hamilelikte namaz..

bende 9 ay kıldım ..oturarak sandalyede..son ay zor oldu bıraz bebk sıkışıo gıbı oldu canm acıdı ama doguma kadar kıldım..2 hafta oldu doğum yapalı..kanamam hala dewam edıo bıtınce kısmetse dewam ederım..

Selam Arkadasim

Cok tsk.ler bu basligi actigin icin..
Bende Namazimi hic birakmadim, arada kilmadigim zamanlar oldu Allahim affetsin insallah
Cok halsizken,yorgunken,kan alindigi gunler mesela.. Bitkinlikten kolumu kimildatamadigim gunler haricinde hep kildim cok sukur..

Suan 35 haftalik hamileyim..
Namazimi hala kiliyorum Allahin izniyle cok sukur..
Cok rahat vede guzel bir hamilelik geciriyorum Allahin izniyle..

Ama ben oturarak kiliyorum.. cunku ayakta kilmam mumkun degil, denedim yere oturunca kalkamiyorum
Biraz kilomda var.. Mumkun degil..
Ama tv deki hocalar da dedi.. Kafanizi yani secde edeceginiz yeri yuksek tutup, oturacaginiz zaman sandalyeye oturabilirmisiz.. Bunda bir sakinca yokmus..

Ben Farzlarimi kiliyorum zaten.. Hamile bayanlar sadece Farzlarini bile kilsa makbulmus..

Ayrica bebegin bizle beraber tekbir aldigini ogrenince bende cok duygulandim ....

Allah hepimizin yavrularini bizlere hayirli ve salih evlatlar eylesin, insallah....

Allah kabul etsin kızlar,inanın çok duygulandım,hamileyken namaz kılmak bebeğe çok faydalıymış diye biliyorum,inşallah hepinizin bebişleri sağlıklı olur..:nazar::1hug:

kızlar bende ikiz bebek beklediğim için belırlı bı haftaya kadar hep ayakta kıldım artık oturuyorum sizin yanı tek gebelığın 9.ayı bizim 6.ayımız gibi oluyo arkadaslar eğilip kalkmak çok zor oluyo allahım kabul eder inşalah

Rabbim hepinizin yardimcisi olup, bütün namazlarinizi ve dularinizi kabul etsin kizlar insallah.

bende şuan 9 haftalığım namazımı şimdilik gayet rahat kılıyorum ilerleyen zamanlarda ayakta duracak halim olmazsa oturarak kılabilirim ama Rabbim yardımcı oluyo helede söz konusu namaz olursa...

dıkkat ettımde namaz kılan arkadaslar cok rahat hamılelık gecırıyor.mıde bulantısı cogunda olmuyor bunun gıbı.
bende de sadece kasık agrısı cok fazla oldugu ıcın secdeye egılırken cok zorlanıyorum canım cok acıyor.o yuzden oturarak kılıyorum.sadece secde yapacagım zaman sandalyeye oturuyorum.

kızlar benım bebegımın beynınde kıst varmıs dr kaybolur dedı.arastırdım her yerde kaybolacagını yazıyor.
lutfen bırbırımız ıcınde dua edelım hayırlı saglıklı evlatlarımız olsun dıye..benım ıcın ve dıger arkadaslar ıcın dua etmeyı unutmayalım.

bendede bi sıkıntı yok şimdilik çok şükür 14 . haftamıza girdik
sadece eğilirken feci baş ağrım oluyo o kadar...
ayrıca GONULL dualarım seninle ...

bendede bi sıkıntı yok şimdilik çok şükür 14 . haftamıza girdik
sadece eğilirken feci baş ağrım oluyo o kadar...
ayrıca GONULL dualarım seninle ...

o haftalarda bas agrısı normal canım sonra gecıyor rahat edersın o zaman.
Allah razı olsun canım..

benim baslarda cok belim agriyordu egilince fallan namazimin bozuldugu zamanlar oluyor sonra esime sordum oda dediki oturarak kil cunku bu senin elinde olan bisey degil. agrin sancin yada rahatsiz edici bir durumda oturarak kil dedi bende oyle yapiyorum ALLAH namazlarimizi ve dualarimizi kabul etsin

sürekli kanamam olduğu ve yattığım için yatarak kılıyorum allah ım kabul ediodur inş.senağlama

Ben erken başlayan reflü sorunum nedeniyle oturarak kılıyorum bir kaç gündür.Çünkü rüku ve secde yaptığımda yediklerim geri geliyor ve tekrar ayağa kalkıp eğilmekten kaçar oluyorum istemeden namaz sırasında.Bu nedenle oturarak kılıyorum ve secdeye bile çok eğilmeden kılmaya çalışıyorum.Midem yüzümden namazda korkar hale gelmektense böyle kılmayı tercih ediyorum.Birde mide bulantılarım yüzünden bir kaç haftadır sabah namazlarına kalkamaz oldum.Kazasını kılıyorum.Rabbim hepimizin namazlarını kabul eder inşAllah....

33 haftalık hamileyim.Bende de reflü sorunu olduğu için oturarak kılıyorum. Allah bize ibadet ederken kolaylıklar sunmuştur. Namazı oturarak kılmak da bunlardan bir tanesi. Benim ıçim rahat bence sende rahat ol. Vesveselere kapılma

kızlar merak etmeyin uzun namazları oturarak kılmak veya dayanamadığınız zamanlarda
namazlarınızı oturarak kılmanız asla günah değildir
Hiçbir rahatsızlığınız olmadığı zaman ayakta kılarsınız fakat rahatsızsanız oturarak ve hatta allah
göstermesin felçli hastalar veya bi sebepten dolayı yataktan kalkamayan hastalar
yattıkları yerden gözleri ile bile kılabilirler namazı.
Dünyada bu kadar çok sağlıklı olduğu halde namaz kılmayan insnalara kıyasla siz
karnınızdaki yükünüze veya rahatsızlığınıza rağmen namazınızı kılmaya çalıştığınız için Allah
size rahmet ve şefkat nazarıyla bakar dilerim kabul olur namazlarınız
bu arada meslek kısmında muhasebe yazıyor ben muhasebe de çalışıyorum ama ilahiyat mezunuyum
bilgilerinize.......ki araştırırsanız da namaz için durumun böyle olduğunu görürsünüz.

sevgiler :CüvCüv:

Son düzenleme:
evet arkadaslar guzel ıfade etmıs...........ılk hamılelığım hıç sıkıngtısızdı namazımı çok rahat kıldım hatta orucumu bıle tutmuştum ama sımdı rısklı bı gebelığım var oturarak kılıyorum orucumuda kaza edıcem..............nasıl kılabılıyosanız kılın .............guzel gebelık donemı gecırmenız dılegıyle..............

dıkkat ettımde namaz kılan arkadaslar cok rahat hamılelık gecırıyor.mıde bulantısı cogunda olmuyor bunun gıbı.
bende de sadece kasık agrısı cok fazla oldugu ıcın secdeye egılırken cok zorlanıyorum canım cok acıyor.o yuzden oturarak kılıyorum.sadece secde yapacagım zaman sandalyeye oturuyorum.

kızlar benım bebegımın beynınde kıst varmıs dr kaybolur dedı.arastırdım her yerde kaybolacagını yazıyor.
lutfen bırbırımız ıcınde dua edelım hayırlı saglıklı evlatlarımız olsun dıye..benım ıcın ve dıger arkadaslar ıcın dua etmeyı unutmayalım.

Arkadasim Allah yavruna saglik,sihhat ve sifa versin insallah...

Back
X