Hamileyim ama..

Merhaba arkadaşım hamilelikle alakasını bilmiyorum ama bende depresyon hastasıyım, 2006 dan beri antidepresan kullanıyorum, aynı zamanda kas hastasıyım nöroloji doktorum uzun süre kullandığım için zararı olabileceğini psikyatristle görüşüp mümkünse bırakmamı önerdi! 6 ayda dozajı bayağı azalttık ama ben kafayı yeme çıldırma derecesine geldim, psikyatristim iyi olmadığımı görünce doğal zararsız bir ilaç verdi çok iyiyim 3 aydır bir psikyatriste danışın bence sizde, belki gebeliği etkilemeyen bir sakinleştrici veya bitki çayı bile işe yarayabilir
Ama siz çok daha önemlisiniz Siz kötü olunca, bebek çok daha kötü olur

Allah razi olsun desteginiz icin sizede acil sifalar ins. Bnde aynen o kafayi yeme asamasindayim... Bu kadar aglamaya korkuyorum bebegim zarar gorecek diye. Susam tanem o bnm. İns bian once duzelirim...

Allah razi olsun desteginiz icin sizede acil sifalar ins. Bnde aynen o kafayi yeme asamasindayim... Bu kadar aglamaya korkuyorum bebegim zarar gorecek diye. Susam tanem o bnm. İns bian once duzelirim...
Asıl Allah sizden razı olsun sağolun yaa , damdan düşenin halini ancak damdan düşen anlar...
Bilmeden size laf söyleyenlere ben kızıyorum, anlamıyorsan eleştirme kardeşim burada sen derdini açmışsın fikir vereceksen konuş sadece laf olsun diye değil

Yok olsun bn onlara da kizniyorum bnce acinacak durumladalar, kimbilir ne dertleri varda boyle saldiriyorlar.. Zaten bana degil bu herkese yapiln bisi malesef.
Biz en azindan kabul edip tedavimizi oluyoruz, farkinda olmamak daha agir bnce...

Hamilelik, lohusalık hormondur vs. tamam ama ben dayanamıyorum bu hamile triplerine.. Yanlarına oturmuyorum hamileyim diye güler yüz göstersinler, hamileyim diye ben ne istersem onu yesinler, hamileyim diye en mükemmeli benim olsun. Olsun olsun insanlar sizi rahatsız etmek için bir şey yapmıyorsa, rahatınızı sağlığınızı bozmuyorsa daha fazlasını yapmak zorunda değiller. Aksine alttan alındıkça bu durumu kullanan o kadar çok insan var ki. Ben hamileyim sürahiyi kaldıramam bana su getirin diyeni de var. Hasta değil hamilesiniz, hassas olabilirsiniz. İnsanlar da 9 ay boyunca hamile gibi yaşamak zorunda değil. Beklentinizi düşük tutun, ve önce kendiniz pozitif olun.

Allah yardımcın olsun.

Soylediginizde haklısınız bahsettiğiniz hamileleri iyi biliyorum 2 kilo meyve tabağıni kaldirmayip saga sola iş buyurup trip atanlari
Ama bu konudaki kişiyle o tipleri ayni kefeye koymak inan haksizlik olur.Neden ? Çünkü kendimden biliyorum.Hickimseden bir beklentim yok.Kendi esime bile nazlanmiyorum çünkü beni hayatim boyunca kimse simartmadi.Ama hamileligimin basindan beri agir depresyon yasiyorum.ayakkabima cantama harcayamadigim parayi psikologa döküyorum.Psikolog eger boyle devam edersen hastanede yatili tedavi gormen gerekecek bebegin için dedi.Sabah 6 da uyanip 7 ye kadar agliyorum sonra kalkip hicbirsey yokmuş gibi esime cocuklarima kahvalti hazırlıyorum.Arkadaslarim cevrem kimse ne yasadigimi bilmiyor onlarlayken normalmis gibi davraniyorum bu cok yorucu olsada.Icimde yasadiklarimi bir ben bilirim bir de Yaradan.Kimseyle konusamiyorum sorunumu çünkü kimse anlamiyor maalesef insanlarin tek yaptigi yargilamak.

Butun hamileleri ayni kefeye koymayin lütfen.Bu konuyu acan arkadaşin da naz falan yaptigini sanmiyorum.sadece biraz anlamaya çalışın yasamasaniz bile bu acıyı en azindan yargilamayin.

