Hamilelikte 2. ayım ve bunalım kapımda :(

Aman en güzelini yapıyorsun boşver zaten az zaman kaldı eşin idare eder artık. Benimde sol tarafım aynı gece bazen o kadar uyuşuor ki sağıma yatayım azıcık diyorum ama bizim velet kesinlikle o tarafıma yatırmıyor. Meğersem çocuğumun kafası sağ kasığımın ordaymış ve bacaklarıda sağ göğsümün altındaymış ondan rahatsız oluyormuş beyefendi. Valla annelik böyle birşeymiş Nazlıcım. İnan anneciğimi yeni yeni anlıyorum. Allahım annelerimizide evlatlarımızıda başımızdan eksik etmesin.
Bu arada sana birşey sorucam canım. Etrafımdaki birçok insan orkid yerine hasta bezi al dedi hastaneye kanama fazla olabiliyormuş ve orkidler yetersiz kalıyormuş. Ben hangi hasta bezini alacağıma karar veremedim bir türlü. Çeşit çokmuş baya dün markette baktım ama kafam karıştı. Sen aldın mı? Eğer almadıysan hangi markanınkini almayı düşünüyorsun? Benim çantamda bir tek bu eksik kaldı.

Benimki yatay pozisyonda canım, kafası sağ kaburgamın orlarda :) Seninki dönmüş gene maşallah. Aminnn annemi yeni anlıyorum ben de...
Canım ablam bebek bezinden kullandı ve cok memnundu. Hani bebek bezlerinin kenarları lastikli ya oraları kesti hemşire sonrakilerde elimizle bile koparıverdik iki yanını, öyle kullandı ablam. Çok memnun kaldı. Bebek bezleri daha emici oluyor ya. Hasta bezi almayı o yüzden düşünmedim ben. Bebek bezi kullanırım diye. Orkid kesinlikle yetmez canım ve taşar eminim. Çok geliyor çünkü o ilk zamanlarda

Valla ben telaş yaparken dönmeyecek diye dönmüş şükür. Seninkide döner canım merak etme.
Anaaaa bildiğimiz bebek bezi hı vay be çok iyi düşünce. Bana kimse söylemedi bunu belkide bilmediklerinden. Çok teşekkür ederim canım ya o zaman bende almam hasta bezi boşa para vermeyeyim ana oğul aynı bezi kullanırız artık

Aynen bildiğimiz bebek bezi :) Onlar da kzıyla ortak kullanmıştı bizler de oğullarımızla kullanırız inşallah :) Zaten o kadar cok seye para verdik hala da veriyoruz ki inan bazen bazıları lüzumsuz geliyor ama tabi iş işten geçtikçten sonra :) Bir de hasta bezine vermeyelim bence de

O kadar haklısınki canım. Bazen bende dönüp aldıklarıma baktığımda acaba almasamıydım diyorum. Birde bu bebek ürünleri ne pahalı yahu. Etrafımıza hediye alırken farketmemiştim ama işin içine bizzat girince bazı şeylerin gerçekten fiaytlarının uçuk olduğunu gördüm. Bu sektör almış başını gitmiş resmen.
Ayyy kendimi çok yorgun hissediyorum ya pilim bitik resmen. Dün mahvolmuşum ama bugün farkediyorum asıl ne kadar yorulduğumu.
Birde bu aralar herkese hırlıyorum ya. Sinirlerim çok bozuk hemen bağırıp çağırasım geliyorum tüm sinirlerim tepemde.

Ay evettt, etrafa hediye alırken o kadar anlamamışım mesela bi tulum alıyordum yada bi takım 25 30 tl arası. O zaman bana o kadar cok gelmiyordu şimdi çok geliyor valla. Bu dediğin gibi tamamen ticarete dönmüş. Sektör olmuş resmen. Ablam da dün kendi kızına eğitici oyuncak diye 40 ar tl den 2 oyuncak almış. Annem de kızıyor. Sizin zamanınızda eğitici oyuncak mı vardı biz herseyi öğrettik co kda güzel hayalgücünüz vardı başka başka seylerden neler uydurup oynardınız biz öyle ögretmiştik diye. Bir bakıma doğru dediği.

