• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ama çocuğu istemiyorum

Zaten ben de bu dediklerinizi aksini iddia etmiyorum sizin dedikleriniz ve benim dediklerim ayrı ihtimaller.. bazı konularda benim dediklerim, bazı konularda sizin dedikleriniz ya da herhangi birimizin tüm söyledikleri gerçekleşebilir. Ama bana göre şartlar aşırı kötü değilse her zaman yaşatmak öldürmekten güzel bir şeydir. Bu kişinin durumunu öyle ümitsiz görmüyorum en azından anne babası hayatta.. yüzde yüz kürtaj karşıtı değilim ama bu kadar basit insanların aldır aldır demesini yanlış buluyorum açıkçası..
Siz konu sahibinin annesine fikri hiç sorulmadan sen çalış annen baksın dediniz, daha önce de gördüm benzer konularda böyle yorumlar. Anneanne, babaanne olunca torun bakma sözleşmesi otomatik mi yükleniyor, nasıl hemen annen baksın denebiliyor?

Merhaba yargılayabilirsiniz ama günlerdir düşünüyorum artik tek basima degil bi yere yazmak istedim 7 haftalık hamileyim eşim hamile olmadan once cocuk istemezdi ekonomik sartlardan dolayı konusunu bile acmazdi son zamanlarda da hep bana kotu davranmisti ve ben bu davranislarindan aşırı sıkılıp kafamda boşanma evresindeydim fakat bir gun bu haberi öğrendik ben yıkıldım dusunmuyordum o ise yapacak bir sey yok bakariz artik dedi ilk gun ben ikna etmeye çalıştım olmadı sonra ki günlerde kendisi benimle hep tartıştı bir gün de bana vurdu o günü unutamıyorum düzeleceği yok gibi duruyor olan çocuğa olacak diye korkuyorum ileri görüşlülük yapmaya çalışıyorum ben boşanmış bir anne babanın çocuğuyum nasil hissettiğimi biliyorum benim yanlis kararım yuzunden oda etkilensin istemiyorum sizce ne yapmalıyım aldırmak doğru karar mı olur o kadar çocuk isteyen insan varken bu yaptığım bencillik gibi geliyor ama psikolojim cok bozuldu annem babam da yanimda degil zaten pekte olmazlardı tek basima agir bir karar vermem gerekiyor vaktim az fikirlerinizi belirtin
Umarım sizin için en doğru kararı verirsiniz

Burdaki yargılayıcı insanlara bakma. Çocuk falan öldürmüş olmuyorsun. Daha hücre Topluluğu olan bir şeyin insana dönüp berbat bir hayat yasamasini engellemis oluyorsun. Hem kendi hayatini hem de daha varolmayan bir insanın hayatını yakma. İstemiyorsan aldirabilirsin bu tamamen senin tercihin.

Merhaba yargılayabilirsiniz ama günlerdir düşünüyorum artik tek basima degil bi yere yazmak istedim 7 haftalık hamileyim eşim hamile olmadan once cocuk istemezdi ekonomik sartlardan dolayı konusunu bile acmazdi son zamanlarda da hep bana kotu davranmisti ve ben bu davranislarindan aşırı sıkılıp kafamda boşanma evresindeydim fakat bir gun bu haberi öğrendik ben yıkıldım dusunmuyordum o ise yapacak bir sey yok bakariz artik dedi ilk gun ben ikna etmeye çalıştım olmadı sonra ki günlerde kendisi benimle hep tartıştı bir gün de bana vurdu o günü unutamıyorum düzeleceği yok gibi duruyor olan çocuğa olacak diye korkuyorum ileri görüşlülük yapmaya çalışıyorum ben boşanmış bir anne babanın çocuğuyum nasil hissettiğimi biliyorum benim yanlis kararım yuzunden oda etkilensin istemiyorum sizce ne yapmalıyım aldırmak doğru karar mı olur o kadar çocuk isteyen insan varken bu yaptığım bencillik gibi geliyor ama psikolojim cok bozuldu annem babam da yanimda degil zaten pekte olmazlardı tek basima agir bir karar vermem gerekiyor vaktim az fikirlerinizi belirtin
Sizin psikolojinin iyi değilken nasıl olacak. Siz anne olmak istiyor musunuz? Bu sorunun cevabı sizi yönlendirir bence. Geri dönüşü olmayan bir sorumluluk alabilecek misiniz? Çocuk isteyen çok aile var evet ama siz istiyor musunuz? Kararı anne olarak sizin vermeniz lazım. Hamile kadına vuran kocanızın … neyse siz ne istiyorsunuz ona karar verin.

Şöyle bir empati yaptım ben doğurmazdım.

Bu sitenin bu kadar kürtajsever olduğuna bakma. Fiziksel ve psikolojik olarak çok zor bir süreç ilerde tekrar çocuk sahibi olmaya karar verdiğinde zorluklarla karşılaşabiliyorsun. Psikolojik olarak sonrasında çok zorlanıyorsun. Buradakilere bakarsan her kocasıyla sorun yaşayan kürtaj yaptırsın bir cana kıymak o kadar basit bir şey değil iyi düşün karar ver. Ben senin yerinde olsam ailem beni kabul edecekse doğururdum. Sen çalış annen çocuğa baksın. Yine de senin kararın hakkında hayırlısı olsun..
Psikolojiyi kötü etkilediği cok doğru ama doğurganlığa hiçbir zararı yok.insanları korkutmak ve kendi duşüncenizi empoze etmek için doğru olmayan şeyler söylemeyin.

