• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamilelikte namaz..

Şöyle düşünün arkadaşlar,Rabbimiz bize birşeyi yapın diyor farz kılıyor,ama biz dünyalık dertler için,boş sıkıntılar için,bu emirden yüz çeviriyoruz....Bu insanların Rabbine karşı haddi aşmasıdır... Nasıl büyükler bizden birşey isteyince yada okulda hoca yada doktor birşey yapmamızı isteyince dakik saniye saniye eksiksiz yapıyorsak ALLAH'IN emrettiği birşeye hhepsinden daha çok önem göstererek yönelmeliyiz... Bizi hiçbir neden tutmamalı...Arkadaşın dediği gibi bizdede şeytan var uğraşan,ama biz biliyoruz ki bu bize vakitleri ile farz kılınan en büyük ibadet,ve ahirette ilk hesaba çekilecek olacağımız bir amel....
Neden dünyalık kaygılar için ahiretimizi mahfediyoruz????........ Bu dünyada kazanmak için elde etmek için,yada birilerini memnun etmek için elimizdern geleni yaparız,peki neden bize bunca nimeti veren Rabbimize karşı nankör oluyoruz???...... Bir hadiste Rasulullah s.a.v. diyor ki; Namazı olmayanın dini yoktur!!... Diğerinde ise; Namaz dinin direğidir!!!..........
Peki bu kadar haberler bize verilmesine rağmen dikkat etmiyoruz???? Herkez ben MÜSLÜMANIM der,peki neden ıNANDIĞI DıNıN EMRETTıĞıNı yerine getirmez???? ........
Kişinin inancı neyse dışa o yansır.... Kalplere indirmemiz lazım.... Rabbimize karşı en büyük görevimizi eksiksik ve tavizsiz yerine getirmemiz lazım..... Başka olur yolu yok,bunun başka çıkış yolu yok....
Ya düz gidiceksin,ya düz gidiceksin!... Bu yolda ayrılan çizgiler yok....
Ey iman edenler, size hayat verecek şeylere çağırdığı zaman, Allah'a ve Resulüne icabet edin. Ve bilin ki Allah, kişi ile kalbi arasına girer ve siz gerçekten O'na götürülüp toplanacaksınız. (Enfal Suresi, 24)
Rabbimiz bizi çağırıyor ve biz mazeretler buluyoruz..... Ne üzücü....
Rabbim imanımızı sağlam kılsın....
Eğer dünya ve ahiret mutluluğunu istiyorsak dinimizin getirilerine önem gösterelim...
Ve nefsimize yenilmeyelim... Zira şeytan ve nefis olabildiğince kötülüğü emreder....
Yenik düşmüyelim.... Adımlarımızı sağlam atalım..... Rabbim yardımcımız olsun....
Ne mutlu Rabbimin emirlerine kulak verip yerine getirenlere.... opuyorumnanaktan

masallah kizlar ya okuyunca imrendim valla.. allah kabul etsin insallah.. bi turlu baslayamadim namaza ben de.. benim icin de dua edin ..

ben doğuruncaya kadar ayakta kıldım çok şükür bir zorluğuda olmadı halbukise çok kilo almıştım

arkadaşlar lohusayken 40 gün hep akıntı oluyor mu? ve o zaman kılamayız değil mi?kaza etmek gerekir mi lohusalık dönemini de?

gönülcüm böyle bir konu açtıgın için çok sagol.tekbir meselesi çok hoşuma gitti..ayakta kılabiliyorum şükür beni rahatsız etmiyor şşimdilik.kızlar birde mümkünse kuranı kerim okumayı biliyorsanız bir hatim dahi olsa yapıp bebeginize bagışlayın..bende sesli kuran okuyorum arada dinlesin diye hoşuma gidiyor..ve arada yasin okuyup bebeşime bagışlıyorum rabbim kabul ederse...en azından kulagı aşina olsun kuranı kerime...
kızlar bir dua kitabında okuduguma göre yasin gibi sureleri hayatta olan yakınlarımızın ruhuna ve hatta kendi ruhumuza dahi bağışlayabiliyormuşuz
ben de bebeğime bağışlıycam çok güzel fikirler bunlar :lepi:

bende yorgun olunca oturarak kılıyorum onunda dışında ayakta yavaş yavaş hareket ederek kılıyorum hatta eşim ilk başta anlamadı bebekten dolayımı yavaş kılıyosun demişti normalde hızlı kılarım şimdilerde karnım şişmeye başladığı için gaz sıkıntısı yüzünden falan biraz zorlanıyorum eğilip kalkarken

arkadaşlar lohusayken 40 gün hep akıntı oluyor mu? ve o zaman kılamayız değil mi?kaza etmek gerekir mi lohusalık dönemini de?

benim görümcem hoca bende ona sordum 40 gün kanama olmuyomuş zaten en fazla 20 falan oluyomuş ve o zamanlarda kılmıyormuşuz namaz ama borç olup olmadığını hatırlamıyorum
ben oruçta tutamıycam bu sene