İnsan gezdikten sonra hatta dediğin gibi ertesi gün anlıyor yorgunluğunu canımmm... Benim de atletle sütyenler var kendime alınacak carsıdan.İnanır mısın hanidir üşeniyorum çıkmaya. Hergün eşim dyor istersen çıkıp alalım diye. Yok diyorum bugün de kalsın. İnan kıpırdayasım yokkk. Şu bacaklarım ayaklarım belim sanki hiç bu kadar yorgun olmamıştı. Bugün arkadaslar telefon etti buluşalım dışard bi yerde otururuz diye reddettim. Evimden adım atasım yok benim.
Ohooo o hırçınlığı hele hiç sorma. manyak gibiyim. Herşeye herkese hemen kızıp dediğin gibi hırlıyorum. Bütün gün asabiyet içindeyim. Eşim de soruyor bişey mi oldu bugün ben yokken diye. Bişey olmasına gerek yok ki buaralar gene mod bu

Annen haklı aslında hangimiz öyle oyuncaklarla büyüdük ki. Ama bizleri o kadar cezbediyor ki sanki almazsak çocuk birşey öğrenemeyecek ya da öğretemeyecekmişiz gibi geliyor :) İşte bu da sektörün bize yaptığı kötülük aslında. Valla Allah asgari ücretle ev geçindirmeye çalışıp çocuk büyütenlerin yardımcısı olsun. Bizler yine bir şekilde alabiliyoruz çok şükür. El kadar şeyler ne kadar pahalı.

Vallahi var ya artık psikolojik buhran yaşıyorum resmen canım ya. Bir bakıyorum çok mutluyum böyle enerjim yerinde ertesi gün bir oluyor hoooooppp bambaşka bir insan olmuşum. Böyle aksi, öfkeli herkese herşeye bağırıp çağıran. Yani bu psikolojik gitgellerde yoruyor aslında bizi.
Aynen evimden dışarı çıkasım yok valla. Eşim şimdi dedi hava güzel hadi dışarı çıkalım diye yok anacım adım atıcak halim yok. Ben evimde iyiyim dedim eşime. Bacaklarım benimde o kadar çok ağrıyor ki bazen sanki sanırsın dağ , tepe dolaşmışım gibi. Doktora sordum bunun neden olduğunu o da şuanda vücudumuz daha fazla kan ürettiği için bacak kaslarına baskı olabileceğini söyledi yani nedeni bundanmış.

Aslında tam olarak bu işte. Psikolojik dengesizlik ve gitgeller yoruyor. Birgün sanırsın ki hamile değilim o kadar enerjikim mutluyum pozitifim. Heidi gibi dolaşıyorum, ertesi gün o halimden eser yok. Çarşamba enerjim çok yuksekti, perşembe dibe cökmüştüm. Dün çok iyiydim dışarı bile çıktık hava süperdi, bugün yok hiç halim yok ve de agresifim. Bir öyle bir böyle haller rahatsız ediyor insanı. Bahar havası gibiyiz valla ne zaman eseceğmiz ne zaman yağıp güneş acacağımız belli değil. Bakalım yarın nasıl olacağız?...

Aynen öyle canım şuanda kendimi iyi hissediyorum ama bakalım gün içinde ne olacağım.
Birde zaman yaklaştıkça sürekli kafamda deli sorular oluyor. Acaba nasıl alışıcaz 3 kişi olmaya, bütün hayatımız değişicek bir anda ve biz buna ayak uydurabilicek miyiz, vs vs vs...

