• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamilelikte namaz..

bende namazın bızım ve bebegımız ıcın gerek egzersız gerek bılmedıgımız baska yonlerde cok faydası olduguna ınanıyorum biz gücümüz yettıgı kadar kılmaya calısalım zaten mevlam kabul eder emınım ama nefıs yonunden bende kılamıyorum kılmıyorum cok üzülüyorum ama olmuyo malesef mevlam herkeze hakkıyla kılmayı nasıp etsın kılanlar bız kılmayanlar ıcınde dua edersenız cok sevınırım

meraba hanımlar bende 8 haftalığım düşük tehlikem olduğu için kanapeye yada sandalyeye oturarak
kafamı az eyip secde yapıyorum yoksa normal şekilde kılmanın bi zararı yok
diğer hamileliğmde son aylarda bel ağrısı ve büyüyen karnın etkisi ilede diz çökerek yerde oturarak kılıyodum rabbim hepimizinkini kabul etsin inşallah
dinimiz kolaylık dini
hiç bişey yapamıyorsak bile gözlerimizle kalbimizle kılabiliriz...

selam kızlar Allahım kabul ederse bende kılıyorum ama inanırmısınız ben bundan 7 ay önce 5 aylık karnımda bebişimi kaybettim ondan sonra 3 ay gecti ve bir gün sabah kalkıp bugün namaza başlıyorum dedim başladım 1 ay sonra adet olmadım test yaptım ve hamileydim şimdi namazımı o tiksinmelere bulanmalara karşı kılıyorum hatta düşük tehlikem vardı kanamam oldu genede bırakmadım ve Allaha hep dua ediyorum bebişimi saglıkla alıcam kucagıma inanıyorum bebişimi kaybettim evet ama namaz kılmama vesile oldu kızım bana bu sefer inanıyorum saglıkla gelecek yavrum annesine ablasına ve babasına .....

aslında hamileyken her zamankinden çok ihtiyacımız var namaza.ben hamile kalmadan 1-2 ay öncesinde başlamıştım.hamilelikte 4 ay devam ettim.ama son 1 ay o kadar ağırlaştımki vücudum yerinden kalkamaz oldu abdest namaz çok gözümde büyüyor.ama bugün gittim kendime mest aldım en azından abdestte biraz kolaylık olur böylece ben de namaza devam edebilirim diye.umarım allah devamını nasip eder.kılamayınca içim o kadar huzursuz oluyor ki:a015:

Ben de hamılelıkten oncede namazını kılan bır ınsandım hamılelıkte de elımden geldıgınce devam edıyorum.Yalnız bazen sıkıntılarım oluyo genıtal bolgemde cok yogun kasıntı ve akıntı bazen de kabızlıktan dolayı karnımda cok asırı şişlik oluyo nefes dahı alamıyorum tabı boyle zamanlarda namaza devam edemıyorum.Ama ıcımde hep eksıklıgı vıcdan azabı oluyo oyle zamanlarda Allah ım kabul etsın elımden geldıgınce bırakmamaya calısıyorum

