• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ama çocuğu istemiyorum

Teşekkür ederim saolun allah razı olsun.. Ben de sağlıksız bir evlilikte büyüdüm ama yaşamayı çok seviyorum. Tabiki herkesin görüşü farklı.. ben çok duygusal davrandım sanırım silmek istiyorum yorumları da silinmiyormuş.
Silmenizi gerektirecek bir durum yok
Fikrinizi söylemişsiniz
Bu konu çok hassas herkesin düşüncesi farklı olacak tabi.

Dövmüyor, evi geçindirme telaşımız var. Hem tüp bebek tedavisi görüyorum hem eşim şu an çalışmıyor. Ama dövseydi de bebeğimi aldırmazdım. babasının suçunu çocuğuma kesemem.
Şerefsiz bir babaya sahip olarak bir ömür ölümden beter yaşasın yani. Bu ceza kesmek olmuyor tabii.

Size ne anlatılabilir bilemiyorum. İşsizlik sırasında hamile kalmaya çalıştığınız için bile söylenecek çok şey var ama kırmayalım birbirimizi.

Adam tecavüz etmemiş ki nasıl zorla oluyor. Her cinsel ilişkinin bebek getirme olasılığı var bunu biliyor. Boşanmayı düşünüyorsan nasıl birlikte olabiliyorsun bu olasılık hep var sonuçta. Böyle kendi hatalarının bedelini hiçbir suçu olmayan bebeklere ödetenlere sinirleniyorum evet inşallah verir sakinlik allah..
Bence tam tersi o çocuğu dünyaya getirmek çocuğa bedel ödetmek oluyor

Dövmüyor, evi geçindirme telaşımız var. Hem tüp bebek tedavisi görüyorum hem eşim şu an çalışmıyor. Ama dövseydi de bebeğimi aldırmazdım. babasının suçunu çocuğuma kesemem.
Herkes kocasından hamile kalmıyor değil mi? Tecavüze uğramamış ki yazıyorsunuz, size göre tecavüze uğrayan kadın kürtaj olunca cinayet işlememiş oluyor. Aile içi tecavüze uğramış kadın genç kız hatta çocuk hamile kalıp kürtaj olunca cana kıyılmıyor ama dayak yiyen evli kadın kürtaj olmak isteyince cinayet mi işliyor? Yani canlar için çifte standart var. Biri doğabilir diğeri ölebilir size göre.

Siz de doğal yolla hamile kalamamışsınız, demek ki kürtaj olmakla ilgisi yok. Kürtaj sonrası hamile kalınmaz lafının kesinliğini doktorunuz mu söyledi? Bizler damgaladığınız gibi kürtaj meraklısı değiliz. Kadının ve doğacak çocuğun menfaatini düşünüyoruz. Kadının fiziksel psikolojik gücü var mı, kendini yeterli hissediyor mu, çocuğun her ihtiyacını karşılayabilecekler mi bunlara bakıyoruz. Karısına vuran çocuğuna da vurur, çocuğa vurmasa bile evde yine de şiddet var. Sizler cana kıymak cinayet diyip elalem baskısı yapıyorsunuz. Bırakın da kararı hamile olan versin. Ben de 2. çocuğuma korunurken hamile kaldım, bakamayacak olsaydım aldırırdım. Ama maddi gücüm manevi durumum bakmaya elverişliydi, eşimden memnundum iyi babaydı doğurdum.

Elalem baskısı denen şey kadına zarar veriyor erkeği kolluyor ve bu baskı da hep kadınlardan geliyor.

tek başına çocuk büyütebilecek maddi manevi yeterliliğin var mı ?
ve dünyaya getirmek istiyor musun ?

Kuzenim başka bir ilde evliydi,bi gece pat diye çıktı geldi,hamileydi ve bebeği istemediğini söyledi,gelir gelmez bebeği aldırdı,sebebi ise eşinin işe zorla gitmesi,hep birşeylerden şikayetçi olmasıydı,adamın bebekten haberi yoktu, söylememiş hatta öğrenir öğrenmez gelmiş,evden kaçtı diye adam da hemen boşadı,asla pişman olmadığını hepimiz biliriz.Bir ömür o tembelle iyiki uğraşmadım diye de hep sevindi..Adam evlendi üç çocuğu oldu, kayınpederin evinde geçinip gidiyorlar,çalışmıyor, çoğu zaman perşembenin gelişi çarşambadan belli oluyor, vurduysa yine vuracak, ve istemiyorsa yine istemeyecek, siz kararlı olun..Vicdanınızı dinlemeyin demiyorum ama, hayat şartlar zaten yeterince zor, bence daha da kendiniz için zorlaştırmayın, herkesten çok o bebeğe günah.