Bu konuyu ne zaman okusam yurekleniyorum..Allah namazlarimizi kabul etsin insallah..son bir kac haftadir bende oturarak kilmaya basladim her vakti degil de ama geneldeaksam veya yatsiyi ayakta kilmak zor olabiliyor ayaklarim bedenimi cok sis hissediyorum aksam olunca bu sebepten dolayi oturarak kiliyorum..bazense oyle sis oluyor ki bedenim yatsiyi mesela kilmadan yattigim oluyor,rabbim affetsin yapiyorum elimden geleni..kolay degil tabi ama zorlugu kadar sevabi da vardir diye dusunuyorum..Allah hayirli evlatlar kolay dogum nasipetsin hepimize..
Amin..

maaşallah kızlar ya ben cuma günü doğuma gidiyorum ama hala namazlarımı ayakta kılıyorum çok şükür hiç ama hiç zorlanmıyorum.allah veriyor kolaylığını...a.s

Bende kılıyorum henüz sıkıntı yaşamadım,sadece arada ayaklarım ağrıdığı için zor oluyo ama sıkıntı yok..Allah kabul eder inşallah..

Ben de doğuma kadar kıldım Allah'a şükür namazlarımı, son aylarda çok zorlanınca sandalyeye oturarak kılmaya başlamıştım.

bende kasık agrım oldugu ıcın oturarak namaz kılıyorum.ayakta kıldıgım zamn kasıklarım cok agrıyor.korkuyorum bende..kendımı iyi hissettıgım zaman ve kısa olan namazı ayakta kılmaya calısıyorum.inşallah bunun bır gunahı yoktur.
cvp için tesekkurler canım..

http://www.sorularlaislamiyet.com/ bu site çok guvenilir kizlar, arama motoruna hamile yazinca bir çok sorunuza cevap veriyor.

değerli bir bayan hocanın dost tv de sohbetini dinlemiştim..
diyordiki anne namaz kılarken bebekte anne ile birlikte tekbir alır..
çok duygulanmıştım bunu duyunca ..senağlama
bunu ilk defa duydum çok hosuma gitti ya Allah razi olsun senden canim

bende esımın sayesınde basladım namaza.evlenır evlenmez baslamıstım.benı namaza yonlendırdıgı ıcın Allah razı olsun kocacımdan...evde 2 kişiydik namaz kılan sımdı 3 olduk....

masaallah Rabbim devamini getirsin hep

26. haftamızın içindeyiz..hadi kuzucum namaz kılalım diyorum kızıma,birlikte kılıyoruz bizde teyzeleri opuyorumnanaktan onla kılmak daha bi keyif weriyo..bazen akşamları sancım oluyo,yatsıları oturarak kılıyorum..ama kendimi iyi hissettiğim sürece ayakta kılmaya çalışıyorum,

Masaallah Subhanallah çok tatlisiniz :)

Sadece namaz değil, hamileyken diğer ibadetler de çok önemli.
Mesela günde 1 cüz kuran dinlemek yarım saatimizi ya da 45 dakikamızı alır toplamda.
ayda 1 hatim yapar. O da 9 ayda 9 hatim.
Her gün kuran dinleyen annelerin bebekleri çok kolay hafız olabiliyorlarmış.

evet bende hatime basladim ama yarida kaldi devam edip bitircem insaallah.

hamileliği bırakın arkadaşlar felç olmuş sadece bir nefesi kalan insanlar gözleriyle namaz kılıyorlar,bizlerin kaytarma gibi bir lüksü yok,ALLAH hepimize gayret versin...

çok haklisin kardesim
maaşallah kızlar ya ben cuma günü doğuma gidiyorum ama hala namazlarımı ayakta kılıyorum çok şükür hiç ama hiç zorlanmıyorum.allah veriyor kolaylığını...a.s

Allah yar ve yardimcin olsun .

Bende 17 haftalik hamileyim kizlar bende bazen oturarak kiliyorum. Rabbim kolaylik vermis zaten hamdolsun. Rahatsizlaninca oturarak kilabiliriz. zaten hadisi serifler var bir çok

Hz. Muaviye Radiyallahu Anh'tan rivayetle Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vessellem buyurdular ki:

"Siz namazı beklemekte iken, Allah'ın gökten bir kapı açarak sizin meclisinizi, sizinle övünerek,
meleklerine gösterdiğini bir bilseydiniz."

(Taberani/Kebir)

Hz. Aişe Radiyallahu Anh'tan rivayetle Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vessellem buyurdular ki:

Aziz ve Celil olan Allah buyurur:

'Kulumun Benim üzerimde ahdi vardır! Namazlarını vaktinde dosdoğru eda ederse, ona azab etmiyeceğim ve onu Cennete hesapsız sokacağım.'"

(Hakim/Müstedrek)

bende secdeye giderken nefesimm daraliyo hatta bi kere yanlislikla of dedim farkinda olmadan gitti namaz tekrar abdest alip devam ettim

bende oturarak kılıyorum tam secdede yapamıyorum yarım secde yapıyorum 37 haftalığım bebek çok aşağıda astım hastaları gibi nefes alıyorum başım çok dönüo gözümün önunde böcekler uçuşuyo tam secde yaptığımda. dualarınızı bekliyorum

Back
X