Hamileyim ama kaynanam sormuyor

hayatvehayat

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
292
188
103
Gunaydın arkadaşlar,

İlk hamileliğim, iki yıllık evliyim, kaynanama haber verdiğimde tebrik ederim dedi. Dün bizde nasılsın bile demedi. cok sasırdım.

Gunaydın arkadaşlar,

İlk hamileliğim, iki yıllık evliyim, kaynanama haber verdiğimde tebrik ederim dedi. Dün bizde nasılsın bile demedi. cok sasırdım.

Öncelikle hayırlı olsun canım allah kucağına almayı nasip etsin. Düşünme bunları takma kafana hamileliğinin tadını çıkar vardır onunda kafasında birşey beniim ilk gebeliğim düşükle sonuçlandı şimdikini haber verince kayınvalidemelre temkinli yaklaştı önce sonradan açıldı büyüklerde öyle bir bekleme evresi var şimdi hergün aramak istiyorum seni ama bıktırmak istemiyorum diye aramıyor sıkma canını bebişinle olmanın keyfini çıkar

Tesekkur ederim cnm, haklısın evet takmamak lazım... tuhaf bir durum sadece eşime sormus kac haftalık diye, ben sonradan geldim eve, optum hosgeldiniz falan, hicbirsey sormayınca :).

Tesekkur ederim cnm, haklısın evet takmamak lazım... tuhaf bir durum sadece eşime sormus kac haftalık diye, ben sonradan geldim eve, optum hosgeldiniz falan, hicbirsey sormayınca :).

Hormonlardan dolayı sanırım birde ilk gebelikden hep bizimle ilgilenilsin istiyoruz aslında herkesin gözü kulağı bizde sıkma canını eğer kasımda doğum yapacaksan kasım anneleri grubumuz var oraya gel herkes deneyimini paylaşıyor

Hayırlısı olsun, ben olsam takmazdım ya, tebrik etmesi yeterli..
Onu yapmayanlar da var..

Son düzenleme:
Gunaydın arkadaşlar,

2 yıllık evlisin,Allah bekletmeden bir evlat vermiş sana ve senin dert ettiğin şey kaynanam nasılsın diye sormadı mı?

yapma lütfen,böyle basit şeyler için ne kendini ne de karnında ki o yavruyu strese sokma..

nasılsın diye sorsa ne kazanacaktın,iyiyim deyip geçecektin değil mi? ya da onun sorması bu kadar mı önemli seni için?evet hamilelik senin için çok önemli birşey ama onun için o kadar da önemli görünmeyebilir.

yanlış anlama ama hamile insanların kendilerini böyle yoktan konularla üzüp dert yapmasını anlayamıyorum ben.ne gerek var..

Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.bebğini üzme bu tip şeylerle lütfen

hep söylerim; az beklenti çok huzur..

Sanırım aşırı duygusal oldum, annem babam, akrabalarım fır fır etrafımda dönünce, :). arıyorlar canın birsey istiyor mu yapalım falan, yemek yapıp göndermeler. buzdolabı gibi nasılsın bile demedi... tabii evlendiğim günden beri problemi var kadının, maddi manevi hic bir katkısı olmadı evliligime. bencil ve sadece büyük oğlunu düşünen bir yapıda. bunların hepsini yedim yuttum ama benim için hassas bir konuda sormaması canımı kısmen sıktı.

doğru ya teşekkür ederim, tamam sıkmayacağım :) duygusala bağlanıyorsun resmen

Tebrik etmesi yeterli olurdu benim için..
Yavrum kızım diye ölüp bitmez kimse, kendi annenden başka..
Sende anne olacaksın, yavrunu düşün milletin ne yaptığını bu kadar takma

Hem her gün gelse nasılsın, torunumu taşıyosun, bunu ye şunu iç, şunu giy üşütme dese daha mı iyi ? Ben olsam bunalırım şayet..

doğum ekimde olacak bir problem olmasa, sen de mi bebek bekliyorsun?

Bebeğin hayırlı uğurlu olsun, sağ salim kucağına almak nasib olsun...

Sen şu anda dünyanın en güzel duygusunu yaşıyorsun, anlayamadığım neden kayınvalideni daha şimdiden sorun ediyorsun?
Sen onun için mi doğuracaksın bu çocuğu?
Boşver, sorsun sormasın ne fark eder ki?
Senin kendi mutluluğun, eşin ile olan mutluluğun daha öncelikli olmalı.

Hamilelik kolay birşey değil, senin yaşadığın her stresi, her üzüntüyü bebeğin de yaşıyor, bunu unutma.
O yüzden kendini ne kadar strese sokmaz, üzüntüye sokmazsan, bebeğin de o kadar sağlıklı bir ortamda gelişir.
Hiç bu tarz şeyleri kendine sorun etme ve mümkün mertebe sakin, mutlu, güzel bir hamilelik geçirmeye çalış.

Kaynanan kac cocuk dogurmus bi kadin. Dogal olarakta hamile olmayi bir mucize olarak görmez. Sen iyi davran anlasirsiniz

doğru ya teşekkür ederim, tamam sıkmayacağım :) duygusala bağlanıyorsun resmen

benim k.validem uzak bir şehirde yaşıyor..hamileyken neredeyse hergün arardı,ilgilenirdi..doğum yaptım birkaç ay geçti aramalar,sormalar bitti..

e bu daha mı güzel? demek ki bir çok şeyi göstermelikmiş.o yüzden bebeğin ve sen iyi olun yeter :) gerisini boşver..

annem gibi olmayacağını zaten biliyorum. telefonla kendisine bebek beklediğimizi söylediğimde tebrik ederim dedi. ondan sonra arama sorma yok. dün de ben evde yokken eşimi görmeye gelmiş. geldiğimde daha oturuyorlardı. hoşgeldiniz, hosbulduk falan 10 dk sonra kalkıp gittiler. tuhaf bir durum oldu.

evet, oyle yapacağım, bize iyi bakmam lazım, bebeğimi üzmeye de sıkmaya da hakkım yok :)

öncelikle tebrik ederim,arkadaşlara katılıyorum ikide bi arasa daha sinir bozucu olurdu, normalde aramayıpta hamileyken arayınca sadece çocuk için aradığı ortaya çıkardı süt danası gibi hissederdim ben şahsen
hamile kalsam bi 3 ay falan söylemem sanırım, bunalırım, kayınvalidemede aramak için bahane olur neme lazım, zaten uzak yerdeyiz 9 ay bile söylemesem olur

Di mi ama :) özür dilerim sizden de bebeğimden de bir an boşluğuma geldi aslında....

Gunaydın arkadaşlar,

sormasın canım o naslsn sende iyiyim diince sanki bebek dahamı iyi olucak :) eşin soruormu ilgileniyrmu yeter:) takmaa negüzel bak bi evladın olcak mutlulunu yaşa

Benim kv iki ay hiç aramadı.
Enterasan bir durum oldu aramızda , o aramayınca bende aramadım.
Birde eşime kittyy beni hiç aramıyor diyor muş.
Bu arada ben sıkıntılı bir hamilelik yaşadım. Toksoplazma şüphesi oldu, ileri tetkikler yapıldı bildiği halde aramadı.
Sonra eşim demiş kittyy hamile sen değil, sen armalı ilgilenmelisin diye.
Ondan sonra arasa ne fayda.
Bazıları hazmedemiyor neden bilmem ama sanırım oğullarını tamamen kaybettiklerini düşünüyorlar.
Garip bir psikoloji.
En iyisi hiç takmamak. Bu günlerin keyfini çıkarmaya bakmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…