- Konu Sahibi nazlisandal
-
Bu gece diğer gecelere nazaran dahga rahattım çok şükür. Kaburga batma ve ağrılarım vardı ama ya alışmaktan yada azaldığından uyuyabildim. Diyorum eşime bunlar sanırım doğum sonrası sancılar için benim vücudumu ağrı cekmeye alıştırıyor. Eşim lisede olduğu için ona yarın tatil perşembe okul var. Olsun enazından yarın da yanımda.. Düşünmen yeter canım ya ne güzel demişsin yakın olsaydık diye.
Bugünkü doktor baya ilgilendi. Kendi doktorumun verdiği antibiyotige devam dedi ve şurup yazdı. Bir de ilk kez duyduğum solunum testine yolladı. Nefesin yetersiz dedi. Orda çıkan sonuca göre. Bir tane fısfıs verdi. İçime çekecekmişim şu astımlıların kullandığından. Astım da yok ama. Kaburga ağrılarıma da öksürük cok büyük etken dedi. Bir yandan bebek bir yandan geçmeyen öksürük böyle yapmış dedi.
Aynen dediğin gibi iyi ki özele gitme imkanımız var çok şükür oradakilere Allah gercekten sabır versin...
Aynı soruları ben de bebek şekeri almaya gittiğimiz adama sordumO yüzden hiç şaşırmadım bunda da aynı düşünmemize. Şöyle oluyormuş. alıyorsun yada sipraşi ediyorsun hazırda yoksa şu kaadar şu modelden diye. Orda bekliyor bir poşette adını yazıyorlar senin. Yada kendin alıp eve getiriyorsun. Biz almayı tercih ettik 1.5 ay orda beklemesin diye. Sonra isim ve tarih kesinleşince adama geri götürcez isimle tarihi bastırıp zımbalayıp geri vereceklermiş inşallah. Her yer böyle yapıyormuş. Ücret almıyorlar tabi. 20 dakikalık iş o dedi adam. İster burda bırakın ister alın gidin evinizde dursun belli olunca getirirsiniz dedi biz de getirdik. Çünkü tüylü bişey benimki, poşette tüyler yatışacak kaç gün var sonuçta diye. Eve gelince tepsiye dizdik tüyleri uçuşuyor şimdi :)
Aaaah ahhh. O yorgunluğu sorma. İnan ki az bi yürüyeyim nefes nefese kalıyorum ve bacağım uyuşuveriyor hemen. Kaç kere dinlendik kaç kere bu işler için gezerken... Bir de dediğni gibi carsıda on kere tuvalete girme de cabası. Ben mi cok cabuk yoruluyorum dedim millet mi daha enerjik hamile anlamadım
Canım benim gelmiş geçmiş olsun inşallah. Rahat uyumana sevindim bende senden haber bekliyordum. Bakarsın böyle böyle geçer ağrın.
İçe çekilen ilacın adı diskus mu? Şöyle yuvarlak mor renkli birşey? Birde canım şöyle birşey duymuştum ben bebek doğum kanalına girince annenin kaburgasınada baskı yapıyormuş.Belki seninki öksürükle birleşti ve bu ağrı ortaya çıktı. Aman öyle kötü birşey çıkmamasına sevindim canım benim.
Benim eşim ilköğretimde olduğu için perşembe günüde okul yok ondan doktora gidicez o gün ve bende raporumu alıcam sonunda.
Aaaaaayyyy sende mi tüylü aldın ayol bende tüylü birşey istiyordum bu kadar olur yahu. İçim rahatladı şimdi demek ki öyle yapılıyormuş bende düşünüyordum nasıl olucak diye o zaman bizde öyle yaparız.
Canım valla bende anlamadım enerjik hamileler nerden buluyorlar o enerjiyi. Yahu ben iki adım atıyorum üçüncüde oturmak zorunda kalıyorum. Şimdi kara kara düşünüyorum perşembe gününü bizde çarşıya gidicez ha deyince tuvalette bulunmuyor orda ne yapıcam bilmiyorum valla. Ama gitmemizde lazım çünkü ben gün geçtikçe iyice ağırlaştığımı hissediyorum.
Çok sağolasın canım. Dediğin gibi belki böyle böyle geçecek. Şükür daha iyiyim. İçe çekilen ilacın adı Alvesco. İlk kez kullanacağım ben de bunu.