Dün gece çok kötü bişey oldu. Öksürürken kaurgamdan kütt diye bir ses geldi ve o tarafa doğru bükülü kaldım çığlıklar içinde eşim geldi yatağa götürdü. Masaj yaptı ovaladı nafile.2 tane minoset içtim acısından gözlerimden yaş geldi resmen. Ve tabiki bu gecemiz de zehir oldu.Ne yatağa kendim yatabildim ne tuvalete gidebildim ne de oturabildim. Adam şimdiden beni kaldırıp yatırmaya başladı henüz doğum olmamışken.
Tam iyileşiyorum gibi oluyor, sonra gene eskiye dönüyr. İnanın o kadar caresizim ki anlayamadım neden böyle oldu. Doktorlara da gittim o kadar şu demedi hiçbiri.Artık çok sıkıldım. İSyan etmiyorum ama cok üzülüyorum. Hamileliğimin son zamanlarının rahat gecmeyecegini tahmin ediyordum ama bu şekilde değil.Daimi bir ağrı ve acı, her harekette bağırtan batmalar...
Dün gece uyuyamadıkça artık sinirlerim gerildi ve düşündüm uzun uzun... İnşallah tüm bunlara değecek bir evlat olur diye. Ve dün biraz da kızdım oğluma yalan yok... Zaten ağrı acı içindeyim bir de o kıpırdayıp kasıklarıma baskı yapınca "aaaaaa yeter" oldum...
Bilemiyorum doğuma kadar böyle mi gideceğim. Bırakın dışarı cıkmayı evde dolanamıyorum.
Şimdi bu kanepeye oturtttu eşim kahvaltı hazırlamaya gitti. Gerçekten ama gerçekten çok sıkıldım arkadaslar

Çok üzüldüm canım ya. Ne güzel geçiyor gibi oluyor tekrar başlıyor. Öksürüğün çok kuvvetli mi oluyor yani öyleyse ondanda olabilir. Büyük ihtimal senin öksürüğün geçmeden bu ağrılarında geçmeyecek gibi duruyor çünkü anladığım kadarıyla öksürükten sonra bu hale geliyorsun canım. Ben bile öksürüp hapşırırken normal zamanda iç organlarım yerinden çıkıcakmış gibi oluyor. Birde bebeklerde büyüyüp kilo alıyor onunda baskısı var hepsi bir arada olunca sende bu hale geliyorsun işte.
Sakın aklına kötü şeyler getirme annesi tabiki hayırlı evlatlar olucaklar Allahımın izniyle. Kızma oğluşuna o masumun birşeyden haberi yok ki annesi inan bilerek yapmıyor bu acıları sana. Canım güzel şeyler düşünmeye çalış. Hep böyle gitmez bence şu öksürüğün bir geçse o ağrında biticek. Son zamanlar zor geçer derlerdi bizimde öyle oluyor ama ne yapalım herşey evlatlarımız için. İnan bizim yerimizde olup bu ağrıları çekmeye razı olan o kadar insan var ki canım benim şükretmemiz lazım aslında. İşte şu ağrılar olmasa daha iyi olucak ama ne yapalım artık.

İştee geçmiyor geçmedi gitti öksürüğüm de.Hala antibiyotik + şurup kullanıyorum. Üstüne elmalı tarcın kaynatıyorum ballı limon vs herseyi haal yapıyorum. Gecelerim kabus, oturup kalkamıyorum hayattan soğudum resmen. Kendi işini yapamamak ne zormuş meğerse.
Dün gece evet oğluma gerçekten kızmıştım şimdi üzülüyorum tabi.Dediğin gibi o kadar cok var ki cocuk sahbii olmak için çabalayan. Bizim akrabalarımızda da cok var hatta. Ama işte bu psikoloji de başka birşey. Ben de senni gibi düşünüyorum. Acaba nasıl olacak, bebekle hayata ne kadar sürede alışacağız,eskiden tabi kafamıza buyruk yaşıyorduk gez toz istediğin zaman yat uyu.. Bunlardan sonra o hayata nasıl adapte olacağız falan filan.

