeğine bakıyor diye gelemiyor... Çok küçük bir ilçede yaşıyorlar bakıcı bulamadılar eğer bulsalardı şu 1 ay kadın bana gelecekti...
İş yapmıyorum yapamıyorum zaten. Haftasonu annemlerden gelince eşyaları falan eşim yerleştirdi aldıklarımızı ve kendi oraya götürdüğümüz kıyafetleri falan. Mümkün değil yapmam...
Tek tesellim oğlum zaten. Maşallah dediğin gibi korktuğum başıma gelmedi iyiymiş şükür durumu.Oğlum için bebek şekeri aldık lavantası yani, kapı süsü aldık üstüne ismini keçe harflerle yazdık falan haftasonum çok iyiydi. Ne zamanki pazar aksamı döndük ve yattık başladı.
Bakalım yarın doktor ne diyecek... Bugün gördüm gerçi o hastaneyi, inan içeride 5 hasta olduk. Biri menopoza girmiş onu anlatıyo ben içerde karnıımı actım bekliyorum bana rapor yazılırken baska hasta aldı onun sancısı gelmiş birine cocuk için ilaç yazılıyor... Bu ne dedim ya. Ne biçim bir sağlık sistemimiz var.. Şükür ki buraya devamlı gelmiyorum dedim.
Canım benim ya okudukça böyle çok üzülüyorum. Keşke yakın olsaydıkda gelip yardım edebilseydim.Anneciğinin gelememeside kötü olmuş. Umarım doktordan güzel haberlerle dönersin canım benim. Birde onun için kafanı yormazsın inşallah.
Allahtan yarın bir tek tören için gidicek eşin okula perşembede tatil bari yanında kalıcak yardım eder sana. Gerçi ilköğretimde mi öğretmen bilmiyorum ama. Canım hiç iş yapma zaten boşver h. sonu falan eşin yapsın artık sen yerinden kalmamaya çalış bol bol dinlen.
Canım ben hep şöyle dua ederim hem kendim için hem etrafım için Allahım devlet hastanesine düşürmesin. Eğer ki gitmek zorunda kalan olursada Allahım yardımcıları olsun diye. Gerçekten şanslıyız ki özele gitme imkanımız var. Etrafımdan böyle şeyler duydukça şükür ediyorum.
Ayyyyy bizde doktor kontrolü için gittiğimizde bakıcaz kısmetse bebek şekeri. Tabi herşey bana bağlı çünkü artık çok çabuk yoruluyorum ve yine çok sık tuvaletim geliyorum. Bebek şekerinde kafamda birkaçsor var canım mademsiz aldınız sana sorayım. Şimdi bizim oğlanın ismini daha malesef kesinleşiremedik biz birde doğum tarihi kesin değil ya onları üstüne nasıl yazdırıcaz? Siz nasıl yaptırdınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?