Hamilelikte kaygi bozuklugu ve xanax

Şu an 15+4 günlük haleyim gebelikle ilgili ikiz bebeklerden birini kaybettiğim için genetik testlerin hata vermesi gibi sıkıntılar yaşıyoruz ama ultrason ve gelişimi normal olduğu için olumlu düşünüp onun iyi halde olduğuna inanıyoruz. Haftaya 2. Ye Natera firmasının test sonucu gelecek umarım hastalıklara dair bir sonuç alırız.
Onun dışında gebelikle beraber başlayan kaygı bozukluğum için hala terapi alıyorum. Zestad diye bir ilaca başladığımı yazmıştım ancak 1 kere çeyrek olacak şekilde kullandım. Onda da fizşksel olarak üst solunum yolu enfeksiyon olduğumda ataklarım tetiklenmesin diye rahatça uyuyabilmek için.
Akşamları hala boğaz kuruluğu ve burun tıkanmalarıma bağlı bir huzursuzluk,bazen çarpıntı ve yerimde duramama gibi bilinmeyen bir kaygı yaşıyorum. Biraz yürümeye çıkarak biraz da ne de olsa ilaç var alır uyurum gibi bir sakinleşme yöntemiyle düzenli ilaca geçmeden durumu idare ediyorum. Terapiler devam ediyor Emdr uygulamaya başlayacak doktorum inşallah onun gelişmesini de yazarım. Kadın doğumcum nasıl oldunuz?, daha iyi yönetebiliyormusunuz biliyorsunuz C grubu ilaç alabilirsin hiç sorun yok gibi yaklaşımları da bana iyi hissettiriyor. Bu arada eğer kötüleşirsem psikiyatristimin yazacağı ilaç lustral. Ama şu an düzenli ilaca ihtiyacım olmadığına iknayım.
Biliyorum ölmek bile daha iyi geliyor ama o anlar geçecek hepimiz için. Korkudan korkamak bunu kimse anlayamaz.
İlaçtan korkmayın bebeklerimiz güzellikle gelsin.

Cok gecmis olsun kalbininiz ferah tuttun insallh saglikla alirsiniz bebeginizi kucaginiza.evt zor bir surec ama bu gunlerde gececek icindeyken yasarken gecmez gibi geliyor ama geciyor.kadin dogum doktorunuz ilac hakkinda ne dedi?bnde yeni hamileyim anksiyete hastasiyim ne zaman tetikler bilmiyorum ilk hamileligimde kullandim ilac bundada bakalim surec ne gosterecek

Şöyleki kadın doğumcum dedi zaten hemen C grubu bir ilaç başlayın diye. Hatta bu hafta gittiğimde başladınız mı diye sordu. Lustral cipralex gibi bir ürün için okey o da. Ki şöyle zaten zestad ta C grubu onda da sorun yok dendi.belki de siz tetiklenmezsiniz. İyi düşünün iyi ve güzel olsun.Yani ben doktorumun söylemlerinden anladığımı söylüyorum burda yine de kendi doktorunuza sorun derim. Ancak 12 hafta geçtikten sonra daha rahat düşünüyorlar. Eğer düzenli kullanmak zorunda olanlardan değilseniz. Anlık uykuya geçiren ilaçlardan faydalanmakta bir sorun olmuyor. Benim lustral gibi bir ilaca başlamama sebebim tamamen hormonlar ve duygularla tetiklenmiş olma ihtimalim yüzünden ilaca başlamamaktı.
çok makale taradım. Genelde gebe kalan panik atak hastalarında gebelik döneminde hastalık sakin kalmış.
Bizler istisnayız. Belki sizin ki de sakin geçecek.

Aynen ben de bu sebeple ilaca baslamamistim. Bosuna bir ay kudurttum anksiyetemi ve okb’mi. Ablamda panik atak var onun hamileliginde hicbir sey olmamis. Benim anksiyete de hamileligimi ogrendigimin gecesi coştu.