Bu adamdan ayrılırsanız (ki hamile karısına şiddet uygulamaktan bile imtina etmeyen adamdan da ayrılın); bir çocuğa tek başınıza ebeveynlik yapabilecek maddi ve manevi olgunluğa sahip olup olmadığınıza göre değişir yorumlar.

Çocuğu yaparken aklınız nerdeydi eşiniz mükemmel bir insan mıydı da yaptınız? Boşanma aşamasındaydık beni dövdü bana kötü davrandı diyorsunuz ama sevişmeyi de biliyorsunuz. Nasıl mideniz alıyor cidden anlamadım. Hadi yaptınız neden korunmadınız? Her yetişkin birey bu riskleri biliyor korunarak bile hamile kalanlar varken ekstra dikkat etmeliydiniz. Bu çocuğu da sakın doğurmayın böylesine sağlıksız hayatınıza çocuğu da dahil edip heba etmeyin.Ne paranız var ne mesleğiniz ne eşiniz eş çocuk bakmayı yapmayı evcilik oyunu mu sanıyorsunuz Allah aşkına. Üreyebiliyorum diye yapmışsınız resmen. 7 haftalık bir bebeği aldırmak hayatı mahvedilen bir çocuktan çok daha iyi bir seçenek. Doğurupta hayatını karartmayın bir canlının.

Bu arada şu an durumumdan dolayı belki ben objektif bakamıyor olabilirim bunu kabul ediyorum. Ama çocuk sahibi olmayı düşünmeden önce de insanların cinsel organlarının keyfine çakışıp bunun bedelini bebeklere ödeyip aldırmalarına karşı bir insandım bir şey yapıyorsan sonuçları var bunu biliyorsun bile bile cana kıyıyorsun ben buna normal bakamıyorum benim hayat görüşüme uymuyor

Size göre 10 haftalık bile olmayan bir embriyoyu sonlandırmak ileride belki alkol kumar bağımlısı şiddet gösteren bir baba bile büyütmekten daha kötü bir durum ise bence yorumlarınızı kendinize saklayın. Sürekli şiddet gören, psikolojik, fiziksel ve psikolojik istismara uğrayan bir çocuk da ileride eminim, annem de ne şanslıymış hemen hamile kalabilmiş, ohhh hayat de ne güzel diyordur.

Hamileyken eşine şiddet gösteren bir adam da eminim mükemmel bir baba olur.

Hamile kalmak şans değil, hamile kalamamak biraz şanssızlık. Çocuğunu sokakta dilendiren, doğurup doğurup genelde yurtlara atan bazı insanlar da şakır şakır doğuruyor.

Bende gebelik demiyorum nasip kısmet daha olmadı, olmayabilir de. Gidip millete bu şans diye bir şey yazmam. Dini inancım da beni ilgilendirir, başkasına empoze etmem. Muhtemelen çalışmayan, bir işi bile olmayan, ailesinin bile bakmayacağı kadına, ay ne şanslısın denmez.

Bu şeye benziyor belki anlarsın, evlenmek isteyen ama evlenemeyen birinin nikah arefesinde başına çok kötü bir olay gelen birine, ay ne şanslısın ben bulamadım demesi gibi. Annesi babası ölmüş misal, ay ne şanslısın ya boşver nikaha bak denmesi gibi.

Size göre 10 haftalık bile olmayan bir embriyoyu sonlandırmak ileride belki alkol kumar bağımlısı şiddet gösteren bir baba bile büyütmekten daha kötü bir durum ise bence yorumlarınızı kendinize saklayın. Sürekli şiddet gören, psikolojik, fiziksel ve psikolojik istismara uğrayan bir çocuk da ileride eminim, annem de ne şanslıymış hemen hamile kalabilmiş, ohhh hayat de ne güzel diyordur.

Hamileyken eşine şiddet gösteren bir adam da eminim mükemmel bir baba olur.

Hamile kalmak şans değil, hamile kalamamak biraz şanssızlık. Çocuğunu sokakta dilendiren, doğurup doğurup genelde yurtlara atan bazı insanlar da şakır şakır doğuruyor.

Bende gebelik demiyorum nasip kısmet daha olmadı, olmayabilir de. Gidip millete bu şans diye bir şey yazmam. Dini inancım da beni ilgilendirir, başkasına empoze etmem. Muhtemelen çalışmayan, bir işi bile olmayan, ailesinin bile bakmayacağı kadına, ay ne şanslısın denmez.