Canım bal,limon ve karabiberi denedin mi? Birde siyah turp ve bal var belki duymuşsundur o çok iyi geliyor ben evlenmeden önce annem bana yapardı baya faydalı oluyordu. Siyah turbun üst kısmı kapak olacak şekilde kesilir tabanıda aynı şekilde kesilir ve tabanına zarar vermeyecek şekilde turbun içi oyulur ve bir badağın içine oturtulur. Turbun içine bal koyulur ve kapağı kapatılır bir gece öyle bekletilir. Bardağın içine böyle su salıcak o suyu içiceksin. Bir dene istersen.
Oğluşun dün hissetmiştir ona kızdığını bugün bol bol konuş onunla annesi üzülmesin o da.
Ahhh canım ahh biz evleneli 4 yıl olucak eşimle o kadar çok alıştık ki kafamıza göre yaşamaya. Biz deniz kenarında bir ilçede oturuyoruz yaz akşamları gece saat farketmez dışarı çıkarız birşeyler içeriz gezip tozarız falan. Daha eşimle sabah konuştuk artık bu yaz onları yapamayacağız falan diye. Dediğin gibi ikimizde rahata o kadar alıştık ki bakalım nasıl adapte olacağız yeni hayatımıza. Mesela evlendikleri gece hamile kalanlar var onlar yine bir nebze fazla rahata alışamadan çocuk sahibi oluyorlar ve daha çabuk adapte oluyorlar ama bizler öyle değiliz işte. Bir şekilde bizler onlara, onlarda bize alışıcaklar. Etrafımızdakiler nasıl yapıyorlar.

Evet duymuştum ama hiç yapmadım bak bir o kaldı. Onu da deneyeceğim hemen bugün. Belli olmaz neyin geçireceği değil mi? Çok teşekkürler canım. Napayım sinirden oğluma kızdım dediğin gibi bugün onla konuşayım bol bol. Ayyy ya ne kadar benziyoruz Senemcim... Biz eşimle 2 yıl çıktık 2012 de de evlendik bizim de 4 yıldır cok güzel bir yaşantımız oldu ve biz de deniz kenarı bir ilçedeyizzzzzzzz ne tesadüf... O kadar güzel ki sahile inip yürümek, bişeyler içmek, oturmak... 3 4 gün önce konuştuk biz de. Eşim diyor bu yaz deniz yok gezmek yok.. Bu bile zor geliyor bana. Tabi evlat için değer de. İnsanın bunaldıgı zamanlar oluyor ablamdan biliyorum. Çok bunalmıştı bi ara.

Dene tabi canım şifanın nereden geleceği belli olmaz.
Bu kadar olur ayol ne kadar çok ortak noktamız var. Valla aynı konuşmalar bizde de oluyor canım bu yaz zor denize gireriz falan diyoruz. Dediğin gibi evlatlarımız için katlanacağız artık ama işte o bunalma olursa yanarız. Biliyorsundur lohusa depresyonu diye birşey var eğer ona da girersek tam oluruz artık. Ben en çok ondan korkuyorum canım ya.
Bizde eşimle üniversite yıllarında tanıştık 2006 yılından beri birlikteyiz 2010 yılında evlendik. Yani tam 8 yıllık bir ilişki bizimki ve bizi işte bu panikletiyor. O kadar çok zamandır beraberiz ve sadece ikimizizki bakalım üç kişilik yaşama nasıl alışacağız. Eşim çaktırmamaya çalışıyor ama onuda baya bir panik aldı şu son zamanlarda:)

Oy sizeee... Bizim 2 katımız. Tabi böyle olunca insan haliyle düşünüyor 2 kişiden 3 kişiye geçerken. Ben aslında yaşım küçük olsaydı bi 3 4 sene daha düşünmezdim kesinlikle çocuk.. Ama 28 yaşındayım ve Mayısta 29 olacağım. Bir de bizim sülalede kısırlık çok. Çocuğu olmayan çok kişi var. İnsan ister istemez düşünüyor, olmazsa bir de tedavi ile ne kadar zaman kaybedeceğim. Tüm bunları düşününce tabi çocuk denemeleri başlama kararı almıştık.
Hatta ilk hamile olduğum zamanlar "Yaa böyle hemen olacağını bilseydim biraz beklerdim" modlarındaydım. Tabi evlat başka birşeydir heralde.
Birde o lohusa depresyonundan ben de çok korkuyorum inan ki. Eğer bir de ona girersek halimiz ne olur bilmiyorum. En yakın arkadasım girdi ve tedavi gördü. Onu da bizzat gördükten sonra cok korkuyorum

