Hamileyim diye şutlandım !

risk icin birsey diyemem insallah birsey olmaz ama dedigim gibi arkadaslarin muhtemel hamilelignn raporlu gececegini dusunup istememisler ia hayati boyle ben cok yakin arkadasim olursa tolere ederim ama sadece is arkadasiysa aylarca kimse tolere etmez...sonucta herkesin kendi hayati plani var ve bir kisi bile inanilmaz etkiliyor

Dedigim gibi ben riskliyken memlekete gitti sandim, ki risk icin de birsey demedim ama is hayati boyle yapacak birsey yok cok yakin arkadasi olacak ki bu rapora ses cikarmasin ama siradan bir is arkadasysa kimse istemez aylarca raporlu birini...herkesin kendince hakli sebepleri var

Buarada suanda cok kolay rapor vermıyorlar sanırım, onun yerıne rapor yerıne gecebılen başka bır kâğıt verıyorlar. Gecen günlerde hastanede denk geldım

memurlukta bunlar normal birimler değişir bölümler değişir bundan sonra daha dikkat edersiniz ama kafaya takılacak bir şey değil zaten hamilelik dolayısıyla uzun bir zaman işe ara vereceksiniz. Takmayın kafanıza bunları bebişinizi düşünün güzel şeyler düşünün hamileliğinizin keyfini çıkarın.

Size kesinlikle katılıyorum. Benim eşimde özel sektörde.
Ama bunu kamuda çalışan birini eleştirerek, bastırarak düzeltemeyiz. Bazı insanlar resmen kin besliyor memurlara.
Sizin için söylemiyorum yanlış anlamayın.

orası öyle
biz de kamuda olsak aynı sartlardan faydalanacaktık, çalışanın suçu yok

maalesef heryerede var bunlardan.bende doğum izni ücretsiz izin vs derken yıllardır çalıştığım bölümden farklı bi bölüme geçtim.çok şükür ama burayıda götürtüm her türlü.can sıkıcı şeyler ama yapacak bişey yok.sonuçta çalışmaya devam ediceksiniz

Aynı şekilde ben de bu durumdayım. Ayağa kalktığım anda kusuyorum başım inanılmaz dönüyo dönüyo gözüm kararıyo. Yorumlar gerçekten acımasız. Hamileyken işe gidebilmiş diye herkes mi aynı durumda olacak. Bide kadıncağız üstüne düşük tehlikesi yaşıyo napsın günde 12 saat çalışsın mı sırf bazıları çalışabilmiş diye. Eskiden zevkine rapor alanlar vardı ama o kalktı çok kötü olmadıkça kimse rapor vermiyo zaten

Evet eskiden insanlar belki gerekli gereksiz rapor alabiliyordu. Ama o devir yok artık. Bir de bizde hasta olana inanmama durumu var.
O devir hala var maalesef Sadece ohal döneminde keyfe keder rapor verilmedi.

6 yıllık memuriyetimde öğrendiğim tek bir şey var iş arkadaşından yakın arkadaş olmaz. Mesafeyi korumak gerekiyor. Amirinizle görüştünüz mü? 18 günlük raporla birim değişmesi çok saçma.

Ben de kamuda çalışıyorum bu 2. kurumum ama hep böyle. Üzgünüm ama emekli olana kadar bu tür şeyleri daha çoook göreceksin/göreceğiz bu iş böyle. Ben kabullendim çoktan. Siz de kabullenin bence, üzmeyin kendinizi boşuna. İşyerimdeki kimseyle aşırı samimi olmuyorum çünkü biliyorum herkesin birbirinin arkasından iş çevirdiğini, herkesin ikiyüzlü ve fırsatçı olduğunu. Bu iş ortamının bir gerçeği maalesef.

Daha sonra kanamanız gecmesıne rağmen 12. haftaya kadar mı rapor aldınız? Bu arada ben haklılık veya haksızlık ıcın sormuyorum bunu merak ettım

Hastalik sebebiyle raporluyken sehirdışina cikamazsiniz sebebi bu olabilirmi .
Artık yaZmaktan yoruldum ben izne çıktığımda gayet sağlıklı bi hamile idim düşük riskim olduğu halde neden il dışına çıkayım kontrollerimde gayet bi sıkıntı Yok deDi doktor izin de rahatsızlandım

Moderatör arkadaşlar konumu kilitlerse sevinirim gerçekten yorumlar beni çok üzdü eleştiriye açık değilseniz konu açmasaydanız demeyin ben Zaten hassas bi süreçten geçiyorum

Hamilleiginiz riskliyse tabiki rapor almaniz, dinlenmeniz gerekir. Yalniz burda sizin takildiginiz konu" hamileyim diye birimim degisti" kismi. Ancak bu cok normal bisey. Siz zaten riskli hamilelik, dogum izni, sut izni derken is yerinde cok da verimli olamayacaksiniz. Ancak islerin de yurumesi lazim sonucta. Neden sizi beklesinler ya da is biriksin ki? Devletin isinin ilerlemesi lazim bir sekilde.Bu nedenle amirinizin sizi baska birime almasi gayet mantikli ve normal degil mi?
Gecmis olsun.

Arkadaşım çok geçmiş olsun inşallah sağlıkla bebeğini kucağına alırsın. Benim de birim arkadaşım hamile ve sürekli işe geç gelme erken çıkma rapor alma derdinde bazen sıkıntısı var bazen canı istemiyor.benim de işim çok arttığı için dua ediyorum biran evvel doğum yapsın da işinin başına gelsin. Bu hafta da raporlu allah var yukarda telefonla arayıp nasılsın diye soruyorum sesi hiç hasta gibi gelmio sonra kendime kızıyorum günahını alma diye. her ayın 3 haftası raporlu bi hafta işe gelio demem o ki insan şeytana uymayı versin iş stresi herşeyi yaptırır kimseye güvenme. Gider birimindeki ben çok yoğunum buraya birini verin der herkes sabırlı olmuyo maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…