Bu şeye benziyor belki anlarsın, evlenmek isteyen ama evlenemeyen birinin nikah arefesinde başına çok kötü bir olay gelen birine, ay ne şanslısın ben bulamadım demesi gibi. Annesi babası ölmüş misal, ay ne şanslısın ya boşver nikaha bak denmesi gibi.
Hayat güzel değil ya bence zaten.boşver bence.

o kadar çocuk isteyen insan varken bu yaptığım bencillik gibi geliyor

Bu sizin hayatiniz onca cocuk isteyen insan olmasinin sizinle ne alakasi var? Cocugu olmayanlarin cocuk hakki onlardan alinip size verilmiş degil. Herkesin kendi hayati.
Sizin icin ne iyi olacaksa onu yapin.

Ben aldırmazdım
Çünkü boşansan birdaha evlenip çocuk sahibi olamayabilrisin ben anneliği yaşamadan ölmek istemezdim
Tabi boşanınca yaşamımı idame edecek mesleğim işim bana destek olacak annem babam varsa. Bunlar yoksa zaten anne olmak senin neyine
Benim fikrim böyle

Boşanma aşamasındaki adamla da nasıl sevişiyorsunuz orayı da hiç anlamıyorum biri anlatsın ya küfürlü şiddetli kavga sonra seks nasıl oluyor yani

Boşanma evresinde olduğunuz leş gibi adamlarla nasıl sevişiyorsunuz anlamıyorum orası ayrı da,
sevişiyorsanız bir değil bir kaç yöntemle korunacaksınız ki olmayacak, çünkü her aklı başında insan bilir ki korunmasız sevişince çocuk olur,
korunmasız sevişip sevişip çocuk oldu ne yapacağım diye ağlayan insanlara ne acıyorum ne üzülüyorum açıkçası,
ne eğitim var ne iş var ne aile var ne doğru düzgün evlilik gelecek var ama maşallah üreme konusunda üstünüze yok.
Keşke bu denli plansız programsız öylesine yaşadığınız hayatların, aldığınız kararların bedelini kendiniz ödeseniz ama ne yazık ki aldırsanız da doğursanız da sabi sübyanlar ödüyor, çok acı.

Yorumun anlı olsada öpsek 👍🏻

Çok şey yazarım ama banlanırım istemiyorum cahile laf anlatmaya çalışmıyorum , anlamayacak zaten hiç biri ... Günahtan giren de anlamayacak, bir günde bu hale geldiğini düşünende, hayat koşulunu tartıp çocuk dünyaya getirmesi gerekteğini düşünmeyen hele hiç anlamayacak. Bende 5 yıl çocuğum olsun diye uğraştım. Ama baba olamayacak kişiyle evliliğimin içinde de korundum , ilişkiye girmediğim zamanda bile(!) . Allah akıl vermiş kullanın azcık...

Ben olsam aldırırım, hamile kadına vuran ayının çocuğunu doğurmam. O evde durmam.

Bebek öldürmek ne ya bu sitede lafını tartmadan söyleyen üyelere aşırı sinir oluyorum. Hamileliğini eşinden ailesinden destek görmediği için mecburen sonlandıran bebeği zihinsel ve bedensel engelli doğacağı için sonlandırmak zorunda kalan bir çok üye var. Bu saçmasapan cümleleri kurarken insanların neler hissedeceğini de tartsanız iyi olur. Bu kafayla çocuk yapmaya kalkıyorsunuz bir de.

Asıl bunları göre göre bu evliliğe bebek yüzünden devam ederseniz bencillik yapmış olursunuz. Benim annemde iki çocuktan sonra, babamın aldattığını öğreniyor hatta basıyor ofisinde. Etrafta ki herkes de biliyormuş. Neyse annem boşanmak istiyor araya giriyorlar barışıyorlar derken ben oluyorum. Babam tabi ki değişmedi hiç. Ortalarda büyüdüm ablamlar büyüttü beni sayılır. Annem yıllarca babamın borçlarını ödedi, emekli olmasına rağmen çalışmaya devam etti, icralar, aldatmalar... ömrüm boyunca aile içi kavgalarla büyüdüm. Bir kere hepimizin oturduğu kahvaltı masası bilmem, akşam yemeği bilmem. Babam sonunda çekti gitti ama annem bize de düşman kesildi. Sizi bana bıraktı gitti dedi hep. Babam hariç herkesin hayatı sürekli kavgayla borçla it gibi çalışmakla geçti. Babam yıllar önce evlendi öğrencisiyle, iki çocuğu bir kedisi var. 3 yılda bir arar ne kadar mutlu olduğunu anlatır. Çocuklarının ne kadar başarılı olduğunu söyler. Kapatır. Bu kadar babalığı. Ben açık açık istemezdim doğmayı. Ben olmasaydım annem daha çabuk toparlardı belki. Gerçekten daha erken boşanırdı. Ekonomik olarak da vicdanen de yük oldum gibi hissediyorum. Hep bu hissettirildi çünkü.
Sizin bu dünyaya geleceğiniz varmış. Onlar sadece vasıta aracı gibi. Anne babani seçemezsin ya. Arkanıza bakıp olumsuz düşünmek yerine olumlu düşünün.ne vicdan azabı ne yüksünüz. İnsanlar, çocukları kendinin zannetme yanılgısına sık düşerler

Back
X