bende namazın bızım ve bebegımız ıcın gerek egzersız gerek bılmedıgımız baska yonlerde cok faydası olduguna ınanıyorum biz gücümüz yettıgı kadar kılmaya calısalım zaten mevlam kabul eder emınım ama nefıs yonunden bende kılamıyorum kılmıyorum cok üzülüyorum ama olmuyo malesef mevlam herkeze hakkıyla kılmayı nasıp etsın kılanlar bız kılmayanlar ıcınde dua edersenız cok sevınırım
Ederiz tabii ki ama kılmamanıza çokk üzüldüm
Biran önce başlarsınız da eski huzurunuzu yakalarsınız inş.
Namazın nurundan mahrum kalmayalım
meraba hanımlar bende 8 haftalığım düşük tehlikem olduğu için kanapeye yada sandalyeye oturarak
kafamı az eyip secde yapıyorum yoksa normal şekilde kılmanın bi zararı yok
diğer hamileliğmde son aylarda bel ağrısı ve büyüyen karnın etkisi ilede diz çökerek yerde oturarak kılıyodum rabbim hepimizinkini kabul etsin inşallah
dinimiz kolaylık dini
hiç bişey yapamıyorsak bile gözlerimizle kalbimizle kılabiliriz...
vereliniortak
selam kızlar Allahım kabul ederse bende kılıyorum ama inanırmısınız ben bundan 7 ay önce 5 aylık karnımda bebişimi kaybettim ondan sonra 3 ay gecti ve bir gün sabah kalkıp bugün namaza başlıyorum dedim başladım 1 ay sonra adet olmadım test yaptım ve hamileydim şimdi namazımı o tiksinmelere bulanmalara karşı kılıyorum hatta düşük tehlikem vardı kanamam oldu genede bırakmadım ve Allaha hep dua ediyorum bebişimi saglıkla alıcam kucagıma inanıyorum bebişimi kaybettim evet ama namaz kılmama vesile oldu kızım bana bu sefer inanıyorum saglıkla gelecek yavrum annesine ablasına ve babasına .....
Maşaallah
Her şer gözükende hayırlar olduğunu hayatımızdan örneklerle görüyoruz
Hem kaybettiğiniz bebişiniz orada sizlere şefaat edecek, hem de namaz kılmanıza vesile oldu melek yavrunuz ve bir yenisini gönderdi Rabbim
Allah daim etsin inş. bu yolda a.s.
aslında hamileyken her zamankinden çok ihtiyacımız var namaza.ben hamile kalmadan 1-2 ay öncesinde başlamıştım.hamilelikte 4 ay devam ettim.ama son 1 ay o kadar ağırlaştımki vücudum yerinden kalkamaz oldu abdest namaz çok gözümde büyüyor.ama bugün gittim kendime mest aldım en azından abdestte biraz kolaylık olur böylece ben de namaza devam edebilirim diye.umarım allah devamını nasip eder.kılamayınca içim o kadar huzursuz oluyor ki:a015:
Mest almakla çok iyi düşünmüşsünüz
Dinimiz kolaylık dini, abdest alırken ben de zorlanmaya başlamıştım, mest iyi bir çözüm :lepi:
Ben de hamılelıkten oncede namazını kılan bır ınsandım hamılelıkte de elımden geldıgınce devam edıyorum.Yalnız bazen sıkıntılarım oluyo genıtal bolgemde cok yogun kasıntı ve akıntı bazen de kabızlıktan dolayı karnımda cok asırı şişlik oluyo nefes dahı alamıyorum tabı boyle zamanlarda namaza devam edemıyorum.Ama ıcımde hep eksıklıgı vıcdan azabı oluyo oyle zamanlarda Allah ım kabul etsın elımden geldıgınce bırakmamaya calısıyorum
Aman ne olursa olsun bırakmayın, her türlü kolay kılma yolu var inş.

ben 20 aralıkta doğum yaptım. son ana kadar da normal şekilde kılabildim namazımı şükürler olsun. birşey merak ediyorum. kanamam bitti, ama akıntım biraz koyu renkli devam ediyor. acaba namaz kılmaya başlasam mı yoksa tamamen renksiz akıntıyı mı beklesem? deneyimli veya bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...

bende 22 +4 deyim çok şükür kılıyorum ve zorlanmıyorum Allah a şükürler olsunnn kılmaya çalışalım arkadaşlar bebeklermizde bizden herşeyi alıyorlar ki eminim namz düşüncesini de anne karnında alacaklar....

ben 20 aralıkta doğum yaptım. son ana kadar da normal şekilde kılabildim namazımı şükürler olsun. birşey merak ediyorum. kanamam bitti, ama akıntım biraz koyu renkli devam ediyor. acaba namaz kılmaya başlasam mı yoksa tamamen renksiz akıntıyı mı beklesem? deneyimli veya bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...

pek bir bilgim yok ama ablamlar cok bilgilidir bu konuda hatta aynı şeyi bende sormuştum bana 10 günü gecen kanama veya akıntılarda kusurlu sayılırsın ve namaz kılabilirsin dedi ben düşük tehlikem vardı kahverengi akıntım vardı ama kılıyordum

Allah kabul etsin inş.
Lohusalık dönemi 40 gündür, bu zamana kadar tamamen temizlenmeyi beklemelisiniz, tamamen beyaz olmalı akıntınız. 40 günü aştığı halde hala devam eden kan ve kanlı akıntı varsa artık bu istihaze(özür) kanı kapsamına giriyor ve artık böyle olsa dahi namazınızı kılabilirsiniz

(Nifas nedir?

Nifas, lohusalık halidir ki, en az müddeti yoktur. En çok müddeti 40 gündür. Çocuk doğuran kadın, hiç kan görmeyebilir. Bu durumda kan görmediği için lohusalık hâli bitmiş demektir. ıbâdetlerine hemen başlar. 40 günden fazla gelen kan ise özür halidir. Dolayısıyla 40 günden sonra , eğer hâlâ kan devam ediyorsa, kadın yine ibâdetlerine başlar. Bununla beraber bazı kadınlar çocuk doğurduktan sonra on beş, yirmi veya yirmi beş gün kan görürler. Kan kesildikten sonra , temizlik hali başlamış demektir, 40 günün dolması beklenmez. Kan kesilince yıkanılır, namaz kılınıp, Ramazan ayı ise oruç tutulur.