Veeee yine aynı :) Çok güzel tüylüler ben çok beğendim, inşallah sen de gönlüne göre bişey beğenirsin :)
Demek sizin de randevunuza az kaldııı heyecan doruktadır şimdi. Bizim doktor bir de 4 boyutlu görüntüledi baya burnunu gözünü cenesini gördük :) İnşallah sizinki de öyle yapar. Daha da önemlisi güzel ve hayırlı haberlerle dönersin bizleri de merakta koyma :)
Eğer kendini cok da gezmeye müsait hissetmezsen çıkma canım, sonra benim gibi olursun Allah korusun. Biz de dediğin gibi iki yürüdük iki dinlendik sonra tuvalet aradık. Ne sinir bişey. Sürekli Wc arıyor gözümüz :)
Aslında çok güzel ve çok özel bir dönemdesiniz. Kafanızı meşgul etmeniz gerek. Ben yerinizde olsam bebekle ilgili kitaplar okur araştırmalar yapardım. Hem onu uzman bir şekilde yetiştirirsiniz hem de bu dönemlerde daha kolay zaman geçirirsiniz. Bir ay boyunca izlemek için film listesi yapabilirsiniz. Spora başlamanızı tavsiye ederim. Kısa yürüyüşler olabilir. Hem aşırı kilo almazsınız hem de yürümek psikolojinize iyi gelecektir. Umarım en yakın zamanda geçer bu durum. Bu dönemde araştırın öğrenin spor yapın.
Teşekkür ederiz artık doğurmak üzereyiz :)
Banada 4 yıl öncesinde böyle bir ilaç vermişlerdide ondan sordum aynısı mı diye ama değilmiş. Umarım tez zamanda iyi olursun canım benim.
Ayyy evet ya heyecan dorukta 25 marttan beri görmüyorum oğluşumu. Bugünde çok kıpırdamadı biraz ondan moralim bozuk gibi biran önce gelse şu perşembe diyorum. Benim bu ara ağrılarla yine aram pek iyi değil ayrıca. Ondan da gelmesini istiyorum zamanın. Umarım dediğin gibi güzel haberlerle döneri canım benim.
İnşallah bizde beğenirizde bir iş daha bitmiş olur. Zaten kendimi iyi hissetmezsem gitmem çarşıya o zaman internete kalırız artık şeker için.
Ay bu ara bende şu başladı birden bire yanıp birden bire üşüyebiliyorum. Çok tuhaf oldum ya sende de var mı canım böyle birşey? Evde resmen soyunup giyinmekten bir hal oldum
Cinsiyeti nedir
Sakın hemen moralini bozma bazen oluyor öyle. Ben de yataktan kalktım bugün aa baktım kıpırtı yok panikledim sonra içerden annee hemen paniklemesene! der gibi bir iki minik hareket geldi :) Oyyy ağrılar ağrılar... Bak bugün hastane dönüşü rahmin oralarda alt karında yani öyle sıkı ağrılar oldu ki yürürken dedim şimdi doğurcam sanırım. Ağrılar cok arttı. Aaaa demek sen de öylesin. Ben kendime Tövbe Yarabbim Menopozlu diyorum artık. Menopozlular gibi bir terleme bi üşüme yaşıyorum. Annem de böyle olurdu menopoza girdiğinde. Demek ki hormonal bişey. Ben de kendime özgü diye düşünüyordum.
İnternette de uygun fiyata güzel bebek şekerleri var. Herşey olur bi şekilde, önemli olan sağlıklı olmamız canım benim.
İnşallah hpimiz sağlıkla sonuna kadar götürürüz bu işi
Banada 4 yıl öncesinde böyle bir ilaç vermişlerdide ondan sordum aynısı mı diye ama değilmiş. Umarım tez zamanda iyi olursun canım benim.
Ayyy evet ya heyecan dorukta 25 marttan beri görmüyorum oğluşumu. Bugünde çok kıpırdamadı biraz ondan moralim bozuk gibi biran önce gelse şu perşembe diyorum. Benim bu ara ağrılarla yine aram pek iyi değil ayrıca. Ondan da gelmesini istiyorum zamanın. Umarım dediğin gibi güzel haberlerle döneri canım benim.
İnşallah bizde beğenirizde bir iş daha bitmiş olur. Zaten kendimi iyi hissetmezsem gitmem çarşıya o zaman internete kalırız artık şeker için.
