risk icin birsey diyemem insallah birsey olmaz ama dedigim gibi arkadaslarin muhtemel hamilelignn raporlu gececegini dusunup istememisler ia hayati boyle ben cok yakin arkadasim olursa tolere ederim ama sadece is arkadasiysa aylarca kimse tolere etmez...sonucta herkesin kendi hayati plani var ve bir kisi bile inanilmaz etkiliyorAnlatamadım galiba ya da iyi okumamışsınız düşük riskim izinde oldu yAnğ önceden düşük riski yaşayıp izne çıkmadım ben izinde iken yaşadım onu çünkü hala düşük riskin var niye memlekete gittin diye gittiğimizin üçüncü günü kanamam geldi Zaten
Dedigim gibi ben riskliyken memlekete gitti sandim, ki risk icin de birsey demedim ama is hayati boyle yapacak birsey yok cok yakin arkadasi olacak ki bu rapora ses cikarmasin ama siradan bir is arkadasysa kimse istemez aylarca raporlu birini...herkesin kendince hakli sebepleri varKonu sahibi için üzüldüm şu anda konusu nerelere gitti. Kadın izin almış önce. İzni sırasında memleketine gitmiş. Zaten daha 9 haftalık hamileymiş. Orada da problem yaşamış ve rahimde perde var demişler. Şimdi bu hamilelik zaten riskli hamilelik sınıfına girmiş. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
Kadın rahimde perde diye başlık açsa bunları anlatsa altına da bir de bugün aradılar isyerinde dairesi değiştirdiler dese hiç birinizin böyle yazacağını sanmıyorum
bizim kendi şirketimiz
işbaşı 9
9 u 5 geçe gelemem
belki özel sektçrde çalışanların da emekçi oldugu fark edilene kadardır
tüm haklar devlet memuruna
biz ehiçbirsey yok
en basiti doğum babalı izni özelde 3 gün ,kamuda 5 gün
ikisi de baba değil mi:)
orası öyleSize kesinlikle katılıyorum. Benim eşimde özel sektörde.
Ama bunu kamuda çalışan birini eleştirerek, bastırarak düzeltemeyiz. Bazı insanlar resmen kin besliyor memurlara.
Sizin için söylemiyorum yanlış anlamayın.
Aynı şekilde ben de bu durumdayım. Ayağa kalktığım anda kusuyorum başım inanılmaz dönüyo dönüyo gözüm kararıyo. Yorumlar gerçekten acımasız. Hamileyken işe gidebilmiş diye herkes mi aynı durumda olacak. Bide kadıncağız üstüne düşük tehlikesi yaşıyo napsın günde 12 saat çalışsın mı sırf bazıları çalışabilmiş diye. Eskiden zevkine rapor alanlar vardı ama o kalktı çok kötü olmadıkça kimse rapor vermiyo zatenBunu suistimal edenler, kulağı çınlasa rapor alan insanlar tabiki var. Ama şuanda kaygılı olan ve düşük riski olan hamile bir kadına bu kadar acımasızca yaklaşmak ne kadar doğru bilemiyorum. Ya da ben de aynı süreçlerden geçtiğim için bu kadar hassasım sanırım.
O devir hala var maalesefEvet eskiden insanlar belki gerekli gereksiz rapor alabiliyordu. Ama o devir yok artık. Bir de bizde hasta olana inanmama durumu var.
6 yıllık memuriyetimde öğrendiğim tek bir şey var iş arkadaşından yakın arkadaş olmaz. Mesafeyi korumak gerekiyor. Amirinizle görüştünüz mü? 18 günlük raporla birim değişmesi çok saçma.Bu konuda üstüme gelinmiş ben sekiz gün yıllık izne çıktım 3 gün rahatsızlandı iznim bitmesine yakın doktor risk devam ediyor hala bi bölgede kanama var deDi ıstirahat et keyfi değil . Bugüne kdr grip vs ne rahatsızlığım olursa gittim ben işe ama grip olup rapor alan da var yAni .
