• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamilelikte namaz..

bende 33, haftami bitirdim son 3 haftadir oturarak namazkiliyorum.secdeye egildigimde kaburgalarima baskai yapiyor bebegin kafasi ve nefes alamiyorum. birde sol kasigimda yirtilma var. egilince oda aciiyor. bu nedenle oturarak kiliyorum.ALLAh hepinizin namazlarini kabul etsin huzurundan bos cevirmesin.

evet muhakakkak ohalle halleniyor bebek :ecrin_bebek: bu arada cinsiyeti öğrenmeye gittiğimizde 13 haftalık falandı doktor dedikii o annesii bu tekbir almış dedii iki elide kulaklarındaydı eşim annem yanımdaydı okadar duygulandıkkii

Allah cülemiizn dualarını ibadetlerini kabul etsin hayırlı insanlar yetiştirebilmeyi bize nasip etsin inşş:Saruboceq:

ay çok güzel çok duygulandım.senağlamaönceden kılardım şimdi namaz kılmıyorum çalışıyorum diye ama bunu bahane etmicem:olmaz:ramazan vesilesiyle başlıcam çok etkilendim.zaten gördüğüm rüyalar ve yaşadığım şeyler namazı bırakmamam gerktiğini belirtiyor diye düşünüyordum.ve hatta bu yazıyo okumamda vesile olacak.a.s.

eğitim anne karnında başlarmiş.ve dini eğitimde çooooook önemli bebişler için.
annesi namazla huzur buldukça bebiş nasıl mutlu oluyor kimbilir.
bende büyüyünce annem gibi olucam diyordur.
namazını kılan bi evladı kim istemezki dimiiii..
bende şimdilik ayakta kılıyorum.
Rabbim hepimizin ibadetlerini kabul etsin inş.

eğitim anne karnında başlarmiş.ve dini eğitimde çooooook önemli bebişler için.
annesi namazla huzur buldukça bebiş nasıl mutlu oluyor kimbilir.
bende büyüyünce annem gibi olucam diyordur.
namazını kılan bi evladı kim istemezki dimiiii..
bende şimdilik ayakta kılıyorum.
Rabbim hepimizin ibadetlerini kabul etsin inş.

cok dogru soyluyorsun arkadasım...

hayırlı saglıklı evlatlar nasıp olsun hepımıze...

evet muhakakkak ohalle halleniyor bebek :ecrin_bebek: bu arada cinsiyeti öğrenmeye gittiğimizde 13 haftalık falandı doktor dedikii o annesii bu tekbir almış dedii iki elide kulaklarındaydı eşim annem yanımdaydı okadar duygulandıkkii

Allah cülemiizn dualarını ibadetlerini kabul etsin hayırlı insanlar yetiştirebilmeyi bize nasip etsin inşş:Saruboceq:

çok duygulandım gözlerim doldu rabbim sağlıcakla kucağımıza almayıda nasip etsin inş

kızlar ben hamileyken iknci kez kuran hatim edicem yani şuan ikinciy okuyorum ramazanla birlikte hatim edicem
Allah nasip ederse

acaba bunu olan güzellikleri neler bebeğe hangi etkileri bırakır

muhakkak çok lütufu vardır ama ben bunların neler olduğunu öğrenmek istiyorum

nette baktım bişi bulamadım

Allah kabul etsin canim.. çocuk anne karninda seslere duyarli olur hele yuce kitabimizi ona dinletmek. onun ilerde ins hafizaini kuvvetli kilarmis ozellikle hafiz olma ihtimali çok buyuk ins..
anne karninda bebegin kuran dinlemesi ona çok buyuk maneviyatli kilar ins.. yusuf suresini okumak guzel yuzlu guzel huylu olmasini sebeb olur ins.. ibrahim suresinin 40 41. ayetlerini hergun okumakda faydali cunku 40 41. ayetler Hz ibrahim peygamber nesli için ettigi duasidir....
maneviyat içinde gecen bir hamilelik çocugu buyuk bir farkla etkilemektedir ins..
birde esma'il Husna da gecen Allah'in isimlerinden Ya berr isimini 7 defa okumak cocukgu guzel huylu guzel guzlu olmasina sebeb oldugunu okumustum...yapilan arastirmalarda Namaz da ise secdenin ozellikle hamile kadinlarda ceninin sekil bozukligunu engelledigini ayrica psikoljik ve bedensel hastaliklara iyi geldigi tesbit edilmis..
Allah cc hepiimize yardimci olsun ins..

Son düzenleme:
henüz 3,5 aylık olduğu için sorun yaşamıyorum, ama bazen atlatıyorum çok vicdanım rahatsız kızlar dua edin bana.