Ay bu ara bende şu başladı birden bire yanıp birden bire üşüyebiliyorum. Çok tuhaf oldum ya sende de var mı canım böyle birşey? Evde resmen soyunup giyinmekten bir hal oldum
Alın size bir menopozlu daha:)) aynen Senem gibi giyinip cikarmaktan bir hal oldum nasıl yanıyorum anlatamam. Sizden birkaç hafta geriden gelsem de yasadiklarimiz aynı kaç gündür hem aklımda hem dilimdesin oturup kalkıp Nazlı napti nasıl oldu diyip duruyorum. Benim diş senin ağrılar hafifledi çok şükür, dönem dönem birseyler yaşıyoruz anlaşıldı sonuna kadar böyle gidicez . Rabbim sagsalim yavrularimiza kavuşmayı nasip etsin inş . Ben de 30. hafta içindeyim hareketlerim baya agirlasti, gece yatıyorum uyuyamiyorum gündüz uykulu yorgun kalkiyorum, mide bulantilari geri geldi çok değil ama var yine . Bir de bazen bebegin normalden fazla hareket ettiğini hissediyorum korkuyorum . Arada kabus görüyorum saçma sapan rüyalar, duygusallik normalin ötesinde zaten:)
Bende içimden çok geçirdim biliyormusun canım keşke yakın olsaydık yardıma giderdim hemen dedim ama elimizden uzaktan üzülüp dua etmekten başka bişey gelmiyor:/
Canım benim siz şanslisiniz ayda bir görebiliyorsunuz yavruları ben artık göremiyorum bütün testleri yaptıktan bebek harekete geçtikten sonra artık sadece kalp sesini dinleyebiliyoruz, herhangi bir komplikasyon anormal bir durum olmadıkça ultrasona sokmuyorlar haliyle boyu kaç kilosu kaç bilemiyorum o kadar da merak ediyorum ki, birara kilo alıyordum. Bu aralar durdu o hızlı artış bebek çok hareketli korkuyorum normal mi diye. 2 hafta da bir doktor kontrolünde var hersey normal diyor bunun dışında dogana kadar goremeyecegim sanırım.
inss sorunsuz sıkıntısız yavrunu göreceksin canım benim bizim yerimiz de bak:))
Bu kadar güzel haberlerden sonra size kkkkoooccamannn bir maasallah diyorum canım benim moral oluyor böyle haberler alinca sizden . Iyi 1 ay rahatsın doktora gitgel yok en azından, bir güzel dinlen, ağrıya sebep olcak birsey yapma hazır alacaklarını da tamamladın bundan sonra güzel güzel oglusunu bekle:))Selam kızlar dün kontrolümüz vardı biliyorsunuz. Çok şükür herşey çok güzel çıktı. Oğluşum maşallah 2 kg geçmiş. Doktor haftasıyla uyumlu dedi. İç organlarına falan baktı gelişimi iyi bir sıkıntı yok dedi. Yüzünü göstermek için adamcağız baya bir uğraştı ama bizim sıpa o kadar gizem dolu ki bir türlü göstermedi artık doğumda görücez bu gidişleDoktorumuz nst'ye sokar diye düşünmüştüm ama gerek görmedi. Ayrıca erafımdaki herkes 32. haftadan sonra 2 haftada bir çağırır doktorun dediler ama bizim doktor 37. haftada çağırdı yani bir ay sonra. O kadar sık gelmeni gerektiricek bir durum yok ortada dedi. Doğum konusunu sorduk daha birşey söyleyemem bunun için erken ama 37. haftada çatı muaynesi yapıcam o zaman konuşuruz nasıl olacağını dedi. Yani kızlar 37. hafta benim için büyük gün olucak. Bir yandan doktorumu daha çok sevdim bazı doktorlar gibi hemen sezeryan olucaksın demedi. Çatı muaynesiyle ilgili okuduğum şeylerden ötürü biraz tırstım ama. Ağrılarımı sorduğumda bunlarda normal artık 33. haftandasın yalancı kasılmaların olucak bunun için bol bol dinlen dedi. Eğer dinlendiğin halde geçmez ve artmaya devam ederse beni ara dedi. Ama sanmıyorum oğlunun sana erkenden gelip süpriz yapacağını bunu gerektiren bir durumun yok dedi. Doktorumuzdan dün mutlu bir şekilde ayrıldık anlayacağız.
Hazır bu kadar güzel şeyler duyduktan sonra bende kendimi iyi hissedince çarşıya gidelim dedik. Bebek şekeri aldık Nazlıcım bende tüylü aldım
Oğluma uyku seti falan aldık. Kendime göğüs ucu kremi, göğüs ucu kouruyucusu aldık. Ama resmen haşatım çıktı. Dün eve kendimi nasıl attığımı hatırlamıyorum bile. Ellerim ayaklarım davul gibi şişmişti. Bugün bile kendimi o kadar yorgun hissediyorum ki her yerim sızlıyor. Eşime dedim iyi ki büyük şeyleri önceden almışız onlar için daha fazla dolaşmıştık o zaman, şimdiye kalsaymış kesinlikle o kadar dolaşamazmışım. Şükür ki artık evdeyim ve bol bol dinlenicem.