Evt genelde C grubu ilaclar kullaniliyor hamilelikte ozellikle sertaline grubu.bn daha baya basindayim bakalim zaman ne gosterecek insallh tetiklemez cok zor gercekten

Evt genelde C grubu ilaclar kullaniliyor hamilelikte ozellikle sertaline grubu.bn daha baya basindayim bakalim zaman ne gosterecek insallh tetiklemez cok zor gercekten
Evet atak herkeste farklı sebeblerden çıkıyor belki sizin hiç çıkmaz. Umarım çoğunluk gruba girersiniz ve gebeliğinizde bu hastalığınız geriler.
Ben fiziksel ilk sıkıntıda mahvoluyorum.
Allah herkesin yardımcısı olsun.

Suan kac haftaliksiniz?insallh dediginiz gibi olur oyle umit ediyorum sizinkide insallhh guzel gecerr

Suan kac haftaliksiniz?insallh dediginiz gibi olur oyle umit ediyorum sizinkide insallhh guzel gecerr
Ben 15+5 teyim. Hala mental olarak gebe olmak zorluyor beni. Gece uyanıyorum 2-3 saat dalamıyorum böyle sıkıntılarım var. Gebelikten dolayı biraz burun tıkanıklığı boğaz kuruluğum oluyor. Zaten panik atağım da burun tımkanmasıyla bir gecede geri geldi. Fiziksel sorunlar benim atağımı tetikliyor.
ancak henüz gebeliğin başındaysanız 14 haftadan sonra benim bazı sıkıntılarım azaldı( ağız tadım kaçmıştı ve iştahsızdım, kusmam yoktu bulantım yoktu) dolayısıyla ordan sonra inşallah sizde rahatlarsınız. Sadece ilaç sormak için açılmış bu başlık.Korkutulduğumuz gibi değil gebeyken de güvenli ilaçlar var.Korkmayın diyebilmek için yazıyorum.

Paxil iciyorum bende ama hamilelik süphesi var adet gunumu bekliyorum birakamiyorumda doktoruma danismam lazim bebege etkisi cokmudur acaba

Slm kızlar nasıl gıdıyor bu yıl var mı panık atakla mucadele ederek hamılelık gecıren?

Slm kızlar nasıl gıdıyor bu yıl var mı panık atakla mucadele ederek hamılelık gecıren?
Ben ayda 3 terapi ve kendimi kötü hissedersem zestad içerek devam ediyorum.
Ama bademcik taşı hemorid gibi sorunlarla uğraşıyorum.
Fiziksel rahatsızlıklar da panik bozukluğu tetikliyor. Düşe kalka stressle 23 e gelebildim.
Böyle devam. En kötüsi bunlar olsun inşallah.

Konuyla ilgim yok sadece anne adayı ve bir kadın olarak okumak istedim.Bu içerikli ilaç kullanmak zorun da olmanızı gerçekten çok üzülerek okudum bilmiyorum kalıcı bir çözümü var mı ama inşallah bir şekilde aşar ve kullanmazsınız. Psikiyatri ilaçlarıyla ilgili bir video izledim aslında hastaları desem daha doğru. Bu tarz ilaçların ki yazılanların ismini orda ilk duymuş ve ilaçları araştırmıştım. Çok ağır ilaçlarmış. Eğer hamilelikte kullanılıyorsa doğan bebeğin ruhsal gelişimini etkilediğini izlemiştim. Daha minicikken bu ilaçlardan dolayı bir çok ruhsal problemle doğmasına,ilerde büyükçe kişilik sorunlarına yol açabileceği gözlemlenmiş.Diyelim kullanmıyorsunuz bebeğiniz doğduktan sonra başladınız emzirmediğinizi de var sayalım annenin davranışlarından etkilenip yine kişilik ya da davranış bozukluğuna yol açabileceği gözlemlenmiş.Allah destekçiniz olsun

Cok gecmıs olsun evet fızıksel rahatsızlıklarda panık bozukluğunu tetıklıyor.Terapı ıyı gelıyorsa cok ıyı oyle devam edın doguma kadar masallh yarılamıssınızda hamılelıgı.benıde anksıyete ara ara tetıklıyor uykudan uyandırıyor ama ınsallh artmaz