Ben konu sahibini yargılamadım genel durumu söyledim. Konu sahibine de pozitif olmasını ve beklentisini düşük tutmasını önerdim.. Tıbben psikolojik ve hormonel değişiklikler 8. haftada başlar. Konu sahibi 5 haftalık hamile yani şu an yaşadığı durum psikolojik olarak kendi kendine baskısı da olabilir. Ailem güler yüzlü olsun, oturup gülüp sohbet edelim diyor. Bu bir beklenti, bu olmayınca kırılıyor.. Kedim köpeğim ailemden daha iyi diyor, insanların sorunları olabilir mizaçları bu olabilir. Eğer kıza bağırıp hakaret edip üzmüyorlarsa ekstradan neden mutlu etmiyorlar diye soramayız.
Yani benim demek istediğim insanlarla ilgili hayal kurup onlar sana bir şey taahhüt etmeden beklentiye girip bu olmayınca da kırılması kendi kendine baskı uygulaması. Bu beklentilere girmesinin sebebi hamile olması.. Sorunun çözümü kendisinde.
Umarım anlatabilmişimdir..

Allah razi olsun, su aglama durumu
Yok mu insani canindan bezdiriyor.. Ölesim geliyor resmen. Nazla hic alakasi yok bn etrafimi uzdugum icinde uzuluyorum..
Gecmesini bekliyorum sabirla duayla..
Allah yardimciniz olsun sizede cok cok acil sifalar versin ins Rabbim!! Kacinci ayinizdasiniz hamileliginizin?

Sizde hakli olabilirsiniz kendinize gore, anliyorum ve saygi duyuyorum ama keske naz olsaydi.... Aci cekmezdim en azindan. Bu arada bn psikolojik olarak malesef gerideyim sanirim. Diger gebeligimde de depresyona girmistim.. Keske 8. Haftadaa baslasa degisiklikler.. Hatta hic baslamasa. Bn iki hamileligimi de aglamalarimdan anladim...
Bende mutluluktan ucmayi hayattan zevk almayi isterdim. Ne uyuyabiliyorum ne uyansam gune baslayabiliyorum.. Cok zor Allah dusmanima yasatmasin..

Sanirim hamilelik Boyle degildim, sakin biriydim, ruhhalim hemen degisiyor..

hamileliğimin ilk zamanlarında inanılmaz sinirli olmuştum. Eşim benden kaçardı resmen.
Ailenize bu kadar yüklenmeyin, herkes aynı duygu yoğunluğunda olamayabiliyor. Sinirlendiğinizde sizi mutlu eden şeyler yapın.
Tam bu dönem taşınmanız da sizi etkilemiş anlaşılan.
Sakinleşmeye çalışın.

Ve bebekler hisseder anneyi normalde ama sizinki henüz küçük :)

Yazını uzun uzun okudum cok üzüldüm. Namazlardan sonra sana dua edeceğim ( adını bilmiyorum ama allah biliyor kime dua ettiğimi)

O hapları bir kereden bırakmak ve sonrasında o kimyasalların eksikligine beynin alışması cok zor. Psikolojik tedavileri tamamlanan hastalar bile azar azar bırakıyor o hapları. Ama sen hamile kaldığın icin boyle olmak zorunda.

Umarım bebeğin senin umudun ve sifan olur. Elbetteki haklisin, elbetteki zor bir dönem geciriyorsun. Ama insanlardan ki bu annen baban bile olsa çok beklenti icinde olma. Beklentin ne kadar az okursa o kadar mutlu olursun.

Hem stres bebek için cok tehlikeli yazik degil mi evladına.

Allaha sığın, dua et, bol bol sekine oku

Allah razi olsun sizin gibi insanlarin oldugunu bilmek mutluluk sebebim. Dun inanin aglamaktan yataktan cikamadim. Esim bugun sagolsun kaldirdi bni gozumun onunde ol dedi simdi daha iyiyim..
Rabbime siginiyorum... Bebegimi saglikla ve huzurla kucagima almak istiyorum ins. Akil sagligimi kaybetmeden...

Eet malesef aileme ve esime cok yukleniyorum.. Hele esime.. Allah onlardan razi olsun bni de affetsin...
Bol bol dua edip hayata tutunmaya calisiyorum..

Uslübunuz çok yanlış ve kırıcı ilk mesajınızda direkt saldırmışsınız(şimdi gene topa tutulacağım biz köpek miyiz diye) mecaz anlamını düşünürseniz anlarsınız!!!
Bakın elbette sizde, bende insanız vede sorunumuz başımızdan aşkın anlıyorum ama insanları üzerek kırarak ELİNİZE birşey geçmez...
Sakin olun lütfen Yaşanan sadece hamilelik psikolojisi değil!!! Lütfen bunuda göz önüne alın!!!!

8. haftada değişiklikler başlar diyorsunuz da.
adetimiz 1 gün geciktiğinde bile geriliyoruz istemsiz.
Bir düşük yaptım, 4+2ydi küçücüktü. O dönem üzerimdeki siniri stresi anlatamam size. Belki direk hamilelik değildir ama , normal adet gecikmelerinden farklı bir asabiyetti. Konu sahibinde de bu durum da olabilir.
Bence çok beklentiye girilmemesi gerektiği konusunda haklısınız da, insanın içinde o sinir olunca çok makul davranamıyor, kendimden net bir şekilde biliyorum. Kendimi tanıyamamıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…