Tecrübelerinize ihtiyacım var. İlk tüp bebek tedavisi sonucu hamile kalmıştım, 2,5 aylıkken kaybettim, neden olduğuna dair bir açıklama yapmadılar, hemotoloji uzmanı yapılan kan tahlili sonucunda kanımda kan pıhtılaşmasının varlığından dolayı belki (!) bu düşüğe sebep olmuş olabilir demişti. Benim hala hiçbir bilgim yok, sebebine dair.
a.s.İlk tüp bebeğinde herhalde bebe aspirini kullanmışsındır değil mi?Genelde spontan hamileliklerde kan sulandırıcı herhangi birşey kullaanılmadığı için bebek kaybı oluyor.Ama tüp bebekte bu tür şeyler için önlem alıyorlar.Öncesinde yapılan testlerde bunlara bakılıyor ve ilaçlar ona göre veriliyor.
çok geçmiş olsun canım bilgim yok ama eminimki belirsizlik çok kötü umarım öğrenebilirsin ve özlemini çektiğin bebeğine en iyi şekilde kavuşursun
a.s.Teşekkürler, inşallah umutlarımız gerçek olur.
Tecrübelerinize ihtiyacım var. İlk tüp bebek tedavisi sonucu hamile kalmıştım, 2,5 aylıkken kaybettim, neden olduğuna dair bir açıklama yapmadılar, hemotoloji uzmanı yapılan kan tahlili sonucunda kanımda kan pıhtılaşmasının varlığından dolayı belki (!) bu düşüğe sebep olmuş olabilir demişti. Benim hala hiçbir bilgim yok, sebebine dair.
a.s.a.s.a.s.selam
sanırım bu konuda sana yardımcı olabilirim.
FAKTÖR 5 veya homozigot ,heterozigot adlarını duydun mu.
Bu insan genlerinde bulunan bir kromozon , bilinen dünya üzerinde 30 milyon insan taşıdığı tahmin ediliyor.genelde norveçte ,kafkaslarda sık görülrn bir durum.Eğer bu kromozonu taşıyorsan kadında gebelikle beraber bu kromozon ösrojene duyarlı olarak aktif duruma geliyor. ve kanda normalden fazla koyulaşma ve pıhtı oluşturuyor.Çevrende aniden ölen hamile bayanları duymuşundur ,yada sık sık bebeğini kaybeden hamile bayanlara aslında hepsi demeyim ama genelde durum buna bağlı , bu geni ancak taşıyıp taşımadığını anlaman için GENETİK test yapılması gerekiyor buda dr seni yönlendirmesi gerekiyor.
Gebelik ve hazırlık döneminde kan sulandırıcı ilaçlar alıyorsun gebelik le hergün bir iğnealarak bu durumu normalleştiriliyor.( ECOPRİNDE alınıyor ama taşıyorsan gebeliikte İĞNE) bu iğne ayrıca doğum sonrasıda 2 ay kadar kullanıyorsun .Açıklayıcı bilgi için dr mumcu nun sitesinda daha detaylı bulabilirsin.
doktorunla konuşmanı ve bu kromozonu taşıyıp taşımadığını öğrenmeni tavsiye ediyorum.( Aile içersinde anne ve baba soyunda da gebelikte ölüm ve sık düşük bulunana varsa dr söyle)
Ayrıca genetiktest için kan veriyorsun 350 ytl ve üzeri olabilir. Emin değilim .
bir yıl öncesi yaptırdım ben bu geni taşıyorum .
evet ama bu testleri ne kadar erken yaparsan o zaman daha iyi olur bebeklerin rahat tutunması içinde tedavi boyunca exrtra ecoprin alarak devam eder , transferden 12 gün sonra yapılacak olan gebelik kan testi ile de o gün başlanılması öneriliyor.( sonuç pozitif olunca)
kendini ne zaman rahat hissedersen o zaman yaptır . çünkü genetik testler en az 15 gün sonra veriliyor. tüp bebek tedavi başlamadan -Zaman kaypı yapmamanı öneriyorum -
Herşey gönlünce olsun.
bende mayısta başlayacağım şimdi doğum kontrol hapı alıyorum adettele başlayacam,hangi merkezdesin.
ben irenbedeyim.nurettin bey drum.doğum kontrol hapımdan 2 tane kaldı sanırım önümüzdeki hafta adet olacam .yalnız ben heyacandan daha çok bir bıtkınlık içindeyim.Aynı şeyleri yaşamak ,ve sonuç
gün yaklaştıkça ne kadar yorulduğumu ve duygularım tuhaf .
Aslında bıkmamak lazım biliyorum.Pozitif düşünmek ne bileyim .Negatifte bile ağlamadım ben ama şimdi gözlerim doluyu duygularım çok karışık.Bu kadar yorgun olduğumu hiç fark etmemiştim.
üzerimde tonlarca ağırlık var sanki ,sağol seninde yaşadıkların hiç kolay değil biz elimizden geleni yapıyoruz inşallah rabbim görür hepimizi dediğin gibi sağlıklı evlatlar nasip etsin Amin....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?