Asıl bunları göre göre bu evliliğe bebek yüzünden devam ederseniz bencillik yapmış olursunuz. Benim annemde iki çocuktan sonra, babamın aldattığını öğreniyor hatta basıyor ofisinde. Etrafta ki herkes de biliyormuş. Neyse annem boşanmak istiyor araya giriyorlar barışıyorlar derken ben oluyorum. Babam tabi ki değişmedi hiç. Ortalarda büyüdüm ablamlar büyüttü beni sayılır. Annem yıllarca babamın borçlarını ödedi, emekli olmasına rağmen çalışmaya devam etti, icralar, aldatmalar... ömrüm boyunca aile içi kavgalarla büyüdüm. Bir kere hepimizin oturduğu kahvaltı masası bilmem, akşam yemeği bilmem. Babam sonunda çekti gitti ama annem bize de düşman kesildi. Sizi bana bıraktı gitti dedi hep. Babam hariç herkesin hayatı sürekli kavgayla borçla it gibi çalışmakla geçti. Babam yıllar önce evlendi öğrencisiyle, iki çocuğu bir kedisi var. 3 yılda bir arar ne kadar mutlu olduğunu anlatır. Çocuklarının ne kadar başarılı olduğunu söyler. Kapatır. Bu kadar babalığı. Ben açık açık istemezdim doğmayı. Ben olmasaydım annem daha çabuk toparlardı belki. Gerçekten daha erken boşanırdı. Ekonomik olarak da vicdanen de yük oldum gibi hissediyorum. Hep bu hissettirildi çünkü.
O aile büyükleri rahat uyuyorlar mi acaba

Yorumları hiç okumadan yazacağım .Her çocuk doğduğu yerde kaderine başlıyor.Şimdi doğunca yemektir içmektir okuldur paradır iyi anne babadır varmı .Ben bakmiycam sizin çocuğunuza parada vermiycem babasız parasız çocuk büyütmenin guzellenecek bir tarafı yok.Her kadın çocuk ister bizim olmuyor sen daha ne istiyorsun saçma.Ne alakası var çocuğu olmayanlara sizmi vermiyorsunuz çocuk .Şapla şeker hep karıştırılıyor.İlerde bir daha evlilikten tut her konuda sorun.Ben sizin yazdığınız ortama doğmak istemezdim.Korunmak diye bir seçenek vardı mümkündü.Korunurken demeyin rica ederim.Hanimefendi doğunca beni niye doğurdun para nerde baba nerde hayat nerde nin cevabini kendiniz vereceksiniz.Sokaklar çocuk dolu ayaklarında ayakkabı yok onlarada güzelleme yapın evlat edinin bu kadar çok boş konuşanlar bıktık artık bu kafanızdan ve burda kim doğurmanizdan yanaysa onlardan para isteyin hanimefendi madem bu kadar bir çocuğun hayatına vebali alıyorlar ben olsam tek tek yakalarına yapışır mama bez ilaç okul kurs talep ederdim .

En doğrusu korunmakti madem hazır değilsiniz eşinizin zaten bu evliliği sürdürüp surdurmeyeceği belirsiz partiler yaparak kutlanacak bebek müjdesi böyle olmaz.İster dogurun ister digurmayin .Dogurmanin acısı bunalımı keskesi bir ömür de sürebilir.Dedigim gibi ne ben bakacağım ne başkası .İstenen ve şartların olgun olduğu yere doğmak başka bu başka

Bu sitenin bu kadar kürtajsever olduğuna bakma. Fiziksel ve psikolojik olarak çok zor bir süreç ilerde tekrar çocuk sahibi olmaya karar verdiğinde zorluklarla karşılaşabiliyorsun. Psikolojik olarak sonrasında çok zorlanıyorsun. Buradakilere bakarsan her kocasıyla sorun yaşayan kürtaj yaptırsın bir cana kıymak o kadar basit bir şey değil iyi düşün karar ver. Ben senin yerinde olsam ailem beni kabul edecekse doğururdum. Sen çalış annen çocuğa baksın. Yine de senin kararın hakkında hayırlısı olsun..
Ben 2 kere kürtaj yaptırdım artık söyleye söyleye bütün site öğrenmiştir. Hala atlatamadığım travmam ilkini kendim istemedim. İkinci bebeğim yaşamadı. Şimdi üçüncüye hamileyim bak inan ben atlatamıyorum ilk bebeğimi aldırmanın verdiği travmayı asla dinmeyen bir acı 3 sene oldu 3 senedir ağlıyorum. Buraya yazarken bile gözlerim doldu çok iyi düşün. Ben şanslıyım yine hamile kalabildim. Tekrar hamile kalamayabilirsin. Ben bir sene hamile kalamadım. Ailen arkandaysa hiç düşünme o cana şans ver. Evliliğin için bir şey diyemem şiddet en affedilmeyecek suçlardan böyle bir şey yaşasam evden gönderirdim yerlerde sürünüp özür dilemeden bir daha affetmezdim affedeceksem bile.