Sağolasın canım. Amanııııınnn aynı yaştayız bende 29 yaşına girdim mart ayında. İnan ki aynı şeyleri bende düşündüm yaşım daha küçük olsaydı birkaç sene daha bekleyecektim ama birde bende pko rahatsızlığı var canım birçok doktor çocuğumun zor olacağını söyleyince açıkçası panik oldum ama Rabbim ol derse olurmuş bizide fazla aratmadan yavrumu rahmime koydu. Çok şükür Allahıma. Bizde biraz şaşırdık gerçekten eşimle bu kadar çabuk olacağını tahmin bile edemezdik biz çalışmalara başlayalım ben 30'umda falan anca hamile kalırım diyorduk. Bizimde etrafımızda çocuğu olamayan ya da zor olan çok insan var ondan da baya bir tedirgindik.
Benimde teyzem o depresyona girmişti yıllar önce. Onu görünce çok üzülmüştüm. Şimdi aklıma geldikçe baya bir tedirgin oluyorum. Depresyona girersem çocuk ne olur falan diyorum kendi kendime. Sonrada kızıyorum yine kendime aklına güzel şeyler gelmez mi senin hiç diye. İyi düşün iyi olsun diyorum hep.

Yaşıt da çıktık :) Allah gene de hayırlısı ile herkese isteyen özenen herkese aratmadan versin o sürec de cok yıpratıcı ve zor hem maddi hem manevi. Pko olanlarda zor oluyor diye duymuştum senin hemen olmuş Allahın işi işte.
Teyzen doktorla mı atlattı peki? Ay evet ya hiç iyi seyler düşünemiyorum ben de bu aralar. Bir de can sıkıntısı başladı. İçim sıkılıyor daralıyor sürekli. Pencereden baktım şimdi. Hava da bulutlu. Böyle havalar ruhumu hep daraltır zaten. Genel anlamda olumsuzum yani.

Evet Allahıma şükürler olsun ki aratmadı. Hiç unutamam birgün bir doktora gitmiştik eşimle o zaman daha yeni evliyiz bu pko için 2 ay kadar adet olamamıştım yine kontrol amaçlı gitmiştik. Doktor direkt suratıma senin çocuğun olmaz olsa bile anca tüp bebekle demişti. Aman Allahım o gün herşey başıma yıkılmıştı tabi birde eşimde yanımda o da duydu nasıl moralimiz bozuldu. Eşimin dışarı çıkınca tek dediği şey bu doktora bir daha asla gelmiyorsun.
Şimdi o doktora gidip söylemek lazımaslında hani benim çocuğum olmazdı diye ama neyse artık.
Canım ,teyzem doktora gitmeden atlatmıştı çok şükür. Bizim çok yardımımız olmuştu ailecek yalnız bırakmadık hiç. Ama baya zor bir süreçti.
Ayyyyy bugün bende aynıyım. Burda da hava berbat hem kapalı hemde yağmurlu. Dışarı bile bakmak istemiyorum ruhum daralıyor resmen. Oldum olası böyle havaları hiç sevmem birde hamileliğin vermiş olduğu psikolojiyle iyice nefret ettim.

Nasıl bu kadar net konuşabiliyorlar sinir oluyorum. Benim arkadasıma da doktor öyle demişti 4 ay sonra hamile olduğnu ögrendi. Allahın hikmeti işte.
Ayy burda da başladı yağmur. Kapkaraydı zaten hava.Eşim okuldan geldi bugün veli toplantısı vardı. Canım benim sağolsun gelir gelmez temizlik yaptı evi sildi süpürdü. bir de yumoş yumuşatıcı oyuncak ayı hediyeliymiş onu da almış :) Bi sürü peluşumuz var ama şu eşantiyon ve hediye olan ürünler bizim hep ilgimizi çekiyor.
Bir de canım bişey diyeceğim. Nisan yağmuru olayını belki duymuşsundur. İstersen müsaitse balkonun falan varsa yada bahçen bir kap koy da biriksin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…