Bizden haberler böyle kızlar.
Umarım sizlerde iyisinizdir. Nazlıcım ağrıların nasıl oldu aklım hep sende.
Gördüğümüz için evet şanslıyız canım ama yurtdışı biliyorsun sağlık konusunda cok daha hassas ben sizin uygulamanın doğru olduğunu düşünüyorum bu yüzden. Kimbilir belki yıllar yıllar sonra ultrasona bu kadar sık girmenin zararları ortaya cıkar ve yasaklanır gerekli olmadıkca kullanımı. Kilosunu boyunu takip edip duruyoruz evet bu hafta şu kadar olmalı acaba oldu mu geri mi ileri mi derken bi evham işte ama güzel :)
Bak o kilo artışının durması normal heralde, ben de yazmıştım hatırlarsan kilo verdim diye hasta olmasam belki vermezdim ama almazdım da. Artış cok yavas bende hatta durdu gibi. Bebeğin en hareketli olduğu hafta 32 ve 33. haftalarmış ki bizimki bunu ispatlıyor maşallah. Bak o haftalarda daha da hareket ettiğini göreceksin. Herşeyin normal olması cok güzel birsey Esracım bunu duymuşsun ya daha ne :)
Ben de aslında doktor kontrolümün 2 haftada 1 olacagını düşünmüştüm 30 u geçtikten sonra. Cok ilginçtir ki 32 +1 de kontrole gittik doktor bir sonraki randevuyu gene 1 ay sonraya verdi...36 +1 düşün. Bana cok geç bir tarih geldi böyle orda kalakaldım... Ama şimdi doktorun işine de burnumu sokmak istmemedim. Eşim de gerekli görseydi daha erken çağırırdı merak etme diyor. Ablamı aynı doktor 15 günde 1 cagırmıştı 30dan sonra
Bu kadar güzel haberlerden sonra size kkkkoooccamannn bir maasallah diyorum canım benim moral oluyor böyle haberler alinca sizden . Iyi 1 ay rahatsın doktora gitgel yok en azından, bir güzel dinlen, ağrıya sebep olcak birsey yapma hazır alacaklarını da tamamladın bundan sonra güzel güzel oglusunu bekle:))
Selam kızlar dün kontrolümüz vardı biliyorsunuz. Çok şükür herşey çok güzel çıktı. Oğluşum maşallah 2 kg geçmiş. Doktor haftasıyla uyumlu dedi. İç organlarına falan baktı gelişimi iyi bir sıkıntı yok dedi. Yüzünü göstermek için adamcağız baya bir uğraştı ama bizim sıpa o kadar gizem dolu ki bir türlü göstermedi artık doğumda görücez bu gidişleDoktorumuz nst'ye sokar diye düşünmüştüm ama gerek görmedi. Ayrıca erafımdaki herkes 32. haftadan sonra 2 haftada bir çağırır doktorun dediler ama bizim doktor 37. haftada çağırdı yani bir ay sonra. O kadar sık gelmeni gerektiricek bir durum yok ortada dedi. Doğum konusunu sorduk daha birşey söyleyemem bunun için erken ama 37. haftada çatı muaynesi yapıcam o zaman konuşuruz nasıl olacağını dedi. Yani kızlar 37. hafta benim için büyük gün olucak. Bir yandan doktorumu daha çok sevdim bazı doktorlar gibi hemen sezeryan olucaksın demedi. Çatı muaynesiyle ilgili okuduğum şeylerden ötürü biraz tırstım ama. Ağrılarımı sorduğumda bunlarda normal artık 33. haftandasın yalancı kasılmaların olucak bunun için bol bol dinlen dedi. Eğer dinlendiğin halde geçmez ve artmaya devam ederse beni ara dedi. Ama sanmıyorum oğlunun sana erkenden gelip süpriz yapacağını bunu gerektiren bir durumun yok dedi. Doktorumuzdan dün mutlu bir şekilde ayrıldık anlayacağız.