Bosanmis anne babanin cocugu olunca ne oluyor? Neden cok kotu bir sey gibi bahsediliyor bundan asla anlayamayacagim. Benimkiler de kucukken bosandilar ve cok guzel yasadim. Sizin anneniz babaniz bireysel olarak bas edememisler bu durumla bence siz ve esiniz kendinizi bildikten sonra bosansaniz da hicbir sorun cikmaz. Hadi diyelim cocugu aldirmadin, sana vurmus biriyle mi buyuteceksin o cocugu. Ne o, benim annem babam evli.. asil o zaman o cocuga yazik.
Cocugu istiyorsaniz ve bosanmis bir cift olarak cocugu guzelce buyutebilecekseniz dogurun. Yoksa aldirin derim.
Bir de zor bir karar degil bu aslinda. Insan kendini bilir bu konuda. Su an bu kadar uzerine dusunmeniz bile cocugu dogurmak istediginiz anlamina geliyor. Cocuk sevgisiyle insan her zorluga katlanir (maddi guc varsa tabii). Mesela ben cocuk istemiyorum cunku kendimi biliyorum. Ugrasamam cocukla ben. Kendinizi tanimanizla ilgilidir bazi kararlar.

Ben 2 kere kürtaj yaptırdım artık söyleye söyleye bütün site öğrenmiştir. Hala atlatamadığım travmam ilkini kendim istemedim. İkinci bebeğim yaşamadı. Şimdi üçüncüye hamileyim bak inan ben atlatamıyorum ilk bebeğimi aldırmanın verdiği travmayı asla dinmeyen bir acı 3 sene oldu 3 senedir ağlıyorum. Buraya yazarken bile gözlerim doldu çok iyi düşün. Ben şanslıyım yine hamile kalabildim. Tekrar hamile kalamayabilirsin. Ben bir sene hamile kalamadım. Ailen arkandaysa hiç düşünme o cana şans ver. Evliliğin için bir şey diyemem şiddet en affedilmeyecek suçlardan böyle bir şey yaşasam evden gönderirdim yerlerde sürünüp özür dilemeden bir daha affetmezdim affedeceksem bile.
Tatlım seninki çok farklı ama para pul ailesi destek değilse eş ile gelecek belirsizse çok afedersiniz ama ekranlar her adamdan bir tane doğuranlarla dolu yanı bunları kimse görmüyormu kürtaj acısı günahı bilmemneyi deyip durana kadarda o çocukların günahı peki kimin boynuna .Bakamiyor işte kadınlar günah diye diye yetiştirme yurtları gece ağlayan çocuklarla dolu siz hiç gittinizmi ben gittim .Onların günahı kimin boynuna.Konu sahibinin iyi bir evliligi yokki şiddete meyilli eşi yarın tek kendisi değil çocukta dayak yiyebilir o zaman ne olacak .Bu adam evden kovarsa ne olacak ailede yok destekle kim alacak onu evine bebeğiyle

Tatlım seninki çok farklı ama para pul ailesi destek değilse eş ile gelecek belirsizse çok afedersiniz ama ekranlar her adamdan bir tane doğuranlarla dolu yanı bunları kimse görmüyormu kürtaj acısı günahı bilmemneyi deyip durana kadarda o çocukların günahı peki kimin boynuna .Bakamiyor işte kadınlar günah diye diye yetiştirme yurtları gece ağlayan çocuklarla dolu siz hiç gittinizmi ben gittim .Onların günahı kimin boynuna.Konu sahibinin iyi bir evliligi yokki şiddete meyilli eşi yarın tek kendisi değil çocukta dayak yiyebilir o zaman ne olacak .Bu adam evden kovarsa ne olacak ailede yok destekle kim alacak onu evine bebeğiyle
Kürtajın günah olmasıyla aslında hiç ilgim yok ben günah diye düşünmüyorum bu durumu her kadının kürtaj hakkı var. Konu sahibinin önceki konularını bilmiyorum açıkçası şiddet dediği ne boyutta onu da bilmiyorum bir itiş kakış olarak düşünmek istiyorum ki bu bile terketmeye yeter hiç bir canlı şiddeti haketmiyor. Bunu yapana erkek denmez insan bile denmez.