33.haftalik hamileyim acaba oturarak mi kilsam diye dusunmeye basladim namaz kilarken bi rahatsizligim olmuyor ama bebek rahatsiz oluyormudur acaba diye soru isareti olustu ..

kızlar merak etmeyin uzun namazları oturarak kılmak veya dayanamadığınız zamanlarda
namazlarınızı oturarak kılmanız asla günah değildir
Hiçbir rahatsızlığınız olmadığı zaman ayakta kılarsınız fakat rahatsızsanız oturarak ve hatta allah
göstermesin felçli hastalar veya bi sebepten dolayı yataktan kalkamayan hastalar
yattıkları yerden gözleri ile bile kılabilirler namazı.
Dünyada bu kadar çok sağlıklı olduğu halde namaz kılmayan insnalara kıyasla siz
karnınızdaki yükünüze veya rahatsızlığınıza rağmen namazınızı kılmaya çalıştığınız için Allah
size rahmet ve şefkat nazarıyla bakar dilerim kabul olur namazlarınız
bu arada meslek kısmında muhasebe yazıyor ben muhasebe de çalışıyorum ama ilahiyat mezunuyum
bilgilerinize.......ki araştırırsanız da namaz için durumun böyle olduğunu görürsünüz.

sevgiler :CüvCüv:

Aminnnnn inş. :)

Merhaba herkese;
Bu konuda vicdanen o kadar rahatsızımki :(((
14 haftalık hamileyim bugüne kadar hep bulantı kusma halsizlik yorgunlukla geçti hep ve namazlarımı maalesef kılamadım
Ama çok üzülüyorum inşallah bugünden itibaren başlayacağım hiç bırakmamak üzere
Burada da birbirimize destek olursak çok iyi olur bu konuda
Rabbim evlatlarımızı sağlıklı ve sorunsuz kucaklarımıza almayı nasip etsin hepimize

Allah kabul etsin canim.. çocuk anne karninda seslere duyarli olur hele yuce kitabimizi ona dinletmek. onun ilerde ins hafizaini kuvvetli kilarmis ozellikle hafiz olma ihtimali çok buyuk ins..
anne karninda bebegin kuran dinlemesi ona çok buyuk maneviyatli kilar ins.. yusuf suresini okumak guzel yuzlu guzel huylu olmasini sebeb olur ins.. ibrahim suresinin 40 41. ayetlerini hergun okumakda faydali cunku 40 41. ayetler Hz ibrahim peygamber nesli için ettigi duasidir....
maneviyat içinde gecen bir hamilelik çocugu buyuk bir farkla etkilemektedir ins..
birde esma'il Husna da gecen Allah'in isimlerinden Ya berr isimini 7 defa okumak cocukgu guzel huylu guzel guzlu olmasina sebeb oldugunu okumustum...yapilan arastirmalarda Namaz da ise secdenin ozellikle hamile kadinlarda ceninin sekil bozukligunu engelledigini ayrica psikoljik ve bedensel hastaliklara iyi geldigi tesbit edilmis..
Allah cc hepiimize yardimci olsun ins..

amin....güzel yorumun için teşekkür ederim

Allah razı olsun
söylediğin duaları yapıcam inşallah

ben şu an 17haftalık hamileyim, bugün doktoruma sordum. ayakta namaz kılmamın sakıncası var mı diye.
yaklaşık 30.haftaya kadar ayakta kıl, sonra oturarak kılarsın dedi

kızlar ben hamileyken iknci kez kuran hatim edicem yani şuan ikinciy okuyorum ramazanla birlikte hatim edicem
Allah nasip ederse

acaba bunu olan güzellikleri neler bebeğe hangi etkileri bırakır

muhakkak çok lütufu vardır ama ben bunların neler olduğunu öğrenmek istiyorum

nette baktım bişi bulamadım

hamileyken 6 hatim yaparsan çocuğun alim,9 hatim yaparsan veli olurmus insallah

kızlar ben de hamileliğim ilk haftaları doktor tehlikeli yemek ve wc dışında ayağa kalma demişti. ben de namazı sormuştum oturarark kıl mümkünse dedi ben de o gün bugündür öle kılıyorum.belki şimdi riski yoktur ama beynime yerleşmiş.inşallah kabul olur...

kızlar ben de hamileliğim ilk haftaları doktor tehlikeli yemek ve wc dışında ayağa kalma demişti. ben de namazı sormuştum oturarark kıl mümkünse dedi ben de o gün bugündür öle kılıyorum.belki şimdi riski yoktur ama beynime yerleşmiş.inşallah kabul olur...
tabiki allah kabuleder canım sonuçta rahatsız olduğun için oturarak kılıyorsun

Back
X