Hamilelikte Kan Pihtilaşmasi Sorunu Yaşayanlar......

NURDVC

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2008
137
4
118
47
İzmir
Tecrübelerinize ihtiyacım var. İlk tüp bebek tedavisi sonucu hamile kalmıştım, 2,5 aylıkken kaybettim, neden olduğuna dair bir açıklama yapmadılar, hemotoloji uzmanı yapılan kan tahlili sonucunda kanımda kan pıhtılaşmasının varlığından dolayı belki (!) bu düşüğe sebep olmuş olabilir demişti. Benim hala hiçbir bilgim yok, sebebine dair.

çok geçmiş olsun canım bilgim yok ama eminimki belirsizlik çok kötü umarım öğrenebilirsin ve özlemini çektiğin bebeğine en iyi şekilde kavuşursun..

İlk tüp bebeğinde herhalde bebe aspirini kullanmışsındır değil mi?Genelde spontan hamileliklerde kan sulandırıcı herhangi birşey kullaanılmadığı için bebek kaybı oluyor.Ama tüp bebekte bu tür şeyler için önlem alıyorlar.Öncesinde yapılan testlerde bunlara bakılıyor ve ilaçlar ona göre veriliyor.

a.s.
Transfer gününden itibaren bebe aspirini kullanmaya başlamıştım, ama yinede eğer sebep ondansa keşke önceden önlemini alabilseydik diye düşünüyorum, belki gerekli tetkikler yapılmıştır fakat bana hiçbir açıklama yapmamışlardı, buda insanı şüpheye düşürüyor. Tabi ki herşey kısmet, yine de belkiler, keşkeler bitmiyor.

selam

sanırım bu konuda sana yardımcı olabilirim.
FAKTÖR 5 veya homozigot ,heterozigot adlarını duydun mu.
Bu insan genlerinde bulunan bir kromozon , bilinen dünya üzerinde 30 milyon insan taşıdığı tahmin ediliyor.genelde norveçte ,kafkaslarda sık görülrn bir durum.Eğer bu kromozonu taşıyorsan kadında gebelikle beraber bu kromozon ösrojene duyarlı olarak aktif duruma geliyor. ve kanda normalden fazla koyulaşma ve pıhtı oluşturuyor.Çevrende aniden ölen hamile bayanları duymuşundur ,yada sık sık bebeğini kaybeden hamile bayanlara aslında hepsi demeyim ama genelde durum buna bağlı , bu geni ancak taşıyıp taşımadığını anlaman için GENETİK test yapılması gerekiyor buda dr seni yönlendirmesi gerekiyor.
Gebelik ve hazırlık döneminde kan sulandırıcı ilaçlar alıyorsun gebelik le hergün bir iğnealarak bu durumu normalleştiriliyor.( ECOPRİNDE alınıyor ama taşıyorsan gebeliikte İĞNE) bu iğne ayrıca doğum sonrasıda 2 ay kadar kullanıyorsun .Açıklayıcı bilgi için dr mumcu nun sitesinda daha detaylı bulabilirsin.
doktorunla konuşmanı ve bu kromozonu taşıyıp taşımadığını öğrenmeni tavsiye ediyorum.( Aile içersinde anne ve baba soyunda da gebelikte ölüm ve sık düşük bulunana varsa dr söyle)
Ayrıca genetiktest için kan veriyorsun 350 ytl ve üzeri olabilir. Emin değilim .
bir yıl öncesi yaptırdım ben bu geni taşıyorum .