Kürtajın günah olmasıyla aslında hiç ilgim yok ben günah diye düşünmüyorum bu durumu her kadının kürtaj hakkı var. Konu sahibinin önceki konularını bilmiyorum açıkçası şiddet dediği ne boyutta onu da bilmiyorum bir itiş kakış olarak düşünmek istiyorum ki bu bile terketmeye yeter hiç bir canlı şiddeti haketmiyor. Bunu yapana erkek denmez insan bile denmez.
Kendi keyfi bilir işi yok aile desteği yok evliliği çok iyi sürecek gibi görünmüyor yarın doğurur gider sığınma evine .Ben karısmiyorum bir sürü hap var iğne var şimdi bir sürü yöntem var . Kürtaj zaten korunma yöntemi değil.Fakat bebek böyle ya tutarsa dogurayimmi dogurmayayimmi denecek birşey değil.Belliki kötü giden bir evlilik birde bebek bu iş zor zor .Onu diyoruz mucize olup aşka gelinmez.Kendine guveniyorsa ömürboyu annelik babalık maddi manevi yapabilecekse ne âlâ.Yoksa çocuğun günahı ne .Ev yok ocak yok para yok o yok bu yok hayata eksiden başlayacak.Hicbirsry olup gitmiyor artık .Ha bebek olur insan anlaşamaz doğurur aile evinde yada kendi evinde bakar büyütür.O farklı.Burda zaten iktitre kaktira giden bir evlilik var çocukta planlı değil .O zaman yiyecek dayaği doğuracak .Ne diyelim daha yeni konuya yorum yapmadikmi kadın sığınma evi diyen hamile bir genç kıza.Mucize beklemesin gerçekçi bakacaksın sonra kafanı vuracak taş bulamıyorsun bu hayatta .Gerisini kendi bilir benide ilgilendirmez nasıl bakacağı

hersey sizde bitiyor adamı mı istemiyorsunuz bebeği mi hayatta sizi ne mutlu edecek onu bi düşünün derim mesela aldırınca bosanacak mısınız? bosanmayacaksanız kendinizi yiyip bitirip vicdan azabı çeke çeke mutsuz bi evlilikte tıkılır kalırsınız birdaha hamile kalırsınız ve bu kez doğurursunuz yinede ömür boyu aklınızdan çıkmaz bu tarz yorumlara direkt kzıgın emojisi atanlar unutmayın bu yorumu sadece yasayanlar yapar bu demek değil ki kürtaj olma doğur dünden beri takip ediyorum okuyorsun cevap vermiyorsun merak ediyorum ama bu karar verdiğin üç satır bilgiyle yapılan yorumlarla alınacak bir karar değil ne mesela bosanmayı düşündüğün kötü davranıslar hamile ve duygusal mısın ciddi problemlerin mi var çözemiyorum

Kendi keyfi bilir işi yok aile desteği yok evliliği çok iyi sürecek gibi görünmüyor yarın doğurur gider sığınma evine .Ben karısmiyorum bir sürü hap var iğne var şimdi bir sürü yöntem var . Kürtaj zaten korunma yöntemi değil.Fakat bebek böyle ya tutarsa dogurayimmi dogurmayayimmi denecek birşey değil.Belliki kötü giden bir evlilik birde bebek bu iş zor zor .Onu diyoruz mucize olup aşka gelinmez.Kendine guveniyorsa ömürboyu annelik babalık maddi manevi yapabilecekse ne âlâ.Yoksa çocuğun günahı ne .Ev yok ocak yok para yok o yok bu yok hayata eksiden başlayacak.Hicbirsry olup gitmiyor artık .Ha bebek olur insan anlaşamaz doğurur aile evinde yada kendi evinde bakar büyütür.O farklı.Burda zaten iktitre kaktira giden bir evlilik var çocukta planlı değil .O zaman yiyecek dayaği doğuracak .Ne diyelim daha yeni konuya yorum yapmadikmi kadın sığınma evi diyen hamile bir genç kıza.Mucize beklemesin gerçekçi bakacaksın sonra kafanı vuracak taş bulamıyorsun bu hayatta .Gerisini kendi bilir benide ilgilendirmez nasıl bakacağı
Konu sahibinin hayatında çok problem var. Bu kadar problemle korunmamakta gerçekten nasıl bir sorumsuzluk anlam veremiyorum. Dediğin gibi o kadar çok korunma yöntemi var. Kürtaj korunma yöntemi değil.

Kadın ailem yanımda değil hiçbir zaman da olmadılar zaten diyor

Eşinden şiddet görüyor

Bu ortamda nasıl çocuk bakabilir, büyütebilir? Bir ömür boyu doğacak olan o çocuğu ağlayacağına per perişan olacağına varsın doğmasın kadının kendisi ağlasın

Konu sahibinin hayatında çok problem var. Bu kadar problemle korunmamakta gerçekten nasıl bir sorumsuzluk anlam veremiyorum. Dediğin gibi o kadar çok korunma yöntemi var. Kürtaj korunma yöntemi değil.
Yani kendin batiyorsun bir canlıyı daha batirmanin manası yok Allah bilir ben öyle aç mezarı yok diyemem köprü altlarına terkedilmiş evlere sokaklara bak varmı yokmu her kişi cokmu sansli görürsün.Birazda anan baban düşünecek seni .

Back
X