Ben de kamuda çalışıyorum bu 2. kurumum ama hep böyle. Üzgünüm ama emekli olana kadar bu tür şeyleri daha çoook göreceksin/göreceğiz bu iş böyle. Ben kabullendim çoktan. Siz de kabullenin bence, üzmeyin kendinizi boşuna. İşyerimdeki kimseyle aşırı samimi olmuyorum çünkü biliyorum herkesin birbirinin arkasından iş çevirdiğini, herkesin ikiyüzlü ve fırsatçı olduğunu. Bu iş ortamının bir gerçeği maalesef.her şey o kadar üst üste geliyor ki kamu kurumunda memurum hamilelik sürecim sıkıntılı düşük riski yaşadım memlekete izne gittiğimizde o süreÇte doktor istirahat önerdi rapor aldım on gün sonra tekrar sekiz gün aldım risk devam ettiği için iş yerinden aradılar bölümün değişti dediler şok oldum sırf hamileyim diye beni kaytarıyor gördüler çok zoruma gitti şu an yerime aldıkları da hamile bi bayan bi nevi mobbing bana yaptıkları iş yerinde en samimi olduğum kız arkadasım gitmiş müdüre keyfinden rapor alıyorum gibi lanse etmiş insanlara Kandığım için pişmanın çok zor zamanımda tanıdım arkadasım dediğim insanı sinsice yaklaşmış bana hatta evime geldi geçmiş olsuna hepsi numara imiş hepsi benim durumumu müdüre yetiştirmek için ders oldu kimseye güvenim kalmadı bambaşka şehirde kendimi yapayalnız hissediyorum eşimle ilgili de sıkıntılı sorunlu günler yaşadık hamile olduğumu duyduğum gün sevinçten ağmayacaktın ama sonra büyü bozuldu düşük riski yaşadım doktor rahminde perde var erken Doğum yaparsın deDi... vs
Daha sonra kanamanız gecmesıne rağmen 12. haftaya kadar mı rapor aldınız? Bu arada ben haklılık veya haksızlık ıcın sormuyorum bunu merak ettımYani beni hemcinslerim anlamıyor iş yerindekilerin anlamasını beklememem lazım . İlk gebelik korku düşük riski doktorun pat diye rahiminde perde var demesi afallamak ömrümde duymadığım bişi araştırdıkça riskli bişi olduğunu öğrenmem bunlar zor şeylerdi benim için gerçekten . Keyfi rapor değil hastaneye yoğun bi kanama ile gittim az avuç içi kdr falan değildi . O kanamaya düşmemesi mucize idi. Daha sonra perde olayı psikolojik olarak çökmüştüm ben
Şehirdışında, izindeyken kanaması olmuş, ve doktor rapor vermiş düşük tehlikesi olduğu için ve olduğu yerde kalmış bu yüzden. Yani rapor alıp, şehir dışına çıkmamış konu sahibi.Hastalik sebebiyle raporluyken sehirdışina cikamazsiniz sebebi bu olabilirmi .
Artık yaZmaktan yoruldum ben izne çıktığımda gayet sağlıklı bi hamile idim düşük riskim olduğu halde neden il dışına çıkayım kontrollerimde gayet bi sıkıntı Yok deDi doktor izin de rahatsızlandımHastalik sebebiyle raporluyken sehirdışina cikamazsiniz sebebi bu olabilirmi .
Bu hafta da raporlu allah var yukarda telefonla arayıp nasılsın diye soruyorum sesi hiç hasta gibi gelmio sonra kendime kızıyorum günahını alma diye.
Faranjit oldum die rapor almış . Hamilelikte sürekli rapor vermiyorlar heralde bi hastalık belirtmesi lazım.Grip, zatürre veya faranjit değil ki neden sesi kötü gelsin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?