Hazır bu kadar güzel şeyler duyduktan sonra bende kendimi iyi hissedince çarşıya gidelim dedik. Bebek şekeri aldık Nazlıcım bende tüylü aldım
Oğluma uyku seti falan aldık. Kendime göğüs ucu kremi, göğüs ucu kouruyucusu aldık. Ama resmen haşatım çıktı. Dün eve kendimi nasıl attığımı hatırlamıyorum bile. Ellerim ayaklarım davul gibi şişmişti. Bugün bile kendimi o kadar yorgun hissediyorum ki her yerim sızlıyor. Eşime dedim iyi ki büyük şeyleri önceden almışız onlar için daha fazla dolaşmıştık o zaman, şimdiye kalsaymış kesinlikle o kadar dolaşamazmışım. Şükür ki artık evdeyim ve bol bol dinlenicem.
Bizden haberler böyle kızlar.
Umarım sizlerde iyisinizdir. Nazlıcım ağrıların nasıl oldu aklım hep sende.
Canım benim içini ferah tut bir sorun görse iki hafta da bir çağırdı, hiçbirşey takma kafana ins hersey yoluna gidecek. Bol bol da dinlen ağrılar zaten çok yordu seni bundan sonra ikinizin de dinlenmesi gerekiyor ki sag salim zamanında dogsun yavrucaklar, keyfine bak ve düşün az kaldı kısa bir süre sonra kucağımiza olacaklar Inssssss:)) o zamanki muhabbeti de duyar gibiyim " ay sütüm gelmedi, kilo alıyor ama yavaş sanki" :))bizde evham bitmezzzz:)
Ne mutlu sana güzel haberlerle dönmüşsün canım inan cok mutlu oldum ben de yazını okuyunca. Senin oğlan baya bi gizemli oldu ya.. :) Bizimki yüzünü gösterdi bikaç kez enazından. Bak senin de doktorun bir ay sonraya randevu vermiş aynı ben gibi. Ben de Esraya onu yazımıştım genelde 15günde 1 gidiyorlar 30dan sonra bizim niye böyle oldu diye. Demek ki şükür sorun yok doktorlarımız böyle uygun gördü. Çatı muayenesi kendini kasmazsan rahat geciyormuş yazıyorlar. Kişiye göre değşiyor acısı demişler inşallah kendini kasmazsan rahat olursun canım.
Bebek şekeriii :) Hadi hayırlı olsun, tüylüler gerçekten çok güzel :) Aynen büyük şeyleri erken halletmek iyi olmuş. Birkaç şey kaldı bizim de.İnternetten alınacak onlar da. Ha bugün ha yarın derken almadık daha. Yaa ben artık mehteran gibiyim iki yürüyorum 1 duruyorum. Çok çabuk yoruluyorum.
Bir de ağrılarım baya düzelmişti ama dün gece gene canıma okudu ağrılar. Niye böyle oluyor niye geçmedi bilmiyorum kafam karışıyor.
Acaba bir de dahiliyeye gitsem de iç organlara mı bakılsa ultrasonla diyorum onlarda mı bişey var acaba demekten kendimi alamıyorum. İnanın ağrı içinde kıvrandım dün gece. Sabaha karsı dalmışım uykuya.
Çok teşekkür ederim canım benim. Ay evet ya bizim velet kendini çok güzel gizliyor cinsiytini bile 21. haftada öğrenebilmiştik bizim velette böyle olucak demek ki:)
Aaaaa senin doktorunda mı 1 sonrasına çağırdı. Oh be bende rahatladım. Doktoruma çok güveniyorum ve çok seviyorum ama yinede dün bir soru işareti olmuşmuştu kafamda neden çağırmadı diye. Şükür ki herşey normal olduğu için ikimizide çağırmamışlar. Aslında böylesi daha iyi az ultrasona maruz kalıyoruz.
Aman sorma dün abartısız 10 yerde oturmuşumdur. Yok yani kesinlikle dinlemeden yürüyemedim. Eşime dedim ya beni sürükle ya da bir yere oturalım:)
Tabi böyle oluncada daha erken bitmesi gereken işler baya bir zaman aldı çok geç geldik eve.
Ah be canım ya ne güzel hafifledi demiştin. Evde çok fazla iş falan mı yapıyorsun? Yani bu ağrıların hafifleyene kadar biraz işleri askıya al. İnan bugün ben iki iş yapıyorum hoooppp ondan sonra koltuğa uzanıyorum. Aman ev dağınık kalırsa kalsın valla oğlumun ve benim sağlığımdan daha önemli değil diyorum. Zaten dünden turşum çıktı. Aklına kötü şeyler getirme iç organlarıma birşey oldu falan diye. Dediğim gibi bol bol dinlemeye gayret et belki o zaman hafifler ve geçer.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?