Zaten 23 haftada toplasanız 10 gün gece uykusundan hiç uyanmadan uyudum.
Sebepsiz uyanmalarım solunum sorunlarım da vardı. Aslında her gebenin yaşadığı sıradan sayılan problemler benim paniklememe sebep oluyordu.
12 haftadan sonra bazı ilaç gruplarına o şekilde öcü gözüyle bakmıyorlar neyseki.
O yüzden uyuyabilmem için ilaç yazıldı ancak ben 1 ilacı 4 e böldüm ve henüz sadece 3 kere kullandım. Aslında orda olduğunu bilmek bile panik duygusuyla başa çıkmamda yardımcı oldu.
Size önerim uyanmayı dert etmemeniz.
Tabi çalışıyorsanız bu biraz zor olabilir.Ancak çalışmıyorsanız kalkın ve dolaşın ,yatağınızı uykuya geçmek ya da anksiyetenizin geçip sakinleşmesini beklemek için kullanmayın.Yatağınızın uyku yeri olma özelliğini bozmayın.

Aynn en buyuk problemımız o normal hamılelerde olan seyler bıle bıze anksıyete panık verıyor bnmde cuma ultrason randevum var cok panık oluyorum.benım zaten atagım geldıgınde kesınlıkle yatakta kalamıyorum fırlıyorum yataktan.gece az bır atak bıle olsa gunduzude etkılıyor gunduzlerde huzursuz gecıyor.yanı cok zor yaa Allah yardımcımız olsun

Umarım hayatın boyunca bu tür ilaçları kullanmak zorunda kalmazsın.Pekte iyimser yufka yüreklisin bu kadar iyi olma ( çok güzel kaygı dolu açıklamalar yapmışsın bileğine kuvvet.

Umarım hayatın boyunca bu tür ilaçları kullanmak zorunda kalmazsın.Pekte iyimser yufka yüreklisin bu kadar iyi olma ( çok güzel kaygı dolu açıklamalar yapmışsın bileğine kuvvet.
Vallahi sizin niyetinizi bilemem oysa gerçekten çok üzülmüştüm o yüzden yazım. Allah niyetimizi biliyor gerisi de önemli değil şu ağır mübarek gün gebe halimle.inşallah kimse kullanmak zorunda kalmaz

Uzulmeni istemem ama anti depresan kullanımı sorunlara yol açıyor. Bende anksiyeteyim hafif duzeyde bende bıraktım. Aklıma hep şu hikaye gelir. Amerikalı bir seri katil vardı dahmer adında. Annesi ona hamileyken bircok ağır anti depresanlar kullanmış. Tavsiyem içmemen yonundedir. Peki şeyi hiç denedin mi? Prakten diye bir şurup var sakinleştirici anksiyeteli bir kişiyim bana çok iyi geliyor sıkıntı hissettiğin zaman bunu içmeyi denesen belki yardımcı olabilir. Recetesiz satılıyor ve kullanım klavuzunda hamilelikle ilişkisi saptanmamıştır yazıyor tabi ki de sadece kriz anlarında kullansan iyi olur

Merhaba, bu ilaçlar doktor kontrolünde ve kadın doğum ve psikiatri ortak takip ederek kullanılıyor, doktoruna güvenen ve kendini daha iyi hisseden hamileler için yazıyorum lütfen bu yazılanlardan etkilenip kendinizi daha kötü hissetmeyin eskisi gibi değil artık hiçbir şey bu ilaçların anne ve bebek arasındaki bağ için bazen çok gerekli olduğu ve kullanımının gerekli görüldüğü yan etkilerinin yok denecek kadar az olduğu( doğum sırasında çıkacak komplikasyonların yüzdeleri daha yüksektir) ortaya çıkmış durumda, doktorunuza güvenin ve böyle yorumlardan lütfen etkilenmeyin her gebenin ihtiyacı farklıdır. Bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alalım olumsuz yorumlarla mücadele etmek hamileyken çok daha zor oluyor, bu hayat sizin sağlık için yapıyoruz herşeyi öncelikle lütfen bunu unutmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…