Son micro denemem sonrasında dr. bende pıhtılaşma problemi olabilir diye genetik testler istedi, sonuçta herşey normal çıktı çok şükür, bu testi dr.un istediğinde üniversite hastanelerinde sağlık güvencenle ücretsiz yaptırabiliyorsun, Allah yardımcın olsun kardeşim

a.s.a.s.a.s.
Hamileyken alınan kanımın sonucunda bu mutasyonlardan bahsediyordu. Hemotoloji uzmanı da eğer bir daha hamile kalacak olursam tavsiye niteliğinde kullanabileceğim bir iğneden bahsetmişti. Çok teşekkür ederim, inanın bu bilgilerin hepsi benim için çok değerli.

evet ama bu testleri ne kadar erken yaparsan o zaman daha iyi olur bebeklerin rahat tutunması içinde tedavi boyunca exrtra ecoprin alarak devam eder , transferden 12 gün sonra yapılacak olan gebelik kan testi ile de o gün başlanılması öneriliyor.( sonuç pozitif olunca)
kendini ne zaman rahat hissedersen o zaman yaptır . çünkü genetik testler en az 15 gün sonra veriliyor. tüp bebek tedavi başlamadan -Zaman kaypı yapmamanı öneriyorum -
Herşey gönlünce olsun.

Mayıs ayında tekrar başlıyoruz, bakalım bizi neler bekliyor. Ayrıca Çok Teşekkür ederim.

bende mayısta başlayacağım şimdi doğum kontrol hapı alıyorum adettele başlayacam,hangi merkezdesin.

bende mayısta başlayacağım şimdi doğum kontrol hapı alıyorum adettele başlayacam,hangi merkezdesin.

Bende bu ay tekrar başlıyorum, Dr.Erol Tavmergenin hastasıyım(yeni) Şifa Hastanesinde.Bu ay adet olunca aramamı söylediler, bakalım hayırlısıyla olur inşallah.

ben irenbedeyim.nurettin bey drum.doğum kontrol hapımdan 2 tane kaldı sanırım önümüzdeki hafta adet olacam .yalnız ben heyacandan daha çok bir bıtkınlık içindeyim.Aynı şeyleri yaşamak ,ve sonuç
gün yaklaştıkça ne kadar yorulduğumu ve duygularım tuhaf .
Aslında bıkmamak lazım biliyorum.Pozitif düşünmek ne bileyim .Negatifte bile ağlamadım ben ama şimdi gözlerim doluyu duygularım çok karışık.Bu kadar yorgun olduğumu hiç fark etmemiştim.

Ölye iyi anlıyorum ki.Bende ilkinde tutarsa iyi olur tutmazsada sağlık olsun, zaten bir kaç denemeden sonra oluyormuş diye düşünürdüm, birçok aşamalardan geçirdikten sonra nihayet transfer yapıldı, o 12 gün boyunca vücudumda hergün hamilelik belirtisi aradım kendimizce yorumlar yaptık, sonucu almaya gittiğimizde adet sancılarımın başladığını hissetmiştim (yanılmıştım), çok moralsiz doktorun odasına girmiştik, doktorun ağzından tebrikler sözünü duyunca şaşkınlıkla beraber anlatılmaz bir duygu sarmıştı, neyse ondan sonra kaybetmek korkusuyla iki ay boyunca sırt üstü yattım, bütün aile, tanıklar, arkadaşlar yani herkesin haberi oldu, keşke olmasaydı, kurban bayramının ilk günü sabah lavaboya kalkmıştım, sancı falan hiçbir şey yokken kanamayı gördüm ve büyük üzüntü... apar topar hastaneye yetiştik, 15 gün hastanede kaldıktan sonra yılbaşından sonra kürtaş oldum, bebeklerimin kalp atışları yokmuş, tahliller, tetkikler yapıldı, hiçbirşey anormal çıkmadı, sadece kanımda kan pıhtılaşması olduğu söylediler, belki bundan olabilirmişşşş. Kürtajdan sonra iki ay boyunca adet olamadım, su kesesi oluşmuş ona da müdahele edildi, kist oluşmuş o da zamanla kendini yok etmiş,kürtajdan sonra yapışıklık oluştuğundan şüphelendiler onun için benden HSG filmi istediler onu da çektirdik neyseki normal çıktı, şimdi Dr.Erol Beyin kontrolüne girdim, güvenmek istiyorum ve aynı acıları yaşamamak, bu ay adet olduktan sonra tekrar başlayacağız. Korkuyorum, hemde çok, bunu kelimelerle anlatmak çok zor. Seni çok iyi anlıyorum. Üzerimize düşeni yapmaktan başka elimizden birşey gelmiyor, birde korkup endişe edip kendimizi tüketmekten başka... Allahımdan dileğim her isteyene sağlıklı evlatlar nasip etsin bize de. Amin...