ıstihâze nedir? ıstihâzeli kadının ibâdet sorumluluğu üzerinden kalkar mı?

Bir kadından hayızda 3 günden az, 10 günden fazla gelen kanlar; nifas (lohusalık) halinde 40 günden sonra gelen kanlar ile hamilelik süresince gelen kanlar istihâze kanıdır. ıstihâze (özür) denen kan, vücudun diğer organlarından gelen kanlar gibidir. ıstihâzeli olan kadından namaz sorumluluğu düşmez. Orucunu tutar, kazaya bırakmaz.

Henüz 9 yaşına gelmemiş kızlardan gelen kan da özür kanıdır. Âdetten kesilme vaktinde girdikten sonra gelen kanlar da özür (istihâze) kanıdır.

(Daha geniş bilgi için bakınız: Büyük ıslam ılmihâli, Ömer Nasuhi Bilmen)

Kaynak: Altınoluk Dergisi'nin ücretsiz eki Şebnem)

bende 22 +4 deyim çok şükür kılıyorum ve zorlanmıyorum Allah a şükürler olsunnn kılmaya çalışalım arkadaşlar bebeklermizde bizden herşeyi alıyorlar ki eminim namz düşüncesini de anne karnında alacaklar....
ınşaallahh :1rolleyes:

Allah kabul etsin inş.
Lohusalık dönemi 40 gündür, bu zamana kadar tamamen temizlenmeyi beklemelisiniz, tamamen beyaz olmalı akıntınız. 40 günü aştığı halde hala devam eden kan ve kanlı akıntı varsa artık bu istihaze(özür) kanı kapsamına giriyor ve artık böyle olsa dahi namazınızı kılabilirsiniz

Allah razı olsun... teşekkürler...

Kizlar yazdiklariniz beni cok duygulandirdi; ne güzelsiniz...
Rabbim namazlarinizi ve dualarinizi kabul ve saglikla
bebeginizi kucaginiza almayi nasip etsin insaallah...
Insaallah bana da birgün hamile kaldigimda bebegimle namaz kilmak nasip olur...

Kizlar yazdiklariniz beni cok duygulandirdi; ne güzelsiniz...
Rabbim namazlarinizi ve dualarinizi kabul ve saglikla
bebeginizi kucaginiza almayi nasip etsin insaallah...
Insaallah bana da birgün hamile kaldigimda bebegimle namaz kilmak nasip olur...
Allah razı olsun
İnşaallahh :1hug:

Rabbim ibadetlerinizi kabul etsin, masallah hepinize
benim icin de dua edin ne olur, namazlarimi layikiyla kilayim

Ben de 30 haftalık hamileyim, ara ara namaz kıldım ama düzenli olmadı.Şimdi Allah nasip ederse 5 vakit kılmaya başlıcam.Allah iman gücü versin, bebeğime de Kuran dinletmeye başlayacağım.

Ben de 30 haftalık hamileyim, ara ara namaz kıldım ama düzenli olmadı.Şimdi Allah nasip ederse 5 vakit kılmaya başlıcam.Allah iman gücü versin, bebeğime de Kuran dinletmeye başlayacağım.

inşallah 5 vakit devam edersin canım.kaydirigubbakcemile5
Arkadaşlar ben daha yeni anne adayıyım konu başlığı ilgimi çekti.Aslında aklıma hiç böyle bir zorluk olacağı gelmemişti.Rahat kılmak için neler yapıyorlar arkaşlar yazarlarsa bizim için daha faydalı olacak.:CüvCüv:
Allah hepimize bebeğimizi sağlık ve hayırla kucağımıza almayı nasip etsin:Saruboceq:

slm kızlar... bugün bizim kırkımız doluyor... banyo yapacaktım abdest alıp namaz kılmaya başlayacaktım ama kanamam tekrar başladı. ne ola ki bu? napsam bilemedim? özür mü sayılır? başlasam mı?

slm kızlar... bugün bizim kırkımız doluyor... banyo yapacaktım abdest alıp namaz kılmaya başlayacaktım ama kanamam tekrar başladı. ne ola ki bu? napsam bilemedim? özür mü sayılır? başlasam mı?

benımde 45 gun oldu hala devam ettıgı ıcın kılamıyorum namazımı.son ana kadar kılmıstım.namaza baslamasan daha iyi olur canım.tam olarak bıttıgınde baslarsın..

Back
X