üzerimde tonlarca ağırlık var sanki ,sağol seninde yaşadıkların hiç kolay değil biz elimizden geleni yapıyoruz inşallah rabbim görür hepimizi dediğin gibi sağlıklı evlatlar nasip etsin Amin....

üzerimde tonlarca ağırlık var sanki ,sağol seninde yaşadıkların hiç kolay değil biz elimizden geleni yapıyoruz inşallah rabbim görür hepimizi dediğin gibi sağlıklı evlatlar nasip etsin Amin....

Uzun zamandır mesajlarımı okumadım,malesef ben yine bebeğimi kaybettim. Allah her şeyin hayırlısını nasip eder inşallah. Her şey nasip ne kadar çabalasakda kaderin önüne geçilmiyor işte. Sevgiler.

selam
evet uzun süre oldu.Benim tedavi başarılı oldu.Üçüz gebelik elde ettik fakat birir indirgendi.21 haftayım ikiz oğlan .Fatat bu pıhtılaşma ile ilğili iğnelere 5 .hafta ititbariile başladım .geceleri bir tane , tek kullanımlık .
genetik test yaptırdın mı?Bebeğin kaybedilişinden dolayı nasıl bie açıklama yapıldı.kaç haftalıklı?

nurcum cok gecmıs olsun canım anlıyorum senı demek bıle benı uzuyor sahı bu durumda karsımızdakı ne kadar anlayabılır bıı ama emın ol senı anlıyorum
ben 2 bebegımıde 10 haftalarda pıhtılasmadan dolayı kaybettım ıkıncısınde nısanda kurtaj oldum ve testler sonunda
bende faktor 5 leıden heterozot cıktı
hemen folık asıt ve coraspıne basladım ve bebısede basladık malesef 5 ayolmasına ragmen denemelerımız sonuc vermedı oyse kı ıkı bebegımdede ılk denememızde hamıle kalmıstım
uzatmayım Rabbım bızlerede saglıkle bebısler nasıp edecek ıns umudumuzu yıtırmeyelım yeterkı

aktuelcım sanada yavruularını saglıkla kucagına almanı nasıp etsın Rabbım....

üst üste 5 tane düşük yaşadım tam umudumu kesmişken clexane kullanmaya basladım,yaptırdıgım butun tahlıller temız cıkmasına ragmen çözümü clexane la buldum ve 9 ay boyunca bu ıgneyı kullandım saglıklı bır kız cocugu dunyaya getırdım,aradan 2 sene gectı ve suan 5 aylık hamıleyım yıne clexane a devam ve allahıma sukurler olsun yıne bır sorun gorunmuyor.Rabbıme sukurler olsun cektıgım onca acılareın sonunda bana cocuk sahıbı olmayı nasıp ettı ama bendekı bu rahatsızlıgı dogumdan sonra arastırıcam kan sulandırıcı bır ıgne ama neden bunu kullanmak zorunda kalıyoruz,muhtemelen kan pıhtılaşması oldugu kesın cok cıddı bır rahatsızlık ve ıhmal edılmemesı lazım felclıge hatta anı olumlere yol acabılır,bunun caresıne bakmak lazım.yada bu konu hakkında bılgı sahıbı olan varsa kısaca yazabılırmı..?tskler

kızlar slm bendede kan pıhtılasması problemi var 2 tüp bebek denemem var ilkinde kalp atısı alınamadı kürtaj oldum ikincisi kimyasal gebelik üçncüye baslamadan önce yaptırdık bu testleri doktorum cok bi acıklama yapmadı ve önemli olmadığını söyledi benimde kafam cok karısık su anda folik asit b12 çinko ve multivitamin ve mineral destegi alıyorum bu ilacları en az 4 ay alıp ondan sonra tüp bebek yaptırmamız gerekiyormus ne olur bilgisi olanlar bize yardım etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…